Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Na sąsiednim forum typ zachwalał R3 ,że rewelacja , jego kolega też je kupił, opinia oczywiście rewelacyjna end gamę .

Okazało się w kuluarach że kolega oddał bo jednak nie było tak fajnie itd 🤗 . Więc darował bym sobie takie porównania . 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Administratorzy
1 minutę temu, dedal75 napisał:

Na sąsiednim forum typ zachwalał R3 ,że rewelacja , jego kolega też je kupił, opinia oczywiście rewelacyjna end gamę .

Okazało się w kuluarach że kolega oddał bo jednak nie było tak fajnie itd 🤗 . Więc darował bym sobie takie porównania . 

Każdą opinie trzeba brać na spokojnie i na chłodna głowę. To że coś się podoba jednemu nie oznacza że będzie też tobie. ITD. 

A tym bardziej czytanie opinii płatnej na stronie. Zawsze należy samemu posłuchać i samemu wypracować własne zdanie. Mieć jakiś bagaż już doświadczenia i przesłuchanych zestawów.

Pisanie tylko że SUPER EXTRA CUD to trolling trochę. Każdy szanujący się recenzent lub audiofil poda zakresy i pełny opis dzwięku jaki usłyszał a nie tylko 'no fajnie gra' Bo fajnie gra też głośnik bt za 20 zł bo za 20 zł to dobrze gra. Jakieś łupucupu leci i każdy zadowolony. Panowie czy naprawdę musze to tłumaczyć ? 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może mało szczegółowe ale jest .

Ukryta Zawartość

28 minut temu, dedal75 napisał:

Ukryta Zawartość

Może mało szczegółowe ale jest .

A jaki wzmacniacz u Ciebie gra z tą bogatą średnicą i głębią ?

Sabaj gra neutralnie - jak każdy wzmacniacz cyfrowy czy w klasie D. Dla jednych do zaleta dla innych wada.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, Piopio napisał:

A jaki wzmacniacz u Ciebie gra z tą bogatą średnicą i głębią ?

Sabaj gra neutralnie - jak każdy wzmacniacz cyfrowy czy w klasie D. Dla jednych do zaleta dla innych wada.

Widać na zdj . co za różnica zresztą porównywałeś z różnymi i kosił ostro nie ważne A, AB, czy D 🤗 rzucane było łatwą ręką że bije wzmaki z dac do 10tys 

Neutralny czy naturalny o czym mówisz ?

Do niedawna zachwycał się jeden z drugim jak to Sabaj analogowo gra 🤦🏿‍♂️ a teraz czytam jak wyżej . Słabe to , nie chce już szukać mi się tych wpisów . 

Dla mnie to już kabaret . Dużo się nie różnisz od krytykowanego tu Szymona 😂tylko w inne strony ciągnięcie .Pzdr i bez odbioru już bo zaczynasz swoją mantrę  od początku .

Edytowane przez dedal75

31 minut temu, dedal75 napisał:

Widać na zdj .

Niestety jest słabej jakości i nie widać dokładnie. 

32 minuty temu, dedal75 napisał:

rzucane było łatwą ręką że bije wzmaki z dac do 10tys 

Podtrzymuję.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A kliknąłeś w to ? 🤨 

Ja praktycznie każdy wzmak rozpoznaje , więc słabo u Ciebie, że nie rozpoznajesz i to Polskiej marki 

Edytowane przez dedal75

16 minut temu, dedal75 napisał:

A kliknąłeś w to ? 🤨 

Ja praktycznie każdy wzmak rozpoznaje , więc słabo u Ciebie, że nie rozpoznajesz i to Polskiej marki 

Markę rozpoznaję ale modelu nie. To Haiku Audio

Godzinę temu, Piopio napisał:

Brak średnicy, głębi i wypełnienia nazywasz neutralnością? 😉

13 minut temu, Piopio napisał:

Podtrzymuję

Tak samo jak Hypex i Purifi, tylko wszyscy gonią po czasie 

17 minut temu, Piopio napisał:

Markę rozpoznaję ale modelu nie. To Haiku Audio

Bright5.

Edytowane przez dedal75

26 minut temu, marcinmarcin napisał:

Brak średnicy, głębi i wypełnienia nazywasz neutralnością? 😉

Jesteśmy przyzwyczajeni to wypchniętej/podkreślonej średnicy. A to nie jest neutralne. 

24 minuty temu, dedal75 napisał:

Bright5

To hybryda 😉 Wiadomo, ze lampy daję inną sygnaturę brzmienia. Przyjemną. Nasze ucho lubi zniekształcenia i parzyste harmoniczne. 

Cena 6.900 + DAC za minimum 4.000 i mamy ponad 10K. 

Owszem wierzę, że taki zestaw zagra lepiej niż Sabaj A30A, który kosztuje 2K zł. 

Edytowane przez Piopio

Sugerujesz mi że gra do przodu 😂.

@marcinmarcin weź Koledze napisz jak to do przodu u mnie gra podobno. 🤭 

Przesadziłeś z cenami no ale masz to w naturze 

Sabja ma.dac na poziomie 4 tys🤭? Irdac wystarczy lub nostromo . 

To lubisz czy nie lubisz zniekształcenia ? 

A i dodam żeby nie było , nie pisze że gra u mnie rewelacyjnie bo nie pasuje mi do końca ale i tak Sabaj nic nie zdziałał , bo przecież jak by było inaczej sprzedałbym wszystkimi go zostawił 😊

Edytowane przez dedal75

7 minut temu, dedal75 napisał:

napisz jak to do przodu u mnie gra podobno. 🤭

Mi się podobało, gra przestrzennie, nie tylko na boki ale i słychać wyraźnie zróżnicowanie przód tył. Nie zauważyłem żeby coś nienaturalnie było wypchnięte na środku... 

20 minut temu, dedal75 napisał:

Przesadziłeś z cenami no ale masz to naturze 

Pierdzielisz. Serio

Dobry nowy DAC to minimum 4k - np. Denafrips ARES 12th, SMSL SU-10, RME ADI-2 FS, Chord Qutest.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dokładnie , pierdzielę.

No i mamy kolejną historię 😂 .

Bodajże 2 lata temu kilerem wśród DAC było RME ADI naturalnie kupiłem by sprawdzić i się zawiodłem wytrzymałem miesiąc tylko dlatego że czekałem na kupca

Edytowane przez dedal75

23 minuty temu, dedal75 napisał:

Sabja ma.dac na poziomie 4 tys🤭? Irdac wystarczy lub nostromo . 

Sabaj nie ma DAC. Sam jest DAC 😉 I owszem robi robotę DAC idealnie bo unika pułapek z jakimi muszą walczyć producenci DAC. Lepszych wokali jak z Sabaja nie słyszałem  w warunkach domowych. Owszem zdarzało się w systemach za kilkaset tys. zł. 

4 minuty temu, Piopio napisał:

Sabaj nie ma DAC. Sam jest DAC 😉Lepszych wokali jak z Sabaja nie słyszałem  w warunkach domowych. Owszem zdarzało się w systemach za kilkaset tys. zł. 

Wiadomo o co chodzi.

Z tymi wokalami , mnie zatkało i nie będę komentował 🤦🏿‍♂️ 

No ja tyle nie zapłaciłem 🤷🏿‍♂️

Edytowane przez dedal75

57 minut temu, dedal75 napisał:

Do niedawna zachwycał się jeden z drugim jak to Sabaj analogowo gra 🤦🏿‍♂️ a teraz czytam jak wyżej . Słabe to , nie chce już szukać mi się tych wpisów . 

Nie chodziło tym razem o wzmacniacz tylko o wpływ kabla USB na brzmienie. 

Koniec kropka.

Panowie o co kruszycie "kopię", to czy Sabaj, czy też inny wzmacniacz, się podoba czy nie to jest bardzo subiektywne odczucie. Klasa D ma jedną dobrą rzecz, oczywiście moim zdaniem, jest bardzo przejrzysta i słychać wszelkie braki systemu, zwłaszcza na poziomie źródła, dac-a czy cd. Klasa AB czy A często jest bardziej wyrozumiała jak i wzmacniacze z pre lampowym.  Ale za 2tys. zł nie jestem wstanie kupić wzmacniacza i dac-a, który gra idealnie dla mnie, a co mówić dla wszystkich, bo takie urządzenie nie powstało jeszcze.

23 minuty temu, dedal75 napisał:

Z tymi wokalami , mnie zatkało i nie będę komentował 🤦🏿‍♂️ 

I dobrze. Bo Twoje wpisy są dyletanckie. 

16 minut temu, RobG1974 napisał:

Panowie o co kruszycie "kopię"

Prywatne animozje. Poprzez krytykowanie Sabaja @dedal75 jak i @szymon1977 starają się mi dogryźć 😉 

20 minut temu, Bukaj napisał:

Nie chodziło tym razem o wzmacniacz tylko o wpływ kabla USB na brzmienie. 

Koniec kropka.

Kropkę sobie stawiam gdzie chce .

17 minut temu, RobG1974 napisał:

Panowie o co kruszycie "kopię", to czy Sabaj, czy też inny wzmacniacz, się podoba czy nie to jest bardzo subiektywne odczucie.

Tak uważałem i uważam 🤷🏿‍♂️

18 minut temu, Piopio napisał:

I dobrze. Bo Twoje wpisy są dyletanckie. 

Prywatne animozje. Poprzez krytykowanie Sabaja @dedal75 jak i @szymon1977 starają się mi dogryźć 😉 

Ty chyba nigdy tego nie zrozumiesz 🤦🏿‍♂️ wydałem opinie na temat Sabaja a krytykuję ewentualnie Ciebie za rzucanie na lewo i prawo superlatyw na jego temat i wciskaniu że jak tobie to i mi tak dobrze musi grać . No jaja.

18 minut temu, dedal75 napisał:

a krytykuję ewentualnie Ciebie za rzucanie na lewo i prawo superlatyw na jego temat

No właśnie. Mnie krytykujesz podpierając się Sabajem. 

Edytowane przez Piopio

Ja zapraszam do Lublina, do kolegi, który ma Sabaja i jest mega zadowolony z jakości jaką otrzymał za wydaną kasę i gra u niego z monitorami Aurus Cantus i super synergia nastąpiła, gdzie mój lampowy, Muzishare X7, słabo je westerowywał,  a Sabaj się wpisał bardzo dobrze.

Podstawa to synergia urządzeń i wpisanie się w upodobania słuchacza. Jakbym chciał odzyskać trochę kasy i sprzedać sprzęt, który mam to mógłbym z Sabajem przeżyć. Ale oczywiście można lepiej, ale to lepiej to coś kosztuje. A czy można taniej i lepiej od Sabaja, nie wiem.

Edytowane przez RobG1974
7 minut temu, Piopio napisał:

No właśnie. Mnie krytykujesz podpierając się Sabajem. 

Przez żałosne wpisy . 

I proszę nie manipuluj tylko całość cytuj 😎

6 minut temu, RobG1974 napisał:

Ja zapraszam do Lublina, do kolegi, który ma Sabaja i jest mega zadowolony z jakości jaką otrzymał za wydaną kasę i gra u niego z monitorami Aurus Cantus i super synergia nastąpiła, gdzie mój lampowy, Muzishare X7, słabo je westerowywał,  a Sabaj się wpisał bardzo dobrze.

Kiedyś będę mam tam kogo odwiedzić .  Ale piszemy czy nam gra nie komuś ,prawda? 

Mi nie zagrał . Koniec kropka ,cytując klasyka 😉

Edytowane przez dedal75

Oczywiście, dlatego ważne w audio jest określanie co z czym ktoś łączy, a nie pisanie bezwzględne, że coś jest bublem, bo czasami, trzeba się pogimnastykować, żeby osiągnąć dobry poziom grania. Trzeba też powiedzieć, że z wiekiem też nasze preferencje się zmieniają i nasze zauroczenia.

Edytowane przez RobG1974
20 minut temu, dedal75 napisał:

Mi nie zagrał . Koniec kropka ,cytując klasyka 😉

Nie zagrał w porównaniu do dobrego wzmacniacza hybrydowego. 

A mnie zagrał tylko trochę gorzej od Michi X3. 

To ważne jaki mamy punkt odniesienia. 

Manipuljesz , nie zapytasz tylko wciskasz swój tok myślenia 

Ja nie jestem z pierwszej łapanki , słuchałem co nieco na zewnątrz i nawet sporo miałem w domu . Wiem co mi się podoba i jak co grac powinno . 

I mam swój punkt odniesienia jak to mówisz . Ja to nie ty , ty to nie ja .  😉 

Słuchałem na zlocie Michi, no i to słabe było, dla mnie ! ,więc tu mogę się zgodzić że Sabaj się do niego zbliżył .

Edytowane przez dedal75

W dniu 12.07.2023 o 20:49, Piopio napisał:

Sabaj charakteryzuje się najlepszym stosunkiem cena/jakość jaki kiedykolwiek istniał w branży audio. Tyle. 

Popieram tę opinię jako użytkownik tego wzmacniacza, nie piczka-teoretyczka.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

W dniu 12.07.2023 o 20:49, Piopio napisał:

Sabaj charakteryzuje się najlepszym stosunkiem cena/jakość jaki kiedykolwiek istniał w branży audio. Tyle. 

19 minut temu, piramidon napisał:

Popieram tę opinię jako użytkownik tego wzmacniacza, nie piczka-teoretyczka.

Żeby móc tak napisać najpierw trzeba by przesłuchać wszystkich dostępnych wzmacniaczy w tym segmencie.

Żaden z Was nie jest w stanie tego zrobić,  nie da się fizycznie.

A tak, to tylko mowa trawa.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

8 minut temu, sir.jax napisał:

Żeby móc tak napisać najpierw trzeba by przesłuchać wszystkich dostępnych wzmacniaczy w tym segmencie.

Żaden z Was nie jest w stanie tego zrobić,  nie da się fizycznie.

A tak, to tylko mowa trawa.

Nie, to lata doświadczenia. 

Przerobiłem wiele wzmacniaczy, słuchałem jeszcze więcej wzmacniaczy poza domem. Mam punkt odniesienia. 

Sabaj zdecydowanie wychodzi poza swój segment cenowy. 

• Pokaż nowe odpowiedzi