Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, ASURA napisał:

@Stasiop pozdro; miło nam się w pokoju DIY na AVS rozmawiało

Super wpadnij i w tym roku gdzies mnie znajdziesz, albo ja Ciebie.

1 minutę temu, tedi02 napisał:

Swoją drogą, producent świadomie lub nie zrobił sobie antyreklamę produktu.

Niewazne jak i co sie pisze, wazne, ze sie pisze. Czasami antyreklama przynosi odwrotne/pozytywne skutki..

6 minut temu, tedi02 napisał:

Swoją drogą, producent świadomie lub nie zrobił sobie antyreklamę produktu.

Nie wiem czym? Ale generalnie pisanie o produkcie przez producenta konczy sie tu zawsze antyreklama, jestem tego swiadomy. Na szczescie tak jak pisalem Polska to nie jest rynek o ktory sie staram, bo tutaj tylko metka sie liczy i dobra odsprzedaz. Ale wolalem sprostowac pomimo to pewne watpliwosci jak i zarzuty. 

Ale to niestety taka polska przypadlosc jedyna na swiecie moim zdaniem a mieszkalem dlugo w najwiekszym tyglu roznych narodowosci. ;)

W UK czy USA nastawienie jest inne wszyscy generalnie gratuluja produktu i doceniaja wielki wysilek i ciagna cie w gore oczywiscie sa i falszywcy ale i tak jest duzo lepiej. Tutaj ciagna aby cie zgnoic, bo sami sa zazwyczaj w czarnej D... No tak tu jest niestety, tylko ci ludzie sami siebie przez to ciagna w dol, no nie ma w tym madrosci niestety.

39 minut temu, Stasiop napisał:

Nie wiem czym? Ale generalnie pisanie o produkcie przez producenta konczy sie tu zawsze antyreklama, jestem tego swiadomy. Na szczescie tak jak pisalem Polska to nie jest rynek o ktory sie staram, bo tutaj tylko metka sie liczy i dobra odsprzedaz. Ale wolalem sprostowac pomimo to pewne watpliwosci jak i zarzuty. 

Ale to niestety taka polska przypadlosc jedyna na swiecie moim zdaniem a mieszkalem dlugo w najwiekszym tyglu roznych narodowosci. 😉

W UK czy USA nastawienie jest inne wszyscy generalnie gratuluja produktu i doceniaja wielki wysilek i ciagna cie w gore oczywiscie sa i falszywcy ale i tak jest duzo lepiej. Tutaj ciagna aby cie zgnoic, bo sami sa zazwyczaj w czarnej D... No tak tu jest niestety, tylko ci ludzie sami siebie przez to ciagna w dol, no nie ma w tym madrosci niestety.

Co to znaczy, że "sami są w czarnej dupie"? Chodzi o kable czy ich życie to dramat?

obiektywnie o audio

56 minut temu, Stasiop napisał:

oczywiscie sa i falszywcy

Właśnie a propos, czy twój majętny kolega z Gdyni, który gra na Kondo, a więc po RCA, kupił już twój kabel? 

Edytowane przez sly30
35 minut temu, S0nic napisał:

Co to znaczy, że "sami są w czarnej dupie"? Chodzi o kable czy ich życie to dramat?

Taka forma samopocieszenia i racjonalizacji, nieracjonalnego.

Gość sam się zaorał, na poważnie perorując o astrologii, nowej matematyce i fizyce ...w zwykłej łączówce RCA, więc jakoś musi teraz przetrwać.

Edytowane przez iro III
Godzinę temu, sly30 napisał:

Właśnie a propos, czy twój majętny kolega z Gdyni, który gra na Kondo, a więc po RCA, kupił już twój kabel? 

A to jego zapytaj.

52 minuty temu, iro III napisał:

Taka forma samopocieszenia i racjonalizacji, nieracjonalnego.

Gość sam się zaorał, na poważnie perorując o astrologii, nowej matematyce i fizyce ...w zwykłej łączówce RCA, więc jakoś musi teraz przetrwać.

Tylko w twoim nieswiadomym mniemaniu. Wszystko to sa ruchy harmoniczne ktore tworzy natura,  muzyka jest tego reprezentacja bo czy nie ma natury harmonicznej? Nasladowanie natury sprawdza sie w audio, ba...jest podstawa i sa opisy matematyczne. Temat na obszerne studia a nie na dyskusje z haterami. Jesli chcesz zglebic temat zacytuje literature a sa tego tomiska. Sa tez kanaly na YT o tym czyli o swietej starozytnej geometrii. Sa to opisy matematyczne, wiec mozna wykazac blad! Potrafisz?

Edytowane przez Stasiop

Wprowadzam w kablach a wlasciwie filtrach wspolczynniki matematyczno geometryczne, cos w stylu odbic w krysztalach, tylko jest to duzo bardziej skomplikowane i oparte o wlasna stworzona do tego matematyke. Prosciej wyjasnic sie tego nie da!

Godzinę temu, Stasiop napisał:

A to jego zapytaj.

Z tego co wiem, to nie używa twojego kabla, co rzuca nowe światło zrozumienia na twój zarzut o świat pełen fałszywców. 

57 minut temu, Stasiop napisał:

oparte o wlasna stworzona do tego matematyke. Prosciej wyjasnic sie tego nie da!

To jest coś innego od "zwykłej, pospolitej" matenatyki?

Acha, rzeczywiscie to jest najprostsze wyjaśnienie.

Dzięki.

54 minuty temu, sly30 napisał:

Z tego co wiem, to nie używa twojego kabla, co rzuca nowe światło zrozumienia na twój zarzut o świat pełen fałszywców. 

W szczegolnosci ze pytasz znajac odpowiedz. 😉

A kolega z Gdyni w porzadku koles. Gdyby nie on nie byloby tego projektu, to on mnie zainspirowal z kablami. No i ma ogromne doswiadczenie bo przewalil prawie wszystko co w High-endzie dobrego. Malo kto ma takie doswiadczenie.  Byl tez jednym z testerow i chwala mu za udzielone wskazowki.

Edytowane przez Stasiop

A kolega z Gdyni w porzadku koles. Gdyby nie on nie byloby tego projektu, to on mnie zainspirowal z kablami. No i ma ogromne doswiadczenie bo przewalil prawie wszystko co w High-endzie dobrego. Malo kto ma takie doswiadczenie.  Byl tez jednym z testerow i chwala mu za udzielone wskazowki.

No nie wiem. Dia mnie to zrobił tobie antyreklamę. Ma doświadczenie wg.ciebie, jest bardzo majętny, ma system pod kable RCA, czyli idealny do twojego kabla, jest twoim kolegą, czyli wiadomo, że może to kupić w hurcie i nie chce go mieć w swoim systemie? To daje do myślenia i tak na prawdę wbija ci nóż w plecy i dyskredytuje twój kabel. Tak majętny audiofil mógłby kupić u ciebie 10 takich kabli w prezencie dla kolegów grających po RCA i dla siebie oczywiście też. To byłaby pomoc tobie i docenienie twojej pacy, pomysłów itd. A tak to lipa i antyreklama. 

Ktoś wiarygodny postępuje inaczej. Ja uważam, że ekipa Enerr/Equiaudio jest mega zdolna i wszędzie ich zachwalam. Nie pucuje się do nich jako wielki przyjaciel, tak jak robi to względem ciebie twój friend z Pomorza, ale szczerze wierze w to co robi ekipa Enerra i wiem jak to jest dobre, bo mam porównanie z najlepszymi sprzętami z całego świata. Nie wszystko uważam za the best ale 1 model kabla AC mają genialny, 1 IC świetny za umowne grosze, 3 rewelacyjne kable SP, najnowsza listwa AC rewelacja i do tego od kilku lat robią świetne kolumny. I to nie jest lipa i puste gadanie. Każdy kto mnie odwiedza wie, że mam 3 listwy AC Enerra, kilka kabli AC, IC i SP. Budowali też moje odgrody i zamówiłem u nich kolejne komuny i następne 3 listwy AC do drugiego systemu, a przecież w każdej chwili mogę kupić dowolne, inne kable czy kolumny znanych marek. 

Tak samo polska ekipa Circle Labs. Nie znam ich osobiście. Nie jesteśmy nawet kolegami. Nie mają monobloków dla mnie., pod moje wymagania. Mają takie powstać za jakiś czas. Ale ogólnie cenie ich sprzęty, ich prace, pomysły i kupiłem ich integrę A-200 dla przyjaciela. To jest wiarygodność w poglądach, a nie pusta gadanina na forum. 

ma ogromne doswiadczenie bo przewalil prawie wszystko co w High-endzie dobrego. Malo kto ma takie doswiadczenie

:-))))

Edytowane przez sly30

czemu nie dałeś Sylwestrowi kabli do testów?

jego slowo na forum jest więcej warte niż enigmatyczni testerzy którzy nigdy słowa nie napiszą

na samej opinii sly30 mogłbyś kilka kompletów opchnąć 🙂

bazowanie tylko na opiniach ludzi związanych z diy może nie przynieść spodziewanych profitów

poza tym nie zarzekaj się , że nie liczysz na polski rynek

gdyby tak było nie byłoby tego wątka 🙂

18 minut temu, slawek.xm napisał:

Nie było takiej opcji. Nie jesteśmy kolegami, czy dobrymi znajomymi, lata temu spinaliśmy się o różne kwestie, poza forum nie mamy ze sobą kontaktu, a poza tym u mnie tor w pełni zbalansowany. Nie gram po RCA. Co do wiarygodności, to mam jeszcze jeden przykład. Jest nowa ekipa w Polsce, Thunder Melody. Trochę kontrowersyjna i niestety drogo się wyceniają, ale zapowiadają się dobrze. Nie znam ich osobiście, na oczy ludzi nie widziałem, ale trafiły do mnie na testy 2 ich kable DC do zasilaczy liniowych…i już zostały w głównym systemie. Zasilają 2 switche audio. Bardzo dobre kable i bez wpływu koniunkcji Saturna…na szczęście… :-))

Cenie polskie manufaktury, polskie pomysły, idee i polską audio dusze, chętnie wspieram i wspomagam, a nawet chętnie gram na takich sprzętach czy kablach, ale muszą być wybitne. Dla idei polskości nie będę męczył się w swoim systemie z czymś czego nie lubię i nie cenię. 

Edytowane przez sly30
Godzinę temu, sly30 napisał:

Nie gram po RCA.

sygnał po xlr to dwa takie same sygnały tylko w przeciwnej fazie

Stasiop polączylby dwa kable założył wtyki xlr i nic dodatkowego nie usiałby robić 🙂

poza tym myślałem , że z racji dawnych prawie wspólnych planów utrzymujecie kontakt 🙂

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

poza tym myślałem , że z racji dawnych prawie wspólnych planów utrzymujecie kontakt

Wspólne moje plany ze Stasiopem? Nie strasz. Nic o tym nie wiem. 

1 minutę temu, sly30 napisał:

Wspólne moje plany ze Stasiopem? Nie strasz. Nic o tym nie wiem. 

a kto za Tobą trafi ? 🙂

ale jeśli mi się coś uroiło to bardzo przepraszam za konfabulacje

27 minut temu, slawek.xm napisał:

ale jeśli mi się coś uroiło to bardzo przepraszam za konfabulacje

Spoko, luzik. Nigdy nie było żadnych wspólnych planów. 

4 godziny temu, slawek.xm napisał:

jego slowo na forum jest więcej warte niż enigmatyczni testerzy którzy nigdy słowa nie napiszą

No zartujesz chyba, on sie nie liczy. 

Edytowane przez Stasiop

No zartujesz chyba, on sie nie liczy. 

Acha, czyli kabel na testy dostają tylko ci, którzy się „liczą”. Czyli ci, którzy mogą napędzić klienta? Rozumiem… :-)))

8 godzin temu, Stasiop napisał:

Wprowadzam w kablach a wlasciwie filtrach wspolczynniki matematyczno geometryczne, cos w stylu odbic w krysztalach, tylko jest to duzo bardziej skomplikowane i oparte o wlasna stworzona do tego matematyke. Prosciej wyjasnic sie tego nie da!

alez to całkiem jest logiczne

jak rozumiem skośniesymetryczne izotropy kryształów odbijają i  pseudosferują z konforemnie apriorującym przedrelatywistycznym tensorem kontinuum czasowego paralaksy sinusoidalnej peryhelium kabli Stasiop Katharsis .

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

3 minuty temu, cir napisał:

alez to całkiem jest logiczne

jak rozumiem skośniesymetryczne izotropy kryształów odbijają i  pseudosferują z konforemnie apriorującym przedrelatywistycznym tensorem kontinuum czasowego paralaksy sinusoidalnej peryhelium kabli Stasiop Katharsis .

:-))))))….dobre!

8 minut temu, slawek.xm napisał:

może i się liczyłeś ale widać straciłeś szansę 🙂 🙂 🙂

Najwyraźniej… :-)))….i jak źyć? Jak mam z tym żyć?… :-))

Edytowane przez sly30
5 godzin temu, sly30 napisał:

Thunder Melody

a to czasem nie ci , co nie mieli koszulek termokurczliwych i proponowalem , że im wyślę

a oni , że muszą być zlote i z nadrukiem? 🙂

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

a to czasem nie ci , co nie mieli koszulek termokurczliwych i proponowalem , że im wyślę

a oni , że muszą być zlote i z nadrukiem? 🙂

Nie wiem, nie znam ich bliżej. Ale kable DC bardzo dobre. W moich kablach są czarne termokurcze i srebrne napisy. 

Edytowane przez sly30
  • Pokaż nowe odpowiedzi