Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Stasiop napisał:

I nie zmieniam zdania. Ale moge sie przeciez mylic. Obcy wlasciwie system, wczesniej byly inne kable, ktos wymienil na Hijiri bo wlasciciel ponoc bardzo chcial, no i sie zrobilo za gesto na dole i srodku, odebralem to jako tania sztuczke. Chociaz byla chyba klasa na srodku (tak mi sie zdaje) ale bylo za duzo cukru w cukrze calosciowo. No i na YT to slychac nawet. 

Na razie skupiasz się na recenzjach ,więc mamy przykład. Ile masz lat ? Fakt masz wielkie parcie na sukces ,na kasę, po trupach, a ja zbyt zbyt doświadczony wiekiem ,by mi taki kit wciskać  Może niech  kolega zacznie ważyć słowa pisząc. 

8 minut temu, Stasiop napisał:

I nie zmieniam zdania. Ale moge sie przeciez mylic. Obcy wlasciwie system, wczesniej byly inne kable, ktos wymienil na Hijiri bo wlasciciel ponoc bardzo chcial, no i sie zrobilo za gesto na dole i srodku, odebralem to jako tania sztuczke. Chociaz byla chyba klasa na srodku (tak mi sie zdaje) ale bylo za duzo cukru w cukrze calosciowo. No i na YT to slychac nawet. 

Tego ciężko słuchać, no co mnie stresujesz tym przyciężkim sosem…

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

7 minut temu, ASURA napisał:

Ty na pewno do Nieba nie zmierzasz siejąc te fekalia z których nic innego nie wyrośnie poza g.

Znasz temat? Śledzisz od początku to być obiektywny jeśli nawet to twój kolega z branży i nie siej fekalii.

6 minut temu, tedi02 napisał:

Na razie skupiasz się na recenzjach ,więc mamy przykład. Ile masz lat ? Fakt masz wielkie parcie na sukces ,na kasę, po trupach, a ja zbyt zbyt doświadczony wiekiem ,by mi taki kit wciskać  Może niech  kolega zacznie ważyć słowa pisząc. 

No bo po tym świecie sami altruiści poza Staszkiem chodzą

Ja p… co za obłuda i oszczerstwo w jednym!

2 minuty temu, tedi02 napisał:

Ale chlopie ja nic ci nie wciskam, sam piszesz. Przeciez nie znasz mego kabla to co mozesz o nim wiedziec, sluchanie na Audio Show w obcym systemie, i wiesz z czym masz do czynienia, nie zartuj. ;) Moze jak system bylby okablowany caloscia mego okablowania to moglbys cos napisac i byloby to blizsze prawdy, ale i tak przyblizenie. A tu robisz sie za doswiadczonego, po prostu bredzisz i hatujesz produkt. Wypozycz w styczniu-lutym moze byc za inny kabel, posluchaj i wtedy krytykuj 'cykacza' jak to nazwales, a tak to jest kolejne bajkopisarstwo i hating. I jeszcze porownujesz interkonekt ktorego nie znasz z zasilajacym ktory znasz. A cisnienie mam na super neutralny dzwiek a nie na kase, bo z tego kokosow wielkich nie ma. Gdybym mial cisnienie na kase nauczylbym sie sztuki inwestowania, a nie audio. ;)

1 minutę temu, ASURA napisał:

Tego ciężko słuchać, no co mnie stresujesz tym przyciężkim sosem…

Jak masz zamulony system ,czego więcej oczekujesz .Na razie,ie obracamy się w kręgu recenzji ,tak się powołuje na nie kolega Stasiop .Więc jest to kabel grający w lidze siltecha triple crown i Cristal. Wybitnie zrównoważony tonalnie .

2 minuty temu, ASURA napisał:

No bo po tym świecie sami altruiści poza Staszkiem chodzą

Ja p… co za obłuda i oszczerstwo w jednym!

Jeszcze raz pytam cie nim zaczniesz rzucać oskarżeniami i przypisywać epitety ,czytasz ten wątek?Od początku, to nie obrażaj innych ,

2 minuty temu, Stasiop napisał:

Ale chlopie ja nic ci nie wciskam, sam piszesz. Przeciez nie znasz mego kabla to co mozesz o nim wiedziec, sluchanie na Audio Show w obcym systemie, i wiesz z czym masz do czynienia, nie zartuj. 😉 Moze jak system bylby okablowany caloscia mego okablowania to moglbys cos napisac i byloby to blizsze prawdy, ale i tak przyblizenie. A tu robisz sie za doswiadczonego, po prostu bredzisz i hatujesz produkt. Wypozycz w styczniu-lutym moze byc za inny kabel, posluchaj i wtedy krytykuj 'cykacza' jak to nazwales, a tak to jest kolejne bajkopisarstwo i hating. I jeszcze porownujesz interkonekt ktorego nie znasz z zasilajacym ktory znasz. A cisnienie mam na super neutralny dzwiek a nie na kase, bo z tego kokosow wielkich nie ma. Gdybym mial cisnienie na kase nauczylbym sie sztuki inwestowania, a nie audio. 😉

Nie wciskaj mi kolejny raz kitu ,spójrz na swoje poprzednie wpisy.Bajkopisarstwo to twój przymiot ,motasz się, o jakim zasilajacym ja ci pisałem 🤣 może masz ciśnienie na neutralny dźwięk, ale ci nie wyszło, dałeś test recenzji ,widać.  Później kręcisz, migasz się.  Po co robisz zamieszanie ?

6 minut temu, tedi02 napisał:

Jak masz zamulony system ,czego więcej oczekujesz .Na razie,ie obracamy się w kręgu recenzji ,tak się powołuje na nie kolega Stasiop .Więc jest to kabel grający w lidze siltecha triple crown i Cristal. Wybitnie zrównoważony tonalnie .

No nie wiem?

Esoteric, JeffRowland, Tara Labs,Acoustic Zen, Wireworld, Isotek, Furutech, Telegartner, zasilacze liniowe 20Amper i 3Ampery plus własne sieciówki i kable… i inne tweaki własnego pomysłu

No nie wiem?

Esoteric, JeffRowland, Tara Labs,Acoustic Zen, Wireworld, Isotek, Furutech, Telegartner, zasilacze liniowe 20Amper i 3Ampery plus własne sieciówki i kable… i inne tweaki własnego pomysłu

No nie wiem?

No i ?

9 minut temu, tedi02 napisał:

Nie wciskaj mi kolejny raz kitu ,spójrz na swoje poprzednie wpisy.Bajkopisarstwo to twój przymiot ,motasz się, o jakim zasilajacym ja ci pisałem 🤣 może masz ciśnienie na neutralny dźwięk, ale ci nie wyszło, dałeś test recenzji ,widać.  Później kręcisz, migasz się.  Po co robisz zamieszanie ?

Widze swoje wiesz i dyskusja dalsza nie ma sensu. Powodzenia zycze.

Siltech w dobrym systemie nie robi wow, jest trochę lepiej; wow jest w słabych systemach i to też trzeba wiedzieć że tyle kasy a wcale tak lepiej nie gra

Teraz, tedi02 napisał:

No i ?

Pomysły ci się skończyły PA

Teraz, Stasiop napisał:

Tobie również życzę,  proponuję zostawić kabel słuchającym, sami ocenia ,nachalna reklama ,nieobiektywna do niczego  dobrego nie prowadzi.

1 minutę temu, Stasiop napisał:

Może odwrotnie, połamania zębów co by się na własnych pomysłach nauczył

2 minuty temu, ASURA napisał:

Siltech w dobrym systemie nie robi wow, jest trochę lepiej; wow jest w słabych systemach i to też trzeba wiedzieć że tyle kasy a wcale tak lepiej nie gra

Pomysły ci się skończyły PA

Nie skończyły, qymieniles klocki i skąd ja czy ktoś inny mo,e wiedzieć że nie brzmi w zamulony sposób u ciebie.

Może odwrotnie, połamania zębów co by się na własnych pomysłach nauczył

Nie mierz wszystkich swoją miarą, połamałeś sobie na swojej platformie ?

Teraz, tedi02 napisał:

Tobie również życzę,  proponuję zostawić kabel słuchającym, sami ocenia ,nachalna reklama ,nieobiektywna do niczego  dobrego nie prowadzi.

Dzieki! Ale jaka reklama? Na audiostereo? ;) a kable kraza po ludziach oczywiscie to klient oceni ile jest warty i czy jest warty. Tu sie zgadzamy!

2 minuty temu, tedi02 napisał:

Nie skończyły, qymieniles klocki i skąd ja czy ktoś inny mo,e wiedzieć że nie brzmi w zamulony sposób u ciebie.

Nie mierz wszystkich swoją miarą, połamałeś sobie na swojej platformie ?

W pierwszej części tekstu widzę frustracje a w drugiej brak zrozumienia że bez próbowania do niczego nie dojdziemy i niczego się nie nauczymy. Nie nauczymy się że zazdrosnymi płytkimi ludźmi nie warto się przejmować i nie warto z nimi wchodzić w dyskusję tylko trzeba robić swoje i po swojemu

31 minut temu, tedi02 napisał:

A i jeszcze jedno, to co bylo w 410 na nagraniu z z YT na AVS to nie byl Coincidence tylko prototyp zreszta malo udany Coincidence-nano. Coincidence ten oceniony przez W. Pacule, gral wtedy w innym pokoju. Teraz jest juz gotowy Coincidence SE, ktory jest podobny charakterem do zwyklego Coincidence, jest wieksze rozciagniecie na dole i do gory jeszcze dalej, az w szum bardzo wysokich czestotliwosci. I jest zwiekszona znacznie rozdzielczosc. Coincidence-nano to byla wersja przejsciowa gdzie eksperymentowalem z warstwami nano czyli cos w rodzaju NCF. Po wielu probach odszedlem od tego rozwiazania. Jest czyste rozwiniecie zwyklego Coincidence.

• Moderatorzy
3 godziny temu, Stasiop napisał:

Nikt z tego co mi wiadomo nie robil porownan interkonektow Coincidence - Hijiri.

Z tego co pamiętam to na AVS był głośnikowy Hijiri i możliwe, że zasilający. Jeśli chodzi o kabel głośnikowy to jest to bardzo dobry kabel wręcz wybitny (zwłaszcza zakres środka pasma) ale sam grania nie zrobi ważna jest reszta systemu a na AVS na złożenie systemu w sumie z przypadkowych klocków jest godzina więc ocena czegokolwiek jest całkowicie nie miarodajna.

Zasilające Hijiri też bardzo dobre, neutralne. Natomiast interkonekt mnie osobiście nie przypadł do gustu. Mam podobne odczucia jak @ASURA.

Jeśli będę miał kabel Stanisława to mogę zrobić porównanie 1:1 - jeśli znajdę trochę czasu.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

19 minut temu, Seyv napisał:

Z tego co pamiętam to na AVS był głośnikowy Hijiri i możliwe, że zasilający.

To chyba byl glosnikowy, nawet nie wiem. Ale wyraznie zagescil mocno system.

Tak trzeba miec wiece czasu na zestojenie systemu. A wpinanie czegos uznanego ale malo znanego w ciemno tak sie wlasnie moze skonczyc.

1 godzinę temu, Stasiop napisał:

eksperymentowalem z warstwami nano

Łał! Normalnie HIGHTECH.

...te warstwy "nano" to paluszkami nakładałeś, czy pencetą? 😂

Kolejny frustrat :/

50 minut temu, iro III napisał:

Łał! Normalnie HIGHTECH.

Pobaw sie troche materialami nano, bez przygotowania to zobaczyszco co to za syf i trzeba zakladac mocne filtry w masce, rekawice, wentylacja...to nie maka ani cukier puder. ;)

Edytowane przez Stasiop

No, rozumiem, neurochirurg przy operacji na otwartym mózgu, przy Tobie to jak drwal z siekierą...

Tylko co to ma wspólnego z kawałkiem łączówki dla dwóch klocków audio?!

Więc maska, rękawice ...opowiadaj dalej...🤗

9 godzin temu, tedi02 napisał:

co z tymi kondensatorami silmic 2

Tedi, jeśli posiadasz uwagi do kondensatorów Silmic II, to proszę o uzasadnienie połączone z uzasadnieniem które są bardziej odpowiednie i do czego ?

Wiem co nieco na temat elektrolitów, ich zachowań w układach na tranzystorach w audio, poświęciłem na to jedną trzecią obiętości wszelkiej aktywności  - pisałem tu w zakładce, nie tak dawno, że bez prawidłowego rozmieszczenia kondensatorów elektrolitycznych, nie ma żadnego dźwięku, - co niesie za sobą konsekwencje tego typu, że wpinanie jakichkolwiek przewodów do systemu z jednym chociaż źle okondensatorowanym urządzeniem - prowadzi słuchaczy  p r o s t o   n a   MANOWCE, więcej - jak dla mnie wystarczy tylko jeden źle dobrany bank pojemności  i już nie mamy w ogóle oczy mówić, o żadnym zrównoważonym dźwięku.

Po to mam zgromadzoną blisko setkę sztuk sprzętu, by inżynierią odwrotną połączoną z własnymi działaniami, poszukiwaniami się o tym przekonać i dopiero po latach, czyli z odpowiedniej perspektywy napisać na ten temat publicznie tu na forum, żeby ktoś mi czegoś nie zarzucał, jakiegoś rodzaju przypadkowości, - nigdy nie pozwalam sobie na przypadkowość, nigdy przenigdy, albo wiem i twierdzę że dane zjawisko występuje zawsze, albo w góle nie poruszam danego zagadnienia.

...

Dawaj fotki swoich bebechów sprzętowych, zobaczymy co jest gdzie przylutowane.. - powiem Tobie jak to gra..

4 godziny temu, iro III napisał:

Więc maska, rękawice ...opowiadaj dalej...

No madry to ty nie jestes, po co dalej, wez powdychaj a pozniej szybko umieraj i zrozumiesz. Szkoda slow to forum to dno.

Edytowane przez Stasiop
9 godzin temu, ASURA napisał:

W pierwszej części tekstu widzę frustracje a w drugiej brak zrozumienia że bez próbowania do niczego nie dojdziemy i niczego się nie nauczymy. Nie nauczymy się że zazdrosnymi płytkimi ludźmi nie warto się przejmować i nie warto z nimi wchodzić w dyskusję tylko trzeba robić swoje i po swojemu

Widzisz frustracji nie mam ,bo wszystko mam ,raczyłbym tobie przypisać, jeszcze raz pytam cie ,teraz mogę oficjalnie napisać trollu ,czytałeś ten wątek od początku? Zjawiłeś się tu by z przyczyn subiektywnych wspomagać kolegę,  rzucasz kalumniamii od początku, mało ci ? Platformy się  nie sprzedają, mimo dobrych recenzji w prasie ? Zajmij się sobą, potem oceniaj innych .

9 godzin temu, Stasiop napisał:

A i jeszcze jedno, to co bylo w 410 na nagraniu z z YT na AVS to nie byl Coincidence tylko prototyp zreszta malo udany Coincidence-nano. Coincidence ten oceniony przez W. Pacule, gral wtedy w innym pokoju. Teraz jest juz gotowy Coincidence SE, ktory jest podobny charakterem do zwyklego Coincidence, jest wieksze rozciagniecie na dole i do gory jeszcze dalej, az w szum bardzo wysokich czestotliwosci. I jest zwiekszona znacznie rozdzielczosc. Coincidence-nano to byla wersja przejsciowa gdzie eksperymentowalem z warstwami nano czyli cos w rodzaju NCF. Po wielu probach odszedlem od tego rozwiazania. Jest czyste rozwiniecie 

Po co się tłumaczysz? Recenzja ,jest jaka jest ,granie bylo jakie bylo  ,po  o tyle szumu?

9 godzin temu, Seyv napisał:

Z tego co pamiętam to na AVS był głośnikowy Hijiri i możliwe, że zasilający. Jeśli chodzi o kabel głośnikowy to jest to bardzo dobry kabel wręcz wybitny (zwłaszcza zakres środka pasma) ale sam grania nie zrobi ważna jest reszta systemu a na AVS na złożenie systemu w sumie z przypadkowych klocków jest godzina więc ocena czegokolwiek jest całkowicie nie miarodajna.

Zasilające Hijiri też bardzo dobre, neutralne. Natomiast interkonekt mnie osobiście nie przypadł do gustu. Mam podobne odczucia jak @ASURA.

Jeśli będę miał kabel Stanisława to mogę zrobić porównanie 1:1 - jeśli znajdę trochę czasu.

Do tej pory w tym wątku skupialiśmy się na recenzjach z prasy ,wiadomo na wystawach ,w domu każdy ma inny system ,inną akustyke inne preferencjie  więc o czym gdybać. Skoro  ktoś mi usiłuje zdyskredytowac produkt który  jest lepiej oceniony wobec własnego, i ten pierwszy stawia nisko ,czymże wobec tego jest jego ? Tak Harmonix jest świetny,.

4 godziny temu, 747 napisał:

Tedi, jeśli posiadasz uwagi do kondensatorów Silmic II, to proszę o uzasadnienie połączone z uzasadnieniem które są bardziej odpowiednie i do czego ?

Wiem co nieco na temat elektrolitów, ich zachowań w układach na tranzystorach w audio, poświęciłem na to jedną trzecią obiętości wszelkiej aktywności  - pisałem tu w zakładce, nie tak dawno, że bez prawidłowego rozmieszczenia kondensatorów elektrolitycznych, nie ma żadnego dźwięku, - co niesie za sobą konsekwencje tego typu, że wpinanie jakichkolwiek przewodów do systemu z jednym chociaż źle okondensatorowanym urządzeniem - prowadzi słuchaczy  p r o s t o   n a   MANOWCE, więcej - jak dla mnie wystarczy tylko jeden źle dobrany bank pojemności  i już nie mamy w ogóle oczy mówić, o żadnym zrównoważonym dźwięku.

Po to mam zgromadzoną blisko setkę sztuk sprzętu, by inżynierią odwrotną połączoną z własnymi działaniami, poszukiwaniami się o tym przekonać i dopiero po  latach, czyli z odpowiedniej perspektywy napisać na ten temat publicznie tu na forum, żeby ktoś mi czegoś nie zarzucał, jakiegoś rodzaju przypadkowości, - nigdy nie pozwalam sobie na przypadkowość, nigdy przenigdy, albo wiem i twierdzę że dane zjawisko występuje zawsze, albo w góle nie poruszam danego zagadnienia.

...

Dawaj fotki swoich bebechów sprzętowych, zobaczymy co jest gdzie przylutowane.. - powiem Tobie jak to 

No popatrz ,guru forumowy się znalazl ,wysmiewany zresztą, i ty mi chcesz  prawic morały czy w danym miejscu ,laiku  przylutowalem ? 

8 godzin temu, Stasiop napisał:

To chyba byl glosnikowy, nawet nie wiem. Ale wyraznie zagescil mocno system.

Tak trzeba miec wiece czasu na zestojenie systemu. A wpinanie czegos uznanego ale malo znanego w ciemno tak sie wlasnie moze skonczyc.

Nie wiesz jaki ale werdykt  wydałeś, 🤣prosiłem cię  ,.

Godzinę temu, tedi02 napisał:

No popatrz ,guru forumowy się znalazl ,wysmiewany zresztą, i ty mi chcesz  prawic morały czy w danym miejscu ,laiku  przylutowalem ?

Przez kogo wyśmiewany, bo nie zauważyłem, niszczony - tu zgoda.

Tedi, kiedyś dawno temu, kiedy forum było dużo bardziej reprezentatywne, nie napisałbyś tak - nie zostając wyśmiany, łagodnie rzecz ujmując, nie pamiętam sytuacji, by póki żył Śp Stary Audiofil nie wstawił się za mną w jakiejś konfliktowej sytuacji, a Kolega który tu już nie pisze, - Magnepan uznał nikogo innego - tylko mnie, za kogość kto w rozumieniu technicznym najtrafniej opisuje rzeczywistość - to są rzeczy do odczytania w archiwum.

Mylisz mnie z kimś innym, myli mnie tu przytłaczająca większość piszących, - zawsze ostrzegałem by tak nie czynić, bo kiedyś rzeczywistość postawi te osoby w fatalnym świetle.

Przypomnij sobie kto tu pisze na temat Relentless, - to nie jest wzmacniacz zabawka, jakość dźwięku z tego poziomu też nie jest do nabycia za drobne, - wyluzuj więc, bo kiedyś uważałem Ciebie za rzeczowego czowieka, teraz rozbisz wszystko, by dołączyć do tych kpiarzy, którzy .. niewiele mogą, to frustracja, to skazanie się na niemoc, każe im kpić ze mnie, - innej przyczyny nie ma.

Mogę jeśli zechcę wytworzyć rzeczy nie dające kupić się w handlu, nie czynię tego, gdyż każde takie działanie to poważne przetsięwzięcie, - więc kpiarze mają pożywkę, - 747 nic nie robi, nic nie ma do pokazani itd, - jednak ten sam 747 na nieszczęście kpiarzy i może Ciebie jeśli do tej zgrai dołączasz, - wie, wie na 100 procent - co jak konkretnie musi być wykonane, by reprezentowało najwyższy poziom, najwyższy poziom, to nie jest ten, który stoi w sklepie na półce, może z małymi koniecznymi wyjątkami, gdyż są rzeczy na które jesteśmy zdani, te które niestety muszą wytworzyć koncerny, to tylko takie istnieją wyjątki, reszta rzeczy z rynku to w większości kupa g..na jest drogi Kolego i Drodzy Forumowicze.

Jeśli tak by nie było, to nawet Sylwester posiadałby już dawno swój upragniony system marzeń, jednak zdany jest tylko na pomysłowość i inwencję-możliwości osób, które zechcą dla Niego cokolwiek skonstruować i jakość jaką dysponuje, jest niczym innym jak tylko odzwierciedleniem wiedzy i znajomości przedmiotu tych osób - konstruktorów .. i ja się pytam w tym miejscu - u kogo oni terminowali,gdzie, w jakich okolicznościach zdobyli tą wiedzę, dzięki której teraz mogą pozwolić sobie na wytworzenie najwyższej jakości konstrukcji hi end audio ???

Odpowiedzi nie było i ni ebędzie.

Staszek ma badania, jeszcze nikt nie udowodnił że kłamie w tym zakresie, że oszukuje, że wyczyniał latami po nocach wszystko inne, tylko nie badał zjawisk w hi end, - dopóki się tego komuś nie przedstawi, że mija się z prawdą, każdy zdrowy, normalny mężczyzna przyjmuje publicznie podany tekst za prawdę, tak po prostu wypada, po męsku, honorowo.

Tak się akurat składa, że całe moje życie to jedno wielkie badanie, stąd za każdym słowem napisanym na forum, stoją niepoliczone godziny obserwacji, - tego prawie nikt tu nie potrafi zdzierżyć, że można, że można wiedzieć coś na pewno, że można nie błądzić w tak ulotnej dziedzinie jak hi end, - piszecie tu że szukacie dźwięku latami, dekadami, - a to pośmiewisko 747 - tego nie potrzebuje, tych lat poszukiwań, tych dekad, on..wszystko wie jak zagra.. od razu.. - d*bil po prostu d*bil..

Tylko zapominacie o niedługo już 40 latach doświadczeń, by takim ..debilem, który wie niemal wszystko w tej dziedzinie ..zostać.. co to to nie, takich rzeczy nie trzeba pamiętać..

Niemożliwe.

A właśnie ze możliwe.

Jestem tu tego przykładem, żywym.

Wyluzuj więc, jeśli nie jesteś expertem od audio, od całej charakterystyki systemu, od wszelkich uwarunkowań, - to nie wchodź na nieznany obszar kompetencji gdyż możesz zostać zidentyfikowany jako ignorant.

Czy ja wypisuje cokolwiek na temat lamp ?

Nic, zero, gdyż moje rozpoznanie tam nie sięga, lampy, ich rozpoznanie zostawiłem sobie na koniec..co nie znaczy że na własny użytek nie wiem jak zachowa się cokolwiek co jest na tych podzespołach skonstruowane .. skałdałem kity AudioNote, nie jeden, windowałem ich jakość do granic możliwości, stosując najlepsze komponenty z dostępnych..

...

4 godziny temu, Stasiop napisał:

No madry to ty nie jestes, po co dalej, wez powdychaj a pozniej szybko umieraj i zrozumiesz. Szkoda slow to forum to dno.

Proponujesz ludziom zabrać do domu toksyczne substancje?

9 godzin temu, Stasiop napisał:

Kolejny frustrat 😕

Pobaw sie troche materialami nano, bez przygotowania to zobaczyszco co to za syf i trzeba zakladac mocne filtry w masce, rekawice, wentylacja...to nie maka ani cukier puder. 😉

Jak się nie wpasuje dzieciakom dam do zabawy 😁😁👍

21 godzin temu, tedi02 napisał:

Więc dałem konkretny przykład, kabel harmonixa ,milion kiwame  ,nazwał takim sobie hi fi a w porównaniach do tych samych topowych kabli ,ten kabel wyszedł zdecydowanie lepiej niż jego cykacz  Tak go trzeba nazwać, kabel eksponujący górę, więc jaki jest poziom grania jego kabla ? Nawet nie hi fi.

Ale to jest sianie jakiejs dezinformacji. Ten kabel Harmonixa milion Kiwame to interkonekt bo sobie sprawdzilem, ktorego na oczy nie widzialem ani nigdy nie sluchalem, jak moglem go wiec nazwac takim sobie. To sa jakies klamstwa zwykle!

4 godziny temu, hudykot napisał:

Proponujesz ludziom zabrać do domu toksyczne substancje?

Trzeba widze tlumaczyc jak dzieciom. Co innego nano proszek grafenowy czy wolframowy czy syntetyczny nano piezoceramik a co innego gotowy kompozyt gdzie nie ma substancji lotnych. A Furutechowe NCF to co innego? To samo! Dodatkowo pisze ze nie uzywam NCF lub pochodnych poniewaz nie sprawdza sie jak narazie w moich kablach. Moze oryginalny NCF Furutechowy ma inne granie, bede jeszcze sprawdzal. Moj kompozyt sie nie sprawdzil wiec go nie uzywam, to byly tylko eksperymenty w prototypie zreszta nieudanym ktory nie zostal wdrozony do produkcji.

7 godzin temu, tedi02 napisał:

Nie wiesz jaki ale werdykt  wydałeś, 🤣prosiłem cię  ,.

Prosze okreslic o jakim konkretnie kablu mowimy. Oraz podac recenzje na ktora sie powolujesz.

Ale generalnie Harmonix, XRCD, Reimyo to nie moja bajka. Znam generalnie te sztuczki, niby to rozdzielcze, ale na koncu za duzo cukru w cukrze. A skrzypce na tym to parodia grania sa oblane nienaturalnym slodkim syropem klonowym. Wiem to moze sie podobac, ale nie mnie. Ten kabel w 410 w to samo sie wpisywal, nie znam kabla, ale raczej wpisuje sie w ta sama szkole grania, jak dla mnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi