Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, tedi02 napisał:

jak kabel jasny czy ciemny może być zaliczany do high end

Jasny czy ciemny przecież mogą wpasować się w system, naprzemiennie w zależności od potrzeb, zbyt ciemnego, zbyt jasnego zestawienia.

Parametrów natomiast jest znacznie więcej, może grać bajecznie analogowo, może oddawać doskonale zmiany dynamiczne, rysować nawet dalekie plany etc..

11 godzin temu, 747 napisał:

Parametrów natomiast jest znacznie więcej, może grać bajecznie analogowo, może oddawać doskonale zmiany dynamiczne, rysować nawet dalekie plany etc..

Bajki dla grzecznych audiofilów opowiadasz. To wszystko durny połączeniowy kabelek potrafi?

Nie, to wszysto dzieje się NIE ZA POMOCĄ KABELKA, to żmudna praca w studio realizatora nagrania lub kogoś, kto kiedyś nienajlepiej zrealizowane nagrania poprawia dziś. 

Słyszsłeś kiedyś (w wolnych chwilach od Macania Drutkow) o remasteringu a ostatnio to już nawet nie o remastering chodzi a o nowe mixy, remixy.

Najepszy ostatni przykład - nowa wersja Animals Pink Floyd, praca Jamesa Gauthrie. Slyszałeś? Jak już posłuchasz kiedyś i porównasz z oryginałem (nawet tym wcześniej juz remasterowanym), usłyszysz takie zmiany, o które w swoich bajaniach podejrzewasz kabelek ...ale niestety to nie on, to praca w studio na "otwartym sercu" dostępnego nagrania.

Posłuchaj też przy okazji nowych remixów Genesis, Kraftwerk, The Beatles (tu Giles Martin, ostatnio dodzedł Revolver), Kate Bush, prac Stevena Wilsona  - m.in. King Crimson, Jethro Tull, Yes, Gentle Giant.

Tego nie osiągnięto kabelkiem jak Ci się ciągle wydaje. 

Edytowane przez iro III

31 minut temu, iro III napisał:

durny połączeniowy kabelek

Edytowane przez 747
12 godzin temu, 747 napisał:

Jasny czy ciemny przecież mogą wpasować się w system, naprzemiennie w zależności od potrzeb, zbyt ciemnego, zbyt jasnego zestawienia.

Nie neguję ze może się wpasowac ,tylko sedno tkwi w tym że taki kabel pewien zakres gorzej odtwarza .i to jest high end?

...a odnieść się do SŁYSZALNYCH zmian w Konkretnych nagraniach, które SŁYCHAĆ bez (audiofilskiego) trudu na tym samym, niezmienianym od lat drutku RCA za "stówkę", to już coś trudnego dla wizjonera drutków widzę, najwygodniej to "przykryć" czymkolwiek i dalej snuć wizje oszołoma.

34 minuty temu, 747 napisał:

Acha, jak drutka podświetlić ledami to unci mundrzejszy się zrobi i zequalizuje suche, płaskie, nagrania bez użycia człowieka w studiu?

...a te pod-świetlenia  nie wprowadzają czasem "degradujących zakłóceń"?

To wygląda jak cygańska cepelia, lub system gangstarapera, tylko jeszcze łańcuch złoty a gruby i byłoby OK.

...i co jeszcze? Może jakość dźwięku mam docenić z tego jutubowego obrazka? 

Wracamy do meritum.

Odpowiesz na moje wcześniejsze pytania? Bo nie mam czasu na głupoty.

1 godzinę temu, iro III napisał:

Acha, jak drutka podświetlić ledami to unci mundrzejszy się zrobi i zequalizuje suche, płaskie, nagrania bez użycia człowieka w studiu?

pewnie "ociepla go" bo ma lampki...

To tylko audioshow, podobnie jak na pokazach mody, wiele rzeczy pokazane mało albo i wcale do użytku nie wprowadzone...

Często można znaleźć opis kabli np. melodika, że "ciemne", że kolumny z nimi "grają jakby nakryte kocem", ale z jakimi kolumnami? Czy po podłączeniu do kolumn np. klipscha melodika sprawi, że będą grały jak przykryte kocem? Bzdura...
Na kable można wydać krocie a wystarczy zająć się kolumnami. O wiele większe różnice na nich się pojawią.

Co do masteringu, remasteringu czy mixu to fakt, tutaj różnice potrafią być ogromne w zależności od tego kto się danym produktem zajął i jest to normalne bo każdy z nas inaczej słyszy i każdy z nas zwróci uwagę na inny aspekt w tym samym nawet utworze. Dalej nie potrafię pojąć jednej rzeczy dlaczego mieszać nasze subiektywne odczucia z tym co da się zmierzyć? Skoro kabel nie gra i można sprawdzić jego wpływ ( słyszalny ) na kolumny to dlaczego wielu to podważa? Ja rozumiem, że wielu musi mieć poparcie i lubi jak ktoś ich poklepuje po plecach ale rozmowa bez argumentów najczęściej kończy się przepychanką. 

Słyszący mają pretensję, że niesłyszący rozbijają wątki, wtrącają swoje "3 grosze" ale chciałbym zauważyć, że to jest FORUM i tu może się wypowiedzieć każdy, zachowując przy tym kulturę wypowiedzi. 
Praktycznie wszystkie kable w jakiś sposób wpływają na działanie systemu ale najczęściej ich wpływ jest poza zakresem słyszalności ludzkiego ucha (pomijam kable aluminiowe bądź uszkodzone). To potwierdza NAUKA. Natomiast stwierdzenie, że kabel ma wpływ i słyszę, że "gra ciemno" to bardziej informacja wyssana z palca. To jest subiektywna ocena nie podparta niczym innym jak naszymi spostrzeżeniami. Są oczywiście ludzie, którzy postrzegani są jak "bożki audio". Niestety wielu z nich potrafi świetnie pisać a co za tym idzie manipulować naszym rozumem. Ci bardziej podatni wierzą w każde napisane słowo...

Gość Kw202

(Konto usunięte)
11 minut temu, GhostR1 napisał:

pewnie "ociepla go" bo ma lampki...

To tylko audioshow, podobnie jak na pokazach mody, wiele rzeczy pokazane mało albo i wcale do użytku nie wprowadzone...

Często można znaleźć opis kabli np. melodika, że "ciemne", że kolumny z nimi "grają jakby nakryte kocem", ale z jakimi kolumnami? Czy po podłączeniu do kolumn np. klipscha melodika sprawi, że będą grały jak przykryte kocem? Bzdura...
Na kable można wydać krocie a wystarczy zająć się kolumnami. O wiele większe różnice na nich się pojawią.

Co do masteringu, remasteringu czy mixu to fakt, tutaj różnice potrafią być ogromne w zależności od tego kto się danym produktem zajął i jest to normalne bo każdy z nas inaczej słyszy i każdy z nas zwróci uwagę na inny aspekt w tym samym nawet utworze. Dalej nie potrafię pojąć jednej rzeczy dlaczego mieszać nasze subiektywne odczucia z tym co da się zmierzyć? Skoro kabel nie gra i można sprawdzić jego wpływ ( słyszalny ) na kolumny to dlaczego wielu to podważa? Ja rozumiem, że wielu musi mieć poparcie i lubi jak ktoś ich poklepuje po plecach ale rozmowa bez argumentów najczęściej kończy się przepychanką. 

Słyszący mają pretensję, że niesłyszący rozbijają wątki, wtrącają swoje "3 grosze" ale chciałbym zauważyć, że to jest FORUM i tu może się wypowiedzieć każdy, zachowując przy tym kulturę wypowiedzi. 
Praktycznie wszystkie kable w jakiś sposób wpływają na działanie systemu ale najczęściej ich wpływ jest poza zakresem słyszalności ludzkiego ucha (pomijam kable aluminiowe bądź uszkodzone). To potwierdza NAUKA. Natomiast stwierdzenie, że kabel ma wpływ i słyszę, że "gra ciemno" to bardziej informacja wyssana z palca. To jest subiektywna ocena nie podparta niczym innym jak naszymi spostrzeżeniami. Są oczywiście ludzie, którzy postrzegani są jak "bożki audio". Niestety wielu z nich potrafi świetnie pisać a co za tym idzie manipulować naszym rozumem. Ci bardziej podatni wierzą w każde napisane słowo...

Ale sprawdzałeś osobiście w swoim systemie różne rodzaje kabelków? I nie słyszałeś różnicy? 

17 minut temu, Kw202 napisał:

Ale sprawdzałeś osobiście w swoim systemie różne rodzaje kabelków? I nie słyszałeś różnicy? 

Po co miał próbować, skoro nauka mu potwierdza itd… 🙂

W dniu 23.10.2022 o 16:17, 747 napisał:

Jeśli dane rozwiązanie techniczne będzie gotowe do upublicznienia - zostanie upublicznione.

masz szansę na uwiarygodnienie swoich teorii

robię monobloki

w jednym zrobię zasilacz wg własnej koncepcji w drugim mogę wg twojej koncepcji łączenia kondensatorów

trafa zostają takie jak są kwestia dotyczy wyprobowania twojej metody łączenia kondów

jest do dyspozycji 50 śrubowych kondensatorów o pojemności 10000uF

wchodzisz w to?

17 minut temu, slawek.xm napisał:

jest do dyspozycji 50 śrubowych kondensatorów o pojemności 10000uF

W sumie niewielka pojemnosc, rozumiem, ze srubowe "zrobia robote", pozostaje tylko, jak tyle kondow polaczyc, no ciekawe..

A jakie to kondy, jezeli mozesz Slawku zdradzic😉

Edytowane przez Cezary_58669
46 minut temu, Cezary_58669 napisał:

W sumie niewielka pojemnosc, rozumiem, ze srubowe "zrobia robote", pozostaje tylko, jak tyle kondow polaczyc, no ciekawe..

A jakie to kondy, jezeli mozesz Slawku zdradzic😉

pól farada to niewielka pojemność ?

np accuphase P7100 ma tylko 0,1 F na oba kanały

Roe

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

pól farada to niewielka pojemność ?

np accuphase P7100 ma tylko 0,1 F na oba kanały

Roe

500 000 microF, to potęga.

Edytowane przez sly30
2 minuty temu, sly30 napisał:

500 000 microF to potęga.

w sumie bedzie 700 000 uF na monoblok

bo jeszcze dojdą 4x47000uF jako banki bardzo blisko tranów i 20 szt 20uF wysokoprądowych mkp

Edytowane przez slawek.xm
1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

masz szansę

Mam gotowe działające rozwiązania, potrzebujące tylko ochrony prawnej.

Kondensatorów potrzeba 128 sztuk, Nichicon Super Through, na innych nie pracuję, banki musiałyby być zalane zalewą - nie do rozkucia.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

w sumie bedzie 700 000 uF na monoblok

bo jeszcze dojdą 4x47000uF jako banki bardzo blisko tranów i 20 szt 20uF wysokoprądowych mkp

Coz za "potwory glosnikowe" beda tym zasilane i to w czasie kryzysu energetycznego.🤭

30 minut temu, slawek.xm napisał:

dla 747 Yamaha z górnej półki z końca 20 wieku miała 2x 15000uF

W skali mikro, tez moze dobrze zagrac..😉

5 minut temu, 747 napisał:

Nichicon Super Through

przy 128 szt esr nie ma już takiego znaczenia ale snap in to za mały prąd , zbyt mała trwałość ... to jest dobre do malo wydajnych wzmaków do 30w

zasilacz nowoczesnego wzmacniacza tak wygląda

image.thumb.png.b91e3b1c835af555c5353ec6f2d73a1a.png

poza tym zainteresuj się topowymi kondami

np

https://www.tme.eu/pl/details/mal210117473e3/kondensatory-elektr-srubowe-i-inne/vishay/

zalanie chroni przed mikrofonowaniem i podejrzeniem konstrukcji ale jak taki  kond pierdyknie to współczuję 🙂

koniec tematu

2 minuty temu, Cezary_58669 napisał:

Coz za "potwory glosnikowe" beda tym zasilane i to w czasie kryzysu energetycznego.🤭

zwykle kolumny 🙂

4 minuty temu, Cezary_58669 napisał:

W skali mikro, tez moze dobrze zagrac..😉

może zagrać .... na start

20 minut temu, slawek.xm napisał:

128 szt

Bank zawiera 64 kondensatory do jednego monobloku, ich wypadkowa pojemnośc nie jest duża.

Jest też dodatkowy bonus, nie potrzeba już żadnych ulepszaczy - jakiś dodatkowych pojemności - oprócz koniecznych dla stabilności układu, ulepszacze psują nieprawdopodobną harmonię jaka wytwarza się w wynalazku.

29 minut temu, slawek.xm napisał:

zainteresuj się topowymi kondami

Sam się zainteresuj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

32 minuty temu, slawek.xm napisał:

zalanie chroni

Na zalanie wskazałem tylko z obowiązku ochrony własności intelektualnej, zalanie zabije dźwięk, to chyba oczywiste, Sylwester niedawno wsponiał że urządzenia hi end się nie psują, nie mam czasu odszukiwać, ale wiem że tak napisał, więc nie wiem po co piszesz że ulegnie uszkodzeniu detal, tak podstawowy, uznanej firmy, mam tu Yamaha PA 2200 końcówkę, - elektrolity - jak nowe, ogromne.. produkcja lata 70 - te..

Super Through używam osobiście z przewodami przykręconymi śrubami w systemie testowym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
2 minuty temu, 747 napisał:

Bank zawiera 64 kondensatory do jednego monobloku, ich wypadkowa pojemnośc nie jest duża.

Jest też dodatkowy bonus, nie potrzeba już żadnych ulepszaczy - jakiś dodatkowych pojemności - oprócz koniecznych dla stabilności układu, ulepszacze psują nieprawdopodobną harmonię jaka wytwarza się w wynalazku.

pierwsza rzecz to trwałość twoje kondy wytrzymują 1000 godzin

moje 10 razy dłużej u mnie w środku jest 65 st te nichicony skonczą się po maks roku

a co do ulepszaczy to jest to zwykle bocznikowanie nic szczególnego poza tym te mkp są na 1000V

i są fajnej jakości i wyprobowałem je już i dodają cechy które mi odpowiadają

znow nie dogadamy się bo myślimy innymi kategoriami projektowania

ja projektuję power supply dla konkretnego wzmacniacza o konkretnych parametrach  i bez względu na kosmiczną harmonię Twojego stwierdzam , że się dla mnie nie nadaje

40 minut temu, slawek.xm napisał:

koniec tematu

Kamień z serca.

Szukam mostu lub wysokiego budynku.

P.S.

Moi  znajomi lata temu "musieli" przechodzić karkołomne testy odsłuchowe pojemności, w tym wszystkich typów elektrolitów jakie tylko zdołałem zgromadzić, - najgorsze według nich to ROE oraz EPCOS i Siemens.

Wykonywałem, żeby nie było, że tylko mnie się cokolwiek wydaje..

Powodzenia przy realizacji projektu.

7 minut temu, slawek.xm napisał:

że się dla mnie nie nadaje

Raz w życiu spotkałem się w audio z utratą pojemności kondensatora elektrolitycznego, to był malutki egzemplarz, gdzieś w środku aplikacji wzmacniacza.

A mam 55 lat i jeśli ja nie miałem w życiu do czynienia - poza serwisantami oczywiście - z sporą ilościa elektroniki, to nie wiem kto miał..

11 minut temu, slawek.xm napisał:

cechy które mi odpowiadają

Każdy robi to co mu odpowiada, dopiero co inny nasz Kolega tu napisał, że poznał hi end jako ustrój.. który każdy ma swój..

Osobiście stosuje podejście czysto fizyczne i absolutnie bezstronne, jeszcze nigdy na forum nie napisałem że coś mi się podoba, jak może w ogóle coś się podobać z technologii audio, skoro wszystkie są niewystarczające ?

Ma grać - tak jak w rzeczywistości - tu nie ma miejsca na podobanie.

Podobać się ma treść stricte muzyczna.

Audiofilom podobają się własnie .. różne rzeczy.. z tego i innych powodów trzymam sie od nich z daleka.

4 minuty temu, 747 napisał:

najgorsze według nich to ROE

wiesz ile jest rodzajów kondensatorów tej firmy

są dźwiękowo lepsze od Rify i Mallory

ale pewnie tych marek nie testowaleś ....

polecam szczególnie złotą serię.... jak znadziesz

image.thumb.png.3e23291d43c0dabcee811ade4abd582d.png

7 minut temu, 747 napisał:

Powodzenia przy realizacji projektu.

dziękuję i wzajemnie

18 minut temu, slawek.xm napisał:

myślimy innymi kategoriami projektowania

Nie jestem projektantem urządzeń.

Zajmuje się innowacjami - to coś zupełnie innego.

Potrafię nawinąc cewkę dla głośnika prawdopodobnie lepiej niz ktokolwiek inny.

Dziesięć lat badałem transmisje w metalach by taki efekt osiągnąć - to nie są żarty, Sylwester w dekadę zapewne zbił fortunę, i śmiga sobie Mercedesem przez cały świat, - ale cewki tak nie nawinie, a ja tak.

Takie są koszty.

Nie wiem czy rozumiesz takie rzeczy ?

9 minut temu, 747 napisał:

Nie jestem projektantem urządzeń.

Zajmuje się innowacjami - to coś zupełnie innego.

Potrafię nawinąc cewkę dla głośnika prawdopodobnie lepiej niz ktokolwiek inny.

Dziesięć lat badałem transmisje w metalach by taki efekt osiągnąć - to nie są żarty, Sylwester w dekadę zapewne zbił fortunę, i śmiga sobie Mercedesem przez cały świat, - ale cewki tak nie nawinie, a ja tak.

Takie są koszty.

Nie wiem czy rozumiesz takie rzeczy ?

czepiłeś się tego Sylwestra jak rzep psiego ogona

piszesz mi o swoich niesprawdzonych nigdy przewagach proponujesz kondy ktore w normalnych warunkach użytkowania za chwilę będą wybuchać nie pytając nawet o warunki jakie zasilacz musi spelnić i o czym tu z tobą gadać

o wplywie czarnych dziur na powstawanie nowych galaktyk możemy 🙂

35 minut temu, 747 napisał:

jeszcze nigdy na forum nie napisałem że coś mi się podoba,

🙂

1 godzinę temu, 747 napisał:

Nichicon Super Through, na innych nie pracuję

59 minut temu, 747 napisał:

Super Through używam osobiście z przewodami przykręconymi śrubami

a tu wychodzi Twoja fachowość 🙂

poczytaj o różnicach konstrukcyjnych kondów snap in i kondów z wyprowadzeniami śrubowymi

jak se śrubki nakręcisz na swoje zamiast je przylutować (bo do takiego lączenia zostały przystosowane) to ich konstrukcja i trwałośc się niestety nie zmieni 🙂

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

jak znadziesz

Nie będę szukał.

W moich przestrzeniach kondensator który budzi szacunek to Black Gate  -  FK, NXHQ, Bipolar, w dalszej kolejności Elna Silmic II Super Gold i Cerafine.

Reszty, poza specjalistycznymi jak Panasonic Pureism, Duorex Elna, czy Sanyo Os-con .. z jakimiś wyjątkami.. mogłoby nie być.

Wzmacniacze jakie przedstawiasz uważam za nieistniejące, z tego powodu że są skonstruowane już tylko w oparciu o fatalnej jakości elementy pojemnościowe.

Inny model zestawiony na filmiku wraz z DAgostino, pokazał to dobitnie, co dopiero by było w konfrontacji z czysto japońską konstrukcją.

Ten producent, bardzo się stara, posługuje się wszystkim co ma i jeszcze więcej by istnieć na rynku, niestety, sprzęt audio składać się musi z najlepszych części, a najlepsze są produkowane w KKW.

Oni tych podzespołów nikomu nie sprzedają.

To był jeden z decydujących powodów, który zmusił mnie do zajęcia się tematyka pojemności, po prostu najnormalniej w świecie nie mogłem pogodzić sie z sytuacją uzależnienia, oraz niedostępności.

Bóg, rodzina, investor pomogli zrealizowac projekt, - mam bank pojemności który w wyniku działań które nie przystają za bardzo do standardowego w fizyce, rozumienia zjawisk dotyczących pojemności, daje nie znane ludziom rezultaty.

Tak samo wygląda sytuacja dotycząca transformatorów, - oni, konkurencja, posiadają wybitne rdzenie i stać ich na potwornie drogą metalurgię uzwojenia, - nie mogłem nie dysponować przewagą i w tym zakresie.

Kosztem tych ulepszeń jest konieczność przewymiarowania, standardowa produkcja raczej tak nie działa, jednak nie mam żadnego obowiązku by te nowe sposoby realizacji koniecznie musiały być skomercjalizowane, - obserwując jednak postęp, coś mi się wydaje, że jest coraz mniejszą przeszkodą konieczniość użycia aż 64 kondensatorów do końcówki mocy, czy czterech lub ośmiu rdzeni do budowy transformatora mocy.

21 minut temu, slawek.xm napisał:

niesprawdzonych nigdy

Człowieku, sprawdzam wszystko pięć lat z krytycyzmem na jaki nie stać najzacieklejszego wroga !!!

Wbij to sobie raz na zawsze, - z tego powodu tu na forum nie mylę się w żadnych kwestiach - nie zauważyłeś jeszcze tego ?

W czym się pomyliłem ?

Jakie urządzenie opisałem jako fantastyczne - a posiada fatalną opinię, albo które opisałem jako katastrofę, a producent nie nadąża z dostarczaniem..?

...

Ty mnie wciąż mylisz z jakimś dzieciakiem, który przychodzi do forum by poprawić sobie nastrój.

4 minuty temu, 747 napisał:

wraz z DAgostino

Dan również zronił porządny nowoczesny zasilacz w Relentless na kondach śrubowych

image.thumb.png.52b1f1f9d3a3ccce4b9f21a8ca35843b.png

11 minut temu, 747 napisał:

Black Gate

mam tylko std

12 minut temu, 747 napisał:

Elna Silmic II  i Cerafine

stosuję i są ok

12 minut temu, slawek.xm napisał:

tu wychodzi Twoja fachowość

Bez urazy, ale w moim bogatym życiorysie miałem już do czynienia z osobami, które rozczepiają włos na czworo, jeśli do tego argumentują wiedzą, zwłaszcza pogłebioną - tylko nie zawsze w tą stronę, która byłaby najbardziej w danym wypadku pożądana - to po prostu odchodzę - życie jest zbyt cenne, by tracić czas na jałowe dyskusje, - domyślam się prowadzące przykładowo do uznania wzmacniacza jaki zaprezentowałeś na fotografii z pojemnościami, - jako urządzenia wysokiej klasy.

Stanąłbym na przeciw systemu z tym urządzeniem, odczuł wpływ na ostateczny kształt sygnału, owych nieszczęśliwych pojemności i ..odszedł stwierdziwszy w myśli że nie ma czego słuchać.

Tak samo było kiedy znana firma japońska stosowała w końcówkach mocy układy scalone w DC servo.

To nie to.

13 minut temu, 747 napisał:

Kosztem tych ulepszeń jest konieczność przewymiarowania

pierwsza myśl z którą się zgadzam 🙂

Teraz, 747 napisał:

Stanąłbym na przeciw systemu z tym urządzeniem, odczuł wpływ na ostateczny kształt sygnału, owych nieszczęśliwych pojemności i ..odszedł stwierdziwszy w myśli że nie ma czego słuchać.

wystawa AVS stadion narodowy od jutra do niedzieli

będę 🙂

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

Dan

Rozejrzyj się szerzej z łaski swojej po tym wzmacniaczu.

Tą część która zajmuje centralny fragment na fotografii, potrafiliby z sukcesem przepracować inżynierowie krajowi oraz zagraniczni w ilości .. niepoliczalnej, czego się czepiasz.. w ślepym teście, jeśli przyniesiono by wzmacniacz z końcówkami elektrolitów jak w Nichicon, nikt by nie rozpoznał zmian i servis również nie zatkałby swoich mocy przerobowych z tego powodu że jest inne łącze.

Znam się trochę na łączeniach, jeszcze na forum na ten temat nie pisałem, gdyż jest to nudne, ale nasłuchałem się połączeń z obowiązku, gdyż są krytyczne w kablach.. także wyluzuj.

Kiedyś zbudowałem doświadczalną aplikację na schemacie jakiegoś harmana, gdzie użyłem niestandardowych łączeń elementów - bez laminatu - efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania - wzmacniacz grał nie ciepłym lecz gorącym dźwiękiem, o ilości microinformacji czy ogólnie ich naturze odpowiadającym tańszym urządzeniom lampowym AudioNote.

7 minut temu, slawek.xm napisał:

pierwsza myśl z którą się zgadzam

Takim geniuszem żeby uzyskać to inaczej niestety nie jestem.

Wszystko to jest motywowane uzyskaniem możliwości skonstruowania systemu marzeń.

10 minut temu, slawek.xm napisał:

będę

Mnie raczej nie będzie, chyba że w ostatnim momencie mój investor zmieni zdanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi