Skocz do zawartości
IGNORED

Kable audio cz.2

Kable audio cz.2  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ktoś po przeczytaniu jakiegokolwiek tematu, postu recenzji, komentarza w temacie wpływu kabli na odbiór systemu ,zmienił zdanie??

• Tak
      11
    • Nie
      35

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, Kostucha napisał:

Wiem, że nie do mnie. A co ja też? 🙂

Mam nadzieję, że Ty też nie poczułeś się dotknięty. I że nikt nie poczuł się dotknięty. Luz 👍

52 minuty temu, Kostucha napisał:

Iro III lubi gierki słowne i o to chodzi. Luz 👍🏻

Mój post to była właśnie gierka słowna, które Twoim zdaniem tak lubi iro III. Nie poczuł się dotknięty, więc założyłem, że zrozumiał intencję. Nie rozkręcajmy się.

2 minuty temu, spokojnie napisał:

Mam nadzieję, że Ty też nie poczułeś się dotknięty. I że nikt nie poczuł się dotknięty. Luz 👍

Mój post to była właśnie gierka słowna, które Twoim zdaniem tak lubi iro III. Nie poczuł się dotknięty, więc założyłem, że zrozumiał intencję. Nie rozkręcajmy się.

Dotknięty miałbym się poczuć przez internet? A w jaki sposób? 😉

3 minuty temu, Kostucha napisał:

Np. poprzez "zakłócenia z sieci", ktore dostają się do PC za pomocą słabej sieciówki.

Smarka używasz? Nadal nie jesteś wolny od "zakłóceń"! 

W czasie ładowania go, to co innego sie dzieje? Potem, podobnie jak w audio (z uzwojeń trafa do toru sygnałowego 🤗), te zakłócenia co to rezydują już w baterii, idą dalej i jesteś...dotknięty 😂

2 minuty temu, Kostucha napisał:

A w jaki sobie tylko zamarzysz. Wiesz, niektórzy są w stanie bez odsłuchu, przez internet jedynie ocenić że zmiana kabla w czyimś setupie niczego nie zmienia w brzmieniu, więc nie takie rzeczy mogą się dziać przez net :)

8 minut temu, iro III napisał:

Np. poprzez "zakłócenia z sieci", ktore dostają się do PC za pomocą słabej sieciówki.

Smarka używasz? Nadal nie jesteś wolny od "zakłóceń"! 

W czasie ładowania go, to co innego sie dzieje? Potem, podobnie jak w audio (z uzwojeń trafa do toru sygnałowego 🤗), te zakłócenia co to rezydują już w baterii, idą dalej i jesteś...dotknięty 😂

Bardziej poczułem się „kopnięty” przez sieciówkę kiepskiej jakości, ale to już inna historia ☠️😁

36 minut temu, spokojnie napisał:

A w jaki sobie tylko zamarzysz. Wiesz, niektórzy są w stanie bez odsłuchu, przez internet jedynie ocenić że zmiana kabla w czyimś setupie niczego nie zmienia w brzmieniu, więc nie takie rzeczy mogą się dziać przez net 🙂

Właściwie coś w tym jest. Nasze ukochane audio, bo tacy z nas duże dzieci, traktujemy niemal jak najbliższych. Można poczuć się dotkniętym, kiedy nasze graty ktoś uzna za szajs 😠🙂

Edytowane przez Kostucha

Jakże to tak? Nie wzywacie plebana żeby pokropił nowy kabel? To kolosalnie wpływa na czarne tło.

Nie nadajecie swoim kabelkom imion? Toż one odwdzięczą się wam za to żywymi barwami i precyzją trzeciego planu.

Wasze żony, matki, kochanki nie dziergają dla nich na szydełku gustownych wdzianek istotnie ocieplających dźwięk?

Nie witacie ich czule z rana żeby nie cięły sybilantami?

No dobrze, to żart, ja też tego nie robię. W zamian za to słucham i albo to, co słyszę akceptuję, albo nie. 

Ja może nie nazywam po imionach swoich sprzętów ale jeżeli coś mi się podoba to wyjątkowo się do tego przywiązuje. I nie powiem że każda sprzedaż przyszła mi łatwo.

Ja z a w s z e poprawiam po nieudolnej fabryce. Nigdy nie było funkcjonalne w pełni mimo że nowe.

Niedoróbki wymagają otwarcia obudowy i dostępu do środka. 

Głównie mechaniczne - za duże luzy w połączeniach skręcanych były, co wymagało zespolenia. 

W zasadzie luzy też przy transporcie mogły powstać.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

I nie ma ich tam kto naprostować? 

🙂

tu dyskusji i kablach już nie ma.

wycieczki personalne, kłótnie, i obrażanie innych. Tyle zostało z wymiany post pod postem i kablach. 

Mam pomysł: złotousi będę napierd.lać, a głucholce nie będą reagować - pasuje taka forma dyskusji o kablach? Nie żebym fantazjował, bo pretensje ze strony złotouchych, że głucholec o odmiennych poglądach zabrał to standard tego Forum. Czy w Twojej ankiecie były szukać mi się nie chce, ale w moje wielokrotnie.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 5.04.2023 o 20:38, freepio napisał:

Dlatego dla nowych osób najbardziej miarodajne i przydatne będą same wyniki ankiety 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyli na forum o plaskiej ziemi dla nowego czlonka grupy najbardziej miarodajne beda brednie o tym ze ziemia jest plaska tylko dlatego ze wiekszosc twierdzi ze tak wlasnie jest? 

Na forum o plaskiej ziemi tez moga sobie zrobic ankiete czy ziemia jest plaska czy tez nie. Jakich wynikow sie spodziewasz? Czy te wyniki beda mialy cos wspolnego z prawda?

Ukryta Zawartość

W dniu 6.04.2023 o 15:36, Piotr Sonido napisał:

Zgadzam się.

I dlatego może nie powinno być w tym komentarzy po którejś tam stronie.

Koń potrafi lepiej patrzeć na wyniki niż ty.

Ciekawe czy jak ty miałbyś na przykład swoją firmę produkującą kable.

Zlokalizowana w Warszawie

Bierze miedź od polskich producentów.

Fajne końcówki, dobre wykonanie, pracowników, magazyn, linię produkcyjną w mieście gdzie to wszystko kosztuje.

To czy nadal chciałbyś aby ludzie kupowali od ciebie poniżej twoich kosztów produkcji 

Nie mogę tego zrozumieć po prostu dlaczego niektórzy tak bardzo chcą wpływać na innych. 

Teraz szczerze 

Co wam do tego że ktoś chce przetestować kable albo kupić kabel za tysiąc +?

Co to kogo obchodzi?

To zazdrość?

Chęć wymadrzania się na forum?

Nie wiem bo wytłumaczcie mi?

Koszty produkcji to koszty produkcji. Dorabianie teorii do produktu zeby zwiekszyc marze to inna sprawa.

To jak to jest? Sa drogie bo produkcja i materialy sa drogie, czy dlatego ze maja jakis magiczny wplyw na brzmienie?

3 minuty temu, BlueDot napisał:

Koszty produkcji to koszty produkcji. Dorabianie teorii do produktu zeby zwiekszyc marze to inna sprawa.

To jak to jest? Sa drogie bo produkcja i materialy sa drogie, czy dlatego ze maja jakis magiczny wplyw na brzmienie?

Są drogie, dlatego mają wpływ.

35 minut temu, BlueDot napisał:

Czyli na forum o plaskiej ziemi dla nowego czlonka grupy najbardziej miarodajne beda brednie o tym ze ziemia jest plaska tylko dlatego ze wiekszosc twierdzi ze tak wlasnie jest? 

Na forum o plaskiej ziemi tez moga sobie zrobic ankiete czy ziemia jest plaska czy tez nie. Jakich wynikow sie spodziewasz? Czy te wyniki beda mialy cos wspolnego z prawda?

"Argument" o płaskiej ziemi padał już tutaj wielokrotnie 😁

Ta powtórka potwierdza, że długość i chaotyczność wątku zniechęca do czytania. Wyniki ankiety zaś są czytelne już na pierwszy rzut oka 🤷

Edytowane przez freepio
W dniu 6.04.2023 o 16:28, iro III napisał:

Albo faktycznie, nie wiesz, albo prowokujesz.

Dawno już podawałem taką oto myśl - jak ktoś lubi i chce mieć drogie  POŁĄCZENIA pomiędzy elementami systemu audio, nic nikomu do tego.

Stać go, niechaj je łączy najdroższymi z możliwych drutkami.

Niech się tym chwali jeśli mu to potrzebne do czegoś, niech zdjęcia zamieszcza, ludze mają różne potrzeby w dobie social media.

Jedyne co wyzwala odruch  "protestu", to opowieści o ich (nierzadko kolosalnym) wpływie na brzmienie. Po cóż dorabiać do swojego (już przecież haj systemu) takie bajki?

To on, ten haj system, bez tego odrutowania NAPRAWDĘ nie "zagra"? Taka z niego ezoteryczna "mimoza"? 

Zamiast mieć jaja i odważnie wywalić, prosto z mostu "cienkim bolkom" - stać mnie na najdroższe elementy, to i ich połączenia będę miał najdroższe, bo dla mnie najdroższe jest najlepsze, lub po prostu tak lubię.

Koniec przekazu.

Taką motywację rozumiem, gość nie musi się dowartościowywać, aspirować do jakiejkolwiek "elity".

Z kimś takim na pewno nie będę o tym dyskutował, czy go uświadamiał.

Nie rozumiem za to bajek o tym, że wypasione sprzęty nie zagrają na  "sznurówkach", że brzmienie się zdegraduje, bo to są bajki dla naiwnych lub technicznie niezorientowanych, za to pełnych "wiary".

Dlatego takie opowieści trzeba "prostować".

A najsmieszniejsze jest to ze wiekszosc zlotouchych czesto laczy stare budzetowe sprzety kablami za wielokrotnosc wartosci tego sprzetu. Tak wynika z mojej obserwacji tego forum.

Dziwne zjawisko ma miejsce tez w salonach audio gdzie do sprzetu poleca sie kable za 1/3 jego wartosci. Moze dlatego pozniej powstaja jaki kabel do tego czy tamtego wzmacniacza bo ludzie staraja sie zweryfikowac postepowanie sprzedawcy polecajacego tak drogi kabel.

3 minuty temu, freepio napisał:

"Argument" o płaskiej ziemi padał  już tutaj wielokrotnie 😁

Ta powtórka potwierdza, że długość i chaotyczność wątku zniechęca do czytania. Wyniki ankiety zaś są czytelne już na pierwszy rzut oka 🤷

Ankieta niczego nie udowadnia. Myslisz ze jak wymyslono szczepionke na cos to robili ankiete czy badania zeby udowodnic skutecznosc?

2 minuty temu, BlueDot napisał:

A najsmieszniejsze jest to ze wiekszosc zlotouchych czesto laczy stare budzetowe sprzety kablami za wielokrotnosc wartosci tego sprzetu. Tak wynika z mojej obserwacji tego forum.

"Najśmieszniejsze" są takie z sufitu wzięte tezy. Co sądzi większość, dobrze pokazują wyniki ankiety.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiedzialem ze dzialanie czegos potwierdza sie ankietami 😄

Ankietami to naganiacze badaja rynek po to zeby sprawdzic czy dany towar bedzie szedl czy raczej nie bedzie zainteresowania.

2 minuty temu, freepio napisał:

Co sądzi większość, dobrze pokazują wyniki ankiety.

Na forum płaskoziemców większość uważa, że ziemia jest płaska - czy to oznacza, że ziemia jest płaska?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, freepio napisał:

"Najśmieszniejsze" są takie z sufitu wzięte tezy. Co sądzi większość, dobrze pokazują wyniki ankiety.

Ukryta Zawartość

Najsmieszniejsze jest to, ze dorosly facet uwaza ze ankieta jest dowodem na cos 😄

Teraz, szymon1977 napisał:

Na forum płaskoziemców większość uważa, że ziemia jest płaska - czy to oznacza, że ziemia jest płaska?

On mysli ze ankieta mozna cos udowodnic. Myli badanie rynku/srodowiska z dowodami naukowymi.

Ukryta Zawartość

10 minut temu, BlueDot napisał:

Ankieta niczego nie udowadnia. Myslisz ze jak wymyslono szczepionke na cos to robili ankiete czy badania zeby udowodnic skutecznosc?

Ankieta nie udowadnia. Badania robiono.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Przecież ziemia jest płaska, dlaczego mieliby uważać inaczej 🤔

5 minut temu, BlueDot napisał:

Najsmieszniejsze jest to, ze dorosly facet uwaza ze ankieta jest dowodem na cos 😄

On mysli ze ankieta mozna cos udowodnic. Myli badanie rynku/srodowiska z dowodami naukowymi.

Eee tam - są śmieszniejsze rzeczy, np. gdy "dorosły facet" dyskutuje z własnymi wyobrażeniami na temat czyichś przekonań 🤷

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.