Skocz do zawartości
IGNORED

Doradźcie, jaki smartfon?

Rekomendowane odpowiedzi

No teraz tak. Dla mnie od 20lat najważniejszy był aparat. W Oneplus jest dobry aparat, świetna bateria i piekielna szybkość. Mimo że telefon nie jest jakiś malutki, leży wiele lepiej w dłoni niż samsung ultra. 

?👈

• 2 tygodnie później...

Zoom jak na telefon całkiem cslkikw. Do 30x jest całkiem znośnie. 

IMG20240430155035_copy_4096x3072.jpg

IMG20240430155038_copy_4608x3456.jpg

IMG20240430155046_copy_4608x3456.jpg

Nie wiem czemu forum zawsze tak zaniża jakość fot. 

?👈

• 2 tygodnie później...

Nowy Huawei Pura 70 Ultra 

https://consumer.huawei.com/pl/phones/pura70-ultra/specs/

Mimio ze poniekąd Google wróciło chyba będzie już za późno żeby odzyskać dawny prym. Za dużo czasu minęło. No i cena...

Edytowane przez rafal735r

?👈

• 2 miesiące później...
Godzinę temu, 5maniek napisał:

Zastanawiam się nad Google pixel 8pro, ktoś miał do czynienia, jakieś uwagi....? Bardzo proszę. 

Miałem kupić pixel 8 bodajże, ale ekran męczył mi oczy. W sumie cieszę że mogłem się pobawić przed zakupem...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Może był za jasno ustawiony? :D

Też myślałem nad Pixelem, ale nie było ich oficjalnie w PL, co generowało niedogodności. Wziąłem Motkę. Seria Edge 30 jest fajnie wyceniona. 

.

Średnio, dla mnie wystarczająco, jest to najgorszy aspekt tego telefonu. W tej cenie (1,5-2k) nie można mieć wszystkiego. Wyższy model pewnie robi lepsze. To mój: https://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/edge30fusion/

.

9 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Miałem kupić pixel 8 bodajże, ale ekran męczył mi oczy. W sumie cieszę że mogłem się pobawić przed zakupem...

Tam zapewne jest tryb ochrony oczu jak w każdym smartfonie. Można sobie wyregulować ekran na cieplejsze barwy suwakiem. 

?👈

2 godziny temu, J4Z napisał:

Średnio, dla mnie wystarczająco, jest to najgorszy aspekt tego telefonu. W tej cenie (1,5-2k) nie można mieć wszystkiego. Wyższy model pewnie robi lepsze. To mój: https://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/edge30fusion/

Dzięki, dla mnie to jedna z najważniejszych rzeczy w telefonie, więc pas

1 godzinę temu, rafal735r napisał:

Tam zapewne jest tryb ochrony oczu jak w każdym smartfonie. Można sobie wyregulować ekran na cieplejsze barwy suwakiem. 

Nie, to jest kwestia migotania i PWM. Jestem wrażliwy na to bo męczą mnie TV OLED również. Co ciekawe ekrany telefonów Samsung z serii S i IPhone mnie w ogóle nie męczą mimo że parametry migotania raczej przeciętne miały z tego co pamietam. Ale jakis tablet Samsunga musiałem oddać bo po 5 minutach miałem czerwone oczy. Zamiana na ipad i mogę siedzieć godzinami bez jakiegokolwiek zmęczenia. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

12 godzin temu, 5maniek napisał:

Zastanawiam się nad Google pixel 8pro, ktoś miał do czynienia, jakieś uwagi....? Bardzo proszę. 

Też o nim myślałem. Ale z tego, co dowiedziałem się na temat telefonów tej marki - problemem jest procesor. Ten, którym się tak szczycą. Jest tak mocno podkręcony, że istotnym problemem jest przegrzewanie . Bateria wystarcza na bardzo krótko. Natomiast bardzo długo się ładuje. Poza tym bardzo fajny.

Za to wczoraj oglądałem Xperię 10 VI. Gdyby mieli czarną, kupiłbym. Trochę dziwna przez swoje wymiary ale po chwili zabawy telefonem te wymiary okazują się OK. No i ma wejście na słuchawki co dla mnie jest bardzo ważne. A Soniacze zawsze dobrze sprawdzały się w roli źródła 

Dzięki za wpisy. Na razie mi się nie pali (nomenomen) więc poczekam na jakiegoś hiciora nie za pierdylion. Jakby ktoś coś to - proszę - podpowiadajcie. Foto w telefonie ważne dla mnie.

Pozdrawiam

Edytowane przez 5maniek

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

Ale mój telefon troluje swoich użytkowników. Podobnie jak stara afera z Huawei P30 Pro. 

Zdjęcie księżyca sprzed chwili 😂

IMG_20240713_211653_copy_4096x3072.jpg

IMG20240713211830_copy_5414x4061.jpg

?👈

W dniu 13.07.2024 o 07:02, stach_s napisał:

Jak tam fotki z Motki?? 

Pytam, bo kiedyś miałem i to porażka była niestety... 

Ale też nie jest to jakaś porażka. Można w tej cenie lepiej, ale trzeba by było z czego innego zrezygnować. Zależy jakie masz wymagania. Śmiało można powiedzieć, że to nie są te crapowate Motki co kiedyś. 

Wyżej mowa o Pixelach. One ponoć robią dobre fotki w swoich przedziałach cenowych. 

W dniu 13.07.2024 o 11:24, piotrek7 napisał:

Też o nim myślałem. Ale z tego, co dowiedziałem się na temat telefonów tej marki - problemem jest procesor. Ten, którym się tak szczycą. Jest tak mocno podkręcony, że istotnym problemem jest przegrzewanie . Bateria wystarcza na bardzo krótko. Natomiast bardzo długo się ładuje. Poza tym bardzo fajny.

Ogólnie to później pojawiają się głosy, że SI uczy się zarządzania baterią, prockiem i po czasie jest lepiej.  

Z baterią w Motce też tak miałem, że czas pracy na baterii wydłużył się. 

Edytowane przez J4Z

.

14 godzin temu, J4Z napisał:

Ogólnie to później pojawiają się głosy, że SI uczy się zarządzania baterią, prockiem i po czasie jest lepiej.  

Być może. Niemniej mało prawdopodobne aby uczenie się rozwiązało problem długiego ładowania. 

14 godzin temu, J4Z napisał:

Z baterią w Motce też tak miałem, że czas pracy na baterii wydłużył się. 

Z Poco też tak miałem i to nawet bez AI. Patent polega na tym, że jak bierzesz do ręki nowy telefon, zaczynasz się nim bawić. Bez przerwy sprawdzasz jego funkcje, testujesz ustawienia . I to wszystko wysysa baterię jak młody cielak. Z czasem zabawka nudzi się i zaczyna się korzystać normalnie z telefonu. I bateria starcza na dłużej  

21 minut temu, piotrek7 napisał:

Być może. Niemniej mało prawdopodobne aby uczenie się rozwiązało problem długiego ładowania. 

Raczej niemożliwe 

21 minut temu, piotrek7 napisał:

Z Poco też tak miałem i to nawet bez AI. Patent polega na tym, że jak bierzesz do ręki nowy telefon, zaczynasz się nim bawić. Bez przerwy sprawdzasz jego funkcje, testujesz ustawienia . I to wszystko wysysa baterię jak młody cielak. Z czasem zabawka nudzi się i zaczyna się korzystać normalnie z telefonu. I bateria starcza na dłużej  

Nie w moim przypadku 

Edytowane przez J4Z

.

20 godzin temu, J4Z napisał:

Śmiało można powiedzieć, że to nie są te crapowate Motki co kiedyś. 

Zdecydowanie. Ostatnio poleciłem teściowej tanią Edge 30 neo i jest to na prawdę przyzwoity, tani telefon. Sam go konfigurowałem dla niej podczas pierwszego uruchomienia i byłem zaskoczony, jak dobry smartfon można mieć za tak nieduże pieniądze. Obecnie widzę cenę 799, a wtedy udało się kupić za 699. Bajka.

W dniu 13.07.2024 o 09:59, marcinmarcin napisał:

Nie, to jest kwestia migotania i PWM. Jestem wrażliwy na to bo męczą mnie TV OLED również. Co ciekawe ekrany telefonów Samsung z serii S i IPhone mnie w ogóle nie męczą mimo że parametry migotania raczej przeciętne miały z tego co pamietam. Ale jakis tablet Samsunga musiałem oddać bo po 5 minutach miałem czerwone oczy. Zamiana na ipad i mogę siedzieć godzinami bez jakiegokolwiek zmęczenia. 

Amoledy Samsunga są "oczojebne", ja tak akurat lubię. Trochę dziwi mnie co piszesz o oledach. Zależy jakiej marki telewizor. Sony np mają niższa jasność maksymalną niż np wyżyłowany LG. Wyczytałem, że inżynierowie Sony zrobili to z rozmysłem,żeby matryca się nie wypalała i działała jak najdłużej. Sam mam oleda Sony i mam nadzieję, że to nie było tylko czcze gadanie. 😉

Dzień bez muzyki dniem straconym.

20 godzin temu, piotrek7 napisał:

Być może. Niemniej mało prawdopodobne aby uczenie się rozwiązało problem długiego ładowania

A da się wolniej od Samsungow Ultra? 😁 Top of the top i 25W. Papierowo 45W, ale testy wykazały zerowa różnice w czasie. W sumie telefon kosztuje tylko koło 7tys to na czymś musieli zaoszczędzić. No i odrazu po zakupie koniecznie lecieć po ładowarkę do sklepu. 

?👈

14 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

Ostatnio poleciłem teściowej tanią Edge 30 neo

Chciałem ją wziąć ze względu na indukcję, ale ostatecznie zdecydowałem się na mocniejszą fusion. 

.

9 godzin temu, rafal735r napisał:

A da się wolniej od Samsungow Ultra? 😁 Top of the top i 25W. Papierowo 45W, ale testy wykazały zerowa różnice w czasie. W sumie telefon kosztuje tylko koło 7tys to na czymś musieli zaoszczędzić. No i odrazu po zakupie koniecznie lecieć po ładowarkę do sklepu. 

Jak kupujesz ultra, to nie biadolisz, że drogi i nie ma ładowarki. Ładowarka 25w ładuje ten tel na prawdę szybko i jest to w zupełności wystarczające. Oczywiście, że są szybsze. Ale wtedy placz, bo aparat robi zle zdjęcia,albo inne lamenty. 😉

Ja do Samsunga raczej nie wrócę. Przerobiłem Ultra i Plusy i zwykle. A brak ładowarki i 25W to jest żart z klienta w tej cenie i tyle. 25W to było dobre, ale 5lat temu, a nie dziś. 

?👈

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Ja do Samsunga raczej nie wrócę. Przerobiłem Ultra i Plusy i zwykle. A brak ładowarki i 25W to jest żart z klienta w tej cenie i tyle. 25W to było dobre, ale 5lat temu, a nie dziś. 

Czego teraz używasz?

4 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Czego teraz używasz?

W dniu 6.02.2024 o 21:09, rafal735r napisał:

Ja wróciłem do chińczyka. Teraz mam Oppo Find X5 Pro. Lepiej mi się tego używa od Samsunga. Bateria lepiej trzyma, szybko ładuje i wiele poreczniejszy. 

.

Godzinę temu, staropolanka2000 napisał:

Czego teraz używasz?

Oneplus 12 

Bije jak dla mnie Samsunga Ultra. Wygodniejszy, ładownie 100W, bateria trzyma nadwyraz dobrze. Ogólnie nie ma się czego przyczepić. I cena dobra. 

Godzinę temu, J4Z napisał:

Oneplus zastąpił Oppo i od tego czasu nawet nie myślę o zmianie. Ale w sumie to ten sam koncern plus jeszcze Realme i VIVO. 

?👈

W dniu 30.04.2024 o 16:16, rafal735r napisał:

Nie wiem czemu forum zawsze tak zaniża jakość fot. 

Limit do 4mb, dla usera bez premium nie wiem czy nie mniej. Imo tragedia

.

Też miniatura jest bardzo złej jakości. Jak się kliknie, jest trochę lepiej. Ogólnie ja zacząłem używać imgura i wrzucam linki. Jakość chyba ze strat a i prawdopodobnie dłużej powisi - jak się zalogowałem, okazało się że mam tam foty sprzed 9 lat.

.

• Pokaż nowe odpowiedzi