Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

@747 fotkę/fotki tego sprzętu prosimy. Oraz jedną fotkę Twojego Micro Seiki DD-40 po modyfikacjach i poprawianiu fabryki, bo rzekomo fabrycznego gramofonu nie dało się wg Ciebie słuchać. Jestem ciekaw co tam z napędem zrobiłeś. Wg mnie nic tam już nie da się poprawić. Nawet inny, mocniejszy silnik tam się nie zmieści, pod tą odlewaną obudową pod talerzem.

Jedna fotka. Skusisz się?

P.S. U mnie skromnie. Jedyny mod to dodane drugie ramię. Jest fabrycznie przewidziane.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

11 minut temu, 747 napisał:

Prawda jest taka że posiadam preamp i końcówkę które są za Panem Piotrem, oraz wszystkie magnetofony z video w tle, szpulowy Sony, mam w wersji 2T, natomiast na kolumny namawiałem przyjaciela.. u siebie nie mam już miejsca.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kangie
Dopisane słowo

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

38 minut temu, kangie napisał:

fotkę/fotki tego sprzętu prosimy

Po co ?

42 minuty temu, kangie napisał:

Jestem ciekaw co tam z napędem zrobiłeś.

Wymieniłem tranzystory na 500MHz Ultra High Definition, elektrolity na czerwone Cerafine Elny i coś jeszcze ale nie pamietam, okablowanie do przełacznika prędkości i regulatora obrotów jest od XLO Referentz głosnikowych, trafo zasilania od CD Technics SL-P900, kable zasilające 6N PCOCC, z miedzi interconektowej z żyły dodatniej.

Gra o 10 klas lepiej od wersji oryginalnej, praktycznie oryginał do niczego się nie nadaje.

Nie przesadzam, może tylko trochę.. mam Kenwood KD 500, z tym samym silnikiem w sztucznym kamieniu 15kg, nie gra źle gdyż waga i ten materiał robi świetną robotę, ale ..

57 minut temu, kangie napisał:

Wg mnie nic tam już nie da się poprawić.

Nie żartuj, u mnie ostatnio, to jest cztery lata temu, ten gramofon tylko był samym czytnkiem - korzystałem tylko z jego ramienia, moment obrotowy poprzez pasek pochodzil z układu doświadczalnego ok 30 kg masy rotacyjnej, napędzane Sony PSX 70 do bufora ważącego... - to był dźwięk.. sam, nawet po tuningu DD40 to jest zabawka, - źródło poglądowe, do szybkiego ewentualnego przestawiania z miejsca na miejsce.

/ Sony cały po tuningu, zasilanie z innowacyjnego trafo 5kW, nawiniętego XLO na uzw pierwotnym i 8N na wtórnym /.

Mam zebrane ok 100 kg materiału do budowy innowacyjnego napędu.

Kangle, żebyśmy sie dobrze zrozumieli, - nie jestem audiofilem.

Nie kolekcjonuję sprzętu dla .. nie wiem czego, muszę posiadać reprezentantów danych technologii na potrzeby odtworzenia sposobu myślenia inżynierów go konstruujących, zajmuje się innowacjami.

Obecne napędy są nie dość dobre, ludzie kochają muzykę, płytę - nośnik, można odtworzyć znacznie, znacznie lepiej niż oferują na dziś najdroższe i najlepsze konstrukcje.

Ludzie są głodni takiej reprodukcji - zwróć uwagę co wyczyniają najbardziej zdeterminowani jak Sylwester, jak ogromne kolumny pobudował wraz z Sławkiem, spytaj ile ważą ?

Gramofon też musi swoje ważyć, tu wiele rzeczy jest jeszcze nie wyjaśnionych, z tych które decydują o brzmieniu, potrzeba gigantycznego doświadczenia aby się nie pogubić w gąszczu zmiennych.

Dobrze jest rezultaty rejestrować na magnetofonie szpulowym.

Obrotnica jeśli kręci się tylko w jedną stronę .. to .. nie dobra jest..

....

Jesteśmy w dziale hi end.

• Redaktorzy
19 minut temu, 747 napisał:

Po co ?

Bo nie wierzę Ci że to masz. To nie chodzi o chwalenie się. Przykladowo ja piszę na forum "Fajne to moje Ferrari F40. Dłubnąłem je i rozpędza się teraz do 420 km/h". Nikt mnie nie widział, nikt nie może potwierdzić. Ty prosisz o jakąś fotkę, a ja odpowiadam "Po co ?". Rozumiesz mnie?

19 minut temu, 747 napisał:

Wymieniłem tranzystory na 500MHz Ultra High Definition, elektrolity na czerwone Cerafine Elny i coś jeszcze ale nie pamietam, okablowanie do przełacznika prędkości i regulatora obrotów jest od XLO Referentz głosnikowych, trafo zasilania od CD Technics SL-P900, kable zasilające 6N PCOCC, z miedzi interconektowej z żyły dodatniej.

Dzięki za szczegółowa odpowiedź.

20 minut temu, 747 napisał:

Gra o 10 klas lepiej od wersji oryginalnej, praktycznie oryginał do niczego się nie nadaje.

Kurczę, wersja oryginalna nie jest najwyższych lotów ze względu na lekuteńki 1,5kg talerz i niezbyt duży moment obrotowy i niewiele w tej kwestii można poprawić, ale żeby to aż 10x lepiej grało? A jaką wkładkę miałeś podwieszoną przed modyfikacjami i jaką po? Ramię fabryczne MA-505? Bo jeśli wkładkę zmieniłeś na lepszą i lepiej ją skalibrowałeś, to wiadomo, że może zagrać i 30x lepiej.

Nie złoszczę się, bo na stoliku po lewej stronie mam znacznie lepszy napęd, ale żeby po Twoich modach DD-40 aż 10x lepiej grało? Kurka eodna - SZACUNECZEK!!! 😄

Myślałem, że 10x lepiej zagra jedynie gramofon ZONTEK ewentualnie One Force One/Two (i sporo innych gramofonów rzecz jasna), a okazuje się, że samemu można poprawić staruteńkie DD-40.

😉

24 minuty temu, 747 napisał:

Nie przesadzam, może tylko trochę.. mam Kenwood KD 500, z tym samym silnikiem w sztucznym kamieniu 15kg, nie gra źle gdyż waga i ten materiał robi świetną robotę, ale ..

No żeż kurka wodna, 747, chciałbym ale jakoś nie mogę uwierzyć w Twój "rzeczywisty byt". Jeśli pokażesz fotki, albo jeśli dowiem się od kogoś że ktoś Cię zna i potwierdza Twoje zasługi w audio, to odszczekam wszystko publicznie, podobnie jak kilka lat temu przeprosiłem Krzyśka - Ahaję, który nie zasłużył sobie na ten parszywy "hejt" i krucjatę z mojej strony. Niestety za błędy młodości się płaci i ja za tamto zapłaciłem dużą cenę. Na szczęście Krzychu mi wybaczył. Chyba.

A jeśli to się nie zadzieje, to będę w przekonaniu o uprawianiu przez Ciebie typowej "mitomanii". Z przykrością to piszę, ale nie dalem rady powstrzymać się.

@747wyprowadź mnie z błędu, proszę.

3 minuty temu, 747 napisał:

Jesteśmy w dziale hi end.

No tak. Ja tam hi-endowych klocków chyba nie mam. Chociaż po zsumowaniu wszystkiego co mam (sprzęt, płyty) to ze 3-4 dobre (używane) samochody mógłbym pewnie kupić. 😉 Do Sly30 mi daleko, ale cieszę się że ma czas i pisze na forum. Wielu majętnych ludzi z doskonałym sprzętem ma fora internetowe w głębokim poważaniu. Ci ludzie zwyczajnie nie mają czasu na pisanie i kopanie się z końmi. Taka jest prawda i wiem, że to potrafi zaboleć.

Ta zakładka powinna być uprawiana przez kompetentnych audiofilów, nie ukrywajmy - majętnych, bo to hobby kosztuje.

A golodupiec zawsze będzie gołodupcem, chyba że odmieni swe życie...

1 minutę temu, kangie napisał:

staruteńkie DD-40.

To jest jeden z najpiękniejszych gramofonów tego typu jaki stworzył człowiek.

Jest absolutnym klasykiem, przejrzyj historię produktów firmy, jako DD i jako klasyk nie ma sobie równych.

To gramofon do relaksującego słuchania, bije na głowę przykładowo arcydzieło Technics SL 1410 MkII, którego teraz mam nawet podłączonego.

Nie ma większego klasyka domowego Technicsa, -  w średniej klasie jak SL 1410  MkII, mam dwie sztuki, tylko jeden jest w Angli.. pożyczony.

Technics nie nadaje się do niczego, ale posiada piękny 2,5kg talerz.. - to dzieło sztuki.

• Redaktorzy
8 minut temu, 747 napisał:

To jest jeden z najpiękniejszych gramofonów tego typu jaki stworzył człowiek.

Piękny jest, to prawda. Dlatego ma u mnie dożywocie.

Kilka wysokich modeli Micro Seiki ma mój kolega z Legnicy. Nie pamiętam modelu, ale 11kg talerz z miedzi/mosiądzu (?) i podciśnieniowe zasysanie płyty do talerza. Kolega mówi do mnie "złap płytę i spróbuj podnieść". Nie dałem rady.

8 minut temu, 747 napisał:

Jest absolutnym klasykiem, przejrzyj historię produktów firmy, jako DD i jako klasyk nie ma sobie równych.

Tak, ale w dorobku firmy MICRO były lepsze gramofony, ale znacznie droższe.

Natomiast samo ramię MA-505 to kunszt prawdziwej inżynierii mechaniki precyzyjnej. I w dodatku wygląda jak 1 000 000 $.

Edytowane przez kangie
Literówka

14 minut temu, kangie napisał:

Nie dałem rady.

Ukryta Zawartość

Od góry Sony, Micro, Kenwood, wyżej jest Luxman, Technics jest podłączony przy zestawieniu.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Niby tak to wygląda, ale zdjęcia wstawił...

@747 dzięki. Mam nadzieję, że nie czujesz urazy, że "zmusiłem" do pokazania "kart".

747 nie ma żadnego sprzętu. To są tylko wytwory jego wyobraźni. Kilka razy proponowałem, by zaprosił do siebie kogoś i pokazał te sprzęty i swoje osiągnięcia. Zesrał się ze strachu i unika kontaktów w realu. A dlaczego, to chyba oczywiste. Nie ma nic do pokazania. Nie jest żadnym naukowcem ani konstruktorem. Nie ma żadnych patentów. Notorycznie kłamie i wymyśla bzdury, robiąc w balona uczestników tego forum. Kiedyś myślałem, że to może fatycznie jakiś niedoceniony twórca audio, ale weryfikacja obnażyła brutalną rzeczywistość. To nudzący się rencista, mieszkający z rodzicami, zero sprzętów, zero dokonań. Jeden wielki pic na wodę. Równie dobrze mógłby pisać, że jest doradcą Putina albo dyrektorem w NASA. 

• Redaktorzy
1 minutę temu, 747 napisał:

Wybaczam.

Nigdy nie kłamię.

Zatem publicznie PRZEPRASZAM. Jak widać, jeszcze trochę czasu musi upłynąć abym dojrzał do rzeczowych rozmów na forum.

3 minuty temu, kangie napisał:

PRZEPRASZAM.

Nie gniewam się, nie wyczułem z Twojej srony podtekstów, jedynie ostrożność.

Jeśli coś piszę to oznacza że tak jest w rzeczywistości - zawszę - ani razu jeszcze nie podałem nieprawdziwej informacji przez wszystkie lata uczestnictwa w życiu forum.

11 minut temu, sly30 napisał:

Zesrał się ze strachu

Boli fotka, pisałem że będziesz najbardziej skompromitowanym człowiekiem na forum, a nawet nie zacząłem niczego zamieszczać, ale wiedz że  już działam spowrotem po złych latach remontu, covidu i wojny, która oby się jak najszybciej zakończyła.

Jaką masz odległośc XLR z źródła do pre ?

2 godziny temu, kangie napisał:

po modyfikacjach i poprawianiu fabryki

To co czynię z sprzętem to nie jest poprawianie fabryki, to uaktualnianie na poziomie podzespołów do dzisiejszych możliwości.

Poprawić inżynierów raczej się nie da, bynajmniej nie łatwo, czy nie wszędzie, - te osoby dzień i noc nie robiły niczego innego przez całe lata, jak koncentrowały się na danej optymalizacji, jeden człowiek ma trudne zadanie aby to poprawić.

Wiele "popraw" które są czynione przez tzw "specjalistów domorosłych", to niszczenie wewnętrznej harmonii, tak trudnej do uzyskania w warunkach indywidualnych, że osiągnięcie tego stanu jest wręcz niemożliwe, czasem, doslownie raz na kilka lat coś się udaje, ale jest to skrajnie trudne działanie.

Osiągniecie wewnętrznej harmoni podczas konstrukcji zespołu głośnikowego, jest najtrudniejszą czynnościa jaką w ogóle możemy sobie wyobrazić w audio.

8 godzin temu, 747 napisał:

Prawda jest taka że posiadam preamp i końcówkę które są za Panem Piotrem, oraz wszystkie magnetofony z video w tle, szpulowy Sony, mam w wersji 2T, natomiast na kolumny namawiałem przyjaciela.. u siebie nie mam już miejsca.

I co z tego?

Nic.

Stare to mogą być obrazy, meble po przodkach, srebra, książki.

Stara elektronika to już złom. No chyba że masz np starego Quada, Naima czy McIntosha, z regularnymi przeglądami u producenta bo Sony czy Technics tego nie zapewnia.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

W dniu 5.01.2023 o 17:53, rochu napisał:

I co z tego?

Posłuchaj dwie minuty, - nawet komuniści stosowali głośniki Yamahy w studio odsłuchowym do porównań z własnymi wyrobami.

Dobrze że w tamtych latah forum audiostereo nie istniało, inżynierowie COBRESPU nie mogli by na wiele tu liczyć ponad bycie pośmiewiskiem...

Kolego Rochu, nie masz zielonego pojęcia co do realiów w jakich tworzy się rzeczywistość sprzętowa, - na całym świecie do dziś wszyscy wspomagają się wszystkimi, podpatrują co inni robią jak sobie radzą z danymi kwestiami, nie potrzeba samemu posiadać salonu 100m kwadratowych, do ocen, można skorzystać w razie potrzeby z istniejącej gdzie indziej bazy, to samo dotyczy drogich czy bardzo drogich urządzeń, tworząc innowacje mozna sie bez nich obyć, gdyż innowacja to nic innego jak rozwiązanie kwestii technicznej - pomysł - jak to zrobić, pomysł jest czymś niematerialnym, wypływa z głębi człowieczeństwa, ludzie już tak maja że wpadaja na pomysły, może zestaw za dwa miliony stac obok delikwenta i nie wymyśli niczego uzytecznego przez całe życie, - inny idąc ulicą lub po po przebudzeniu, może byc w stanie wpaść na pomysł zastosowania rozwiązania, które będzie stosowane przez dekadę w produkcji, - jak gramofon z deski, którym interesowali się Francuzi i Amerykanie, - w całym USA nie było nikogo, kto by na coś takiego wpadł ... ?

USA najbogatszy kraj na swiecie supermocarstwo atomowe.. a tu .. rozwiązanie techniczne z państwa Bloku Wschodniego okazało się interesujące..

Nie wiem co robisz w zakładce hi end, ale wyrządzasz krzywdę forum, jeśli już odszedłeś stąd, to trzeba było sie tego trzymać, tu niczego dobrego z Ciebie nie będzie, czujesz to dobrze, wyczuwasz to oddalenie od realiów, żal mi Ciebie podobnie jak Sylwestra, - powinniście mieć swoje forum   -  powtarzam, z normalnymi reakcjami w hi end audio macie niewiele wspólnego.

Tu masz wisienkę na torcie - podsumowanie - każdemu polecam zapoznać się, duch przekazu brzmi tak - .. jakość dzisiejszych realizacji znacząco ustępuje temu co było w latach 80, 90 - tych oferowane na rynku..

""Proszę nie wyrzucać urządzeń z dawnych lat, tylko je pielęgnować, odnawiać - cały ten świat vinitage elektronics jest do uratowania """

....

Kolego Rochu, zastanów się co masz ze sobą zabrać, kiedy będziesz odwiedzał składnicę złomu.

Nic.

Wiesz co oznacza sformułowanie  "realizacja ponadczasowa" ?

Gramofon Micro Seiki DD40 jest tego typu urządzeniem.

Podobnie Kolumny Yamaha NS690 MK III.

Edytowane przez 747

Stara elektronika to już złom.

Musisz uważać na pmcomp-a, bo za takie poglądy jest gotów lać po ryjach….:-))

Gość

(Konto usunięte)
41 minut temu, sly30 napisał:

Musisz uważać na pmcomp-a, bo za takie poglądy jest gotów lać po ryjach….:-))

puścić focha, ale żeby zaraz po ryjach ;-))

Godzinę temu, 747 napisał:

Wiesz co oznacza sformułowanie  "realizacja ponadczasowa" ?

Gramofon Micro Seiki DD40 jest tego typu urządzeniem.

Podobnie Kolumny Yamaha NS690 MK III.

Brednie.

2 godziny temu, 747 napisał:

Kolego Rochu (...)

Byłeś w ZSMP, że używasz tej formy zwracania się do bliźnich?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

jakiś ty łaskawy

Piorasz twierdzi że jesteś dobrym człowiekiem, nie mogę nie zareagować.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, 747 napisał:

Piorasz twierdzi że jesteś dobrym człowiekiem, nie mogę nie zareagować.

jestem wredny podły uparty i paskudny .... zapamiętaj 🙂

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

jestem wredny podły uparty i paskudny .... zapamiętaj 🙂

Kłamiesz, wyczuwam jak ktoś kłamie.

5 godzin temu, 747 napisał:

(...)

(...)

Miałem ten gramofon w latach 80-tych. Syf jakich mało.

Nie wiem skąd u ciebie nawiązanie do PRL-u. Kraju gdzie nie można było kupić dobrze uszytej w kraju koszuli a polskie samochody były egzemplifikacją szajsu i systemowej niedoróby, gdzie nie potrafiono nawet zrobić przyzwoitej gumy do żucia a papierosy zawierały całą tablicę Mendelejewa. Sprzęt audio z PRL to była kpina ze znakiem jakości Q. Już Węgrzy czy Czesi potrafili zrobić coś lepszego w tym zakresie, aczkolwiek i tak tanie Sanyo z Pewexu budziło większe zaufanie.

Fajny wzorzec hajendu sobie znalazłeś, nie ma co.

Edytowane przez rochu

1 godzinę temu, rochu napisał:

Czesi potrafili zrobić coś lepszego w tym zakresie

To kolejny krok do prześcignięcia Sławka, - co posiadasz czeskiego z tamtego okresu, jakie urządzenia ?

Poczytaj przekazy z tamtych lat dotyczące przykładowo magnetofonów szpulowych - obraz nędzy i rozpaczy - ich sterowania przy naszych jak Arii, Damie Pik czy 2405 to średniowiecze, posiadam ich dwa topowe szpulowce Tesla B115 i 116, .. o czymś takim jak Koncert nie mogli nawet pomarzyć..

Pomodlę się o Twój zmysł estetyczny, tak przy okazji, skoro Czesi tworzyli lepszy od nas sprzęt to życze Tobie szybkiego powrotu do zdrowia..

"""""W Czechosłowacji było tylko kilku producentów magnetofonów. Najważniejszym z nich była firma Tesla, n.p. Główny rozwój był realizowany w firmie Tesla Pardubice, ale produkcja masowa odbywała się w firmie Tesla Přelouč. Liczba produktów wynosiła tysiące sztuk i kilkadziesiąt linii modelowych. Jednym z najbardziej popularnych dekoderów był monofoniczny Tesla Sonet Duo (1959). Był on kompaktowy, przenośny i niezawodny. Kolekcjonerzy dekoderów Tesli są zgodni, że prawdopodobnie najbardziej postępowym modelem był Tesla B73 Hi-Fi Stereo (1978), który stanowił podstawę dla późniejszych modeli. Najwyższymi modelami były Tesla B115, B116 (1981) oraz Tesla CM130, CM160 (1986), które były w stanie konkurować z podobnymi modelami produkowanymi przez światowych producentów. Istniały jednak ograniczenia (polityczne), więc najlepsze pomysły i rozwiązania nie mogły być realizowane. Produkcja zakończyła się w 1990 roku, gdyż technologia okazała się przestarzała."""""

Rochu, wyluzuj, pisałeś że jestem mitomanem, pokazałem że nie kłamię i mam cały sprzęt o jakim piszę, następnie próbowałeś wmówić mi ze moje poglądy są jakieś oderwane od rzeczywistości, że parametry w starszym sprzęcie sie rozjeżdżają - pokazałem na video - najwyższej klasy specjalistę, lepszych w kraju już nie ma, jak inżynierowie który pracowali w ośrodku badawczo - rozwojowym projektując realny sprzęt wdrażany do seryjnej produkcji - okazało się że powtarzają te same treści jakie ja przekazuje na forum od lat, rozjazd parametrów to mit, to taki wytrych słowny, aby uciec przed brakiem rozpoznania tematyki sprzętu z przed lat, - a jest tego trochę, jest się czym zajmować - całe dekady.

...

P.S.

Jesteś już dostatecznie skompromitowany, lubię Ciebie za Twoją nieustępliwość, ale przyjmij że nie masz żadnych argumentów, - jesteś intelektualistą, z takim stanem mentalnym wiążą się niezwykle poważne ograniczenia, wręcz problemy.

W czasie pokoju, takie persony jak Twoja, wiją sobie wygodne gniazdka by dostatnio i mile spędzić czas życia, ale to nie tacy jak Ty potrafią skutecznie obronić ojczyznę i nie tacy jak Ty starają się pchać ten wózek do przodu - a nie ma innego sposobu jak rozwój technologiczny .

Nie jesteście zdolni do wzięcia na siebie ryzyka.

Przywołałem wcześniej tu wypowiedź Pana Jacka Bartosiaka - On to dostatecznie czytelnie wyłożył - innowatorzy to osoby dla Niego godne najwyższego szacunku - jak to się ma do deptania mnie na tym forum, kiedy poinformowałem grono, - atakowany w akcie obrony, - że czymś takim się zajmuję - innowacjami w hi end audio - na najwyższym poziomie.

Aby działać na najwyższym poziomie trzeba posiadać jednak grunt, na czymś trzeba po prostu stać, stoi się na niczym innym, jak tylko na kolejno wszystkch pozostałych, - idzie się do góry, jak po stopniach, nie da się bez zrozumienia zagadnień z danego wejść wyżej.

Tu osoby, zdaje się że spadły z nieba, od razu na najwyższy stopień wtajemniczenia, gdyż upadając z Cosmosu jest on .. pierwszym.. dlatego jesteście wraz z Tobą tu najmądrzejsi.

Pierwszy jest Sławek - Pan Dyrektor, drugi Sylwester - własciciel, trzeci niestety dopiery wypadasz Ty.

...

Sławek musi być pierwszy gdyż zna się na technice, Sylwek posiada bardzo drogi zestaw urządzeń, więc nie mniej pretensji że przyjąłem dla Ciebie dopiero trzecią pozycję jako znawcę przedmiotu.

...

Nic Wam już nikt nie jest w stanie pomóc, - tacy jak jesteście obecnie, pozostaniecie do końca.

To bardzo przykre, dla Was będzie niezwykle rozczarowujące.

Gość

(Konto usunięte)

mnie sie podoba miejsce w którym jestem ... i w rzeczywistosci i w przenośni

w niczym mi nie możesz pomóc zaimponować ani niczym zaskoczyć

dlatego znajdź sobie inny obiekt westchnień , porównań i płakania w mankiet

bardzo Cię proszę

nie załuguje na uwagę tak wielkiego człowieka 🙂 🙂 🙂

Edytowane przez slawek.xm
16 minut temu, 747 napisał:

Jesteś już dostatecznie skompromitowany, lubię Ciebie za Twoją nieustępliwość, ale przyjmij że nie masz żadnych argumentów, - jesteś intelektualistą, z takim stanem mentalnym wiążą się niezwykle poważne ograniczenia, wręcz problemy.

I to pisze wielbiciel plastikowego koreańskiego beztalencia, usiłujący przekonać wszystkich do tego, że to-to jest artystką wszechczasów. Człowiek chwalący się swoimi przełomowymi badaniami, o których nikt poza nim samym nie słyszał. Guru hajendu, gromadzący śmietnikowy japoński szrot. Wybitny umysł dzisiejszych czasów prawiący nam maluczkim o kwantach, srantach, nanotechnologii, audio-teolgii, kwarkach i skwarkach.

No daj spokój.

16 minut temu, 747 napisał:

(...)Pana Jacka Bartosiaka (...)

Kto zacz ten pan? Coś przeoczyłem?

Edytowane przez rochu

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

w niczym mi nie możesz pomóc zaimponować ani niczym zaskoczyć

Niedocenianie innych jest błędem.

Dopiero co mieliśmy na panelu przeprosiny..

Może przyjść czas ich prawdziwego wysypu..

• Pokaż nowe odpowiedzi