Skocz do zawartości
IGNORED

Update sprzętu

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Zastanawiam się nad aktualizacją - update sprzętu, którego codziennie słucham. Jestem ciekaw czy coś sensownego znajdę bez wydawania fortuny 😕

Obecnie używam AUNE X1s + sennheiser HD600. Muzykę puszczam w 95% ze spotify (wersja premium). Muzyki słucham głównie rock/metal albo filmową/instrumentalną.

Głownie interesuje mnie fajna scena, szeroka, żeby było każdy dźwięk dobrze słychać - wiecie, żeby zamknąć oczy i się delektować/ relaksować 😉 . Słuchawki raczej chyba stawiam na otwarte, pracuje w domu jak jest pusto więc nikomu nie przeszkadzam (mogę sobie na to pozwolić ^^).

Obecnego sprzętu używam już prawie 4 lata 😮, nic się nie dzieje (odpukać), ale zastanawiam się czy mogę poczuć wyraźną różnicę bez wydawania 20k. 

Będę wdzięczny za każde porady i propozycję.

Pozdrawiam,

Filip

https://www.audiostereo.pl/topic/161145-update-sprz%C4%99tu/
9 minut temu, Ipielgrzym napisał:

Hej,

Zastanawiam się nad aktualizacją - update sprzętu, którego codziennie słucham. Jestem ciekaw czy coś sensownego znajdę bez wydawania fortuny 😕

Obecnie używam AUNE X1s + sennheiser HD600. Muzykę puszczam w 95% ze spotify (wersja premium). Muzyki słucham głównie rock/metal albo filmową/instrumentalną.

Głownie interesuje mnie fajna scena, szeroka, żeby było każdy dźwięk dobrze słychać - wiecie, żeby zamknąć oczy i się delektować/ relaksować 😉 . Słuchawki raczej chyba stawiam na otwarte, pracuje w domu jak jest pusto więc nikomu nie przeszkadzam (mogę sobie na to pozwolić ^^).

Obecnego sprzętu używam już prawie 4 lata 😮, nic się nie dzieje (odpukać), ale zastanawiam się czy mogę poczuć wyraźną różnicę bez wydawania 20k. 

Pozdrawiam,

Filip

HD800 plus ciepły wzmak po tym co masz- to najprostsze rozwiązanie. Mnie jednak HD800 częśto męczą.
Ja jestem prywatnie fanem Audeze (mam LCD-2F) i proponuję wpaść do nas odsłuchać kilka modeli. Słuchawki tego producenta nie są może wybitne jeśli chodzi o szerokość sceny, jednak mają coś innego, a mianowicie kapitalny bas, niemęczącą ale bogatą górę no i barwę. Są na tyle uniwersalne, że nadają się do większości wzmaków czy to ciepłych czy jaśniejszych. Polecam na początek posłuchać LCD-2 i LCD-X (taka ich średnia sensowna półka, od której da się iść wyżej lub niżej. Tutaj odpowiednio w kolejności barwa vs przestrzeń).

Elektronikę polecam Copland DAC215 i Pathos Converto na początek. Przy zakupie w zestawie wychodzą bardzo ciekawe ceny 😉

Zapraszam do nas 🙂

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

9 minut temu, Ipielgrzym napisał:

Muzykę puszczam w 95% ze spotify (wersja premium).

Kasę oczywiście wydać możesz. Tylko jaki to ma sens skoro największym ograniczeniem będzie stratny format plików z tego serwisu. 

Spotify do kosza Panie 😉

Premium to też mp3 tylko

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Obecnie używam AUNE X1s + sennheiser HD600.

Hej, u mnie słuchawki nie są głównym środkiem odbioru muzyki. Ale od jakiegoś czasu używam HD650 z RME ADI-2 Pro. Ten model ADI ma wyjścia słuchawkowe symetryczne, musiałem oczywiście dorobić sobie odpowiedni kabel do słuchawek. W rezultacie fajnie to łącznie zagrało.

ADI-2 Pro wylicytowałem na eBay za rozsądne pieniądze, bo w sklepie one tanie nie są. On ma budowę symetryczną i wyjścia liniowe symetryczne oraz regulację poziomu sygnału wyjściowego, co w perspektywie pozwoliłoby Ci rozbudować system o monitory aktywne.

ADI-2 DAC FS byłby tańszą opcją ale z niesymetrycznym wyjściem słuchawkowym.
zastanawiam się czy mogę poczuć wyraźną różnicę bez wydawania 20k. 

Pozdrawiam,
Filip

No to ile chcesz wydac (wzmacnicz + sluchawki)
Bez tej informacji, wszelkie porady sa bez sensu