Skocz do zawartości
IGNORED

Silent Angel Munich m1t

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem do SA z  pytaniem o natywnego tidala i ewentualne wrzucenie apple music. Taka odpowiedź:

"Thank you for asking!

For native Tidal feature on VitOS Orbiter, we had done the implementation and are currently in the phase of certification process. For native apple music, it will requires another product to make it.

For your information.

Best regards,

Chorus" 

Szkoda ze z apple nie wyjdzie.

Edytowane przez Mikelas76

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

3 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Napisałem do SA z  pytaniem o natywnego tidala i ewentualne wrzucenie apple music. Taka odpowiedź:

"Thank you for asking!

For native Tidal feature on VitOS Orbiter, we had done the implementation and are currently in the phase of certification process. For native apple music, it will requires another product to make it.

For your information.

Best regards,

Chorus" 

Szkoda ze z apple nie wyjdzie.

To dobra informacja jeśli chodzi o tidala. Cały czas są zmiany na Tidalu producenci nie mogą nadążyć z aktualizacjami. Mam nadzieję że wywalą to emkua. 

• 2 tygodnie później...

Szanowni forumowicze potrzebuje pomocy w uruchomieniu wyjści coax.

Gram po usb ale jest zbyt ostro, poniważ mam trzy kabelki coax chciałbym przetestowac to wyjście ale nie idzie tego uruchomić. Niewim czy jest coś uszkodzone w transporcie czy ja coś nie tak robie .(Munich M1t).

sprawdź przez aplikację VitOS jakie masz ustawienia a poza tym jak grasz na fabrycznym zasilaczu dołączonym do urządzenia to rzeczywiście trochę może być ostro i obawiam się, że bez zmiany na dobry liniowy zasilacz będzie kuć po uszach.

4 godziny temu, Trapezon napisał:

Szanowni forumowicze potrzebuje pomocy w uruchomieniu wyjści coax

1) W Menu w Settings wybierasz Manage Audio Device

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2) Wybierasz Local Device klikasz Apply. To wszystko 

Screenshot_2023-10-17-18-20-06-486_com.thunder_data.orbiter.thumb.jpg.11c4af49a778397708e2cbd4a85885af.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za odpowiedź, udało nię uruchomić, jednak usb w moim systemie gra lepiej, dzwięk jest bardzizej wypełniony.

Jak możesz podpowiedzieć jakiś cieplejszy kabelek usb. Byłbym wdzięczny. JA gram na podstawowym monster.

Ile godzin wygrzewaliście transport Municha, żeby w pełni pokazał swoje możliwości.

2 godziny temu, Trapezon napisał:

Jak możesz podpowiedzieć jakiś cieplejszy kabelek usb.

Kable USB nie mają wpływu na brzmienie. Przecież przesyłane są DANE, które są buforowane w DAC. 

2 godziny temu, Trapezon napisał:

Ile godzin wygrzewaliście transport Municha, żeby w pełni pokazał swoje możliwości.

Co tam wygrzewać ? 

Widzę kolega bezmyślnie wierzy w audiovoodoo. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Niezły sprzęcioch 🙂, kasa spora IMO, a wykonanie raczej przeciętne ("garażowe"). Wyczytałem, że brzmienie jest dobre.

Ten Holo Red jakby lepiej wykonany. Ale to tylko moja opinia na podstawie zdjęć w necie.

Swoją drogą ciekawe rzeczy powstają na malince.

12 godzin temu, Trapezon napisał:

Jak możesz podpowiedzieć jakiś cieplejszy kabelek usb.

Nawet nie mam w domu termometru więc nigdy nie mierzyłem temperatury kabli 🤔 A sam nie korzystam z USB jedynie z I2S. M1T idzie w rozdzielczość i naturalność brzmienia więc szukanie ocieplenia kablami po stronie źródła trochę nie ma sensu. Temperatura i barwa brzmienia w tym przypadku będzie po stronie przetwornika 

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 16991106851934515310314948418190.thumb.jpg.3b0fac3b74101047552387841aa6e4c8.jpgProsze o poradę chciałbym kupić Silent Angel M1T( 2G ) i wykupic Qobuz ,chciałbym go podłączyć do mojego starego DAC którego posiadam to CALYX DAC 24/192 i połączyć przez kabel USB który posiadam (specjalna wersja na zamowienie)kabel ten świetnie spisywał się w połączeniu DAC+Laptop.Pytanie takie czy mój Calyx 24/192 spelni warunki polaczenia i będzie kontaktobilny z Silent Angel M1T chodzi o granie i przedewszystkim gniazda które są w moim DAC?dokładnie czy gniazdo w M1T oznaczone USB AUDIO dobrze spisuje się w graniu? Dodaje zdjęcia mojego DAC z gniazdami i kabla USB który posiadam..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 16991106851934515310314948418190.thumb.jpg.3b0fac3b74101047552387841aa6e4c8.jpgProsze o poradę chciałbym kupić Silent Angel M1T( 2G ) i wykupic Qobuz ,chciałbym go podłączyć do mojego starego DAC którego posiadam to CALYX DAC 24/192 i połączyć przez kabel USB który posiadam (specjalna wersja na zamowienie)kabel ten świetnie spisywał się w połączeniu DAC+Laptop.Pytanie takie czy mój Calyx 24/192 spelni warunki polaczenia i będzie kontaktobilny z Silent Angel M1T chodzi o granie i przedewszystkim gniazda które są w moim DAC?dokładnie czy gniazdo w M1T oznaczone USB AUDIO dobrze spisuje się w graniu? Dodaje zdjęcia mojego DAC z gniazdami i kabla USB który posiadam..

Ukryta Zawartość

Przepraszam..... ale  parokrotnie powielilo sie udostepnienie moje....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja nie korzystam z USB ale nie spodziewałbym się jakichkolwiek problemów czy rozczarowań spowodowanych jakością dźwięku na tym złączu 

Moj jest połączony z DAC przez USB AQ Carbon. Producent nie na darmo oznaczył jedno wyjscie USB na DAC

Niby czemu ma złe grać? w końcu to chyba najczęściej używane połączenie w przeciwieństwie do mało rozpowszechnionym i niestety nie zawsze kompatybilnym I2S

5 godzin temu, Bogusław_59825 napisał:

Moj jest połączony z DAC przez USB AQ Carbon. Producent nie na darmo oznaczył jedno wyjscie USB na DAC

Niby czemu ma złe grać? w końcu to chyba najczęściej używane połączenie w przeciwieństwie do mało rozpowszechnionym i niestety nie zawsze kompatybilnym I2S

Masz na mysli USB Audio?

Ukryta Zawartość

Tak, USB Audio i niczego więcej nie potrzebujesz. Jeśli szukasz M1T to mam swój na sprzedaż, ver 8 GB, na gwarancji. Chwilowo ograniczam lb klocków.

Sent from hell using Tapatalk

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, nurni napisał:

@mirek10
Tak, USB Audio i niczego więcej nie potrzebujesz. Jeśli szukasz M1T to mam swój na sprzedaż, ver 8 GB, na gwarancji. Chwilowo ograniczam lb klocków.

Sent from hell using Tapatalk

Wystarczy mi 2GB bo tylko samo tylko odtwarzanie z Qobuz potrzebuje,chodzi o cene jak najtaniej uzywane M1T kupic...

Jak ktos bedzie mial M1T uzywany i tanio do sprzedania to prosze pisac,wystarczy mi 2GB nie ma problemu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, Trapezon napisał:

Mam do sprzedania M1T 8 ram. NA gwarancji.

Szukam uzywanego za 50% wartosci nowego,czyli nowy 2GB kosztyje 4000zl place za uzywany 2000zl 

36 minut temu, mirek10 napisał:

Szukam uzywanego za 50% wartosci nowego,czyli nowy 2GB kosztyje 4000zl place za uzywany 2000zl 

Sprzęt już wygrzany to powinieneś za to jeszcze dołożyć do ceny nowego 😜

1 godzinę temu, mirek10 napisał:

hehe .... powodzenia w szukaniu, bo nie sądze by ktoś był na tyle szalony by opuścić 50%

Moja rada ... jak masz 2 tys szukaj używki Node.

14 godzin temu, Bogusław_59825 napisał:

hehe .... powodzenia w szukaniu, bo nie sądze by ktoś był na tyle szalony by opuścić 50%

Moja rada ... jak masz 2 tys szukaj używki Node.

Mieszkam w Londynie i czesto jestem w Polsce, tak ze wszystko jedno gdzie kupie,szukam oferty w Polsce i UK mysle ze w UK szybciej kupie M1T 2GB juz byly uzywane w cenach 450- 480funtow to bardzo blisko mojej ceny (5zl-funt) myslalem alternatywnie jeszcze o opcji kupienia Lumin U1mini ceny w Polsce uzywane podobnie jak w UK czyli 5000zl - 1000Fun w tej cenie sa oferty bez problemu...zastanawiam sie czy dolozyc do Lumina bo czytajac o problemach z oprogramowaniem (Tidal) w M1T to musze przemyslec zakup....

55 minut temu, mirek10 napisał:

Mieszkam w Londynie i czesto jestem w Polsce, tak ze wszystko jedno gdzie kupie,szukam oferty w Polsce i UK mysle ze w UK szybciej kupie M1T 2GB juz byly uzywane w cenach 450- 480funtow to bardzo blisko mojej ceny (5zl-funt) myslalem alternatywnie jeszcze o opcji kupienia Lumin U1mini ceny w Polsce uzywane podobnie jak w UK czyli 5000zl - 1000Fun w tej cenie sa oferty bez problemu...zastanawiam sie czy dolozyc do Lumina bo czytajac o problemach z oprogramowaniem (Tidal) w M1T to musze przemyslec zakup....

Nie wiem czemu teraz wspominasz o Todal bo jeszcze nie tak dawno tylko Qobuz Ciebie interesował czy to taka zasłona dymna? A że mieszkasz a UK to ..... jeszcze gorzej, co tydzień dostajesz kasę nie to co w PL gdzie trzeba siły(kasę) rozłożyć na cały miesiąc wiec rozumiem max limit na zakup.

3 godziny temu, Bogusław_59825 napisał:

Nie wiem czemu teraz wspominasz o Todal bo jeszcze nie tak dawno tylko Qobuz Ciebie interesował czy to taka zasłona dymna? A że mieszkasz a UK to ..... jeszcze gorzej, co tydzień dostajesz kasę nie to co w PL gdzie trzeba siły(kasę) rozłożyć na cały miesiąc wiec rozumiem max limit na zakup.

nic z tych...oczywiscie ze Qobuz interesuje mnie caly czas,bo Tidal juz mialem,nikt nie pisal z kolegow czy podobny problem wystapil z Qobuz, bo z tego co czytam w Polsce jest niedostepny, wiec niewielu kolegow chyba moze sie wypowiedziec na ten temat....caly czas kalkuluje ze przy zakupie M1T napewno potem chialbym dokupic zasilac sieciowy Forester F1 bo wtedy calosc lepiej gra...cena zbiza sie do uzywanego Lumina U1mini i tu jest pytanie co lepiej kupic?

• Pokaż nowe odpowiedzi