Skocz do zawartości
IGNORED

TONEWINNER AD-86D PRZETESTUJ I WYGRAJ 1000ZŁ !!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Wzmacniacz właśnie do mnie dotarł. Wieczorem rozpoczynam testy. @Pit80 proszę o przesłanie w wolnej chwili adresu do wysyłki na priv.

Pozdrawiam 

Witam, zamieszczam krótki opis wzmacniacza Tonewinner. 

Muszę niestety dopisać się do osób które wcześniej miały go przede mną i nie zostały oczarowane. Nie jest to "winner" jak mówi jego nazwa 😎

Ogólnie za wzmacniaczem przemawia solidna budowa samego urządzenia, mnogość wejść, solidne gniazda głośnikowe. Sam wzmacniacz jest moim zdaniem dużych rozmiarów i słusznej wagi. U mnie ze względów na gabaryty odpada w ustawieniu go w salonie na półce RTV którą posiadam, ale nie o tym mowa. 

Wzmacniacz podłączyłem do kolumn S16Hz Canto Grand. Wykorzystałem wejście cyfrowe coaxial (są aż trzy) we wzmacniaczu, źródło to malina z allo digione. Tylko z tej konfiguracji korzystałem przy krótkich odsłuchach. W moich warunkach i sprzęcie towarzyszącym na  plus zasługuje bas jaki udało mi się słyszeć, potrafił fajnie zejść głęboko i z dobrą kontrolą. Wzmacniacz ma bardzo duży zapas mocy i to słychać. Gitara basowa w kawałku "Forget me nots" Patricii Rushen była prowadzona naprawdę zgrabnie, rytmicznie, nie "gubiła" się. To plusy 😉bo teraz będzie gorzej. Wzmacniacz ogólnie to taki "ryczypysk", robił dużo chaosu i nierwowo się robiło przy dłuższym słuchaniu. Celine Dione którą uwielbiam, dawała po uszach. Kurcze nie tego się spodziewałem, musiałem dać treble na minus ale to nie pomogło zbytnio, taka jego uroda że jest rykliwy. Scena na  boki w miarę ok, ale nie ma budowania planu w głąb, i tego chyba nie przeskoczymy. Gra na jednej linii i tyle. Przynajmniej tak to umnie było słychać. Może jakaś adaptacja między kolumnami by pomogła? Nie wiem niestety. 

Moimi zdaniem trzeba by mu dobrać kolumny które są ciemne na górze i to nawet bardzo ciemne, z niezbyt masywnym basem ale też żeby nie było jego deficytu. Takie połączenie mogło by być satysfakcjonujące. Ten wzmacniacz napewno nie jest dla mnie, przed zakupem koniecznie trzeba go posłuchać u siebie. To tak ode mnie,dziękuje Audiomagic za możliwość zdobycia kolejnego doświadczenia audio, jedna fotka poniżej z pobytu grajka u mnie, pozdrawiam Marcin. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wzmacniacz dotarł dziś do mnie i nawet działa.

Pierwsze wrażenia, niestety, nie są najlepsze ze względu na brak pilota. Zainstalowałem aplikację, ale ona nie odnajduje tego wzmacniacza, żeby się z nim sparować (Android). Może mam za stary telefon (XZ2).

Pozostaje obsługa poprzez pokrętło jog dial, ale te zawsze mnie irytowały i tak jest tym razem.

Co do brzmienia nie jest źle, choć latwo nie będzie miał, ponieważ przyrównuję go do starszego, wiekszego, chińskiego brata Xindak A600E(09).

Mój test miał być ambitny wraz z pomiarami pasma, mocy, dynamiki, zniekształceń, szumów itd, ale pech chcial, ze jutro wyjeżdżam na wydłużony weekend i tak naprawdę mam tylko dzisiejszy wieczór na testowanie, ewentualnie jeszcze w niedzielę wieczorem po powrocie uda mi sie jeszcze coś posłuchać. No cóż, może nastepnym razem.😁

Edytowane przez pit80

30 minut temu, pit80 napisał:

Pierwsze wrażenia, niestety, nie są najlepsze ze względu na brak pilota.

No na to nie narzekaj, to jak pogoda. Reszta jest ważna.

I jak się czuje nasz Tonnek ? 🙂 ja w końcu się zebrałem i przytargałem AD2-pro do domu 🙂

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Cześć,
Oto krótkie uwagi po kilkudniowym używaniu wzmacniacza:
- podłączyłem go do mojego zestawu: wiim, irdac i heco aurora 700.
- wygląd mi akurat odpowiada - ładny klocek, podobny do kaloryfera:) ale na pewno ciężko będzie go zmieścić na standardowej półce.
- w stanie jałowym pobiera ponad 100W z sieci, co chyba potwierdza, że pracuje w klasie A. Równie odpowiednio się nagrzewa. Tak więc trzymajcie sie za portfele.
- oj gra ładnie, detalicznie i zwiewnie ale nie przesadnie analitycznie. Słychać sporo szczegółów, bas fajny i dobrze kontrolowany - ale chciałbym pewnie więcej - jak zwykle. To chyba jasny wzmacniacz więc z aurorami 700 dobrze się zgrał. Dużo bardziej mi pasował przy cięższej muzyce i rocku niż pop i disco. Zaproszonym kolegom też się podobał.
- potencjometr niestety jak z jakiegoś taniego "jamnika" a nauka obsługi wymaga doktoratu.
- aplikacja na komórkę zawiera chińskie znaczki wieć jeśli firma planuje poważną ekspansje na Europę powinno to zostać zmienione.
- wyświetlacz widocznie "pływa" - tak chyba nie powinno być w tej klasie sprzętu.
- kiedy spakowałem go do pudełka i z powrotem podłączyłem mojego exposure wydaje mi się jeszcze lepszy.
- podsumowując dzwiekowo bardzo mi się spodobał, poborem prądu trochę mniej a jakością wykonania jeszcze mniej. Pewnie gdbyby był dostępny pilot odczucia byłyby lepsze. Za tą cene na pewno go nie kupię, ale zrobię to kiedy wygram konkurs za tą przykrótką recenzje:) We wzmacniaczach chodzi bowiem przede wszystkim o dzwięk. 

20 minut temu, Robert Kalifornia napisał:

oj gra ładnie, detalicznie i zwiewnie ale nie przesadnie analitycznie. Słychać sporo szczegółów, bas fajny i dobrze kontrolowany - ale chciałbym pewnie więcej - jak zwykle. To chyba jasny

gra beznadziejnie 😁

20 minut temu, Robert Kalifornia napisał:

wyświetlacz widocznie "pływa" - tak chyba nie powinno być w tej klasie sprzętu.

Cała ta otoczka  pasuje do jakości dźwięku 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• 2 tygodnie później...

Cześć.

Proszę mnie wypisać z testu. Szukałem czegoś dla siebie ale to za duży klocek jak dla mnie. Przepraszam. Odeślij wzmacniacz do salonu. 

W dniu 30.01.2023 o 15:12, Audiomagic.pl napisał:

Przepraszam moje przeoczenie, żeby być sprawiedliwym dopisuje cię jako 13 osobę. Jeszcze raz przepraszam . Masz rację że zgłosiłeś jak 2 osoby co dopisałem. 

13. bolo_senor 

@Piopio Zapisuje cię na rezerwe. Test długi więc jest szansa 🙂

No jeszcze ja , jak wszyscy już byli

3 godziny temu, bopich napisał:

Audiomagic wypowiedz się.
Bo jak nie to zostawię w domu ….emoji12.pngemoji12.pngemoji12.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Hej, proszę wyślij do @AndrzejPiaseczno prosił o przesunięcie na koniec 🙂

Wagowo podobnie
Brzmieniowo przepaść
Sprzęt
Denon 2020ae
Źródło Bluesound node 3 ( Pd creative)
Dac chord mojo 2
Tidal/spotify/flac
Głośniki kef xq 1
Kable
Rca neorech nemoi 1220
głośnikowe albedo monolith monocrystal

Może zacznę od końca
- aplikacja ( iPhone X wiesza się trzeba resetować )
- Dac wbudowany jest … i tyle dobrych słów mogę o nim powiedzieć problemy z hdmi opisywane przez piopio
- Pokrętło jak z jamnika lata 80 gdyby była korbka może łatwiej by się kręciło
- Brak przycisku wyboru źródeł Dźwięku (bez pilota - dramat.

Jeżeli chodzi o dźwięk zgadzam się z opinia ze jest go dużo ale to nie zaleta bo scena bardzo płytka niby sopran jest basu też zapas ale trochę brak mi przestrzeni
Ogólnie ujmując nie jest całkiem źle ale do nazwy winner trzeba dużo dopracować
Ze tę cenę bym nie kupił …….ef81ed0b71ecf630d361edfa4449a5df.jpg

Może zewnętrzny pre faktycznie wnosi poprawę ale to jest integra a nie końcówka mocy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mamy jeszcze kogoś z recenzją? bo chciałbym już rozwiązać konkurs 🙂

Ciężki orzech do zgryzienia jest. Ale zwyciężcą jest @payong. Mam nadzieje że kolejne toury będą bardziej trafione sprzętowo. 🙂

Dziękuję bardzo. Recenzja była szczera. Cieszę się, że prowadzicie testy. Można się zapoznać z różnymi punktami widzenia, potrzebami i wymaganiami innych osób.

• Pokaż nowe odpowiedzi