Skocz do zawartości
IGNORED

dac do ok 50k (nowy lub s/h)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, umka napisał:

Noe mogłem wygumkować części wpisu

zaznaczasz tylko tę część , którą chcesz zacytować i klikasz "cytuj zaznaczone"

obraz.thumb.png.c1b3617df07155ec6e177c48b6d47c40.png

np tylko ostatnie zdanie

6 minut temu, umka napisał:

Tym bardziej na tym poziomie cenowym. 😉 

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

np tylko ostatnie zdanie

Ok. Ja zacytowałem i dopiero chciałem wykasować.  Nie nawalam postami na oślep jak kolega zaraz po mnie, to nie mam doświadczenia w sposobach zawracania ludziom głowy. 😉

Dzięki. 

Ukryta Zawartość

21 minutes ago, umka said:

Niestety, aby z potencjalnymi zmianami pójść w dobrym kierunku, trzeba wiedzieć, czego się oczekuje, a to zazwyczaj jest pokłosiem wizyty u kogoś ze znacznie bardziej zaawansowanym jakościowo systemem. Nie trochę, tylko mocno. I nawet nie ma znaczenia, czy jest w Twoim, czy nie do końca guście, bowiem chodzi tylko o to, żeby zobaczyć, co można zyskać.

A jaka jest definicja tego lepszego, bardziej zaawansowanego systemu? No chyba nie cena? Mój problem polega na tym, że z dźwięku to jestem prawie zadowolony, to nie jest tak, że się męczę z nim. Samo posłuchanie tego "bardziej zaawansowanego" systemu też nie jest dobrym kierunkiem w moim odczuciu. Nie wiadomo, czy moglibyśmy z takim dźwiękiem żyć dłużej po pierwszym wrażeniu, uważam, że lepszą drogą jest dalsze strojenie swojego systemu. 

Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, umka napisał:

Ja zacytowałem i dopiero chciałem wykasować.

edycja postu zacytowanego jest od jakiegoś czasu wyłączona bo było sporo manipulacji dlatego trzeba sobie radzić jak opisałem

pozdrawiam

Nie kieruję Ciebie w stronę ślepego podążania za czymś, co usłyszałeś u kogoś innego, tylko próbę uzyskania u siebie usłyszanych interesujących zmian. Tylko tyle. Żadnego powielania. A co do ceny, w tych czasach nie jest to standardem, ale zazwyczaj znalezione lepsze granie w moim przypadku wiązało się z wyższą ceną. Łatwo nie jest, bo obecnie większość producentów ceną pozornie pozycjonuje jakość, ale jak cos naprawdę zagra lepiej - ale lepiej, a ni inaczej, bo to spora różnica, zazwyczaj okupione jest to wyższą ceną  

I jeszcze jedno, bo zapomniałem o tym wspomnieć. Unikaj DSP jak ognie. To samo zło. Chyba, że musisz, bo pomieszczenie jest nie do ogarnięcia i masz masakryczne mody. Ale jak zawsze i tego nieciekawego działania trzeba doświadczyć empirycznie, bo bez konfrontacji 1:1 na początku wydaje się być fajnym posunięciem, by za jakiś czas przekonać się, że to utrata wielu istotnych składowych dźwięku w postaci uśrednienia przekazu.

Edytowane przez umka
38 minutes ago, umka said:

Jednak zaznaczam, na wskazanym poziomie cenowym to już nie będzie wywracanie stolika do góry nogami, tylko mniejsze lub większe podkręcanie najważniejszych aspektów dla końcowej jakości dźwięku

chyba to też jest sedno tematu, czyli na ile da sie coś poprawić jeszcze i jeśli da sie poprawić jak mocno rosną koszty w stosunku do tego co możemy osiągnąć wiec czy warto? Ukierunkowując mocniej co warto wpisać na krótką listę do przesłuchania wychodząc od poziomu DAC wbudowanego w MCD12000.

8 minutes ago, umka said:

I jeszcze jedno, bo zapomniałem o tym wspomnieć. Unikaj DSP jak ognie. To samo zło. Chyba, że musisz, bo pomieszczenie jest nie do ogarnięcia i masz masakryczne mody. Ale jak zawsze i tego nieciekawego działania trzeba doświadczyć empirycznie, bo bez konfrontacji 1:1 na początku wydaje się być fajnym posunięciem, by za jakiś czas przekonać się, że to utrata wielu istotnych składowych dźwięku w postaci uśrednienia przekazu.

nie pisałem o DSP w kontekście korekcji akustyki pomieszczenia bo to moim zdaniem nie działa, próbowałem kiedyś tym się bawić i było jak piszesz, na początku euforia ale potem okazało się że to degradacja dźwięku.  Pisałem o możliwości kształtowania brzmienia jak mają niektóre DAC, chociaż w to też nie wierzę. W obecnych kolumnach które posiadam mam wbudowane DSP na basie ale też nie korzystam.

Wcześniej sam zauważyłeś, że nie znając sposobu grania systemu bazowego i na tle tego stanu oczekiwanej ewentualnej poprawy grania, rozsądnie patrząc temat jest nie do ugryzienia. Co z tego, że ktoś coś poleci, gdy na przykład do odsłuchiwanego przez niegdyś Ciebie Bartoka być może wystarczyłoby dodanie zewnętrznych zegarów. Nawet na próbę, żeby sprawdzić, gdyż to powoduje, że dCS gra diametralnie inaczej kierując dźwięk w stronę uzyskania nadal zjawiskowo rozdzielczej, ale odczuwalnie większej energii i budowania bardziej trójwymiarowej sceny. Ale po pierwsze - czy Ty akurat tego szukasz?  A po drugie - być może masz już na tyle "tłusty" system, że to się nie sprawdzi. Widzisz, że to nie takie proste. Dlatego w moich wypowiedziach zawarłem dwie sprawdzone wielokrotnie rady. Jedną jest zwrócenie uwagi na zbytnie bazowanie na ocenach kolegów, że jak to kupisz to, będzie koniec poszukiwań, zaś drugą przestrzeżenie  przed nieszczęsnym DSP. Po latach doświadczeń ostrzegłbym Ciebie jeszcze przed drogą pójścia w stronę kolumn aktywnych, ale tego elementu toru audio Twój post nie dotyczył, dlatego nic nie wspominałem.

J.         

3 minutes ago, umka said:

Po latach doświadczeń ostrzegłbym Ciebie jeszcze przed drogą pójścia w stronę kolumn aktywnych

Moje kolumny to hybrydy ale aktywny jest tylko bas. Wiele lat doświadczenia i obcowania z różnymi kolumnami skierowały mnie z powrotem w tę stronę czyli elektrostaty, to jest prezentacja która mi odpowiada, zresztą jak reszta toru która mi też odpowiada, teraz chcę spróbowac z DAC ale nie zmieniając już innych elementow toru które są już docelowe, to była długa droga, powolne strojenie systemu. Szukam tak naprawdę lepszej faktury na wokalach, na rozdzielczość i przestrzeń nie narzekam. 

Widzę u Ciebie Vivaldiego, na pewno wpiszę go na listę i na pewno nie APEX. Jakie zmiany niesie w dźwięku Vivaldi w stosunku do Bartoka z zegarem czy Rossinim?

Jak każda gradacja w przyzwoitych markach Vivaldi na tle tańszych braci to przede wszystkim inna rozdzielczość. Reszta to podobna estetyka. Jak odebrałeś Bartoka? I czego ewentualnie oczekiwałeś, bo może szkoda kasy na topowe "wydumki" i wystarczy go dobrze "ubrać"? 

Z Twojego wpisu wynika, zę grasz na Mac-u z lampą. Niestety sztucznego czarowania na poziomie lampy z trana nie uzyskasz. Za to rozdzielczość na basie - dla mnie najważniejszym pasmie - owszem.  Tylko jedna niewiadoma - jak zareagują kolumny napędzane swoimi piecykami. Z pewnością mniej ochoczo niż pasywki. 😉 

Edytowane przez umka
13 godzin temu, slawek.xm napisał:

Ukryta Zawartość

np tylko ostatnie zdanie

U mnie nie działa. Jak zaznaczę jakąs część tekstu w poscie, który chcę zacytować to dalej mam tylko pole cytuj.

Edit: działa, pojawia się dodatkowe pole, dymek, "cytuj zaznaczenie".

Dzieki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

• Moderatorzy
13 godzin temu, umka napisał:

Jak odebrałeś Bartoka?

Warto wspomnieć, że Bartok różnie brzmi w zależności od wybranego filtra cyfrowego. I przy połączeniu go po Aes/ebu też sporo zyskuje.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

20 hours ago, umka said:

Z Twojego wpisu wynika, zę grasz na Mac-u z lampą. Niestety sztucznego czarowania na poziomie lampy z trana nie uzyskasz. Za to rozdzielczość na basie - dla mnie najważniejszym pasmie - owszem.  Tylko jedna niewiadoma - jak zareagują kolumny napędzane swoimi piecykami. Z pewnością mniej ochoczo niż pasywki. 😉 

Koncówki są tranzystorowe, preamp jest lampowy (nie hybryda), wyjście z DAC jest również na lampie. To czym napędzam kolumny ma duże znaczenie na bas, próbowałem z końcówką lampową i było gorzej na basie niż z tranzystorem. Wzmacniacze wbudowane w moje kolumny są z pewnością ochocze 🙂 Czarowanie mam na poziomie kolumn. Bartok zagrał na podobnym poziomie jak DAC MCD12000. Myślałem, że Bartok go zdeklasuje mocno a to podobny poziom. Mocno chwala DCS Lina, ponoć inny charakter grania, może warto wpisać na krótką listę?

Nie znam najnowszego DAC-a dCS-a. Wracając do Bartoka, co to znaczy na podobnym poziomie. Mac i dCS to tak odległe brzmieniowo światy, że jak zagrały bardzo podobnie, to coś innego mocno narzuca swój sznyt. Z jednej strony fajnie, bo dźwięk się Tobie podoba, ale z drugiej powoduje, że ciężko jest prze-aranżować estetykę grania systemu. Niestety nie chcąc wróżyć z fusów nie podejmuję się typowania potencjalnych zabawek. Nie znam punktu odniesienia i jego reakcji na wprowadzane zmiany. Ale nie zniechęcam do zabawy w poszukiwanie. To nasza karma. Ca jakiś czas swędzi nas tyłek i nic na to nie poradzimy. Tak więc trzymam kciuki. 😉 

J.

• Moderatorzy
46 minut temu, RadeX napisał:

Koncówki są tranzystorowe, preamp jest lampowy (nie hybryda), wyjście z DAC jest również na lampie. To czym napędzam kolumny ma duże znaczenie na bas, próbowałem z końcówką lampową i było gorzej na basie niż z tranzystorem. Wzmacniacze wbudowane w moje kolumny są z pewnością ochocze 🙂 Czarowanie mam na poziomie kolumn. Bartok zagrał na podobnym poziomie jak DAC MCD12000. Myślałem, że Bartok go zdeklasuje mocno a to podobny poziom. Mocno chwala DCS Lina, ponoć inny charakter grania, może warto wpisać na krótką listę?

Moje spostrzeżenie jest takie, że dużo zależy od tego czy idziesz tylko w pliki czy CD również - bo tutaj bardzo ważnym czynnikiem jest jakość samego transportu CD. Z wymienionych przez Cienie urządzeń miałem swoje, albo przynajmniej u siebie testowałem Weiss Audio 202 (przynajmniej na zdjęciach środka podobna konstrukcja do 501), mam dzielone MCD/MDA1000 Mcintosha MCT500+D1100 Mcintosha (na sprzedaż BTW). Testowałem stary Weiss audio vs DCS Debussy i mz były to porównywalne sprzęty jakościowo, Weiss lepsza soczystość rytm, bardziej mi pasowała barwa, natomiast DCS miał lepsze zróżnicowanie basu i efektowną (chociaż moim zdaniem sztucznie napompowaną) scenę i efekty przestrzenne. Dalej, porównywałem DCS Debussy z Network Bridge vs Bartok i uważam, że Bartok jest ograniczonym urządzeniem względem swojego starszego brata... Chyba (ale takich testów nie robiłem) dużo lepszym źródłem byłby zestaw DCS Vivaldi razem z dedykowanymi zegarami - ale cena to już zwala z nóg. No i nadal typ prezentacji dźwięku z DCS nie każdemu będzie pasował. 

Inny kolega który miał pożyczone ode mnie Mcintoshe na testach, stwierdził, że zarówno Weiss jak i MDA1000 a także D1100 są zdecydowanie lepsze od jego obecnego odtwarzacza CD (ma Mcintosh MCD600 i tak w ogóle planuje go zmienić na MCD12000 jakbyś zmieniał swój to daj znać).

27 minut temu, umka napisał:

Mac i dCS to tak odległe brzmieniowo światy, że jak zagrały bardzo podobnie, to coś innego mocno narzuca swój sznyt.

Tak było przez wiele lat, ale ostatnie pare lat DCS zrobił się ciut bardziej "ludzki" i "muzykalny" natomiast ostatnie dwie generacje Mcintosha, to z kolei bardzo mocna zmiana kierunku dźwięku w stylu większego detalu, przestrzenności - aspektów z których nigdy Mac kojarzony nie był. Zdecydowanie bliżej mu do DCS niż kilkanaście lat temu, gdy były to dwa inne światy. A właśnie takie opinie wyciągnąć można słuchając rzeczonego Bartoka z MCD600 (taki test był robiony), a także z DCS Rossini w tym systemie. 

Co innego stary Mcintosh MDA1000/MCD1000 to faktycznie całkiem inny świat niż jakikolwiek DCS. 

-----------------

Lampowy, srampowy.

Roznica jest jedynie taka, ze analogowy stopień wyjsciowy jest albo na lampach albo na opampach. Jedno i drugie ma swoje zady i walety. Kwestia gustu, najlepiej sprawdzic w swoim systemie.

Slucham ostatnio naprzemiennie krzemowego dCSa i lampowego Audio Note i w moim systemie moge żyć z jednym i z drugim

😍

Edytowane przez pmcomp

• Moderatorzy
1 minutę temu, pmcomp napisał:

Lampowy, srampowy.

Roznica jest jedynie taka, ze analogowystopien wyjsciowy jest albo na lampach albo na opampach. Jedno i drugie ma swoje zady i walety. Kwestia gustu, najpepiej sprawdzic w swoim systemie.

Dokładnie. Zresztą na przykład lampowy MCD12000 Mcintosha gra dźwiękiem bardziej detalicznym, szybkim i otwartym niż tranzystorowe/OPAMP odtwarzacze CD/DAC które grają bardziej "lampowo" niż lampa tego producenta. A mówimy. tym samym producencie i te same serie urządzeń... 

-----------------

7 minutes ago, umka said:

Nie znam najnowszego DAC-a dCS-a. Wracając do Bartoka, co to znaczy na podobnym poziomie. Mac i dCS to tak odległe brzmieniowo światy, że jak zagrały bardzo podobnie, to coś innego mocno narzuca swój sznyt.

na pewno wszystkie pozostałe elementy narzucają swoją sygnaturę, próbowaliśmy też podłączać Bartoka bezpośrednio pod końcówki aby sprawdzić odcisk preampa na sygnaturę dźwięku było minimalnie inaczej. To jest właśnie ciekawe, że to są dwa inne światy ale na tym poziomie podobne, przynajmniej w tym układzie pozostałych urządzeń i kolumn. Generalnie można odnieść wrażenie, że prezentacja Bartoka jest minimalnie bardziej gładka, słychać to było jedynie na nielicznych kawałkach i to na granicy percepcji.

13 minutes ago, plastik1989 said:

mam dzielone MCD/MDA1000

DAC-a z tego kompletu to wziąłbym nawet w ciemno 🙂

Czytajac internet odnosze nieodparte wrazenie, ze Bartok jest jakims „nieudanym” urzadzeniem. Nie wiem jak jest. Rossini i Vivaldi sa znakomite, znam je z dwoch warszawskich systemow. Byc moze przedobrzyli z „all in one” w tym Bartoku.

Jest takie przyslowie, ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego. Ale pewnie jak zawsze gra system, bo Rossini w bezposredni  polaczeniu z d’Agostino i jako streamer plikow z dysku potrafi zagrać zjawiskowo. Nawet na polipropylenowych kolumnach 😉 .

17 minutes ago, plastik1989 said:

Inny kolega który miał ode mnie moje Mcintoshe na testach stwierdził, że zarówno Weiss jak i MDA1000 a także C1100 są zdecydowanie lepsze od jego obecnego odtwarzacza CD (ma Mcintosh MCD600).

ale C1100 niema DAC

• Moderatorzy
5 minut temu, pmcomp napisał:

Czytajac internet odnosze nieodparte wrazenie, ze Bartok jest jakims „nieudanym” urzadzeniem. Nie wiem jak jest. Rossini i Vivaldi sa znakomite, znam je z dwoch warszawskich systemow. Byc moze przedobrzyli z „all in one” w tym Bartoku.

Jest takie przyslowie, ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego. Ale pewnie jak zawsze gra system, bo Rossini w bezposredni  polaczeniu z d’Agostino i jako streamer plikow z dysku potrafi zagrać zjawiskowo. Nawet na polipropylenowych kolumnach 😉 .

Ale obejrzyj sobie zdjęcia środka swojego Debussy, dodaj do tego zdjęcia środka NB i porównaj jak to się ma do tego co w środku ma Bartok. A Bartok ma jeszcze rozbudowaną sekcję sterowania wyświetlacza i opcjonalne wyjście słuchawkowe - odejmij te gadżety i zobacz co zostanie... Tu nie ma jakiejś czarnej magii czy voodoo, po prostu chcieli zrobić większe różnice między urządzeniami z początku półki i z końca i Bartoka wypuścili jako osłabiony entry level. Debussy całkiem wyleciał bo był tanim i bardzo zbliżonym jakościowo do wyższych modeli DACiem.

Patrz jak w starym katalogu to wyglądało. Debussy->Rossini-> Vivaldi. Cały Ring DAC ten sam, różnice głownie w zasilaniu... Szczególnie miedzy Debussy a Rossini nie widać różnic... 

5 minut temu, RadeX napisał:

ale C1100 niema DAC

Sorry, już poprawiłem. D1100.  DAC z preampem. 

7 minut temu, RadeX napisał:

ale C1100 niema DAC

To popełniłbyś błąd 🙂 Bo dobrze gra tylko z dedykowanym MCD1000. A próbowałem z kilkoma świetnymi transportami od Reimyo CDT777 Toku, przez Accuphase DP800, oraz MCT500, Sonic Frontiers SFT1 i paru jeszcze innych, dobrych sprzętów. Tylko z tym dedykowanym MCD1000 się idealnie zgrywa.

A na tego DACa polowałem równe 4 lata... Bardzo rzadko się poajwia w EU. Większość ogłoszeń to oszuści... Mi końcu udało się dorwać go w sklepie w Holandii. 

-----------------

13 minutes ago, plastik1989 said:

To popełniłbyś błąd 🙂 Bo dobrze gra tylko z dedykowanym MCD1000. A próbowałem z kilkoma świetnymi transportami od Reimyo CDT777 Toku, przez Accuphase DP800, oraz MCT500, Sonic Frontiers SFT1 i paru jeszcze innych, dobrych sprzętów. Tylko z tym dedykowanym MCD1000 się idealnie zgrywa.

A na tego DACa polowałem równe 4 lata... Bardzo rzadko się poajwia w EU. Większość ogłoszeń to oszuści... Mi końcu udało się dorwać go w sklepie w Holandii. 

przede wszystkim gratuluję zdobycia tego kompleciku , ciężko go zdobyć, na mnie robił zawsze wrażenie, tu też działa pewnie mój duży sentyment, myślałem też, że DAC z tego kompletu jest wart równiez sam, nie wiedziałem, że najlepszy to jest cały komplet. Swojego MCD12000 na pewno nie będę sprzedawał, ma dużo zalet, szukam po prostu drugiego DAC-a który miałby sygnaturę trochę mniej po szczegółowej stronie i też tylko do użycia zamiennego z MCD12000.

6 minut temu, RadeX napisał:

Swojego MCD12000 na pewno nie będę sprzedawał, ma dużo zalet, szukam po prostu drugiego DAC-a który miałby sygnaturę trochę mniej po szczegółowej stronie i też tylko do użycia zamiennego z MCD12000.

MSB?

BTW polecam siegnać po chinskiego DACa na 4xPCM63 za 4.000 zl. Dobre, niedrogie doswiadczenie, bylo w innym moim watku i na najlepszeodtwarzacze.pl.

Edytowane przez pmcomp

• Moderatorzy
23 godziny temu, umka napisał:

Nie mogłem wygumkować części wpisu, do którego chciałem się odnieść, dlatego zaznaczam, że piję do ostatniego zdania.

Zaznaczasz tekst w poście użytkownika i pojawia się przycisk „cytuj zaznaczone”. 

-----------------

Teraz, plastik1989 napisał:

Zaznaczasz tekst w poście użytkownika i pojawia się przycisk „cytuj zaznaczone”. 

Jacku … dasz rade. Nawet ja sie naumialem 😉 .

1 minutę temu, plastik1989 napisał:
23 godziny temu, umka napisał:

Nie mogłem wygumkować części wpisu, do którego chciałem się odnieść, dlatego zaznaczam, że piję do ostatniego zdania.

A lepiej byloby tak.

2 minutes ago, pmcomp said:

BTW polecam siegnać po chinskiego DACa na 4xPCM63 za 4.000 zl. Dobre, niedrogie doswiadczenie.

pewnie warto nawet posłuchać, nawet w ciemno, dość dużo mam niechęci do chińskich konstrukcji, wiec na pewno droższe konstrukcje nie wchodzą w grę. Co co konkretnego byś polecał aby po prostu spróbować?

• Moderatorzy
3 minuty temu, pmcomp napisał:

Jacku … dasz rade. Nawet ja sie naumialem 😉 .

A lepiej byloby tak.

Też mi trochę zajęło czasu przyzwyczajenie się. Kiedyś można było usunąć część cytowanego posta i odnieść się tylko do wybranej części. Ale wadą tego rozwiązania była możliwość edytowania cytowanego posta i zmanipulowanie wypowiedzi innego użytkownika… Niestety niektórzy to wykorzystywali. Teraz można zacytować albo całość posta bez żadnej edycji, albo wybrać pojedyncze zdanie. 

-----------------

8 minut temu, RadeX napisał:

pewnie warto nawet posłuchać, nawet w ciemno, dość dużo mam niechęci do chińskich konstrukcji, wiec na pewno droższe konstrukcje nie wchodzą w grę. Co co konkretnego byś polecał aby po prostu spróbować?

Balanced Mark DAC 4xPCM63 … tak to sie jakos nazywa. Okropnie muzykalna bestia.

Edytowane przez pmcomp

• Moderatorzy
17 minut temu, RadeX napisał:

przede wszystkim gratuluję zdobycia tego kompleciku , ciężko go zdobyć, na mnie robił zawsze wrażenie, tu też działa pewnie mój duży sentyment, myślałem też, że DAC z tego kompletu jest wart równiez sam, nie wiedziałem, że najlepszy to jest cały komplet. Swojego MCD12000 na pewno nie będę sprzedawał, ma dużo zalet, szukam po prostu drugiego DAC-a który miałby sygnaturę trochę mniej po szczegółowej stronie i też tylko do użycia zamiennego z MCD12000.

Skompletowanie całego zestawu zajęło mi ponad 5 lat.. Najpierw po roku szukania kupiłem transport i stwierdziłem że jakoś upoluję DACa. To był błąd bo jednak prawie wszyscy sprzedają je w komplecie… Upolować sam dac czy transport jest trudno bardzo. W zestawie jescze się raz na jakiś czas pojawiają… 

Po 4 latach szukania DACa w końcu zwątpiłem i orzesiadłem się na cały zestaw CD Reimyo TokuS… Jak tylko ułożyłem nowe sprzęty na półce to w zaufanym sklepie w Holandii z którego już parę rzeczy kupiłem, jak na złość pojawił się MDA1000… 🙂 Choć już go nie potrzebowałem to nie mogłem się powstrzymać i go kupiłem. 

Co do dać MDA1000 jest to bardzo dobry dac, śmiało może stawać w szranki z różnymi wymienianymi tu sprzętami. Gra inaczej niż każdy z nich, jest bardzo dobry ale też niczym szczególnym się nie wyróżnia. Natomiast zmienia się to w momencie użycia go z dedykowanym transportem Mcintsha. Nie chcę ferować wyroków o klasie tego sprzętu, ale na pewno mogę zaryzykować stwierdzenie że jest to zdecydowanie najlepszy odtwarzacz CD jaki kiedykolwiek zrobił Mcintosh… Do innych marek nie chcę porównywać bo to również kwestia gustu słuchającego. Ale dla fana Mcintsha, do porównań wewnątrz ich portfolio mogę posilić się zero-jedynkowa ocenę. 

-----------------

12 minut temu, RadeX napisał:

A jaka jest sygnatura MSB w porównaniu do DCS?

Ja nie wiem bo u siebie jeszcze nie sluchalem. A w internecie sam znajdziesz 😉 .

14 minut temu, plastik1989 napisał:

Skompletowanie całego zestawu zajęło mi ponad 5 lat.. Najpierw po roku szukania kupiłem transport i stwierdziłem że jakoś upoluję DACa. To był błąd bo jednak prawie wszyscy sprzedają je w komplecie… Upolować sam dac czy transport jest trudno bardzo. W zestawie jescze się raz na jakiś czas pojawiają… 

Po 4 latach szukania DACa w końcu zwątpiłem i orzesiadłem się na cały zestaw CD Reimyo TokuS… Jak tylko ułożyłem nowe sprzęty na półce to w zaufanym sklepie w Holandii z którego już parę rzeczy kupiłem, jak na złość pojawił się MDA1000… 🙂 Choć już go nie potrzebowałem to nie mogłem się powstrzymać i go kupiłem. 

Co do dać MDA1000 jest to bardzo dobry dac, śmiało może stawać w szranki z różnymi wymienianymi tu sprzętami. Gra inaczej niż każdy z nich, jest bardzo dobry ale też niczym szczególnym się nie wyróżnia. Natomiast zmienia się to w momencie użycia go z dedykowanym transportem Mcintsha. Nie chcę ferować wyroków o klasie tego sprzętu, ale na pewno mogę zaryzykować stwierdzenie że jest to zdecydowanie najlepszy odtwarzacz CD jaki kiedykolwiek zrobił Mcintosh… Do innych marek nie chcę porównywać bo to również kwestia gustu słuchającego. Ale dla fana Mcintsha, do porównań wewnątrz ich portfolio mogę posilić się zero-jedynkowa ocenę. 

Podobno jak z dzielonka MBL. @bubusia twierdzi, ze razem graja genialnie, a DAC osobno tak sobie.

Oczywiscie CD i 16/44.

Edytowane przez pmcomp

• Pokaż nowe odpowiedzi