Skocz do zawartości
IGNORED

ROSE RA180 RS150B - za co płacimy ? w dzisiejszym sprzęcie wysokiej klasy ( HIGH END )

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, J.Jerry napisał:

@marcinmarcinA to jest może kl a se?

Tak - Sugden robi swoje A single ended 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

@marcinmarcin

Zapoznaje się od paru dni z a se i jest zadziwiająca dynamika plus ożywianie dźwięku, tak że nagrania studyjne brzmią jak te akustyczne, muzyką filmowa jak bym siedział w kinie.

Czy ja nie przesadzam z tym?...dawno hiendów nie słuchałem, może tak gra każdy sensowny sprzęt obojętnie, czy AB, D,pp, se ?

47 minut temu, J.Jerry napisał:

Czy ja nie przesadzam z tym?

Nie wiem... ale ja mam podobne odczucia. Kilkanaście poprzednich wzmacniaczy grało podobnie do siebie, A gra inaczej, bardziej żywiołowo i chyba prawdziwie. Podobnie mam z DS vs R2R, poprzednie kilkanaście dacow DS tak naprawdę podobne,  pierwsze R2R I zauwazalna  zmiana w kierunku który mi się podoba.

Godzinę temu, J.Jerry napisał:

Czy ja nie przesadzam z tym?.

Nie przesadzasz. Klasa A jest nie do pobicia. 

34 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Nie wiem... ale ja mam podobne odczucia. Kilkanaście poprzednich wzmacniaczy grało podobnie do siebie, A gra inaczej, bardziej żywiołowo i chyba prawdziwie. Podobnie mam z DS vs R2R, poprzednie kilkanaście dacow DS tak naprawdę podobne,  pierwsze R2R I zauwazalna  zmiana w kierunku który mi się podoba.

Mam identyczne odczucia 😉 Szkoda, że w kwestii transportów różnimy się diametralnie 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 minut temu, Piopio napisał:

Szkoda, że w kwestii transportów różnimy się diametralnie 😉 

Może na Denafripsie usłyszysz różnice 😉 

6 minut temu, marcinmarcin napisał:

Może na Denafripsie usłyszysz różnice 😉 

Nie bo to technicznie niemożliwe 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

Jest dokładnie na odwrót 😉 ale już koniec śmiecenia,  tu ma różami pachnieć 😃

3 godziny temu, Piopio napisał:

Nie przesadzasz. Klasa A jest nie do pobicia. 

Mam identyczne odczucia 😉 Szkoda, że w kwestii transportów różnimy się diametralnie 😉 

W kwestii transportów ty się chyba ze wszystkimi różnisz diametralnie 😂😂😂

Muszę przewietrzyć mój system…

3 godziny temu, Piopio napisał:

"Masz prawo zachować milczenie, bo wszystko co powiesz może zostać wykorzystane przeciwko tobie" 😉 

20 godzin temu, Piopio napisał:

A w mojej ocenie transport jest albo dobry albo zły. Większość jest zła. Dobry transport to czarne tło, dobra separacja, scena, realistyczne wokale i barwa instrumentów akustycznych. Dobry transport to podstawa. 

24 minuty temu, pmcomp napisał:

W kwestii transportów ty się chyba ze wszystkimi różnisz diametralnie 😂😂😂

Bo nie wierzę w audiofilskie bzdury, polegam na technice. 

Oczywiście mam na myśli tylko jeden przypadek - połączenie po USB + izolacja galwaniczna USB. W każdym innym przypadku transporty mogą się różnić. 

Edytowane przez Piopio

No to wytłumacz dlaczego po coaxial ale ... z twoją izolacją galwaniczną, mogą sie różnić ...

6 minut temu, Piopio napisał:

Bo nie wierzę w audiofilskie bzdury, polegam na technice. 

Chyba tylko twojej technice i twoje bzdury, przestać się powoływać na technikę i pie.... o Audiofilach, w technice to nawet nie potrafisz posługiwać się wyszukiwarką internetową, a audiofilskie urządzenia to widziałeś tylko wystawach.

np. Tutaj masz technikę i pomiary

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

30 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Chyba tylko twojej technice i twoje bzdury

Ignorancja techniczna pełną gębą 😉 

Przypominam, że rozważam tylko jeden przypadek: POŁACZENIE PO USB Z ZASTOSOWANIEM IZOLACJI GALWANICZNEJ.

DALEJ CZŁOWIEKU NIE ROZUMIESZ ?

Godzinę temu, pmcomp napisał:

No to wytłumacz dlaczego po coaxial ale ... z twoją izolacją galwaniczną, mogą sie różnić ...

Ponawiam pytanie ...

59 minut temu, Piopio napisał:

Ignorancja techniczna pełną gębą 😉 

Przypominam, że rozważam tylko jeden przypadek: POŁACZENIE PO USB Z ZASTOSOWANIEM IZOLACJI GALWANICZNEJ.

DALEJ CZŁOWIEKU NIE ROZUMIESZ ?

To ty jesteś ignorant, na stronie której podałem, można wybrać różne streamery i porównać "digital" wejścia, wyjścia, ze różnice w samym transporcie zachodzą.
USB o którym piszesz to rodzaj łącza, jak AES/EBU, Coax itd. więc to co się dzieje w transporcie czy w DACu to oddzielna para kaloszy.
A ze ty, łączem tłumisz kiepski materiał a w wyniku nie masz różnic, to tylko twoja sprawa.

2 godziny temu, .:Gerard:. napisał:

USB o którym piszesz to rodzaj łącza, jak AES/EBU, Coax itd.

Kompletnie nie wiesz o co chodzi 😉

Jest jedna zasadnicza różnica - USB to łącze ASYMETRYCZNE. Doczytaj o co chodzi. 

8 minut temu, Piopio napisał:

Jest jedna zasadnicza różnica - USB to łącze ASYMETRYCZNE. Doczytaj o co chodzi. 

USB jest wrednym interfejsem pod względem zakłóceń i problemów które wnosi, ale też moj system aktualnie gram z USB  i wlasnie jest najbardziej wrażliwy na kable USB i Rca podczas gdy głośnikowe i zasilające nie podjął bym się rozróżnić w ciemno... 

10 minut temu, marcinmarcin napisał:

USB jest wrednym interfejsem pod względem zakłóceń i problemów które wnosi, ale też moj system aktualnie gram z USB  i wlasnie jest najbardziej wrażliwy na kable USB i Rca podczas gdy głośnikowe i zasilające nie podjął bym się rozróżnić w ciemno... 

To prawda. Powiedziałbym, że nawet najgorszym 😉 Dlatego stosujemy izolację galwaniczną USB, która czyni z niego najlepszy.

27 minut temu, Piopio napisał:

Widzę ze sam nie wiesz o czym piszesz, może byś sobie nawet krasnoludkiem który przewozi taczką informacje, transportem audio nie jest.

22 minuty temu, Piopio napisał:

To prawda. Powiedziałbym, że nawet najgorszym 😉 Dlatego stosujemy izolację galwaniczną USB, która czyni z niego najlepszy.

To dlatego ja dostaje orgazma jak slucham z izolowanego galwanicznie wyjscia AES/EBU i coaxial? Czyli mam lepszego orgazma bo nie slucham z najgorszego wyjscia USB.

🙂 .

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Próbowałeś Lumin po AES/EBU ?

17 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Próbowałeś Lumin po AES/EBU ?

Nie mam AES w Aresie 12th... mam za to i2s,  ale jest jednak trochę mniej dociążenia, przynajmniej z Ian canada. Myślę potestować Rivo plus, tu miałbym USB I I2s w jednym... ma też AES więc kiedyś po zmianie daca można wykorzystać. 

57 minut temu, marcinmarcin napisał:

Nie mam AES w Aresie 12th... mam za to i2s,  ale jest jednak trochę mniej dociążenia, przynajmniej z Ian canada. Myślę potestować Rivo plus, tu miałbym USB I I2s w jednym... ma też AES więc kiedyś po zmianie daca można wykorzystać. 

Zauważ ze wyższe modele Denafrips posiadają, polecam wypożyczyć, przetestować np z Lumin, po AES/EBU (moze nawet ROSE RS130) i porównaj po USB, wtedy zapomnisz na zawsze o USB.

Edytowane przez .:Gerard:.
19 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Zauważ ze wyższe modele Denafrips posiadają, polecam wypożyczyć, przetestować np z Lumin, po AES/EBU (moze nawet ROSE RS130) i porównaj po USB, wtedy zapomnisz na zawsze o USB.

Nie upieram się z USB. Wiele razy słyszałem metaliczność,  konturowanie, brak naturalności czy insze cechy tego łącza gdzie coax czy i2s grały lepiej. W aktualnym zestawieniu gra mi jednak najlepiej tak, a biorąc pod uwagę cenę Aresa czy Primo jest wręcz rewelacyjnie.

Denafripsy mają zawsze reclocking. USB jest tez wiec jedynym łączem bez cykania.

Jak gra zadowalająco to najważniejsze,
ale przetestować polecam, nowe doświadczenie to mądrość 😉 

Ja sam czekam aż będzie dostępny wyższy model DENAFRIPS , a może w Monachium ktoś wystawi TERMINATOR PLUS 15TH to zagadam o możliwość przetestowania.

• Pokaż nowe odpowiedzi