Skocz do zawartości
IGNORED

Długość kabla zasilającego

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Piopio napisał:

Na tym forum ignorowanie bardzo źle działa. Ty nie widzisz co ignorowana osoba pisze ale ona widzi wszystko co piszesz i i produkuje na Twój temat kłamstwa. Niestety jest na tym forum kilka niezrównoważonych osób, które lubują się w atakach osobistych. 

Wszędzie to tak działa właśnie i też jestem za że działa to w bardzo zły sposób.

Piotrek 

Z bitew na Pacyfiku;

Japoński admirał mówi;

- los nam sprzyja. Jest mgła, wróg nas nie widzi

pierwszy oficer;

- ale my też nic nie widzimy

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Jak się ma do czynienia z prawdziwym debilem to trudno zachować spokój.

A jednak da się - proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Otóż mamy ten sam plik mp3 i z głośnika wychodzi ta sama muzyka. Od pliku mp3 aż do końca kabla usb mamy to samo i od wyjść ze wzmacniacza aż po głośnik mamy to samo. Summa summarum czy mamy classA lub AB czy class D, to pomiędzy koncówką kabla usb a wyjściami ze wzmacniacza z prądem musi stać się to samo. Co i jak dla użytkownika bez znaczenia, zauważalne za to "skutki uboczne" czyli wielkosć, emosja ciepła i zużycie energii... ale zachealając Sabaj model cośtam jakoś nikt o tym nie wspomniał. Ehhh...

Ukryta Zawartość

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W jakimś wątku o kablach , usilnie jeden forumowicz starał się przekonać innych , że kable zasilające nie mają wpływu na dźwięk, bo nie mogą mieć!!! Oczywiście  nie miał w ręku nawet kabla innego  niż standardowo dołączany do danego ur,adzenia . Chelpil się ze jest inżynierem ( nie podawal kierunku w jakiej branzy)     wyszło, że chłopina to typowy teoretyk ,mający dwie lewe ręce,do wszelkich  prac , na argumenty  reagował w .w sposób, czyli nie mogą mieć wpływu!!!! A w ogóle praktyki  diy  powinny być zakazane .Tu widzę podobne zachowania ,nie widziałem, testowałem, a moja racja jest jedyną i słuszna, jak za komuny 🤣i reszta ma się podporządkować, qy sobie wmawiacie ,marnotrawicie pieniądze, 🤣

Istny cyrk

Zastanawiam się czy do moich kabli zasilających, nie dać topowych wtyczek oyaide ,oczywiście nie omieszkam się pochwalić tu na forum ,włącznie z paragonem 😁 choć niektórzy mogą dostać palpitacji serca ,stanu zawałowego zaznac ,bić głową w ścianę albo jeszcze gorzej .  I byłoby to niezgodne z ich jedynymi ,słusznymi, DEMOKRATYCZNYMI  poglądami na życie.😅

14 minut temu, tedi02 napisał:

Zastanawiam się czy do moich kabli zasilających, nie dać topowych wtyczek oyaide ,oczywiście nie omieszkam się pochwalić tu na forum ,włącznie z paragonem 😁 choć niektórzy mogą dostać palpitacji serca ,stanu zawałowego zaznac ,bić głową w ścianę albo jeszcze gorzej .  I byłoby to niezgodne z ich jedynymi ,słusznymi, DEMOKRATYCZNYMI  poglądami na życie.😅

Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa 🙂

7 minut temu, BlueDot napisał:

A dlaczego to zrobiles?

Poddales sie propagandzie?

Człowiek sie uczy na błędach 😉 ale teraz na nowym lokum(aktualnie budowa)parę tys. pakuje w akustykę która wiem ,że wniesie ciary, dreszcze,  czarne tło itp. 😉

Pozdro.

Zawiodłeś pytającego, już miał skryta nadzieję że druty 🤣

Akustyka bardzo ważna,  widzę jak niektórzy w centrum ,między kolumnami duży tv mają,  czyli szkło. 

21 minut temu, tedi02 napisał:

Akustyka bardzo ważna,  widzę jak niektórzy w centrum ,między kolumnami duży tv mają,  czyli szkło. 

Nauczka mi pokazała ,że tej ciemnoty z cudownymi kabelkami zasilającymi co wnoszą wiele do sytemu już mi nikt nie wciśnie 😉

34 minuty temu, tedi02 napisał:

widzę jak niektórzy w centrum ,między kolumnami duży tv mają

Nawet nie niektórzy tylko całkiem sporo, ja również i to 65" i powód prozaiczny jak u większości nie ma za wielu opcji w normalnie używanym salonie żeby tego uniknąć czyli jest to tzw. zło konieczne. Poza tym jeśli zestaw stereo wspomaga oglądanie filmów i koncertów to jak miałoby być inaczej. Na koniec dodam, że negatywny wpływ TV pomiędzy kolumnami jest zbytnio demonizowany. Robiłem doświadczenia z zakrywaniem go kocem i jakoś różnicy wielkiej, a właściwie żadnej zauważalnej nie stwierdziłem, może zasłonięcie go jakimiś ustrojami dawałoby odczuwalne efekty ale ponieważ z akustyką nie jest u mnie źle więc na siłę dziury w całym nie szukam.

Edytowane przez audiofan01
8 minut temu, audiofan01 napisał:

Nawet nie niektórzy tylko całkiem sporo, ja również i to 65" i powód prozaiczny jak u większości nie ma za wielu opcji w normalnie używanym salonie żeby tego uniknąć czyli jest to tzw. zło konieczne. Poza tym jeśli zestaw stereo wspomaga oglądanie filmów i koncertów to jak miałoby być inaczej. Na koniec dodam, że negatywny wpływ TV pomiędzy kolumnami jest zbytnio demonizowany. Robiłem doświadczenia z zakrywaniem go kocem i jakoś różnicy wielkiej, a właściwie żadnej zauważalnej nie stwierdziłem, może zasłonięcie go jakimiś ustrojami dawałoby odczuwalne efekty ale ponieważ z akustyką nie jest u mnie źle więc na siłę dziury w całym nie szukam.

Jezeli sciana za Twoja glowa jest wystarczajaco wytlumiona to nie masz sie czym przejmowac. A na tego co go zacytowales to uwazaj, bo jak sie ktos z nim nie zgadza to na PW Cie tak zwyzywa ze zobaczysz.

29 minut temu, Oskar09 napisał:

Nauczka mi pokazała ,że tej ciemnoty z cudownymi kabelkami zasilającymi co wnoszą wiele do sytemu już mi nikt nie wciśnie 😉

Zapraszam do mnie. Możesz się przekonać, że kabel sieciowy może mieć wpływ. Może ale nie musi. Zależy od sprzętu. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

Zapraszam do mnie. Możesz się przekonać, że kabel sieciowy może mieć wpływ. Może ale nie musi. Zależy od sprzętu. 

Już niebawem sprawdzę osobiście na Sabaju.

A tak wogóle widzę, że jesteś ze Śląska? Ja jestem z okolic Bielsko-Biała 

Edytowane przez Oskar09
43 minuty temu, tedi02 napisał:

Taka nadzieja to zyjesz ty i cala reszta siejaca drutowa propagande w nadziei na zdobycie uznania w audiofilskiej braci na forum. Niestety wiekszosc druciazy, jak wynika z ich wpisow legitymuje sie sprzetem na ktorym ciezko posluchac muzyki w dobrej jakosci, ale na temat kabli wiedza najwiecej.

5 minut temu, Piopio napisał:

Ja zapraszam do mnie. Bedziesz mogl sie przekonac na wlasne uszy ze pitolisz glupoty.

27 minut temu, BlueDot napisał:

Ja zapraszam do mnie. Bedziesz mogl sie przekonac na wlasne uszy ze pitolisz glupoty.

Mam przylecieć z moim sprzętem, żebyś mógł się przekonać, że słychać różnice ? 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

36 minut temu, audiofan01 napisał:

Też mam ,ale gdy słucham daje przed niego dyfuzor akustyczny.

A tymczasem zaraz odbieram kabel Power Roots Reference 2m 😉 

Zobaczę czy jest różnica w stosunku do modelu 1m i Gigawatt LC-2 Mk2.

25 minut temu, BlueDot napisał:

Jezeli sciana za Twoja glowa jest wystarczajaco wytlumiona to nie masz sie czym przejmowac. A na tego co go zacytowales to uwazaj, bo jak sie ktos z nim nie zgadza to na PW Cie tak zwyzywa ze zobaczysz.

Czyżby moderacja do ciebie nie dotarła?

21 minut temu, BlueDot napisał:

Taka nadzieja to zyjesz ty i cala reszta siejaca drutowa propagande w nadziei na zdobycie uznania w audiofilskiej braci na forum. Niestety wiekszosc druciazy, jak wynika z ich wpisow legitymuje sie sprzetem na ktorym ciezko posluchac muzyki w dobrej jakosci, ale na temat kabli wiedza najwiecej.

Zaczynasz się znów rozkręcać z ,,mądrymi tekstami,,?

35 minut temu, tedi02 napisał:

Też mam ,ale gdy słucham daje przed niego dyfuzor akustyczny.

Jeśli słyszysz efekt to pewnie warto, u mnie takiej potrzeby nie ma.

Godzinę temu, BlueDot napisał:

Na koniec dodam, że negatywny wpływ TV pomiędzy kolumnami jest zbytnio demonizowany. Robiłem doświadczenia z zakrywaniem go kocem i jakoś różnicy wielkiej, a właściwie żadnej zauważalnej nie stwierdziłem, może zasłonięcie go jakimiś ustrojami dawałoby odczuwalne efekty ale ponieważ z akustyką nie jest u mnie źle więc na siłę dziury w całym nie szukam.

Bartek od Akustyki po pomiarach z dyfuzorami jest podobnego zdania ... co demonstrował na AVS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Bartek od Akustyki po pomiarach z dyfuzorami jest podobnego zdania ... co demonstrował na AVS

Ciekawe, jak to wyjdzie u mnie. Między kolumnami będą drzwi tarasowe.

Zapraszam do mnie. Możesz się przekonać, że kabel sieciowy może mieć wpływ.

Będę w PL na wiosnę, jestem chętny.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

13 minut temu, Adi777 napisał:

Ciekawe, jak to wyjdzie u mnie. Między kolumnami będą drzwi tarasowe.

Super. 

Muzyka cieszy uszy, ogrod cieszy oczy. Jestem za!

Mam przylecieć z moim sprzętem, żebyś mógł się przekonać, że słychać różnice ? 😉 

Zapraszam serdecznie. Jezeli uslyszysz roznice to zwracam koszty wycieczki, ale ja zmieniam kable.

Ok?

1 godzinę temu, tedi02 napisał:

Czyżby moderacja do ciebie nie dotarła?

Mam uklady.

A za twoje PW niedlugo dotrze do ciebie wezwanie do sadu.

7 minut temu, BlueDot napisał:

Zapraszam serdecznie. Jezeli uslyszysz roznice to zwracam koszty wycieczki, ale ja zmieniam kable.

Ok?

Mam uklady.

A za twoje PW niedlugo dotrze do ciebie wezwanie do sadu.

Oj ,już się trzęsę. Spójrz na Twoje wcześniejsze wpisy .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.