Skocz do zawartości
IGNORED

Wilk Audio Project - uwaga

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
7 minut temu, Marian133 napisał:

..Wilka mam gdzieś..

Czyli wolny bo wolny ale progres jest 😁

Coś tam dociera 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Marian133 napisał:

"...przygotowuję się do wykonania klona kolumn ProAc D80 u WAP z małą zmianą głośników. Zamiast Visatona mają wylądować ATC SM75-150.

Jest to jedyna firma w Polsce do której bym się zwrócił z takim projektem."

3 dni później:

"...Wilka mam gdzieś..."

Ja też jestem ciekaw jak ten watek się rozwinie 🙂 

No widzisz, mogę zrobić je u Wilka . Mogę je zrobić gdziekolwiek. Mogę zrobić u kogaś na forum . Tutaj też ludzie prowadzą działalność .Mogę ich w ogóle nie robić. 

Firma jak tysiace w tym kraju i zgraja typowych polaczków na tym forum . To jednak jest ułomność tego forum.

Ja czekam na potwierdzenie wszystkich informacji z pierwszego postu założyciela tego watku. Nie chodzi mi i bełkot audiofila, ale o zastrzeżenia chociażby właściciela Tannoyów.

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Proponuję zostawić rycerza na placu boju samego,aby walczył sam ze sobą.
Zdaje się,że już samo to będzie to sporym wyzwaniem

A poza tym:
image.thumb.png.b8384e8cac48de7dab073eaec46e0477.png

Dlatego rzadko odpowiadam na to co masz do powiedzenia

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, micwoj napisał:

To by było dobrze, bo tylko zaśmiecasz wątek. Wszyscy już się dowiedzieli co myślisz. Niedużo tego i tylko w kółko powtarzasz to samo. Objętość rośnie, treści dalej brak. 

1 minutę temu, micwoj napisał:

To by było dobrze, bo tylko zaśmiecasz wątek. Wszyscy już się dowiedzieli co myślisz. Niedużo tego i tylko w kółko powtarzasz to samo. Objętość rośnie, treści dalej brak. 

Wątek jest ogólny . A śmieciarstwo przewija się tutaj od początku. 

Nie od początku, od momentu gdy się pojawiłeś, i to mój ostatni wpis ,macie rację, zostawić samego sobie wątek, a obserwować poczynania Wilja ,tylko co bieddny kolega Riczi zrobi? Poodgryza końce palców? 🤣🤣🤣🤣

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, tedi02 napisał:

Nie od początku, od momentu gdy się pojawiłeś, i to mój ostatni wpis ,macie rację, zostawić samego sobie wątek, a obserwować poczynania Wilja ,tylko co bieddny kolega Riczi zrobi? Poodgryza końce palców? 🤣🤣🤣🤣

Nie przyjacielu . Sprawdzi mpżliwosci prawne załatwienia tego sporu. 

Godzinę temu, Riczi75 napisał:

Nie przyjacielu . Sprawdzi mpżliwosci prawne załatwienia tego sporu. 

sprawdzi prawnie czy płaski 40cm panel przedni nie powoduje dyfrakcji? 

Gość

(Konto usunięte)
36 minut temu, rafa napisał:

Najwyższy już czas żebyś sobie zdał sprawę że jesteś obecnie w samym jej sercu wraz z całym tym wilkiem

To akurat mi wisi

44 minuty temu, #Szakovsky napisał:

sprawdzi prawnie czy płaski 40cm panel przedni nie powoduje dyfrakcji? 

Czy twoje zarzuty jako autora tego watku, nie naruszają dóbr osobistych  . 

Czy nie wpłynąłeś wraz z tą szczujnia na zagrożenie upadku czyjegos biznesu i straty .

Jeżeli tak, to to może być dopiero początek tej sprawy.

Bywajcie póki co . 

Edytowane przez Riczi75
Gość

(Konto usunięte)

Chcę podziękować  kolegom , którzy na PW dziękują za ostrzeżenia przed Wilczkiem i cieszę się , że pisanie w tym wątku przynosi efekty 

rozumiem też dobrze , że nie zawsze znajdujemy w sobie tyle sił by podzielić się spostrzeżeniami na ogólnym forum

bardzo dziękuję za odzew i miłe słowa

18 minut temu, Riczi75 napisał:

To akurat mi wisi

Czy twoje zarzuty jako autora tego watku, nie naruszają dóbr osobistych  . 

Czy nie wpłynąłeś wraz z tą szczujnia na zagrożenie upadku czyjegos biznesu i straty .

Jeżeli tak, to to może być dopiero początek tej sprawy.

Bywajcie póki co . 

Ale czy ktoś tu rzuca oszczerstwami w stosunku do Wilka? 
Nie, pojawiają się tutaj screeny z jego własnych filmów, wraz z opisem co na nich widać, i dlaczego nie powinno tak być. 
Gdyby nie chciał aby ktoś wrzucał takie screeny, to wystarczyłoby żeby nie robił filmów z których te screeny pochodzą. 

Jeżeli wątek o "jakości" produktu wygląda tak a nie inaczej... To może, zamiast myśleć o jakimś pozwie, może lepiej pomyśleć o tym aby nie robić chmiry, żeby takie wątki się nie pojawiały? 
Bo jak mają wyjść jakieś straty czy upadki, to tylko i wyłącznie ze względu na taką a nie inną jakość produktów, a za to, żaden z nas nie odpowiada. 
My tylko komentujemy obecny stan. 

31 minut temu, Riczi75 napisał:

Czy nie wpłynąłeś wraz z tą szczujni

31 minut temu, Riczi75 napisał:

No.. wiesz ludzie miewają różne pomysły na biznes. Jeden zakłada piramidę finansową, drugi świadczy usługi znachorskie, trzeci robi ultrawydajną kiełbase z plastikiem, czwarty projektuje halę w Katowicach... 

Nie każdy biznes w życiu wychodzi. 

Edytowane przez micwoj
  • Redaktorzy
9 minut temu, micwoj napisał:

[...]czwarty projektuje halę w Katowicach...[...]

Piąty bierze się za wykonawstwo i odwala fuszerkę stosując materiały i części "zakupowe" niezgodne z wytycznymi konstruktorów, a szósty przeprowadza odbiór końcowy i składa pod nim podpis.

12 minut temu, micwoj napisał:

Otóż to.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Bardzo ciekawy temat - dzięki za jego założenie.

Wszystkim narzekającym na Riczi'ego pragnę uświadomić, że chyba tylko dzięki jego (nad)aktywności ten wątek wciąż jest tak bardzo żywy i widoczny na pierwszej stronie forum. 🤷

Ja jestem Richi'emu wdzięczny, bo bez jego desperackiej postawy, mógłbym ten temat przeoczyć. 😎

Gość

(Konto usunięte)
35 minut temu, micwoj napisał:

No.. wiesz ludzie miewają różne pomysły na biznes. Jeden zakłada piramidę finansową, drugi świadczy usługi znachorskie, trzeci robi ultrawydajną kiełbase z plastikiem, czwarty projektuje halę w Katowicach... 

Ale tutaj jest ewidentna aktywność mająca na celu zdyskredytowanie. To taki internetowy mobing. 

Zobaczy sie czy wszystko zawarte w pierwszym poście jest zgodne z prawdą .

Ja już jestem umówiony z przyjacielem mecenasem.

Jeżeli on powie że tak to nie powinno wyglądać to ta sprawa być może zostanie pociągnięta . 

A tym któży lubią klepać bez zastanowienia i niszczyć innym życie da to do myślenia . 

To co tu się wydarzyło nijak się ma do "konstruktywnej krytyki"

• Redaktorzy

No, Panowie, takie skrzynki wykonać - wielki szacun ode mnie. Nie wstydziłbym się wstawić ich do salonu. Oczywiście oryginalny Focal daje większe "ego", ale z pewnością znajdzie się klient, który kupi i będzie zadowolony.

P.S. Swarzędz to historycznie tradycja meblarska. Nie dziwi mnie, że mieszkańcy mają pojęcie o obróbce drewna.

3 minuty temu, kangie napisał:

ale z pewnością znajdzie się klient, który kupi i będzie zadowolony.

Tyle że... wykonał je wcześniej tenże... klient😊 

Więc brawa dla...klienta 🤭

🐺 Tylko wsadził... zwrotnice🤔

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, finchers napisał:

Ale klient zaryzykował. Co by było gdyby trafił tutaj na Audiofilską szczujnie .

Teraz tylko czekać aż pan Robert wlaściciel owych skrzyń będzie pluł na WAP.

Edytowane przez Riczi75
  • Redaktorzy
3 minuty temu, finchers napisał:

Szczegółów nie znam.

Po prostu podoba mi się koncept budowy/wyglądu Grande Utopii.

Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, Riczi75 napisał:

Ja już jestem umówiony z przyjacielem mecenasem.

Jeżeli on powie że tak to nie powinno wyglądać to ta sprawa być może zostanie pociągnięta .

No dokładnie, nie kopiuje się materiałów okłamując ludzi że jest się ich autorem 🙂 

Atfokat panie Wilk każę iść na samo ukaranie 😉 

2 minuty temu, kangie napisał:

No, Panowie, takie skrzynki wykonać - wielki szacun ode mnie. Nie wstydziłbym się wstawić ich do salonu. Oczywiście oryginalny Focal daje większe "ego", ale z pewnością znajdzie się klient, który kupi i będzie zadowolony.

P.S. Swarzędz to historycznie tradycja meblarska. Nie dziwi mnie, że mieszkańcy mają pojęcie o obróbce drewna.

Zgadzam się! Skrzynki super. Jest tylko jedno ale. To nie Wilk je wykonał. Zrobił je klient Wilka. Co wielokrotnie było zaznaczone w filmie. Jedyne co Wilk wykonał w tych obudowach to "wyhehłał na żywca raszplem" trzy otwory pod glosniki. Tym samym następny raz udowodnił, ze tematem stolarki nie powinien sie zajmować... Znowu nieświadomie bohater wątku strzelil sobie w kolano pokazując brak kompetencji... Tak sie tego nie robi będąc profesjonalistą.

Btw, klonem bym tych kolumn nie nazwał. Jedynie zaczerpnieciem pomyslu na design z Grande Utopii😉

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Riczi75 napisał:

Audiofilską szczujnie .

Narracja mało rozgarniętych ludzi, gdy kończą się pomysły zaczynają się agresja i wyzwiska 🙂 

Edytowane przez MarcinStereo

Tak sobie szybko poczytałem temat . Padło stwierdzenie ( mogę przekręcić)  że brak niezadowolonych klientów czy że klienci nie narzekają - coś w ten deseń.  Taka już nasza mentalność .Skoro zdecydowali się wydać spore pieniądze i okazali zadowolenie to trochę ( a nawet bardziej niż trochę) głupio przyznać się publicznie do błędu i niezadowolenia. Był kiedyś inny guru audio który poprawiał wszystko . Prostował proste, doginał krzywe  itd . Wszyscy w owczym pędzie chwalili i nagle te poprawione sprzęty zasypały neta. Nikt oficjalnie nie mówił że jest niezadowolony  ale... W tym kraju nikt się nie przyzna do porażki. 

A firmy nie znam rok się kończy wolę się bawić niż komuś cisnąć

Coraz ciekawsze te filmiki zaczynają się robić...jest co oglądać 🤭 chyba wykupię abonament 😆

Najważniejsze że 🐺 zdarzył przed... Sylwestrem 🙄bo podobno niezła imprezka ma być 😊

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, Riczi75 napisał:

Tak i poznasz mnie po idiotycznym skórzanym wdzianku kowboya.

Znasz go pewnie🤣

Naprawdę mylisz mnie z kims innym

faceta o którym piszesz widzialem w pokoju Arka i Łukasza ...kapelusz na glowie płaszcz i szczupla sylwetka

ja byłem w czarnym garniaku z Lumixem na szyi

rozmawiałem tez tego dnia z piszacym w tym wątku Seyvem , ktory moze zweryfikować Twoje błędne senne koszmary

dlatego moze juz nie brnij dalej w opary absurdu

poza tym to w co sie przyodziewasz zupełnie mnie nie kręci

a co do ewentualnych zarzutów i drogi sadowej to moze najpierw odwiedź jakiegos akustyka na polibudzie i pokaz mu chocby filmik RS i te "pomiary" pokazane w filmie

to naprawde przyjacielska rada , bo moze sie okazać ,że caly ten cyrk bedzie cię drogo kosztować :)

Edytowane przez slawek.xm
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, MarcinStereo napisał:

Narracja mało rozgarniętych ludzi, gdy kończą się pomysły zaczynają się agresja i wyzwiska 🙂 

Słabiutko Marcinku. Zważ, jeżeli w ogóle jesteś coś w stanie ogarnąć, ja jestem sam, przeciw sekcie .

Ale czego można się spodziewać po gościu który kogoś nienawidzi bo ten mu powiedział wiècej za usługe niż ten chciał dać.

Naiwność wyssałeś z mlekiem matki .

1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Ale tutaj jest ewidentna aktywność mająca na celu zdyskredytowanie. To taki internetowy mobing. 

Osobiście nakreciłeś te sytuację. Ten temat nie miałby kilkunastu stron gdybyś go sam nie podbijał. Można było zostawić temat na poziomie merytorycznym. 

Był kiedyś taki forumowicz oferujący ludziom zwrotki z kalkulatora, też rozpętała się gównoburza. Zmobilizowało go to do nauki i jakiś czas później wrócił na rynek w postaci szanowanej firmy oferując usługi na poziomie. 

Jutub też jest dobrą platformą reklamową, jak widać dobrze poprowadzony kanał żre jak głupi. 

Ale jeśli znasz się na stolarce, oferuj stolarkę. Jesli umiesz wymienić zawieszenie w głośniku, iferuj jakościową usługę w tym zakresie. 

Nie oferuj projektowania kolumn póki się tego nie nauczysz. 

Każdy zaczyna jakoś. Ale to jak w życiu, jeśli w CV napiszesz że umiesz zrobić rakietę i wysłać ją na ksiezyc, to wcześniej czy później ktoś krzyknie "sprawdzam". I tak się właśnie stało. 

Ode mnie tyle...

• Redaktorzy
4 minuty temu, micwoj napisał:

Każdy zaczyna jakoś. Ale to jak w życiu, jeśli w CV napiszesz że umiesz zrobić rakietę i wysłać ją na ksiezyc, to wcześniej czy później ktoś krzyknie "sprawdzam". I tak się właśnie stało. 

Jak to Espectro lub pisać +1.

Swięta prawda.

• Pokaż nowe odpowiedzi