Skocz do zawartości
IGNORED

dac do ok 50k (nowy lub s/h)

Rekomendowane odpowiedzi

11 hours ago, xsnailx said:

Wiem kto ma nawet w mojej okolicy. Nie chce zapeszać ale może uda się porównać bezpośrednio z terminatorem + 12th i mózgiem. jak na ten moment to wypadkowa możliwości czasowych. sezon kolarski w pełni 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Watek ma juz 24 strony 🙂 masz juz moze jakiegos swojego najlepszego kandydata/DACa ktory jak narazie przewodzi w peletonie?

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, GT napisał:

peletonie

No właśnie! A nie tylko o rowerach. Rower, to wyścigowy weekend tamto, a kolegów z Forum się zbywa ogólnikami. Że się napisze na jesieni. Nieładnie...

"Tynk pożera dźwięk" 747

11 godzin temu, EmilioE napisał:

No właśnie! A nie tylko o rowerach. Rower, to wyścigowy weekend tamto, a kolegów z Forum się zbywa ogólnikami. Że się napisze na jesieni. Nieładnie...

🙂 Ok. Zatem lecimy 😉

Na początku pora uderzyć się w pierś bo przecież pisałem ze nie chce r2r a jednak po raz kolejny wychodzi stara prawda ze warto posłuchać i ze nie koniecznie tani model (ares) i drogi (terminator) idą ta sama droga

Generalnie trudno jest mi wskazać jednoznacznie co jest lepsze lub gorsze. Bo to ze mi spodoba się brzmienie x nie znaczy ze każdemu się będzie podobało. z drugiej strony oba dac-e są podobne cenowo (z zastrzeżeniem ze dotyczy to "starego" terminatora plus, nie wersji 12th. 

Jeśli chodzi o denafripsa to należy zauważyć ze mamy trochę zamieszanie związane z nowym softem który tak samo jak nowe wersje nosi przydomek 12th

możemy zatem mieć :

terminator plus

terminator plus (z softem 12th)

terminator plus 12 th

soft 12th który powstał poprzez implementacje zmian w algorytmach opracowanych dla dacy w wersji rocznicowej do starszych modeli. Jest on udostępniany za darmo przez producenta i mało tego można sobie wgrać i jak się nam nie spodoba cofnąć do starej wersji. ten który otrzymałem dla T+ jeszcze oficjalnie nie jest dostępny. no ale pomęczyłem Alvina i się udało. 

Sprowadzenie terminatora na odsłuch to tez jest ciężki temat bo 4hifi nie ma egzemplarza demo. Ale udało się sprawę dogadać z KVS Audio z Bułgarii. co ma niestety odzwierciedlenie w czasie i kosztach przesyłek. Tu na tym polu bezsprzecznie punkt należy się Muzgowi bo o wiele łatwiej go odsłuchać w domu.

Jeśli chodzi o budowę zewnętrzną to urządzenie zbudowane jak czołg i spokojnie dorównuje jakością budowy AVM-owi czy BMC. Grube płaty aluminium frezowane cnc. 

Jeśli chodzi o dostępność złącz to mamy cały urodzaj 3 rodzaje i2s (hdmi lvds, rj45 lvds, rj45 lvcmos) z konfigurowalnymi pinami. mamy wyjścia z zegara daca do innych urządzeń po bnc oraz standardowy zestaw złącz - usb, dual aes, koncentryk, optyk.  tu plus dla terminatora za wyjście zegarowe i i2s

Ja obu urządzeń słuchałem poprzez USB.

Jeśli chodzi o konfiguracje daca to jest ona w terminatorze delikatnie mówiąc uciążliwa i zmiana np. pinow i2s czy opcji wyjścia zegarowego to droga przez naciskanie przycisków w odpowiedniej kolejności i patrzenia na diody. Do komfortu klikania po menu z pilota w Muzgu jest temu daleko. Terminator nie ma pilota ani wyświetlacza.

Jeśli chodzi o zasilanie to w obu dacach jest ono bardzo dobrze potraktowane i tu mamy remis

Brzmienie muzga już opisywałem wcześniej i skupie się na terminatorze oraz ew. różnicach względem muzga. 

Bas dobrze kontrolowany i jest dokładnie na miejscu. Góra bardzo detaliczna ale nie jest też sucha czy ostra. Dynamika także bardzo dobra ,Urządzenie gra minimalnie po cieplej stronie z duża ilością detali. w pierwotnej wersji oprogramowania dac lekko zmierza w stronę profilu typu u/v i średnica minimalnie ale minimalnie wycofana a góra bardziej detaliczna względem Muzga. Ma tez ciut więcej powietrza. Nie zgodzę się jednak z twierdzeniem iż jest tam jakiś cyfrowy nalot. 

aktualizacja oprogramowania do wersji 12th wnosi zmiany in+ w zakresie wyrównania pasm i usuwa ta minimalna sygnaturę V zmierzając w neutralności i analogowej góry. 

Jeśli chodzi o brzmienie to trudno mi wskazać na jednoznacznego zwycięzcę bo widać jak dalece wpływa zmiana softu w denafripsie a i każdy ma swoje preferencje. Idąc tym tropem postanowiłem pójść wyżej i wypożyczyć terminatora ale w pełnej wersji 12th.

One różnią się softem, zegarem, zasilaniem i el pasywnymi zatem spodziewam się iż będzie to kolejny poziom względem w/w terminatora w wersji "bez 12th". 

Jeśli chodzi o soft to podobno główna różnica jest w algorytmie doboru rezystorów w drabince przez fpga. Jak jest naprawdę - niestety nie wiem.

Szukam dalej 🙂  kolejno będą T+ 12th oraz EMM choć tu mam problem organizacyjny.  Nie ukrywam tez ze terminator na plus mnie zaskoczył mimo ze nie brałem go pod uwagę.

14 godzin temu, GT napisał:

Watek ma juz 24 strony 🙂 masz juz moze jakiegos swojego najlepszego kandydata/DACa ktory jak narazie przewodzi w peletonie?

na ta chwile  w ucieczce przed peletonem jada na zmianę terminator i muzg. jakkolwiek formuje się grupa pościgowa z emm i t+12th w składzie. do finiszu zostało jeszcze parędziesiąt km.

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

7 hours ago, xsnailx said:

🙂 Ok. Zatem lecimy 😉

Na początku pora uderzyć się w pierś bo przecież pisałem ze nie chce r2r a jednak po raz kolejny wychodzi stara prawda ze warto posłuchać i ze nie koniecznie tani model (ares) i drogi (terminator) idą ta sama droga

Generalnie trudno jest mi wskazać jednoznacznie co jest lepsze lub gorsze. Bo to ze mi spodoba się brzmienie x nie znaczy ze każdemu się będzie podobało. z drugiej strony oba dac-e są podobne cenowo (z zastrzeżeniem ze dotyczy to "starego" terminatora plus, nie wersji 12th. 

Jeśli chodzi o denafripsa to należy zauważyć ze mamy trochę zamieszanie związane z nowym softem który tak samo jak nowe wersje nosi przydomek 12th

możemy zatem mieć :

terminator plus

terminator plus (z softem 12th)

terminator plus 12 th

soft 12th który powstał poprzez implementacje zmian w algorytmach opracowanych dla dacy w wersji rocznicowej do starszych modeli. Jest on udostępniany za darmo przez producenta i mało tego można sobie wgrać i jak się nam nie spodoba cofnąć do starej wersji. ten który otrzymałem dla T+ jeszcze oficjalnie nie jest dostępny. no ale pomęczyłem Alvina i się udało. 

Sprowadzenie terminatora na odsłuch to tez jest ciężki temat bo 4hifi nie ma egzemplarza demo. Ale udało się sprawę dogadać z KVS Audio z Bułgarii. co ma niestety odzwierciedlenie w czasie i kosztach przesyłek. Tu na tym polu bezsprzecznie punkt należy się Muzgowi bo o wiele łatwiej go odsłuchać w domu.

Jeśli chodzi o budowę zewnętrzną to urządzenie zbudowane jak czołg i spokojnie dorównuje jakością budowy AVM-owi czy BMC. Grube płaty aluminium frezowane cnc. 

Jeśli chodzi o dostępność złącz to mamy cały urodzaj 3 rodzaje i2s (hdmi lvds, rj45 lvds, rj45 lvcmos) z konfigurowalnymi pinami. mamy wyjścia z zegara daca do innych urządzeń po bnc oraz standardowy zestaw złącz - usb, dual aes, koncentryk, optyk.  tu plus dla terminatora za wyjście zegarowe i i2s

Ja obu urządzeń słuchałem poprzez USB.

Jeśli chodzi o konfiguracje daca to jest ona w terminatorze delikatnie mówiąc uciążliwa i zmiana np. pinow i2s czy opcji wyjścia zegarowego to droga przez naciskanie przycisków w odpowiedniej kolejności i patrzenia na diody. Do komfortu klikania po menu z pilota w Muzgu jest temu daleko. Terminator nie ma pilota ani wyświetlacza.

Jeśli chodzi o zasilanie to w obu dacach jest ono bardzo dobrze potraktowane i tu mamy remis

Brzmienie muzga już opisywałem wcześniej i skupie się na terminatorze oraz ew. różnicach względem muzga. 

Bas dobrze kontrolowany i jest dokładnie na miejscu. Góra bardzo detaliczna ale nie jest też sucha czy ostra. Dynamika także bardzo dobra ,Urządzenie gra minimalnie po cieplej stronie z duża ilością detali. w pierwotnej wersji oprogramowania dac lekko zmierza w stronę profilu typu u/v i średnica minimalnie ale minimalnie wycofana a góra bardziej detaliczna względem Muzga. Ma tez ciut więcej powietrza. Nie zgodzę się jednak z twierdzeniem iż jest tam jakiś cyfrowy nalot. 

aktualizacja oprogramowania do wersji 12th wnosi zmiany in+ w zakresie wyrównania pasm i usuwa ta minimalna sygnaturę V zmierzając w neutralności i analogowej góry. 

Jeśli chodzi o brzmienie to trudno mi wskazać na jednoznacznego zwycięzcę bo widać jak dalece wpływa zmiana softu w denafripsie a i każdy ma swoje preferencje. Idąc tym tropem postanowiłem pójść wyżej i wypożyczyć terminatora ale w pełnej wersji 12th.

One różnią się softem, zegarem, zasilaniem i el pasywnymi zatem spodziewam się iż będzie to kolejny poziom względem w/w terminatora w wersji "bez 12th". 

Jeśli chodzi o soft to podobno główna różnica jest w algorytmie doboru rezystorów w drabince przez fpga. Jak jest naprawdę - niestety nie wiem.

Szukam dalej 🙂  kolejno będą T+ 12th oraz EMM choć tu mam problem organizacyjny.  Nie ukrywam tez ze terminator na plus mnie zaskoczył mimo ze nie brałem go pod uwagę.

na ta chwile  w ucieczce przed peletonem jada na zmianę terminator i muzg. jakkolwiek formuje się grupa pościgowa z emm i t+12th w składzie. do finiszu zostało jeszcze parędziesiąt km.

Dzieki. Szkoda ze w tej cenie nie ma pilota w Denafrips, bo mozna by uzywac do testowania i porownywania wejsc/transportow siedzac na fotelu. Mam jedna obserwacje, widze ze testujesz zasadniczo po USB, moze jestem staroswiecki / nie nadazam za trendami, ale np w moim DaCu (nizsza polka/AGD) wejscie USB gra najslabiej vs. inne wejscia jak optyk/coax/itd 🙂. To pewnie kwestia implementacji samego wejscia, moze w innych DACach jest lepiej. PS. Rozwazales moze cos z oferty Chord? 

W dniu 31.05.2023 o 09:42, xsnailx napisał:

Jest on udostępniany za darmo przez producenta i mało tego można sobie wgrać i jak się nam nie spodoba cofnąć do starej wersji.

masz adres do pobierania?

10 godzin temu, Ma_ki napisał:

masz adres do pobierania?

generalnie trzeba sie z nimi skontaktowac i podadza ci wsad dla twojej wersji fpga. w/w to tylko wsad do modulu usb

tu jest dokladny opis co i jak:

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, mirfak napisał:

Kurczę, muszę do mojego pontusa wgrać najnowszy soft, bo mam pierwszą wersję.

Wysłane z Commodore 64

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, piotrek7 napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to tylko update modulu usb, 12th jest tu:

Ukryta Zawartość

W dniu 31.05.2023 o 17:50, GT napisał:

Dzieki. Szkoda ze w tej cenie nie ma pilota w Denafrips, bo mozna by uzywac do testowania i porownywania wejsc/transportow siedzac na fotelu. Mam jedna obserwacje, widze ze testujesz zasadniczo po USB, moze jestem staroswiecki / nie nadazam za trendami, ale np w moim DaCu (nizsza polka/AGD) wejscie USB gra najslabiej vs. inne wejscia jak optyk/coax/itd 🙂. To pewnie kwestia implementacji samego wejscia, moze w innych DACach jest lepiej. PS. Rozwazales moze cos z oferty Chord? 

Chorda rozważałem dave ale on ma na wyjściu symetryzator zamiast w pelni zbalansowanej konstrukcji i to mi sie nie podoba 🙂

Usb w obu testowanych dacach jest generalnie rownorzednym wejsciem i nawet zalecanym 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

8 godzin temu, xsnailx napisał:

generalnie trzeba sie z nimi skontaktowac i podadza ci wsad dla twojej wersji fpga. w/w to tylko wsad do modulu usb

to przysyłają dwa 12th i ostatni?

11 minut temu, Ma_ki napisał:

to przysyłają dwa 12th i ostatni?

Generalnie to po zgłoszeniu się do nich tu:

Ukryta Zawartość

(i wysłaniu foto środka daca) dostajesz hasło do panelu gdzie można pobrać wszystkie dostępne wersje firmware fpga.

Nie należy tego mylić z firmware do usb który jest normalnie dostępne na stronie 

Ukryta Zawartość

Niektóre firmy specjalnie blokują możliwość upgrade żeby kupować następne produkty.

Mam pontusa II i myślałem, że na chińczyka szkoda więcej kasy (terminator).

Ale zmieniłem zdanie 🙂

3 godziny temu, Ma_ki napisał:

Niektóre firmy specjalnie blokują możliwość upgrade żeby kupować następne produkty.

Mam pontusa II i myślałem, że na chińczyka szkoda więcej kasy (terminator).

Ale zmieniłem zdanie 🙂

wgraj nowy soft 🙂 powinienes byc zadowolony :). Mi dotarl terminator plus 12th i mimo ze gra ledwo dzien juz czuje roznice in + wzgledem wersji bez "12th". - jednak poprawiony modul zegara i lepsze elementy wnosza duzo. ma soft wersji 3.5 , przedwczoraj wyszedl 3.7 wiec niebawem wgram

Edytowane przez xsnailx

12 godzin temu, EmilioE napisał:

Czy nowy soft jest w brzmieniu tak samo "analogowy" jak oryginalny?

ten najnowszy 12th - moim zdaniem tak, jakkolwiek te pośrednie softy (pierwsza wersja softu w t2 / t+) były mniej.

• 4 tygodnie później...

Polecamy T+A DAC 200 28900 zł, któy niedawno testowaliśmy a w rankingu niemieckiego Audio jest w pierwszej piątce.

Tak pisze producent: 

DAC 200 to wyjątkowy produkt, który zmieni sposób słuchania muzyki. Nie będziesz rozczarowany jakością dźwięku, łatwością obsługi i estetyką. T+A DAC 200 jest zatem idealnym wyborem dla wszystkich miłośników muzyki poszukujących wyjątkowych wrażeń słuchowych. Brzmi fantastycznie, wygląda klasycznie, działa płynnie, jest dobrze obsługiwany i ma konkurencyjną cenę.

T+A DAC 200 ma długą listę znaczących funkcji z listy A, dla miłośników muzyki, które wyróżniają ten przetwornik cyfrowo-analogowy na tle konkurencji. Najbardziej znaczącą z tych funkcji jest technologia separacji ścieżek T+A. Według T+A, "zarówno PCM, jak i DSD mają swój własny konwerter, specjalnie dostosowany do ich wymagań .... W przypadku sygnałów PCM używamy naszego poczwórnego konwertera, podczas gdy pliki DSD są przetwarzane za pomocą unikalnego na skalę światową 1-bitowego konwertera T+A True". DAC 200 to dosłownie dwa przetworniki cyfrowo-analogowe w jednej obudowie.

A tak my: 

Już od pierwszych taktów DAC 200, raczy nasze uszy, niesamowita ilością szczegółów, o których nawet nie wiedzieliśmy dotychczas, że są zapisane na naszych ulubionych nagraniach ;), ale nie jest to tak że nagle atakują nas te dźwięki ze wszystkich stron, oj nie! Te drobne smaczki na które dotychczas nie zwracaliśmy uwagi są podane w bardzo „ułożony”, kulturalny i uporządkowany sposób. Pojawiły się takie smaczki jak np. westchnienia wokalisty (lub innego członka zespołu), delikatne szuranie miotełkami na perkusji itp. Okazuje się ze dotychczas sporo takich szczegółów które tam są gdzieś nam umykało, ogólnie całość przekazu jest uporządkowana, można rzec, że panuje tutaj typowy niemiecki porządek :).

Bas potrafi zaskoczyć głębią, kontrolą, zróżnicowaniem. Często zdarza się,  nawet wielokrotnie droższym urządzeniom, że właśnie w zakresie niskich częstotliwości nie do końca radzą sobie prawidłowo. Tutaj jest uderzenie, niskie zejście, kontrola. Nie wszystkie urządzenia potrafią pokazać że tam w tym „natłoku” są różne instrumenty/dźwięki, w przypadku tego przetwornika jesteśmy w stanie bez problemów usłyszeć że do stworzenia tego „BASIORA” wykorzystano więcej instrumentów!

Przykładem może być tutaj utwór „ISOLATION” z płyty grupy NINE SKIES „Sweetheart Grips” wydanej w 2019r. Na większości sprzętu, pod koniec tego utworu (od ok 4min) odnosi się wrażenie, że pojawiają się nieprzyjemne zniekształcenia, ale na dobrym sprzęcie, wyraźnie słychać, że któryś z muzyków coś tam sobie szepce pod nosem i tutaj ten szept wyraźnie słychać. 🙂

Całość naszego testowania i jak gra z inną muzyką:https://sklep.htaudio.pl/blog/recenzja-t-a-200-dac-testy-porownania-i-nasze-wnioski

Ranking DAC T+A..jpg

recenzja T+A DAC 200_2.jpg

• 3 miesiące później...
W dniu 29.06.2023 o 17:08, HTaudio napisał:

Polecamy T+A DAC 200 28900 zł, któy niedawno testowaliśmy a w rankingu niemieckiego Audio jest w pierwszej piątce.

Miałem Chord Mojo i lubiłem, mam Chord Qutest i lubię ale potrzebuję nowy preamp. Gdybym miał zostać w Chord to "naturalnym" krokiem naprzód byłby Chord Hugo TT2, raz, że oczko wyżej niż Qutest a dwa, że ma preamp. Niby proste. ALE od kiedy gdzieś "wpadłem" na T+A DAC 200 to cóż, przepadłem 🙂 podoba mi się w nim właściwie wszystko, przeczytałem i obejrzałem wszystko na jego temat, robi furorę wszędzie. Nawet pilot ma metalowy a Chord ma tani plastykowy jak od lampek choinkowych. Czy macie państwo może jakieś swoje własne przemyślenia na temat różnic w jakości dźwięku między T+A DAC 200 a produktami Chord (np. właśnie Hugo TT2)? No i jak dobry jest tam preamp, czy da się z nim żyć? Wstępnie słyszałem preamp w T+A DAC 200 i jego tor analogowy pod gramofonem na Audio Video Show 2022 w "polskim" pokoju z gramofonami Tentogra no i było świetnie. I to jest coś czego nie ma TT2 i mi bardzo zaimponowało. Jestem właściwie przekonany ale że tak powiem zbieram wszelkie opinie zanim rozbiję świnkę skarbonkę 😉 Dzięki

Godzinę temu, leszeksz napisał:

No i jak dobry jest tam preamp, czy da się z nim żyć?

Jest tego dość dużo. Wszystko zależy od ilości pieniędzy, jaką chce się wydać. Ja na razie swoje poszukiwania zakończyłem na Bryston BP-17 i absolutnie niczego mi nie brakuje w jego graniu. Chyba, że znalazłbym gdzieś w rozsądnych pieniądzach BP-26. Wtedy zaczęłyby się bezsenne noce 

Witajcie 🙂 Dawno mnie tu nie było za co przepraszam ale sezon rowerowy był w pełni i generalnie miałem czasobrak.

jednak przed sezonem udało mi się odsłuchać jeszcze emm labs v2 (w nie swoim systemie ) i sprzedać końcówkę Apollo oraz wypożyczyć Terminatora + 12th który finalnie został u mnie. Ma wgraną ostatnią aktualizację softu i wraz z pre denafripsa na ten moment spełnia to czego bym od zestawu oczekiwał. Apollo sprzedałem bo suma sumarum synergia z pre i dacem powodowala cieplo w stosunku do purifi i na moje ucho bylo lekko go za duzo. Jesli chodzi o sam dac to gra podobnie do T+ bez 12th roznice sa w szczegółach.

Porownywałem tez w miedzyczasie pre denafripsa z pre audioneta i generalnie jestem denafripsem zaskoczony na plus.

Co dalej  - planuje skupić się na innych elementach systemu (kabelki, podstawki itp. w pc który robi za źródło mam jeszcze duży potencjał tunningowy ) oraz czekam aż pojawi się purifi w wersji 1ET9040BA i wtedy kupie monosy appolona na opampac weiss enginering.

Być może kiedyś tez zamiennie pc na jakiś streamer (lumin, eversolo, rose?)

Długo cisza i nagle pozamiatane. Gratulacje i zadowolenia życzę.

Panowie, a czy może ktoś z Was słuchał u siebie Ferrum Wandle oraz Weissa dac 204? Ohy i ahy nad nimi, że oczywiście leją wszystko do kilku tysięcy euro albo i wyżej i że wygrywają z chord dave i takie tam. A jak naprawdę? Ktoś sparingował zawodników?

Witam , zakupiłem  tydzień temu DAC Denafrips Pontus wygrzewał się ok 130 godzin , czy ktoś wie ile  go należy maksymalnie  wygrzewać 

14 minut temu, bogdan53a napisał:

Witam , zakupiłem  tydzień temu DAC Denafrips Pontus wygrzewał się ok 130 godzin , czy ktoś wie ile  go należy maksymalnie  wygrzewać 

A coś Tobie nie pasuje w brzmieniu? 

Zawołajmy Michała @Mikelas76, on ma może się wypowie.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

53 minuty temu, bogdan53a napisał:

czy ktoś wie ile  go należy maksymalnie  wygrzewać 

45 minut w 250 stopniach na każdy kilogram wagi. Jak dobrego indyka. Albo można po prostu nie zawracać sobie głowy takimi głupotami, włączyć fajną muzykę i posłuchać 

Godzinę temu, bogdan53a napisał:

Nie przejmuj się. Ja w swoim jakichś radykalnych zmian nie zaobserwowałam. Gratulacje! Świetny DAC, kawał sprzęta i dźwięku!

"Tynk pożera dźwięk" 747

Pytałem ponieważ mam Meridiana cd 507 w którym wymieniłem opamy wyjściowe na opa627 ,ma w sobie dac delta sigma  i jak przełączam szybko pilotem wyjścia raz przez Denafrips Pontus a raz bezpośrednio z Meridiana gra to prawie tak samo ,słuchałem na wzmacniaczu lampowym i kolumny szerokopasmowe podparte głośnikami basowymi , postawiłem 4 odtwarzacze cd  i np. Grundig cd9000 raz przez wyjście cyfrowe a raz bezpośrednio ze swojego dac TDA1541A czyli też dac R2R  gra identycznie do Denafrips, jedynie Denon i Harman Kardon na wewnętrznych dac gra znacznie gorzej niż przez Denafrips , przyznam że spodziewałem się za 9500zł że ten dac wyraźnie  poprawi dzwięk z cd, natomiast kiedy podłączyłem dac do Ever Solo dnp6 to mocno poprawił dzwięk , nasuwa się z tego wniosek że wewnętrzny dac w Ever Solo jest słaby i na niektórych płytach wokal jest słabo z zogniskowany na środku sceny , pływa pomiędzy kolumnami.

Oooo to dobre porównanie! Miałem kiedyś CD Meridian i to jest podobna sygnatura dźwięku do Pontusa! To znaczy bardzo analogowe granie, ze szczegółem, Denafrips jest tutaj bardziej trójwymiarowy w głąb. 

"Tynk pożera dźwięk" 747

EmilioE  gdybym ci podał pocztę email  czy po dałbyś  mi  nr tel.  miałbym jeszcze kilka pytań o Dac Denafrips Pontus 

• Pokaż nowe odpowiedzi