Skocz do zawartości
IGNORED

Wilk Audio Project - uwaga

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kolumny robione przez Wilka ( zwrotnica, odnowienie głośników) i nie mogę powiedzieć robota zrobiona profesjonalnie, jestem bardzo zadowolony.

We wrześniu miałem odebrać moje Focale po budowie zewnętrznej zwrotnicy.

Wilk ma tyle roboty że ostateczny termin odbioru ustaliłem na koniec stycznia nie zależnie czy zrobi, nie mam siły już czekać dłużej.

Jeżeli będą zrobione to pewnie  poznacie moją opinię.

32 minuty temu, kroob napisał:

Mam kolumny robione przez Wilka ( zwrotnica, odnowienie głośników) i nie mogę powiedzieć robota zrobiona profesjonalnie...

Wklej zdjęcie.

-----

W dniu 31.12.2022 o 16:21, Ajothe napisał:

Smutne to i przykre, ale jakbym wydał u takiego mościa kilkanaście czy dziesiąt tysi to bym Was znienawidził i zhejtował po przeczytaniu tego wszystkiego 😁

Tak właśnie było w wątku o Wile.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, #Szakovsky napisał:

Ponoć ów mecenas to Adaś Niezgódka, ukończył prawo na uniwersytecie Pana Kleksa. Najlepszym uniwersytecie prawa na tym uniwersytecie. 

Razi mnie kropka w tytule tematu, mógłbyś ją poprawić, żeby było poprawnie ?

Proszę serdecznie.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Cewki druciane , cewki wstęgowe, Podbicie Loudness na środku ani na minus ani na plus ( flat to full minus 🙂 ),  120-150 godzin formowania - chyba zacznę nałogowo oglądać jego filmy na poprawę humoru

Chyba dobrze wkleił nowe zawieszenie piankowe - dobra robota !!. Jak naprawił wysokotonowy ? - wstawił inną przypadkową cewkę z membraną ?
zamiana elementów w zwrotnicy 1 do 1 to żaden wyczyn. Pakowanie tam Amberów itp. to dla Mnie sroga przesada ale właściciel bogaty Albo Wilk chytry i wciska to na czym największy zarobek. Jakość okablowania żałosna w stosunku do jakości elementów. Drogi właścicielu jest dobrze !! - nie wciśnięto tam Monacora 🙂

Panie Szanowny Wilk napewno Pan czytasz -  dobra Rada od kolegi w branży zacznij Pan robić zwrotnice na kilku płytkach zamiast robić za każdym razem tak dużo wątpliwych połączeń z Toną cyny ( a cyna ostatnio droga ) 🙂
. Największe strat mamy zawsze na słabych połączeniach i cały misterny polan z Amberami traci na jakości.

8 minut temu, Zwykły Drut napisał:

odejrzewam, że większość nawet nie zauważyła kropki.

Ja kropki nie widziałem - gdzie ta kropka?

Prędzej podpisze kontrakt z neflixem na nowe reality show 🙂
dzień 221 Paweł wstał i postanowił posprzątać w pracowni, tego widzowie jeszcze nie widzieli oglądalność skacze do rekordowego poziomu ... 

Przepraszam ale takie są realia mamy rok 2023 i Królują celebryci i Influecoś tam. Można pracować staroświecko i nie upubliczniać swojej pracy poza wynikami i nie odsłaniac się na bardziej lub mniej zasłużoną krytykę.
Można też celebrysiować i być pod ostrzałem Ocen, podziwów i Krytyki. Podobnie jak to jest w Świecie Ścianek próżności.
Pan Paweł wybrał świat Fame-u i jego dopadły też celebryckie Wady.

Po kontrakcie z Neflixem czekam na Walkę Fame MMA

Ps. Kropki już nie ma 🤪

Edytowane przez zapacoustics
  • Espectro zmienił(a) tytuł na Wilk Audio Project - Uwaga, fuszera

Ja też wymieniłem jeden do jednego elementy zwrotnicy u siebie i się zepsuło. Góra przepiękna, ale średnica nie do zniesienia. Trzeba pamiętać, że Producent projektując zwrotnice testuje ją na słabej jakości elementach. Każdy element zawsze coś zmienia, chyba, że jest identyczny 🙂 Można dodać detali, scena się rozszerza, ale całokształt dźwięku się psuje. Zamówiłem później zwrotnice od producenta i był zupełnie inny głos, może super szczegóły zniknely, ale teraz przy najmniej miło się słucha. 

W skrócie wymieniając elementy na inne, lepsze trzeba sprawdzać na bieżąco co się zmienia. 

Po wymianie elementów i kabli według mnie detali jest za dużo, są bardzo ostre i należało by je przefiltrować. Na dłuższe słuchanie można mieć dosyć i ból głowy. Tak zrobiłem kiedyś w swoich Jamo i to samo - pełno syczenia w lektorze i głosie, później sprzedałem bo nie miałem możliwości żadnych pomiarów. 

Sam będę modyfikował zwrotnice, ale pierw muszę się nauczyć obsługi mikrofonu. 

Na ostatnim filmie widać, że zwrotnica (elementy) przykręcone są do bezpośrednio do obudowy, która jest na sztywno z głośnikiem średnio i nisko tonowymi i nie będzie to miało wpływu na żywotność? W czasach produkcji tych kolumn były połączenia lutownicze z ołowiem i były długowieczne, przy dzisiejszej cynie ile to wytrzyma? Poza tym tyle się człowiek może naczytać na zły wpływ drgań na elementy w zwrotnicach... 

Zwrotnica powinna być zrobiona na laminacie dość grubym i sztywnym i odseparowana jakimś zawieszeniem pochłaniającym drgania, na przykład podkładki gumowe i śruba nie dotykająca zwrotnicy (na przykład tulejkach plastikowych)... Takiejnkkasy elementy a tak są przymocowane 😕

Do tego w innych modyfikacjach zwrotnice są budowane na tanim kawałku deseczki, która zawsze coś doda innego do brzmienia. 

Edytowane przez raiwan

Od pisania można przejść do działania.

Chętnie udostępnię kolumny celem wykonania zwrotnicy nie trochę lepszej a dużo lepszej.

Najprawdopodobniej byłbym też zainteresowany zakupem jej jeżeli taka spełni moje oczekiwania.

A na twórcę spłyną zamówienia i klienci Wilka.

Także Panowie który z Was się podejmie?

5 minut temu, kroob napisał:

A na twórcę spłyną zamówienia i klienci Wilka.

Mam przekonanie, graniczące z pewnością, że fachowcy w tej dziedzinie mają już dawno pełne ręce roboty.

Gość

(Konto usunięte)

wilku kręci filmy od dawna

ci , którzy na ich podstawie zlecili mu pracę niestety nie dysponują wiedzą

oczywiście nie muszą ale nie sądzę by poważny konstruktor chciałby wejść w takie działania jakie się tu proponuje

Nie chcę tej usługi za darmo, napisałem że jak wyrób będzie wyraźnie lepszy to zakupię.

Na forum to można pisać różne głupoty a jak ktoś mówi poważnie to wtedy odpowiada mu się o tynkach, glutach i braku czasu.

Także Panowie konstruktorzy może być na priv jak ktoś się wstydzi oficjalnie.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, kroob napisał:

Nie chcę tej usługi za darmo, napisałem że jak wyrób będzie wyraźnie lepszy to zakupię.

Na forum to można pisać różne głupoty a jak ktoś mówi poważnie to wtedy odpowiada mu się o tynkach, glutach i braku czasu.

Także Panowie konstruktorzy może być na priv jak ktoś się wstydzi oficjalnie.

Tu są sami hejterzy i pseudo konstruktorzy, udaj się z tym do WAP tam poczekasz i będzie lepiej smakować 🙂

Nie ma za co 😉 

Kolumny chciałem sprzedać ponieważ mam ich kilka i brak miejsca, ale zostawiłem sobie  do systemu w sypialni.

Szkoda było je sprzedawać.

Panowie widzę że się nie zrozumieliśmy ja Was nie hejtuję tak jak wy mnie co jest powszechne na tym forum.

Jestem klientem Wilka i dowiedziałem się od Was że usługi u niego są spieprzone.

Ja się na tym nie znam nie popieram ani Wilka ani Was więc proszę o wykonanie dużo  lepszej zwrotnicy celem weryfikacji kto zrobi ją lepiej.

12 minut temu, meloV8 napisał:

"Macie mi zrobić super zwrotnice i jak faktycznie będzie super, to nawet wam zapłacę"

A to numer 🙂

Czy taki ton może być czy powinienem dodać jeszcze błagam. 🙂

Panie Pawle S. spokojnie ponad połowa klientów Panu zostanie.
Obstawiam że większość pracowni odmawia przyjmowania zleceń gdzie koszty usługi i materiałów włożonych wielokrotnie przekraczają wartość samych kolumn.
Sumienie u normalnych ludzi działa prawidłowo. Jest Taki Pan Tomasz Ł. który znalazłby na poczekaniu odpowiedni słowa  opisujące takie naciąganie ludzi.
U Pana na filmach większość lezących tam kolumn to stare ruple warte kilka stówek i co do wszystkich Pan włożysz wstęgowe cewki i złote boczniki ? 

Edytowane przez Seyv
24 minuty temu, zapacoustics napisał:

Obstawiam że większość pracowni odmawia przyjmowania zleceń gdzie koszty usługi i materiałów włożonych wielokrotnie przekraczają wartość samych kolumn.
Sumienie u normalnych ludzi działa prawidłowo. Jest Taki Pan Tomasz Ł. który znalazłby na poczekaniu odpowiedni słowa  opisujące takie naciąganie ludzi.
Pan powinien się LIS nazwać a nie WILK
U Pana na filmach większość lezących tam kolumn to stare ruple warte kilka stówek i co do wszystkich Pan włożysz wstęgowe cewki i złote boczniki ? 

Czy ta odpowiedz jest skierowana do mnie?

Teraz, kroob napisał:

Czy ta odpowiedz jest skierowana do mnie?

Nie do Pana Pawła S. vel Wilk Projekt Audio 25lat doświadczenia - napisałem przecież wyraźnie.
No chyba że Nim jesteś wtedy tak do Ciebie. Wtedy też witam serdecznie Adam jestem 🙂 

Chyba czas z mojej strony zakończyć tą jałową dyskusję dlatego tak mało udzielam się na  forum. 

To co macie do zaoferowania to dokładnie nic  poza pomówieniami.

Myślę że osoby czytające ten wątek  wyrobiły sobie już zdanie.

Miło było poznać Ciebie Adamie. 🙂

Pozdrawiam

Krzysztof

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, kroob napisał:

To co macie do zaoferowania to dokładnie nic  poza pomówieniami.

Właśnie to są pomówienia, bo już na pierwszych stronach wątku zostały rozwiane pewne kwestie.

3 godziny temu, zapacoustics napisał:

Pan powinien się LIS nazwać a nie WILK

Zdaje się, że Pan jest z branży, przeczytałem Pana post z obrzydzeniem. Mogę zapewnić, że już nic u Pana nie kupię. Was wszystkich chyba pogięło. 

7 godzin temu, zapacoustics napisał:

dla Mnie sroga przesada

6 godzin temu, zapacoustics napisał:

Jaja Sobie robię

Pisanie o sobie z wielkiej litery... Dużo mówi. Krytykowanie branży przez branżę - także.

Mnie nie przeszkadza, że ktoś zarabia na takiej pracy, jaką potrafi wykonać.
Są dobrowolni klienci - sprawa jest do zaakceptowania.
Cały marketing bazuje na obietnicach i kreowaniu potrzeb.
A że ceny nie są promocyjne? Są tacy, co się obrażają na propozycję zniżki.

Nie pierwszy to biznes garażowy i oparty o aparaturę "złotego" słuchu. Trzymam kciuki!

21 minut temu, piotr6 napisał:

Zdaje się, że Pan jest z branży, przeczytałem Pana post z obrzydzeniem. Mogę zapewnić, że już nic u Pana nie kupię. Was wszystkich chyba pogięło. 

Dla Pana obrzydliwy a Inni podziękują że u umoczą kasy ... A kto ma na TO zwrócić uwagę jak nie ludzie którzy się na TYM znają ??
Bardzo mi smutno z powodu straty tak dobrego klienta 🤪 Będę pił do Rana ze smutku ...

16 minut temu, Wuelem napisał:

Pisanie o sobie z wielkiej litery... Dużo mówi

Może o pewności Siebie a może do Szacunku od Samego Siebie - nie wiem zapytaj specjalisty jak u Niego będziesz ...

Wuelem - A wiem że Mnie nie lubisz .Jak tam Twoje kolumny których My nie chcieliśmy Robić ??

W Twoim wątku jest zawarta cała prawda o Twojej sympatii do Nas. Nie jesteś obiektywny niestety. Wilk Audio Projekt tez nie chciał Zrobić Twoich kolumn ??

Edytowane przez zapacoustics

A dodaj jeszcze, że dla ZAPACOUSTICS klient jest tyle wart, ile (w PLN) nazbierał w historii zakupów.

Wkleić cytat?

Jest w tamtym wątku. Jak już przestrzegamy przed tandetnym podejściem, to i o Was warto wspomnieć.

To jak ZAPACOUSTICS, zacytować?

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, szpotek73 napisał:

ponawiam propozycję-zrobię kolumny za pomocą aparatu słuchowego,czyli moich uszu,ceny promocyjne

Wilku się nie wyrabia , zaproponuj mu swoje usługi 🙂

4 minuty temu, Wuelem napisał:

To jak ZAPACOUSTICS, zacytować?

Cytuj co chcesz byle nie wyrwane z kontekstu najlepiej całe posty ...
Wuelem - smutnym Musisz być człowiekiem - trochę Mi Ciebie żal ...

Pamiętam tylko że mam całą historie korespondencji emailowej Twojej z Nami, Żebyś nie popłynął w swoich oszczerstwach ...

10 minut temu, zapacoustics napisał:

Dla Pana obrzydliwy a Inni podziękują że u umoczą kasy ... A kto ma na TO zwrócić uwagę jak nie ludzie którzy się na TYM znają ??
Bardzo mi smutno z powodu straty tak dobrego klienta 🤪 Będę pił do Rana ze smutku ...

Tylko, że Pan uprawia czysty hejt, co mnie strasznie zresztą dziwi

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Wuelem napisał:

No to Ciebie nie da się nie lubić 🙂

tylko zadufani w sobie megalomani mają z tym problem

poza tym nie zależy mi na twojej opinii

jestem absolutnie niezależnym  i zawsze robię tylko to na co mam ochotę 🙂

Teraz, slawek.xm napisał:

Wilku się nie wyrabia

no właśnie, ja jestem od niego lepszy,bo mi nie są potrzebne nawet pomiary producenta,tylko mój genialny słuch...na tonsilach mogę zrobić lepsze kolumny od ellipticorów,zapraszam zwłaszcza forumowych obrońców wilka

• Pokaż nowe odpowiedzi