Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki transport cd?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez carlos med,

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde wywolalem burzę niechcący chyba, cóż kupiłem tego cd s 700,a to dlatego że mam As 1100, i chciałem coś pod firmę Yamaha, jeśli nie podejdzie to go sprzedam, i będzie Pioneer pd 50 ae, chce podpiąć tą 700setke pod daca smsl su 9.

15 godzin temu, kangie napisał:

Nie jestem przeciwny "audio".

Na szczęście to ja wybieram sobie sprzęt do testowania, ewentualnie przyjmuję propozycję sprzętu lub uczciwie odrzucam.

I nigdy nie napiszę czegoś wbrew swojemu sumieniu i własnej woli. A jeśli miałoby coś mi to utrudnić, to zrezygnuję z funkcji.

No bo powiem tak to jesteś bardzo stanowczy faktycznie przeciwny powiem tak dla wielu miło się czyta.

Natomiast jeżeli mamy do czynienia z testem jakiegokolwiek urządzenia to znowu każdy test zamieszczony na łamach tego portalu jest pozytywny. A przecież nie oszukujmy się no nie jest to możliwe.

Mi po głowie chodzą takie CD:

PIONEER PD-50AE

TEAC PD-701T  (transport)

CEC TL5        (transport)

MARANTZ SA12SE

Który będzie najlepszy? Nie wiem.

Gdyby można było wypożyczyć wszystkie i sobie wybrać , było by super.

16 godzin temu, kangie napisał:

Kosztuje dużo.

Kosztuje czas.

Czas już nigdy nie wróci.

Walić pieniądze, toksycznych ludzi, oszustów, złodziei, zboczeńców wszelakiej maści, nieudane, skazane na porażkę związki. Ale stracony czas? On bezpowrotnie ucieka...

Ale teraz odchodząc od filozoficznego wymiaru - jeśli lubisz, trwaj w tym, Piotrze - Opoko. 🙂

To po co ten czas tutaj marnujesz?

To z założenia miało być miejsce do pisania o sprzęcie audio, opiniach, poradach na podstawie własnych doświadczeń. Praktyków a z czasem pojawiło się coraz więcej teoretyków i fenomen na skalę kraju - bum...

Ty masz w podpisie Redaktor cokolwiek to znaczy, piszesz o marnowanym czasie a do tego od lat jesteś zadowolonym użytkownikiem bardzo budżetowego odtwarzacza CD. No to faktycznie masz podstawy do pisania o sprzęcie...

To się kupy nie trzyma, chyba że jak mi wyżej wygarnąłeś o $ tu chodzi 😉 

11 godzin temu, zibi69 napisał:

Kurde wywolalem burzę niechcący chyba, cóż kupiłem tego cd s 700,a to dlatego że mam As 1100, i chciałem coś pod firmę Yamaha, jeśli nie podejdzie to go sprzedam, i będzie Pioneer pd 50 ae, chce podpiąć tą 700setke pod daca smsl su 9.

To kup sobie NP-S303, zgraj płyty darmowym programem EAC do Wave i będziesz miał all in one na DUŻO wyższym poziomie.

15 godzin temu, bum1234 napisał:

Bądźmy poważni. Niejaki muda44 piszący w tym wątku, próbował kiedyś udowodnić wpływ kabli sieciowych na transport. W tym celu zgrał czterokrotnie 1 utwór na nagrywarce, jako źródło wykorzystując dwa rożne odtwarzacze CD i dwa rożne kable zasilające. NAgrywał oczywiście sygnał cyfrowy. Wysłał mi płytkę z tymi utworami, twierdząc, że każdy brzmi inaczej.

Zgrałem te cztery utwory przy pomocy EAD i porównałem zwartość 4 otrzymanych w ten sposób plików. Wykorzystałem zatem trzeci napęd. Rezultat - pliki były identyczne co do pojedynczego bitu.

Tak upadają mity oparte na bzdurnych tezach.

Poważny to ty nigdy nie byłeś i nie będziesz i jest to jedyne forum które z niewiadomych powodów jeszcze ciebie nie usunęło za celowy i świadomy zamęt który wszędzie gzie się da wywołujesz od wielu lat.

I nie kabel sieciowy a kable cyfrowe a co do mitów to przypomnę że byłeś niejednokrotnie zapraszany na odsłuchy porównawcze i zawsze się wykręcałeś. Nawet do podróży chciałem się dołożyć...

• Redaktorzy
4 minuty temu, muda44 napisał:

To po co ten czas tutaj marnujesz?

A do czego potrzebna Tobia ta informacja? Co z nią chcesz zrobić? Mniej wiesz - lepiej śpisz.

6 minut temu, muda44 napisał:

Ty masz w podpisie Redaktor cokolwiek to znaczy, piszesz o marnowanym czasie a do tego od lat jesteś zadowolonym użytkownikiem bardzo budżetowego odtwarzacza CD.

Mam sporo źródeł dźwięku. O to się nie martw.

7 minut temu, muda44 napisał:

No to faktycznie masz podstawy do pisania o sprzęcie...

Na szczęście nie Ty decydujesz.

7 minut temu, muda44 napisał:

To się kupy nie trzyma, chyba że jak mi wyżej wygarnąłeś o $ tu chodzi 😉 

Jednak zabolało. Trafiłem w czuły punkt z tymi "biznesikami" i strzyżeniem owieczek.

Kasa? Owszem. Za kilka miesięcy kupuję za nią jacht.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

11 godzin temu, izapat napisał:

Ehhh.... Trzeba będzie pojeździć po salonach i samemu posłuchać pracy mechanizmu.

Mój typ.

MARANTZ PM12SE

TEAC 701T

CEC TL5

PIONEER PD50AE

To będziesz mechanizmów słuchał, czy muzyki? 

• Redaktorzy
11 godzin temu, zibi69 napisał:

Burzę wywołałeś, bo "biznesiki" cierpią.

Sprawdź sobie ten odtwarzacz Yamahy. Stawiam, że będziesz zadowolony.

2 minuty temu, essewissa napisał:

To będziesz mechanizmów słuchał, czy muzyki?

Zapytaj co poniektórych tutaj czy wiedzą co to tryton, kontrapunkt, triola. Ale na transportach CD znają się jak mało kto. 😉

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

No bo powiem tak to jesteś bardzo stanowczy faktycznie przeciwny powiem tak dla wielu miło się czyta.

Natomiast jeżeli mamy do czynienia z testem jakiegokolwiek urządzenia to znowu każdy test zamieszczony na łamach tego portalu jest pozytywny. A przecież nie oszukujmy się no nie jest to możliwe.

Jestem jaki jestem. Przypominam, że oceniać można czyjeś zachowania, a nie osobę. Nie znamy się osobiście, zatem niewiele o sobie wiemy. Wiemy tyle czy dobrze czy źle się "kogoś czyta". Jesteśmy tutaj tworami/bytami forumowymi, a nie osobami, które znamy i mamy prawo do ocen.

Co do recenzji - każdy decyduje o sobie. Ja mam wybór. Będę omijał "gnioty" szerokim łukiem. Oczywiście jeśli takie zlecenie otrzymam, to opiszę. Kwestia tylko taka czy dystrybutor nie będzie się domagał usuwania takich krytycznych recenzji z portalu. Ale nie pytaj mnie, bo nie mam takich kompetencji aby Ci jednoznacznie odpowiedzieć.

38 minut temu, kangie napisał:

A do czego potrzebna Tobia ta informacja? Co z nią chcesz zrobić? Mniej wiesz - lepiej śpisz.

Jednak zabolało. Trafiłem w czuły punkt z tymi "biznesikami" i strzyżeniem owieczek.

Mi do niczego ale piszesz o marnowaniu czasu a sam go tu " marnujesz "

Martwię to się o tych co będą czytali Twoje recenzje bo jak brać je na poważnie jak ktoś zachwyca się przeciętnie grającym, budżetowym odtwarzaczem CD. 

A to przemilczę...

12 godzin temu, izapat napisał:

Ehhh.... Trzeba będzie pojeździć po salonach i samemu posłuchać pracy mechanizmu.

Mój typ.

MARANTZ PM12SE

TEAC 701T

CEC TL5

PIONEER PD50AE

Posłuchaj Accuphase, to na dzisiaj jedna z niewielu firm w których praca mechanizmu stoi na wysokim poziomie.

Za około 15-18k da się już coś fajnego kupić tej firmy.

Edytowane przez muda44
  • Redaktorzy
24 minuty temu, muda44 napisał:

Moja sprawa.

24 minuty temu, muda44 napisał:

Martwię to się o tych co będą czytali Twoje recenzje bo jak brać je na poważnie jak ktoś zachwyca się przeciętnie grającym, budżetowym odtwarzaczem CD. 

To napisz do Administracji, że martwisz się o ludzi, żeby zdjęli mi funkcję. Może Ci troszkę ulży.

Nie zachwycam się tym odtwarzaczem. Ot, jeden z kilku moich "wołów roboczych". Słuchają w domu wszyscy. Zachwycamy się muzyką, o ile leci akurat dobra.

27 minut temu, muda44 napisał:

A to przemilczę...

Schweigen ist Gold.

Proponuję zakończyć tę dyskusję. Rzeczywiście tracę cenny czas. Ty też go tracisz.

@muda44 Ile nam życia jeszcze pozostało?

6 minut temu, kangie napisał:

Moja sprawa.

To napisz do Administracji, że martwisz się o ludzi, żeby zdjęli mi funkcję. Może Ci troszkę ulży.

Nie zachwycam się tym odtwarzaczem. Ot, jeden z kilku moich "wołów roboczych". Słuchają w domu wszyscy. Zachwycamy się muzyką, o ile leci akurat dobra.

Schweigen ist Gold.

Proponuję zakończyć tę dyskusję. Rzeczywiście tracę cenny czas. Ty też go tracisz.

@muda44 Ile nam życia jeszcze pozostało?

Z mojej strony dyskusja zakończona.

Miłego dnia Panowie życzę 🙂

Godzinę temu, izapat napisał:

Mi po głowie chodzą takie CD:

PIONEER PD-50AE

TEAC PD-701T  (transport)

CEC TL5        (transport)

MARANTZ SA12SE

Który będzie najlepszy? Nie wiem.

Gdyby można było wypożyczyć wszystkie i sobie wybrać , było by super.

No i się nie dowiesz jak widać. Albo własne testy albo zakup w ciemno i wtedy bez marudzenia.

Godzinę temu, kangie napisał:

Jestem jaki jestem. Przypominam, że oceniać można czyjeś zachowania, a nie osobę. Nie znamy się osobiście, zatem niewiele o sobie wiemy. Wiemy tyle czy dobrze czy źle się "kogoś czyta". Jesteśmy tutaj tworami/bytami forumowymi, a nie osobami, które znamy i mamy prawo do ocen.

Absolutnie masz rację. Jestem daleki oceniania cię. 

52 minuty temu, muda44 napisał:

A to przemilczę...

Posłuchaj Accuphase, to na dzisiaj jedna z niewielu firm w których praca mechanizmu stoi na wysokim poziomie.

Za około 15-18k da się już coś fajnego kupić tej firmy.

Accu. to mój docelowy CD . Jednak trzeba jeszcze dozbierać. 

Byłem w Nautilusie i rzeczywiście praca szuflady w Accuphase jest idealna.

Yaqin sd-35a. Wygląda rasowo i kosztuje nie wiele.

image.png.1d87378428d7adcfae25f1a863261b89.png

Edytowane przez izapat
1 hour ago, muda44 said:

Poważny to ty nigdy nie byłeś i nie będziesz i jest to jedyne forum które z niewiadomych powodów jeszcze ciebie nie usunęło za celowy i świadomy zamęt który wszędzie gzie się da wywołujesz od wielu lat.

I nie kabel sieciowy a kable cyfrowe a co do mitów to przypomnę że byłeś niejednokrotnie zapraszany na odsłuchy porównawcze i zawsze się wykręcałeś. Nawet do podróży chciałem się dołożyć...

Co nie zmienia faktu, że słyszałeś różnice między identycznymi binarnie plikami. Tak przynajmniej twierdziłeś.

Zamęt powoduje twoja osoba poprzez wypisywanie bzdur, w które nieświadomi niczego ludzie wierzą.

Twoje tezy są dowodem albo totalnej ignorancji, albo celowego wprowadzania ludzi w błąd z pobudek czysto materialnych. 

I nie kłam, bo jedyne forum z którego mnie usunięto samo się usunęło niedawno. Za dużo było tam voodoo i podobnego do twojego bajania.

Na marginesie, powiedz mi jaki jest sens urządzania testu porównawczego identycznie binarnych plików?

Poza tym miałem dostateczną ilość sprzętu w domu, by przekonać się co warte są twoje opinie, nawet gdyby chciałomi się sprawdzać jakie to kolosalne zmiany wprowadza np.: kabel sieciowy. Normalnie myślący człowiek uważa taki test za bezsensowny.

19 godzin temu, kangie napisał:

Kosztuje dużo.

Kosztuje czas.

A ile to czasu kosztuje, kupić na allegro powpinać naprzemiennie z tym który się ma?

Pomijam frajdę, ja ja mam, z tego że mam coś nowego, że sam spróbuje, przekonam sią i wtedy nikt mi kitu wciskał nie będzie, bo ja już wiem, bo sprawdziłem to sam.

21 godzin temu, bum1234 napisał:

No dobrze, ale dlaczego lepszy? Co jest lepszego -  obsługa, pilot, wykonanie mechaniki?

O dźwieku mówię, cała reszta to dodatki. Już to opisywałem, nawet chyba w tym wątku. W tej chwili mam Nuprime cdt-8 pro, a miałem pancernego Marantza SA 15S1. Różnica jest imho zaskakująco wyraźna biorąc pod uwagę cenę i klasę Marantza. Różnica jest w rozdzielczości, więcej słychać w tym sensie, ze wyraźniej, analityczniej - mnie ciężko wrażenia przelac na papier, w Pana Pacułe bawić sie nie będę 🙂

Godzinę temu, bum1234 napisał:

Zamęt powoduje twoja osoba poprzez wypisywanie bzdur, w które nieświadomi niczego ludzie wierzą.

Znowu misjonarz sie w tobie odzywa, nie miej ludzi za łatwowiernych idiotów.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Niestety twoje spostrzeżenia brzmieniowe pochodzą ze sfery wyobraźni niezależnie od tego co sobie napiszesz.

Cóż logika często przegrywa z emocjami, a one w takich wypadkach dominują, wyłączając rozum 😄

A misjonarzy szukaj w innym gronie.

Edytowane przez bum1234

Był film pokazujący różnice w brzmieniu transportów sieciowych. Nawet tu na forum ktoś go wklejał. Okazało się że to nie sfera wyobraźni. 

Powiem szczerze bardzo fajne zdanie. Szkoda że nie trafne 🙂

57 minutes ago, Piotr Sonido said:

Był film pokazujący różnice w brzmieniu transportów sieciowych. Nawet tu na forum ktoś go wklejał. Okazało się że to nie sfera wyobraźni. 

Powiem szczerze bardzo fajne zdanie. Szkoda że nie trafne 🙂

Poptoszę o link. Bo wygląda mi to na to samo, co można było zobaczyć na filmie o kablach zrobionym przez jakiegoś pana z firmy Cardas. Zero konkretów  - papka marketingowa podlana terminologią, żeby poważniej brzmiało : D

Gość

(Konto usunięte)
48 minut temu, pantagruel napisał:

Taky...i pozamiatane

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ta, plus cło, VAT i rzeźba ze zmianą zasilania. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślałem , że dowiem się tu czegoś . Jednak w  audiostereo sami ignoranci nie mający pojęcia w temacie , wypowiadają się prześmiewczo zamiast doradzić.

Zgraj sobie ten sam utwór do pliku przy pomocy każdego transportu jaki posiadasz. Porównaj pliki. Jeśli napędy są sprawne, pliki będą identyczne. Czy trzeba czegoś więcej, żeby pokazać, że te wszystkie bajania to czysta strata czasu?

Chciałeś się czegoś dowiedzieć. Masz odpowiedź, która jest uniwersalna i czyni wszystkie wątki poświęcone "grającym" transportom bezsensownymi.

Można porównywać te urządzenia, pod względem jakości wykonania, trwałości, niezawodności, estetyki projektu wzorniczego. Doszukiwanie się zmian brzmieniowych jest bez sensu, podobnie jak w każdej biżuterii audiofilskiej, której zasadniczym celem jest poprawa samopoczucia właściciela, wytworzenie u niego uczucia posiadania czegoś wyjątkowego i oczywiście zrobienie dobrego interesu na naiwności ludzkiej. 

42 minutes ago, izapat said:

Myślałem , że dowiem się tu czegoś . Jednak w  audiostereo sami ignoranci nie mający pojęcia w temacie , wypowiadają się prześmiewczo zamiast doradzić.

patrz wyżej 🙂

I kto tu jest ignorantem?

Edytowane przez bum1234
19 godzin temu, bum1234 napisał:

Poptoszę o link. Bo wygląda mi to na to samo, co można było zobaczyć na filmie o kablach zrobionym przez jakiegoś pana z firmy Cardas. Zero konkretów  - papka marketingowa podlana terminologią, żeby poważniej brzmiało : D

Nie no tam był konkret. Szczerze nie wiem nie mam linku. Obejrzałem parę razy. Nie ja to tu wrzucałem. 

Nie zbieram takich. Nie zawracam Wisły. 

13 godzin temu, izapat napisał:

Niestety fora internetowe umierają. 

Audio się trzymają jako jedne z niewielu. Ale też do czasu 

13 godzin temu, bum1234 napisał:

Zgraj sobie ten sam utwór do pliku przy pomocy każdego transportu jaki posiadasz. Porównaj pliki. Jeśli napędy są sprawne, pliki będą identyczne. Czy trzeba czegoś więcej, żeby pokazać, że te wszystkie bajania to czysta strata czasu?

Kompletnie bez sensu w odniesieniu do transportów cd i transmisji spdif pcm audio.

Kropka.

Just now, OLES said:

Kompletnie bez sensu w odniesieniu do transportów cd i transmisji spdif pcm audio.

Kropka.

A czemuż to?

😄

Bo podważa sens bajek?

4 minutes ago, Piotr Sonido said:

Spora część bajek ma sens. W Teletubisiach bywało różnie. Ale niektóre mają na prawdę głęboki sens i przesłanie. 

Zgoda. Bajki dla dzieci tak, ale bajki dla audiofilów nie 😄

12 minut temu, bum1234 napisał:

Zgoda. Bajki dla dzieci tak, ale bajki dla audiofilów nie 😄

Dlatego nie oglądam takich bajek - kanałów na YT sklepów, testerów oto

Tylko sprawdzam sam

• Pokaż nowe odpowiedzi