Skocz do zawartości
IGNORED

Tidal vs Spotify różnica w jakości.

Rekomendowane odpowiedzi

Takie off-topowe info dla @szymon1977 - a założyłem sobie z ciekawości rezystory (Jantzen mox 1,5R/5W) na terminalach kolumn - nie podoba mi się to granie. Coś zabiera z blasku i przestrzeni górnego pasma. Wylatują.

55 minut temu, Wito76 napisał:

Takie off-topowe info dla @szymon1977 - a założyłem sobie z ciekawości rezystory (Jantzen mox 1,5R/5W) na terminalach kolumn - nie podoba mi się to granie. Coś zabiera z blasku i przestrzeni górnego pasma. Wylatują.

No cóż, po przyciszeniu tweet-erów takiego efektu można się było spodziewać. Tym razem nie podeszło, ale jak kiedyś granie wyda Ci się zbyt ostre, to doświadczenie już masz 🙂

Dzięki za OT

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Powiem szczerze, że bardziej zainteresował mnie w tym temacie wątek o tej wartościowej ludowej muzyce disco- polo niż zastanawianie się po raz enty co lepsze w strimingu. 

Poleci ktoś jakieś wartościowe utwory w tym stylu? Może @szymon1977 masz jakies propozycje? 

A może jakaś literatura fachowa jest dostępna na ten temat? Tez chętnie poczytam. 

😉

2 godziny temu, Wito76 napisał:

A testy były robione na tidalu czy spotify?

No i jeszcze czy prezentowana była wartościowa muzyka?

Edytowane przez jezz

Oczywiście że na Tidalu. Majteczki w kropeczki łohoho zagrały jakoś tak bez energii, bez drajwu, alikwoty i drugie harmoniczne nie łaskotały mile mojej próżności.

A propos tematyki disco polo, to przypomniał mi się dowcip:

- Doktorze, co robić by przeżyć 100lat?

- Metoda 3x P.

- A co to takiego "3xP"?

- Nie pić, nie palić, nie pier...lić.

- To po co żyć 100lat?

Ale obawiam się, że zwolennicy uciech wyższych, nie dostrzegą w dowcipie nic śmiesznego, ani tym bardziej związku z disco-polo i ich wpisami na temat.

Edytowane przez szymon1977

9 godzin temu, szpakowski napisał:

Nie drażnij lwa ... króla forum

Eeee, to kici, kittykici, ale umi drapać, gryźć i pomrukiwać, mruczy na okrągło.

• Redaktorzy

Skoro mowa o disco polo, to warto obejrzeć ten odcinek. Okazuje się, że pan Tomasz Wróblewski ma bogatą historię swojej pracy zawodowej i 30 lat temu nagłaśniał koncerty disco polo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Zainaspirowany wczorajszą dyskusją, używając aplikacji spotify, wybralem sobie dziś bardzo wartoścową muzykę, o jej wartości zadecydowałem oczywiście sam, połączyłem to wszystko niebieskim zębem z super wypasionymi sluchawkami i przeprowadzając odsluchy udałem się do fabryki. 

W połączeniu z zeroemisyjnym środkiem transportu, zagwarantowalo mi to referencyjną podróż. 

Edytowane przez jezz
4 minuty temu, jezz napisał:

Zainaspirowany wczorajszą dyskusją, używając aplikacji spotify, wybralem sobie dziś bardzo wartoścową muzykę, o jej wartości zadecydowałem oczywiście sam, połączyłem to wszystko niebieskim zębem z super wypasionymi sluchawkami i przeprowadzając odsluchy udałem się do fabryki. 

W połączeniu z zeroemisyjnym środkiem transportu, zagwarantowalo mi to referencyjną podróż. 

Utwórz playlistę i się podziel, lub na priv wyślij. Wykupię abonament Spotify w tym celu. ☺️

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

A największa wartość jazzu na tle innych gatunków muzycznych, to największą zawartość jazzu ze wszystkich gatunków muzycznych.

Bardzo merytorycznie, tylko logiki brak. A może odwrotnie.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Przerosło Cię.

I to bardzo. Wiesz, słyszy się różne gafy tu i tam. Sam często strzelam podobne, bo daleko mi do doskonałości, ale Ciebie nikt nie pokona 👍🏻

22 minuty temu, ludzik napisał:

I to bardzo. Wiesz, słyszy się różne gafy tu i tam. Sam często strzelam podobne, bo daleko mi do doskonałości, ale Ciebie nikt nie pokona 👍🏻

Dałem kicie do ignorowanych ale ciągle go cytujcie i mimochodem muszę czytać te głupoty ... jak tu żyć? 

28 minut temu, ludzik napisał:

to bardzo

Na pocieszenie powiem, że nie tylko Ciebie. Nie są to sprawy skomplikwane, ale raczej bije w ego fakt, żo disco-polo jest bliżej pierwotnej istoty muzyki, niż jej skrajne odmiany z jazzem na czele.

1 minutę temu, szpakowski napisał:

Dałem kicie do ignorowanych ale ciągle go cytujcie i mimochodem muszę czytać te głupoty ... jak tu żyć? 

Żadne tam głupoty. Czytaj z niezrozumieniem to Cię nie przerośnie 😊

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Na pocieszenie powiem, że nie tylko Ciebie. Nie są to sprawy skomplikwane, ale raczej bije w ego fakt, żo disco-polo jest bliżej pierwotnej istoty muzyki, niż jej skrajne odmiany z jazzem na czele.

Już mi lżej 

23 minuty temu, szpakowski napisał:

No właśnie ignorowanie niestety nie działa za dobrze. To że nie widzisz czegoś nie znaczy że tego tam nie ma. Też tak miałem. 

47 minut temu, szymon1977 napisał:

fakt, żo disco-polo jest bliżej pierwotnej istoty muzyki, niż jej skrajne odmiany z jazzem na czele.

A ja GO zacytuję, co by ignorujący GO mogli widzieć, bo ważne, ciężkiej wagi nawet możnaby powiedzieć, "prawdy" właśnie serwuje.

Zapoznać się,

zapamiętać (raz na jutro),

wydrukować (wersaliki wskazane, oraz papier nielichy),

zalaminować,

nie zginać (dłużej posłuży),

w złotą (jak myśl prezentowana) ramkę oprawić,

na widocznym miejscu wyeksponować.

Edytowane przez iro III
15 godzin temu, ludzik napisał:

A może ankieta, który gatunek muzyczny jest najbardziej wartościowy?

Właściwie, to jestem bardzo ciekawy wyniku takiej ankiety. Obstawiam jazz lub muzykę klasyczną.

4 minuty temu, Adi777 napisał:

Właściwie, to jestem bardzo ciekawy wyniku takiej ankiety. Obstawiam jazz lub muzykę klasyczną.

Tylko co rozumieć przez wartościowy?

Też się na to zastanawiałem. 

Co oznacza wartościowe.

1 minutę temu, Adi777 napisał:

Chociażby ilość pracy włożonej w tworzenie, umiejętności techniczne, kompozycyjne, aranżacyjne.

No to z słów które zdefiniowałes muzyka klasyczna jest faworyzowana. 

Ale też jestem ciekaw takiej ankiety. Otwierajcie!

Bo Szymon otworzy i połowa osób nie będzie widzieć ankiety.

Mam prośbę do kolegów, którzy mają dzieci w wieku szkolnym. Jakiś przykłady muzyki, której słuchają. Tylko nie takiej z vivy czy innych kanałów muzycznych. Albumy, wykonawcy, którzy mają jakiś dorobek i zasłużone nagrody, wysokie miejsca na listach. Podpytajcie. Jestem ciekawy, czego słucha młodzież.

No i traktowanie tworzenia przede wszystkim zarobkowo, patrząc na sukces lub przykładowo jak Keith Tippett - wybitny pianista, grający chociażby z King Crimson - "Niech muzyka nigdy nie będzie sposobem na zarabianie pieniędzy".

To też ma wartość.

• Pokaż nowe odpowiedzi