Skocz do zawartości
IGNORED

Super przewód zasilający, a kiepskie druciki do gniazda IEC wewnątrz wzmacniacza…

Czy słyszysz zmianę dźwięku, po wymianie fabrycznego przewodu zasilającego?  

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz zmianę dźwięku, po wymianie fabrycznego przewodu zasilającego?

• Tak
      45
    • Nie
      47
    • Trudno powiedzieć
      11

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, naczesany napisał:

e ma po prostu na tyle dobry sprzęt, że zmiana kabla ma znikomy wpływ na jego i tak już dobrze brzmiący system.

Każdy posiadający sprzęt spełniający normy dla hi-fi ma taki sprzęt 😉.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Po jakimś czasie stwierdził, że w mojej akustyce jego też by tak zagrało

Zestaw audiofilski w tamtej (jego) akustyce na pewno zabrzmiałby wybitnie, tak wynika z opisów brzmienia umieszczanych na tym forum 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

20 godzin temu, sidru napisał:

Mam tylko dwie sztuki Nordosta Frey2 AC. Dla mnie to hi-end. Na więcej mnie nie stać.

A kolumny i wzmak masz jakie/za ile?

13 godzin temu, naczesany napisał:

Tak wygląda włącznik w Roksan K3. Po kilku latach było tam sporo nalotu i czegoś w rodzaju czarnej mazi.

A listwa, to Brenenstuhl od środka. Sam posiadam zasilające Furu wysokie modele m.in 762 na FI32/28 i jeden 48NCF, w ścianie też Furu NCF, listwa Furu TP60E NCF. U mnie całość okablowania zasilającego miała znaczący (bardzo pozytywny) wpływ na dźwięk. I nie mam na myśli usprawiedliwiania się, że skoro tyle wydałem, to "musi grać" (jesteśmy poważni).

Natomiast to, że ktoś nie słyszy wpływu dobrze wykonanego kabla, coraz częściej tłumaczę sobie, że ma po prostu na tyle dobry sprzęt, że zmiana kabla ma znikomy wpływ na jego i tak już dobrze brzmiący system.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

01.jpg

Listwa_01.JPG

z tego powodu już dawno pozbyłem śię tym podobnego śmiecia i super listw,wszystko wpięte do gniazda w scianie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 minut temu, fan64 napisał:

z tego powodu już dawno pozbyłem śię tym podobnego śmiecia i super listw,wszystko wpięte do gniazda w scianie.

Musisz mieć sporo dziurek (gniazdek) chyba, że system klasyczny tj wzmacniacz + kompakt.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

12 godzin temu, porlick napisał:

No i w "ubranku" z grubego oplotu...

Niekoniecznie. Gniazda IEC audiofilskie za 550zł i za 15zł Allegro. Te za 15 wyglądają ładniej niż te audiofilskie. Równiutkie fazki na śrubki. Gniazdo jak laserem wycięte. Faktura plastiku gładka.Te audiofilskie wyglądają jak odlane w formie dłutem wydłubane w kawałku drewna. Jasne, bo przecież nie chodzi o wygląd gniazda, tylko o tę inżynierię na wyższym poziomie, która w środku drzemie. Druga sprawa to sama świadomość ceny i firmy powoduje z miejsca audiofilski orgazm i o tym wiedzą doskonale producenci tych zabawek, dlatego nawet nie starają się wykonać tego idealnie jak na audiofilskie 100 krotnie przepłacone gadżety przystało 🙂

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Zestaw audiofilski w tamtej (jego) akustyce na pewno zabrzmiałby wybitnie, tak wynika z opisów brzmienia umieszczanych na tym forum 😉.

Kolega chyba się zorientował, że kablami nie poprawi akustyki... no może coś tam na granicy percepcji, a minę miał jak ktoś, kto stracił czas i pieniądze.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
44 minuty temu, fan64 napisał:

U mnie tak samo. Najlepszy dźwięk.

Godzinę temu, Adasza napisał:

Dynaudio Sp40 i Calyx Cti

32 minuty temu, Kostucha napisał:

Niekoniecznie. Gniazda IEC audiofilskie za 550zł i za 15zł Allegro. Te za 15 wyglądają ładniej niż te audiofilskie. Równiutkie fazki na śrubki. Gniazdo jak laserem wycięte. Faktura plastiku gładka.Te audiofilskie wyglądają jak odlane w formie dłutem wydłubane w kawałku drewna. Jasne, bo przecież nie chodzi o wygląd gniazda, tylko o tę inżynierię na wyższym poziomie, która w środku drzemie. Druga sprawa to sama świadomość ceny i firmy powoduje z miejsca audiofilski orgazm i o tym wiedzą doskonale producenci tych zabawek, dlatego nawet nie starają się wykonać tego idealnie jak na audiofilskie 100 krotnie przepłacone gadżety przystało 🙂

Furutech ma bardzo dobre gniazda. Tylko wygrzewają się z dwa miesiące, nie wiem dlaczego tak długo.

11 minut temu, szymon1977 napisał:

Kolega chyba się zorientował, że kablami nie poprawi akustyki... no może coś tam na granicy percepcji, a minę miał jak ktoś, kto stracił czas i pieniądze.

Teraz panuje taka moda na forum.

Kupić ch.. kolumny, chu.. wzmacniacz, wstawić to w ch... akustykę a potem leczyć to na kablami,dsp i resztą gadżetów. 

Nic na to nie poradzimy.

9 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Nie, oceniam co ten kabel wnosi do systemu i czy te zmiany idą w dobrym kierunku czy nie. Napisałem o kablu, w którym jest przewód firmowy o zadeklarowanych parametrach,a nie jakiś no name. 

Każdy rodzaj przewodnika ma jakieś charakterystyczne cechy, inaczej grają z miedzi ofc, inaczej z occ, jeszcze inaczej gdy miedziane przewodniki są pokryte srebrem lub z czystego srebra. Inaczej brzmią wtyki pokryte złotem, inaczej rodem, inaczej z czystej miedzi bez platerowania. Inaczej też gdy korpus jest zrobiony z brązu lub z czystej miedzi lub czegokolwiek innego Można wymieniać długo. 

1 minutę temu, Tajitsu napisał:

Dokładnie! Zgadzam się! 

Szanowny Kolega @Cybermike1 podczas testów dobitnie wykazał różnice w brzmieniu rodu, srebra, złota czy niklu na wysokiej klasy systemie jaki posiada.

Różnice słychać nawet podczas odtwarzania w komórce (iPhone, Samsung).

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

11 minut temu, sidru napisał:

Furutech ma bardzo dobre gniazda. Tylko wygrzewają się z dwa miesiące, nie wiem dlaczego tak długo.

🤣🤣🤣

13 minut temu, sidru napisał:
Godzinę temu, Adasza napisał:

Dynaudio Sp40 i Calyx Cti

I masz kabel zasilający do wzmaka, w cenie tego wzmaka???

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Adasza napisał:

Tak

3 minuty temu, iro III napisał:

🤣🤣🤣

Wygrzewałem razem z bezpiecznikami nowymi, może dlatego tak długo.

5 minut temu, Adasza napisał:

Kto bogatemu zabroni.😀

4 minuty temu, sidru napisał:
5 minut temu, Adasza napisał:

Tak

A drugi w cenie kolumn? Podziwiam...🙂 

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, NRK napisał:

Kto bogatemu zabroni.😀

Oj kolego mylisz się. To było duże przegięcie dla mojego budżetu. Ale kable idealnie spinały system. To było to czego szukałem.

4 minuty temu, NRK napisał:
6 minut temu, Adasza napisał:

Kto bogatemu zabroni.😀

Tak samo jak mi pośmiać się 🙂 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Adasza napisał:

A drugi w cenie kolumn? Podziwiam...🙂 

A chodzę w dziurawych butach. Dlatego nie zawsze jest tak jak piszecie. 

6 minut temu, sidru napisał:

To było duże przegięcie dla mojego budżetu

Osobiście twierdzę, że wyrzuciłeś kasę w błoto.

Mogłeś mieć o kilka klas lepszy sprzęt.

Aczkolwiek to twoja sprawa na co wydajesz bilety Narodowego Banku Polskiego.

9 minut temu, Adasza napisał:

Jakby takich kabli użył do dynek c20 i Accuphase e800, to szacun ale to co tu mamy, to jakiś żart.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, NRK napisał:

Osobiście twierdzę, że wyrzuciłeś kasę w błoto.

Mogłeś mieć o kilka klas lepszy sprzęt.

Aczkolwiek to twoja sprawa na co wydajesz bilety Narodowego Banku Polskiego.

Jakby takich kabli użył do dynek c20 i Accuphase e800, to szacun ale to co tu mamy, to jakiś żart.

Ok. Rozumiem Twój sposób myślenia.

33 minuty temu, NRK napisał:

Kupić ch.. kolumny, chu.. wzmacniacz, wstawić to w ch... akustykę a potem leczyć to na kablami,dsp i resztą gadżetów. 

1. Kolega ma system lepszy o mojego, więc punktu widzenia wczorajszej przygody nie możemy go określić jako "chu.owy".

2. Nie planował kablami poprawiać akustyki tylko brzmienie.

3. DSP to nie jest gadżet.

-----

18 minut temu, Adasza napisał:

Niestety Admin pozbawił nas możliwości klikania "haha"

Edytowane przez szymon1977

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

-----

Niestety Admin pozbawił nas możliwości klikania"haha"

No właśnie. Nie dobry 🤠!

8 minut temu, szymon1977 napisał:

1. Kolega ma system lepszy o mojego, więc punktu widzenia wczorajszej przygody nie możemy go określić jako "chu.owy".

3. DSP to nie jest gadżet.

-----

Nie to miałem na myśli.

11 minut temu, szymon1977 napisał:

To drugie mocno zależy od tego pierwszego.

2 minuty temu, Adasza napisał:

To drugie mocno zależy od tego pierwszego.

Przekonał się, że o wiele bardziej niż poprawy kablami.

38 minut temu, sidru napisał:

🤣🤣🤣🤣🤣

20 minut temu, sidru napisał:

Ok. Rozumiem Twój sposób myślenia.

Nie przejmuj się.

Znam jeszcze większych orłów niż ty. Ważne że jesteś happy z tym co masz.

1 minutę temu, iro III napisał:
40 minut temu, sidru napisał:

🤣🤣🤣🤣🤣

Kabaret 🙂  

Dwie sytuancje:

1. Kable za 10k, wzmak kolumny źródło do 10k

2. Kable za 500zł, wmak kolumny, źródło za 19,5k

Kto stawia na który system?! 

• Pokaż nowe odpowiedzi