Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacz liniowy vs impulsowy

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Piopio napisał:

. High-End w cenie samochodu mnie nie interesuje 😉 

Piszesz pora umierać!

Za tym zamiast znać wytyczane kierunki w audio i szukać w rozsądniejszej cenie czegoś w tym kierunku co by mieć wierniejszy przekaz muzyki Ty się zwijasz... 

DAC-a MSB pewnie też nie słuchałeś i nie masz stanu świadomości czy R2R odtwarza wierniej muzykę czy standard robi ją inaczej na nowo... 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

18 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

A tam, @il Dottore mówił,ze na każdym r2r słychac róznicę w porównaniu do delta costam.

Ja delta-sigma rozpoznaję nawet gdy gra przez ścianę. Bo tynk obłazi. 😄 

9 godzin temu, ASURA napisał:

dopieszczony Sigma Delta u Esoterica

Sprotezowana delta-sigma pozostanie delta-sigma. Ja słuchałem delta-sigma za ponad 50 tys funtów (full stack dCS) - nie do wytrzymania to było.

Natomiast moją Havanę porównywałem bezpośrednio do delta - sigma w cenie max 12 tys € (Meridian Signature Reference). Nie grało to muzyki w porównaniu. Właściciel był bardzo smutny. 🙂 

Zaś tańszymi delta-sigma Havana po prostu zamiatała podłogę.

Dlatego mój nowy DAC ma bardzo trudne zadanie. Żeby zastąpić Havanę nie wystarczy grać dobrze i poprawnie.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

18 minut temu, il Dottore napisał:

Sprotezowana delta-sigma pozostanie delta-sigma. Ja słuchałem delta-sigma za ponad 50 tys funtów (full stack dCS) - nie do wytrzymania to było.

Natomiast moją Havanę porównywałem bezpośrednio do delta - sigma w cenie max 12 tys € (Meridian Signature Reference). Nie grało to muzyki w porównaniu. Właściciel był bardzo smutny. 🙂 

Zaś tańszymi delta-sigma Havana po prostu zamiatała podłogę.

Dlatego mój nowy DAC ma bardzo trudne zadanie. Żeby zastąpić Havanę nie wystarczy grać dobrze i poprawnie.

No to posłuchaj na fajnych kolumnach elektroniki z Cypru... Twój świat runie

35 minut temu, ASURA napisał:

posłuchaj na fajnych kolumnach elektroniki z Cypru

Słucham na fajnych kolumnach elektroniki z Tajwanu. W sumie to samo. To wyspa i to wyspa.  I grzech narzekać! 🙂 

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Mieszkając na wyspie innej opcji nie masz😉 ja jednak wybrał bym Cypr😎

4 godziny temu, il Dottore napisał:

Ja słuchałem delta-sigma za ponad 50 tys funtów (full stack dCS) - nie do wytrzymania to było.

O kurcze-to dobrze,ze nie kupiłem😉

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, ProjectPi napisał:

Spring 3.

ładny.
A masz z bezpiecznikiem synergistic research pink fuse za jedyne 240 ojro,czy ze zwykłym?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

10 minut temu, Pseudodrummer napisał:

z bezpiecznikiem synergistic research pink fuse za jedyne 240 ojro,czy ze zwykłym?

Wersja kte, oryginalnie posiada "lepszego chińczyka" (red nano), za firmowe tuzy-fuses, trza niebagatelną dopłatę uiścić..nic za darmo😉

2 minuty temu, Genezyp napisał:

Wersja kte, oryginalnie posiada "lepszego chińczyka"

Ale nawet wersja KTE nie posiada prawdziwego trybu NOS z brakiem filtrowania cyfrowego. To co Holo określa jako "NOS" na pomiarach pokazuje dzwonienie czyli jakieś filtry są tam czynne.

Z tego powodu nie kupiłem.

5 godzin temu, ASURA napisał:

Za tym zamiast znać wytyczane kierunki w audio i szukać w rozsądniejszej cenie czegoś w tym kierunku co by mieć wierniejszy przekaz muzyki Ty się zwijasz... 

Uważam, że osiągnąłem zadawalający  realizm w umiarkowanej cenie (dzięki Chińczykom 😉 ). Słucham też drogich zestawów i mam porównanie.  

Zostaję teraz melomanem 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 minut temu, il Dottore napisał:

Ale nawet wersja KTE nie posiada prawdziwego trybu NOS z brakiem filtrowania cyfrowego. To co Holo określa jako "NOS" na pomiarach pokazuje dzwonienie czyli jakieś filtry są tam czynne.

Z tego powodu nie kupiłem.

Powody twoja sprawa. Ale ze przy tym bzdurzysz, to już gorzej.

Wskaż no jakiś dowód na brak NOS.

10 minut temu, Genezyp napisał:

Wiem jak gra ten dac w nos i przy użyciu os -hq playera

Też go używam w takich trybach, z hq playerem dla OS.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

8 godzin temu, il Dottore napisał:

Ja słuchałem delta-sigma za ponad 50 tys funtów (full stack dCS) - nie do wytrzymania to było

Gdybyś wywalił te 50 tys. na ten zestaw piałbyś z zachwytu 😄

31 minut temu, bum1234 napisał:

Gdybyś wywalił te 50 tys. na ten zestaw piałbyś z zachwytu 😄

Masz pierwszego plusa ode mnie  😄 tak działa nasza psychika... każdy tak działa, ważne żeby się szybko budzić

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

10 godzin temu, il Dottore napisał:

No tak.
Tynk zżera dzwięk.

5 godzin temu, Piopio napisał:

Zostaję teraz melomanem

Nie wierzę 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

21 minut temu, Lech36 napisał:

Nie wierzę 😉.

Razem z króliczkiem będę pił kawę i słuchał muzyki 😉 Osiągnąłem satysfakcjonujący mnie poziom zarówno w cyfrze jak i analogu. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 26.04.2025 o 18:06, Piopio napisał:

Razem z króliczkiem będę pił kawę i słuchał muzyki 😉 Osiągnąłem satysfakcjonujący mnie poziom zarówno w cyfrze jak i analogu. 

Ja też, ale głównie w cyfrze 🙂. Analogu od długiego czasu nie używam choć jedno źródło mam.

W dniu 26.04.2025 o 12:17, il Dottore napisał:

To co Holo określa jako "NOS" na pomiarach pokazuje dzwonienie czyli jakieś filtry są tam czynne.

Bałeś się że nie odróżnisz tego "dzwonienia" od dzwonka telefonu 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

8 minut temu, Lech36 napisał:

Bałeś się że nie odróżnisz tego "dzwonienia" od dzwonka telefonu

Dokładnie! 🙂 

• Pokaż nowe odpowiedzi