Skocz do zawartości
IGNORED

Jak wymienić kopułkę przeciwpyłową glosnika

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zastanawiam czy można to zrobic samodzielnie w budzetowywych kolumnach Qadral Quintas od KD. Zostały oczywiście wciśnięte paluchami przez dziecko i to tak ze nie ma mowy o ich wyciągnięciu bo sa zbyt popękane.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja bym się nie męczył z odrywaniem starej , nałożył większą  nową :) ostatecznie to co się da łatwo usunąć ze starej , ta część grama nie powinna robić różnicy 

I nie pogorszy to dźwięku?

Prawde mówiąc nie zauważyłem różnicy na tych zagniecionych tylko ze to paskudnie wyglada.

Nie chciałbym czegoś popsuć zawsze mogę z powrotem nałożyć oryginalne maskownice 

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

2 godziny temu, fox733 napisał:

I nie pogorszy to dźwięku?

Nie. Jeśli ją wytniesz i na kołnierzu starej przykleisz podobną (wielkość i waga), absolutnie nic się nie zmieni.

Oczywiście mowa o zmianach względem głośnika z nienaruszoną kopułką fabryczną, bo jak ta zniszczona jest dziurawa, to po naprawie dźwięk się poprawi.

(Przez nieszczelności może wystąpić słyszalny przepływ powietrza.)

W dniu 12.11.2022 o 21:43, fox733 napisał:

Prawde mówiąc nie zauważyłem różnicy na tych zagniecionych tylko ze to paskudnie wyglada.

Różnicę usłyszysz jak zmienisz kabel.

Głośnik może być dziurawy.

58 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Różnicę usłyszysz jak zmienisz kabel.

Głośnik może być dziurawy.

Grzegorz, bądź poważny...🙃

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.