Skocz do zawartości
IGNORED

Długość kabla zasilającego

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

Przypomnij swój jeden wpis, który nie był pyskówką a rzeczową wypowiedzią na temat.

Przecież z tobą nie pisał o kablach 🤣

11 godzin temu, BlueDot napisał:

Juz pisalem o tym. Robie to po to zeby zeby mniej ludzi, szczegolnie tych nowych w tym hobby nie dalo sie naciagnac na audiofilskie zaklecia.

A kto ci taka MISJĘ powierzył,? Ty się wypowiadasz ? Chcesz innych upominać, nauczać? Przecież nawet w rękach takiego kabla nie miałeś, nie wiesz jaki ma wpływ 🤣Dobrze się psychicznie czujesz? Po co robisz z tego wątku syf ,jesteś tu trollem .

Opowiedz ,jaki ,inny niż standardowo dołączony kabel do urządzenia miales . 

8 godzin temu, bum1234 napisał:

Być może, ale audiofilskie bajki lubisz opowiadać. Sam w nie wierzysz i stąd twa obrona Częstochowy 😄

Jakie to ja audiofilskie bajki lubię opowiadać i jaką to ja Częstochowę bronię? 

8 godzin temu, bum1234 napisał:

Aż dziw bierze, że nie ma Was na sąsiednim forum, bo tam np. takie kwiatki:

Was ... ? Dlaczego pomimo mojej jasnej deklaracji, że nie używam audiofilskich kabli zakwalifikowałeś mnie do zwolenników tychże? Czyżby w myśl zasady: kto nie jest z nami, ten przeciwko nam ... ?

Andrzej szkoda sił i energii. Jak ktoś jest zamknięty na innych zdanie to takiej osobowości nie da się zmienić. U takich egocentryków liczy się tylko własne ja i tyle.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, tedi02 napisał:

🤣

Przecież nawet w rękach takiego kabla nie miałeś, nie wiesz jaki ma wpływ 🤣 . 

A skad to wiesz? Jestes jasnowidzem? Na ktorejs z pierwszych stron napisalem o tym, jak nie masz zajecia to sobie poszukaj.

Teraz pewnie napiszesz ze jestem gluchy albo sprzet mam za slaby. Czyli klasyczna zagrywka wierzacych, ale o tym tez juz pisalem wiec szkoda slow na takiego trola jak ty.

Gorzej! sprzętowo i mentalnie jesteś w stanie stand by na granicy drzemka

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

8 godzin temu, Piopio napisał:

Chyba Cię pogięło, że miałbym z całym moim zestawem wybrać się do Irlandii. Ważny jest cały set a  nie tylko Sabaj i kabel.

Trochę rozsądku !

Jakie masz ZG? Sabaj i kable zmieszcza Ci sie do plecaka.

@tedi02 tu masz trolu link do mojego kanalu na YT. Nagralem tam kilka sprzetow ktore u mnie goscily na przelimie ostatnich 10 lat. To nie wszystko bo nie wszystko chce mi sie nagrywac. I teraz powiedz mi ze na zadnym z tych zestawien kabel sieciowy nie ma prawa grac 🤣 a na Sabaj za €500 slychac roznice taka ze ciarki przechodza 🤣🤣🤣

to tylko jeden z przykladow, jak pogrzebiesz to zobaczysz tez inny sprzet ktory nagralem.

Bedzie fajnie jak ty nagrasz, albo chociaz wrzucisz fotke klockow na ktorych testujesz te druty za 20tys.

No dawaj 🤣

49 minut temu, BlueDot napisał:

Jakie masz ZG? Sabaj i kable zmieszcza Ci sie do plecaka.

@tedi02 tu masz trolu link do mojego kanalu na YT. Nagralem tam kilka sprzetow ktore u mnie goscily na przelimie ostatnich 10 lat. To nie wszystko bo nie wszystko chce mi sie nagrywac. I teraz powiedz mi ze na zadnym z tych zestawien kabel sieciowy nie ma prawa grac 🤣 a na Sabaj za €500 slychac roznice taka ze ciarki przechodza 🤣🤣🤣

to tylko jeden z przykladow, jak pogrzebiesz to zobaczysz tez inny sprzet ktory nagralem.

Bedzie fajnie jak ty nagrasz, albo chociaz wrzucisz fotke klockow na ktorych testujesz te druty za 20tys.

No dawaj 🤣

matko na czym ten gramofon stoi

????

Pozwolę sobie znów wrócić do meritum tematu ...

Wczoraj przetestowałem kabel Power Roots Reference 2m.

W moim odczuciu bliżej mu do Gigawatt LC-2 mk2 niż do zwykłego kabla 😉

Moim zdaniem ma większy wpływ na brzmienie niż wersja 1m.

Coś jest na rzeczy, że kabel sieciowy powinien mieć długość przynajmniej 1,5m.

Dziękuję wszystkim kolegom za merytoryczne uwagi na początku wątku. Potem zrobił się już śmietnik. 

WNIOSEK

Subiektywnie długość kabla zasilającego ma znaczenie. 

Zamykam wątek bo już nic konstruktywnego tu się nie zrodzi. 

Pozdrawiam 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.