Skocz do zawartości
IGNORED

Co dobrać do Sabaj A30a? Wnioski po wstępnych odsłuchach, poszukiwania kolumn do 4000 zł (?)

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.01.2023 o 16:52, Piotr Sonido napisał:Denon pma 1060 + Arcam rdac

Harman hk 690 + Cambridge dac100 jescze pewnie po modzie.

Szczerze dużo miał bym takich typów. Tak Sabaja słuchałem bo znajomy go kupił po zachwalaniach w internecie.

Jak go zapytałem no i jak odpowiedział coś w deseń: przecież wiesz że ja i tak nie słyszę różnicy. A żona zaakceptowała mu minimalistyczny wygląd.uwazsm że spoko ale wolę używane.

Nie zgodzę się z powyższą opinią. Oczywiście każdy ma inne i gusta odnośnie dźwięku wiec szanuję każda wypowiedź. Miałem przez prawie rok hk680 (w międzyczasie wymieniłem w nim kondensatory na Mundorf M lytic bo stare Elny były popuchnięte) wiec model porównywalny z 690 ale grajacy nieco cieplej, później miałem tez Denona pma1510, który jest lepszym modelem niż ten staroć 1060 no i nie udało mu się zastąpić HK680. Sabaj a30a gra dla mnie lepiej od tej dwójki. Miałem jeszcze ostatnio NAD c375, a później Roksana k3, którego zastapił Sabaj. Sabaj w kilku aspektach jest lepszy niż k3. Przynajmniej w moich warunkach. Są tez oczywiście słabsze strony ale porównujemy tutaj wzmacniacz kosztujący 8,5k zł z Chinolem za 2,5k zł. Mimo tej różnicy w cenie to Sabaj wywarł na mnie większe wrażenie jeśli chodzi o jakość dźwięku niż Roksan k3. Wszystkie wzmacniacze grały w identycznych warunkach, rpi4 Volumio z Tidal master po usb z Loxjie d30 mkII po usb oraz Dynaudio x32. Sabaj jest podłączony bezpośrednio po usb z rpi4. Nie chcę tym postem nikogo zachęcać do jego zakupu bo nie w tym rzecz. Polecam natomiast go rozważyć i posłuchać bo może się sprawdzić w danym systemie i akustyce. Na temat zalet nie będę pisał ponieważ jest już napisane sporo w tym temacie. Z wad ogólnych, equalizer i różne upiekszacze to dla mnie śmietnik. Pogarszają jakość dźwięku. Z wad stricte dźwiękowych bez włączonych upiekszaczy, wzmacniacz potrafi zagrać sucho i dac wysokimi po uszach wiec trzeba być ostrożnym w doborze kolumn. Nie zgadzam się z opiniami, ze gra aksamitnie. Roksan grał aksamitniej  i cieplej. Nad tez byl cieplejszym wzmakiem.  Nigdy wcześniej nie miałem klasy D ale to może być przypadłość wzmacniaczy o takiej konstrukcji ponieważ NAD c700 gra podobnymi wysokimi tonami. Tylko do tego mogę się przyczepić w tej cenie. Odsłuchiwałem ostatnio w salonach tez kilka wzmacniaczy nowych w cenie około 10k no i powiem, ze szalu nie ma w stosunku do Sabaja za 2,5k. Duża winę za to ponosi wysoka inflacja i podwyżka cen. Kiedyś takiego k3 można było wyrwać nowego na black friday z 4,3k a teraz używki kilkuletnie za 4K. Nowe wzmacniacze w cenie 10k grają tak jak kilka lat temu te za 5k. Sabaj jest tanio wyprodukowany wiec nie dziwie się, ze w niektórych konfiguracjach może zagrać lepiej niż nowy wzmacniacz za 10k. 

No i super że podzieliłes się tą opinię i sam zauważyłeś że to Twoja opinia. Dodatkowo ja się z Tobą zgadzam. Klasa D gra swego rodzaju specyficzną góra. Być może ten sabaj mnie lub bardziej ale zestawiles go z c700. Kolejna sprawa widzisz dla ciebie to będzie tylko jeden mały minus z którym bez problemu będziesz żył. Bo trudno żebyśmy mieli wszystko. Akceptuję. Ale dla innego to będzie walenie coś co będzie decydowało o tym że nie, sory to nie moje granie. 

Jeśli ten sabaj zastąpił u ciebie tak znamienite klocki to kurde. Szczerze? Zajebiście 🙂

tylko się cieszyć. 

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli ten sabaj zastąpił u ciebie tak znamienite klocki to kurde. Szczerze? Zajebiście 🙂

tylko się cieszyć. 

Nie mówię, ze to wzmacniacz na wieczność bo ma swoje wady. Nie jest uniwersalny, w niektórych gatunkach gra lepiej, w niektórych gorzej. Jednak pomimo tej „cyfrowej naleciałości” mam większy fun z niego niż k3, który grał płasko w porównaniu do Sabaja i to była jego główna wada. Sabaj buduje swietna scene muzyczna, która jest głęboka i szeroka. K3 grał szeroko ale brakowało glebi i efektu 3D. Denon 1510 mial podobna szorstkość dźwięku do Sabaja ale grał płasko i mial duży bałagan na scenie. NAD grał świetna scena 3d ale znowu dzwiek był czasami przytłaczający ogromem basu i scena była wezsza niż w Sabaju. Sabaj ma taki fajny pazur, który sprawdza sie u mnie w rocku. Jest szybki i daje bardzo dobrze kontrolowany dźwięk. Slucham dużo muzyki new age, elektronicznej, rocka i klasyki. Tam Sabaj się mi się sprawdza. Z wokaliza jest gorzej bo przy kiepskiej realizacji głosy mimo, ze naturalne i znakomicie czytelne mogą być nieprzyjemne. Pewnie za niedługi czas kupię dla porównania coś innego. Po głowie chodzi mi Naim lub jakaś hybryda. Faktycznie, przyznam, ze ta cyfrowa gora może kogoś odrzucić i rozumiem to. Przerzuciłem w ciągu 2 lat 8 wzmacniaczy, 7 par kolumn i szczerze to już trochę mam dosyć ganiania za królikiem. Chciałbym aby ten Sabaj i Dynaudio zostały ale pewnie za chwile będzie coś innego 😄 Pozdrawiam 

2 godziny temu, Szymek_47295 napisał:

Nie mówię, ze to wzmacniacz na wieczność bo ma swoje wady. Nie jest uniwersalny, w niektórych gatunkach gra lepiej, w niektórych gorzej. Jednak pomimo tej „cyfrowej naleciałości” mam większy fun z niego niż k3, który grał płasko w porównaniu do Sabaja i to była jego główna wada. Sabaj buduje swietna scene muzyczna, która jest głęboka i szeroka. K3 grał szeroko ale brakowało glebi i efektu 3D. Denon 1510 mial podobna szorstkość dźwięku do Sabaja ale grał płasko i mial duży bałagan na scenie. NAD grał świetna scena 3d ale znowu dzwiek był czasami przytłaczający ogromem basu i scena była wezsza niż w Sabaju. Sabaj ma taki fajny pazur, który sprawdza sie u mnie w rocku. Jest szybki i daje bardzo dobrze kontrolowany dźwięk. Slucham dużo muzyki new age, elektronicznej, rocka i klasyki. Tam Sabaj się mi się sprawdza. Z wokaliza jest gorzej bo przy kiepskiej realizacji głosy mimo, ze naturalne i znakomicie czytelne mogą być nieprzyjemne. Pewnie za niedługi czas kupię dla porównania coś innego. Po głowie chodzi mi Naim lub jakaś hybryda. Faktycznie, przyznam, ze ta cyfrowa gora może kogoś odrzucić i rozumiem to. Przerzuciłem w ciągu 2 lat 8 wzmacniaczy, 7 par kolumn i szczerze to już trochę mam dosyć ganiania za królikiem. Chciałbym aby ten Sabaj i Dynaudio zostały ale pewnie za chwile będzie coś innego 😄 Pozdrawiam 

Dokup sobie izolację galwaniczną USB Topping HS01. Zlikwidujesz "cyfrową naleciałość" . Kabel zasilający oczywiście wymieniłeś ?

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

8 godzin temu, Piopio napisał:

Dokup sobie izolację galwaniczną USB Topping HS01. Zlikwidujesz "cyfrową naleciałość" . Kabel zasilający oczywiście wymieniłeś ?

Dzięki za radę. Spróbuje ta izolacje. Co do kabla to w ścianie tez mam wymienic? 😄 

3 godziny temu, Szymek_47295 napisał:

Dzięki za radę. Spróbuje ta izolacje. Co do kabla to w ścianie tez mam wymienic? 😄 

Ja bym jednak spróbował z tym kablem ... za ok 250 kupisz porządnego chińczyka np. replika Nordost Odin Gold. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 godziny temu, Piopio napisał:

Ja bym jednak spróbował z tym kablem ... za ok 250 kupisz porządnego chińczyka np. replika Nordost Odin Gold. 

To nie jest replika tylko podróba. On tylko wygląda podobnie. Te kable są zapewne z innych materiałów a ich produkcja odbywa się w inny sposób. 

Wiem że jedynie tak napisałeś żeby było łatwiej. Ja dopowiadam 🙂

wireworld stratus nie będzie ok?

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

To nie jest replika tylko podróba

Oczywiście. Oryginał jest ze złota 😉 

21 minut temu, Piopio napisał:

Oczywiście. Oryginał jest ze złota 😉 

Nie o to chodzi. jeżeli wspierasz podróbki to jest inna sprawa.

Ja nie wspieram i uważam zaznaczyłem to już kilka razy mogą sobie robić kable wyglądające w ten sam sposób ale niech ich nie branduja. Niech sobie wymyśla swoje loga jak sabaj. 

Miedź , miedzi nie równa to tak tylko dla twoich uszu. 

A i sposób jej obróbki może być inny. Nie mówiąc o otulinie samego przewodu itp. 

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Miedź , miedzi nie równa to tak tylko dla twoich uszu. 

A i sposób jej obróbki może być inny. Nie mówiąc o otulinie samego przewodu itp. 

Przecież to wiadome. Komu to tłumaczysz ? Oryginał kosztuje 37K $ a podróbka 250 zł. Ale jak na wydane 250 zł brzmi dobrze. Lepiej niż kabelek producenta. 

31 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Wiem że jedynie tak napisałeś żeby było łatwiej. Ja dopowiadam 🙂

Chciałem uściślić.

To wszystko.

Bo podróbki często starają się być jednak w jakiś tam sposób podobne. Tu podobne jest jedynie logo. 

Nie kupiłem go nigdy nie znam. Więc nie wiem. 

Ty z jakiego korzystasz? 

Zapodasz fotkę?

8 godzin temu, Szymek_47295 napisał:

Też i do trafo prosto. Zwykle nie jest to więcej niż kilometr. Od trafo do elektrowni ma już znikomy wpływ.

39 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ty z jakiego korzystasz? 

Zapodasz fotkę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeden znajomy, który trochę tych chińskich podrób kupował, napisał do sprzedawcy skąd oni te kable biorą, a ten mu odpisał, że firma N zamówiła przed Covidem bardzo pokaźną produkcję i w Covidzie wycofała się z odbioru części zamówień i teraz to wyprzedają bo szkoda im niszczyć. Więc nawet historyjkę fajną mają do tego faktu. Ale wtyczki są niemagnetyczne, więc raczej nie z mosiądzu tylko z jakiejś miedzi. Przykre niestety, że to podróba, bo kabel gra przyzwoicie, nawet bardzo dobrze biorąc pod uwagę cena/jakość. Mogli by wymyślić swoją nazwę i markę, tak jak robi to Xangsane (ma bardzo podobne wtyki np do WBT - z punktu widzenia budowy)  i tak sprzedawać, przy najmniej z punktu prawnego byłoby lepiej. Ciekawe co firma N z tym robi.

Jak poszukać to są do kupienia jakieś ładne na oko kable pod marką chińską ,  tylko nazwy nie dodają luksusu , 

Ale żeby oprócz wyglądu jeszcze poprawiały granie to już nie jest takie jednoznaczne. Viborg czy Yarbo robią fajne kable z punktu widzenia budowy, ale wpływ na sposób grania bardzo przeciętny.

W dniu 12.02.2023 o 19:18, Szymek_47295 napisał:

Nie zgodzę się z powyższą opinią. Oczywiście każdy ma inne i gusta odnośnie dźwięku wiec szanuję każda wypowiedź. Miałem przez prawie rok hk680 (w międzyczasie wymieniłem w nim kondensatory na Mundorf M lytic bo stare Elny były popuchnięte) wiec model porównywalny z 690 ale grajacy nieco cieplej, później miałem tez Denona pma1510, który jest lepszym modelem niż ten staroć 1060 no i nie udało mu się zastąpić HK680. Sabaj a30a gra dla mnie lepiej od tej dwójki. Miałem jeszcze ostatnio NAD c375, a później Roksana k3, którego zastapił Sabaj. Sabaj w kilku aspektach jest lepszy niż k3. Przynajmniej w moich warunkach. Są tez oczywiście słabsze strony ale porównujemy tutaj wzmacniacz kosztujący 8,5k zł z Chinolem za 2,5k zł. Mimo tej różnicy w cenie to Sabaj wywarł na mnie większe wrażenie jeśli chodzi o jakość dźwięku niż Roksan k3. Wszystkie wzmacniacze grały w identycznych warunkach, rpi4 Volumio z Tidal master po usb z Loxjie d30 mkII po usb oraz Dynaudio x32. Sabaj jest podłączony bezpośrednio po usb z rpi4. Nie chcę tym postem nikogo zachęcać do jego zakupu bo nie w tym rzecz. Polecam natomiast go rozważyć i posłuchać bo może się sprawdzić w danym systemie i akustyce. Na temat zalet nie będę pisał ponieważ jest już napisane sporo w tym temacie. Z wad ogólnych, equalizer i różne upiekszacze to dla mnie śmietnik. Pogarszają jakość dźwięku. Z wad stricte dźwiękowych bez włączonych upiekszaczy, wzmacniacz potrafi zagrać sucho i dac wysokimi po uszach wiec trzeba być ostrożnym w doborze kolumn. Nie zgadzam się z opiniami, ze gra aksamitnie. Roksan grał aksamitniej  i cieplej. Nad tez byl cieplejszym wzmakiem.  Nigdy wcześniej nie miałem klasy D ale to może być przypadłość wzmacniaczy o takiej konstrukcji ponieważ NAD c700 gra podobnymi wysokimi tonami. Tylko do tego mogę się przyczepić w tej cenie. Odsłuchiwałem ostatnio w salonach tez kilka wzmacniaczy nowych w cenie około 10k no i powiem, ze szalu nie ma w stosunku do Sabaja za 2,5k. Duża winę za to ponosi wysoka inflacja i podwyżka cen. Kiedyś takiego k3 można było wyrwać nowego na black friday z 4,3k a teraz używki kilkuletnie za 4K. Nowe wzmacniacze w cenie 10k grają tak jak kilka lat temu te za 5k. Sabaj jest tanio wyprodukowany wiec nie dziwie się, ze w niektórych konfiguracjach może zagrać lepiej niż nowy wzmacniacz za 10k. 

Fajnie ze masz porownanie.

Tylko wedlug twoich wypowiedzi upiekszacze w sabaju to niestety spadek jakosci i to spory ale z drugiej strony jak go nie uzywasz to jest sucho itp, jest to niespójne i niezrozumiale.

wyglada na to ze Sabaj to taka klasa D z mocno podbitymi upiekszaczami cos tam robi , ale niezbyt nadaje sie do powaznego sluchania.

12 minut temu, Audiolubny napisał:

wyglada na to ze Sabaj to taka klasa D z mocno podbitymi upiekszaczami cos tam robi , ale niezbyt nadaje sie do powaznego sluchania.

A skąd takie wrażenie ? Jak najbardziej jest to poważny wzmacniacz. Mnie tryb loudness dopowiada. Porównywałem go z 10x droższym wzmacniaczem i dał radę. 

To jest wzmacniacz cyfrowy. 

Edytowane przez Piopio

11 minut temu, Audiolubny napisał:

Fajnie ze masz porownanie.

Tylko wedlug twoich wypowiedzi upiekszacze w sabaju to niestety spadek jakosci i to spory ale z drugiej strony jak go nie uzywasz to jest sucho itp, jest to niespójne i niezrozumiale.

Sabaj jak najbardziej nadaje się do poważnego słuchania tylko trzeba mu odpowiednio dobrać resztę toru. Sabaj bardziej mi się podoba z brzmienia niż taki k3. Ma lepsza przestrzeń, szybszy lepiej kontrolowany bas i bardziej naturalna średnice. Lepiej kontroluje dźwięk i ma lepsze czarne tło. Ta suchość jest dziwna  ponieważ w ogóle mi nie przeszkadza w słuchaniu. Odsłuch jest mniej męczący dla uszu niż na Denonie pma1510. Może przez to, ze zawsze gościły u mnie cieplej grające wzmacniacze. Bardziej przeszkadzała mi miękkość dźwięku w k3 i jego koloryzowanie. Owszem było przyjemniej ale denerwowało mnie to 😄 dlatego go sprzedałem. Codziennie bardziej podoba mi się jak gra to tanie pudełko i jestem zdziwiony, ze w takiej kwocie. Musze tez zaznaczyć, ze jestem uczulony na punkcie sybilantow wiec podejrzewam, ze niektórzy w ogóle nie dostrzega tego o czym piszę. Odsłuchałem na nim już wiele roznych gatunków i jest w miarę uniwersalny. Najbadziej jednak podoba mi się jak gra rock, muzyka elektroniczna, klasyka. Wzmacniacz naturalniej odtwarza dźwięki dęciaków i skrzypiec niż każdy z poprzednich wzmacniaczy jakie miałem. Trochę podobnie grał Exposure 2010s2 ale mocno walił po uszach sybilantami i nie miał takiej glebi, wypychał średnice naprzód. Miał gorszej jakości bas. Co do upiekszaczy, porównując  do regulacji opartej na potencjometrach, działa to dla mnie poprostu kiepsko. Z wyłączonym EQ wszystkiego jest w sam raz. 

Sabaj w połączeniu z gładkimi, nasyconymi i miękkimi Dynaudio Excite :

16 minut temu, Audiolubny napisał:

Z wad stricte dźwiękowych bez włączonych upiekszaczy, wzmacniacz potrafi zagrać sucho i dac wysokimi po uszach wiec trzeba być ostrożnym w doborze kolumn. Nie zgadzam się z opiniami, ze gra aksamitnie. Roksan grał aksamitniej  i cieple

Warto zapamiętać. Coraz więcej dowiadujemy się o Sabaju.

A ja czekam kto ostatecznie weźmie go u nas w dystrybucję. Zakup za 1kzł od sztuki i cena u nas 3 kzł.  Chyba się opłaca. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

23 godziny temu, Piopio napisał:

Bez komentarza.

W dniu 12.02.2023 o 18:53, Szymek_47295 napisał:

...pomimo tej „cyfrowej naleciałości” mam większy fun z niego niż...

Skoro słyszysz "cyfrową naleciałość" (cokolwiek by to nie było) to znaczy, że system ma "cyfrową naleciałość" i nie zmienisz tego żadnymi kablami. Możesz sobie wmówić, że coś tam na granicy percepcji się poprawi, ale jak "cyfrowa naleciałość" jest tak pozostanie. Moja rada? Skoro i tak masz fun to nic nie zmieniaj, posłuchaj dwa tygodnie a po prostu się przyzwyczaisz i "cyfrową naleciałość" przestaniesz dostrzegać, za to inne systemy staną się jakieś takie mulaste. Pseudoaudiofile powiedzą "system się wygrzał".

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

14 godzin temu, szymon1977 napisał:

Bez komentarza.

Skoro słyszysz "cyfrową naleciałość" (cokolwiek by to nie było) to znaczy, że system ma "cyfrową naleciałość" i nie zmienisz tego żadnymi kablami. Możesz sobie wmówić, że coś tam na granicy percepcji się poprawi, ale jak "cyfrowa naleciałość" jest tak pozostanie. Moja rada? Skoro i tak masz fun to nic nie zmieniaj, posłuchaj dwa tygodnie a po prostu się przyzwyczaisz i "cyfrową naleciałość" przestaniesz dostrzegać, za to inne systemy staną się jakieś takie mulaste. Pseudoaudiofile powiedzą "system się wygrzał".

Póki co, nie zamierzam niczego kupować tylko słucham i podoba mi się tak jak jest. 

14 godzin temu, Adam 38 napisał:

Sabaj w połączeniu z gładkimi, nasyconymi i miękkimi Dynaudio Excite :

Warto zapamiętać. Coraz więcej dowiadujemy się o Sabaju.

A ja czekam kto ostatecznie weźmie go u nas w dystrybucję. Zakup za 1kzł od sztuki i cena u nas 3 kzł.  Chyba się opłaca. 

Excite nie do końca takie są 😉 grają dosyć sterylnie na średnicy, dźwięk nie jest aż taki nasycony i gladki. Porównując jest bezpośrednio, obok do poprzednich kolumn Equilibrium Ether d6 od razu dało się usłyszeć, ze to właśnie Ethery są bardziej gładkie na wysokich tonach, a średnica cieplejsza i barwniejsza. Dynaudio grały bardziej neutralnym i otwartym dzwiekiem. Dlatego zostały, a Ethery ucieszyły nowego wlasciciela 😉 ale faktycznie to trzeba zaznaczyć, ze do Sabaja dobrze dobrać kolumny z gładkimi wysokimi tonami i średnica. Wówczas może być idealnie. Może z takimi Diamondami 28, które kiedys posiadałem mógłby zagrać, tak samo mogłoby być ciekawie z Carina 247.4, które tez kiedys miałem u siebie. Nie łączyłbym go przykładowo z Tannoy xt z tytanowa kopułka. Widać ma on ta cała cyfrowa naleciałośc ale kompensuje to szeregiem innych zalet. 

58 minut temu, Szymek_47295 napisał:

Excite nie do końca takie są 😉 grają dosyć sterylnie na średnicy, dźwięk nie jest aż taki nasycony i gladki

Gdybym nie miał u siebie kilku różnych modeli Excite to może bym Ci przyznał rację. Jedne Excite nawet mam do dziś, nieprzerwanie od 5 lat. 🙂 Pozdrawiam. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

6 minut temu, Adam 38 napisał:

Gdybym nie miał u siebie kilku różnych modeli Excite to może bym Ci przyznał rację. Jedne Excite nawet mam do dziś, nieprzerwanie od 5 lat. 🙂 Pozdrawiam. 

Ja się z tym nie zgadzam 😉 dla mnie grają inaczej niż według Twojego opisu. Miałem sporo różnych kolumn w krótkim czasie i takie jest moje zdanie o Excite 32. Mamy swoje, odmienne opinie na ten temat i przy tym pozostańmy 🙂 pozdrawiam 

W dniu 13.02.2023 o 16:12, RobG1974 napisał:

Jeden znajomy, który trochę tych chińskich podrób kupował, napisał do sprzedawcy skąd oni te kable biorą, a ten mu odpisał, że firma N zamówiła przed Covidem bardzo pokaźną produkcję i w Covidzie wycofała się z odbioru części zamówień i teraz to wyprzedają bo szkoda im niszczyć. Więc nawet historyjkę fajną mają do tego faktu. Ale wtyczki są niemagnetyczne, więc raczej nie z mosiądzu tylko z jakiejś miedzi. Przykre niestety, że to podróba, bo kabel gra przyzwoicie, nawet bardzo dobrze biorąc pod uwagę cena/jakość. Mogli by wymyślić swoją nazwę i markę, tak jak robi to Xangsane (ma bardzo podobne wtyki np do WBT - z punktu widzenia budowy)  i tak sprzedawać, przy najmniej z punktu prawnego byłoby lepiej. Ciekawe co firma N z tym robi.

No to jest jedynie historia bo tak naprawdę na przykład firma nordost albo Kimber których kable też są nagminnie podrabiane w ogóle nie korzysta z chińskich dostawców. 

W dniu 13.02.2023 o 15:45, Piopio napisał:

Ukryta Zawartość

Nie powiem bo ładny ale mogli go nazwać sabaj i byłoby po problemie.

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Szymek_47295 napisał:

Póki co, nie zamierzam niczego kupować tylko słucham i podoba mi się tak jak jest.

I tak zostaw. Nie marnuj kasy na pierdoły, a jak będziesz chciał coś konretnego zmienić, zrobisz to w konkretny spoaób.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• 4 miesiące później...
W dniu 22.12.2022 o 23:52, Piopio napisał:

Polecam do Sabaja dokupić bardzo dobrą sieciówkę. Taki Gigawatt LC-2 czyni cuda. Prawdziwe cuda !

Mylisz się! To nie jest dokupienie sieciówki do Sabaja! W tym wypadku dokupujesz Sabaja do sieciówki! 😄

• Pokaż nowe odpowiedzi