Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki mały projektor Full HD?

Rekomendowane odpowiedzi

44 minuty temu, brewka87 napisał:

"Laserowosc" w tym przypadku oznacza po prostu zmianę zrodła swiatła z tradycyjnej lampy na połprzewodnikowe.

Dokładnie. I zamiast kupować nową lampę raz w roku masz 10-20 lat żywotności źródła światła.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

8 godzin temu, il Dottore napisał:

No i już mam Netflixa na projektorze. Nawet hasła nie musiałem wpisywać, wszystko poszło bezpośrednio z mojego konta Google, bo Netflix mam na telefonie, więc hasło, kto ogląda itp, wszystko się przeniosło. Pełna funkcjonalność. Jedyna różnica taka, że aby oglądać Netflix, trzeba na głównym ekranie Android TV kliknąć ikonkę Nebula Play. 🙂 Bo ikonki Netflix nie ma. I pobrać sobie Netflixa ze sklepu Google bezpośrednio też się nie da. Jakieś sprawy licencyjne,czy coś. A Disney+ od razu był.

Nieważne. Teraz mogę w końcu oglądać moje seriale i nic nie trzeba streamować z kompa czy telefonu. Wystarczy urządzenie wielkości puszki piwa. 🙂 Jestem szczęśliwy jak świnia w błocie. 🙂

A wiesz, że są już projektory laserowe 3LCD? Epson robi.

I jak kolega zadowolony z Protektorka ? mam nadzieje że tak. Bo to się liczy 
Wczoraj obejrzałem strażników 3 4K i to najlepszy marvel od lat 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

355787458_815825016507828_9061613205841996826_n.thumb.jpg.361a0614ad38fb0e21930fd28c491918.jpg

Ale czekam na wersję 3D.. bo widać że to film z myślą o 3D. tak jak poprzednie części 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja coś takiego znalazłem....

Ukryta Zawartość

Może i YouTube ma obsługę 5.1 ale ja nie widziałem jeszcze materiału 5.1 na YouTube.
Dokładnie. I zamiast kupować nową lampę raz w roku masz 10-20 lat żywotności źródła światła.
Raz w roku, heheheh.

No chyba że się używa takiego projektora zamiast telewizora.
Ale to szkoda używać do takich celów.
Lepiej obejrzeć film na projektorze dobrej jakości, raz na jakiś czas a do oglądania codziennego kupić telewizor.
5.1 na YouTube już dawno. Też to testowałem. Nie zawsze jest taka możliwość. Na innym forum było to opisywane. 71798010af40cc60719ab624c7a73e7f.jpg02122f7b6426378d95cf8e8e53405985.jpg
Na jakim materiale miałeś to 5.1?

Ukryta Zawartość

Powiem RAF, że nie za bardzo pamiętam jak to tam było. Nie każdy materiał na to pozwala. Np na dekoderze UPC tego nie mogłem uzyskać. Ale bezpośrednio na aplikacji oleda LG już tak. I tak wróciłem do zwykłych ustawień bo coś mi tam nie pasowało w przełączaniu z ampli. I tego nie potrzebuję. Zrobiłem tylko test bo trafiłem na audio.com.pl opis tego i chciałem zobaczyć jak działa. Trailery filmów najczęściej to mają.

10 godzin temu, Pewex1988PL napisał:

I jak kolega zadowolony z Protektorka ? mam nadzieje że tak. Bo to się liczy 

Jakże mam nie być zadowolony, skoro mam teraz "całe kino w swoich rękach"? 🙂

Lubię elektroniczne zabawki, zawsze muszę mieć wypasiony laptop czy telefon, ale takiej radochy nie miałem już od kilkunastu lat, kiedy to nabyłem drogą kupna używany wzmacniacz Sugdena. I tak jak z Sugdenem - to jest cały nowy świat, nowe doświadczenie. I jeszcze taka refleksja mnie naszła - zabawka jest chińska. Zbudowana jak kasa pancerna, design bez zarzutu. Nawet soczewkę skurczybyki zrobili wpuszczoną do wewnątrz puszki, więc możesz toczyć ją po podłodze a szkła nie uszkodzisz. Pomyślano o wszystkim. Projektor chiński, telefon mam też chiński, laptopy dwa poprzednie były chińskie, teraz dla odmiany - z Tajwanu. O ile lat świetlnych jest już Europa technologicznie za Chinami... 😞

Ukryta Zawartość

Teraz jedyne, czym się przejmuję, to żeby popcornu nie zabrakło. 🙂

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

5 godzin temu, bl4ck napisał:

Tak dobry jak nowy Thor 🤭 ?

Lepszy. Najlepszy film superbohaterski od wielu lat.. Perełka w tym umierającym szambie.. 
Film dostał filmowe ziarno. A to chyba pierwszy taki przypadek w marvelu.. 
No i zobaczę jeszcze wersję 3D 

W dniu 8.07.2023 o 20:20, RAF77 napisał:

Może i YouTube ma obsługę 5.1 ale ja nie widziałem jeszcze materiału 5.1 na YouTube.

No  a ja właśnie widziałem....

Jakiś film pierwszy z brzegu....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 20230709_204746.thumb.jpg.8b16e628c0476229f0252b6f93c1dd37.jpg

Nie wnikam czy jakość jest zadowalająca....ale obala to tezę, że Youtube nie  posiada  dźwięku wielokanałowego...

I nie zaśmiecam już koledze...

Pozdro 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gmow1977

Dziś Strażniki Galaktyki 1 i 2 a jutro 3. 🙂 Zdjąłem kalendarz ze ściany, mam 100 cali i cieszę się jak głupi z bateryjki. 🙂

F0t6MBFWAAA0Jr_?format=jpg&name=4096x409

F0t6uvfX0AElAso?format=jpg&name=4096x409

F0t7Ln6WIAAN9GF?format=jpg&name=4096x409

F0t8Ht1XgAE7A35?format=jpg&name=4096x409

F0t9pnNWcAAqOrR?format=jpg&name=4096x409

F0t9uwyWAAAPn2S?format=jpg&name=4096x409

F0t-bd-WYAECQ5o?format=jpg&name=4096x409

F0t-yx-XoAIGYdB?format=jpg&name=4096x409

F0t_upqWwAAH6--?format=jpg&name=4096x409

33 minutes ago, RAF77 said:

Wygląda to, całkiem dobrze.

Ciekawe jak na zywo, bo jak wiadomo aparat telefonu przekłamuje. Tym bardziej podczas fotografowania migoczącego obrazu z projektora dlp. Na wielu zdjęciach zamieszczonych przez autora widac poziome tęczowe pasy, ktorych zapewne nie widac patrząc na obraz.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

1 godzinę temu, RAF77 napisał:

Wygląda to, całkiem dobrze.

Jak na puszkę piwa, to jest naprawdę spoko. Najbardziej mi się podoba Android TV - zero podłączeń, zero przewodów. Wszystko leci z puszki. 🙂No dziś akurat pójdzie po HDMI bo Strażników 3 jeszcze na Disney+ nie ma.

Jeśli chodzi o obraz to do OLED-a lata świetlne ale spokojnie bym porównał do LCD. Kolory fajne, zaskakujące czernie - to mnie dziwi. Dużo opcji regulacji obrazu włącznie z RGB.

39 minut temu, STELVIO napisał:

"Za tą cenę"

Dokładnie. Dużo powyżej oczekiwań.

Edytowane przez il Dottore

Mi brakuje w nim aby po naciśnięciu włącz puszka transformowała się w transformera który klęka i bronią robi rzut obrazu na ścienę...  😄  😄 😄

32 minuty temu, bl4ck napisał:

Mi brakuje w nim aby po naciśnięciu włącz puszka transformowała się w transformera który klęka i bronią robi rzut obrazu na ścienę...  😄  😄 😄

😍😍😍

Co dziś oglądacie? U mnie przygotowania do seansu w toku! 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

27 minut temu, il Dottore napisał:

😍😍😍

Co dziś oglądacie? U mnie przygotowania do seansu w toku! 🙂

Ukryta Zawartość

To dziś oglądam 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Pewex1988PL napisał:

To dziś oglądam 

Wizualnie to perełka się szykuje.

No  a ja właśnie widziałem....
Jakiś film pierwszy z brzegu....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 20230709_204746.thumb.jpg.8b16e628c0476229f0252b6f93c1dd37.jpg

Nie wnikam czy jakość jest zadowalająca....ale obala to tezę, że Youtube nie  posiada  dźwięku wielokanałowego...
I nie zaśmiecam już koledze...
Pozdro
Najwyraźniej mój TV Samsung z 2019 nie obsługuje YouTube 5.1

Coś czytałem, że wybrane modele Samsung i LG od 2020 obsługują a od 2021 wszystkie modele tych dwóch producentów.
Plus wszystkie tv z systemem Android tv, Google tv i Roku.

Teraz rozumiem dlaczego nie widziałem 5.1 na YouTube.
(Sprawdzałem ten sam film co na zdjęciach).
Trochę bez sensu.
Atmos z Netflix i Amazon telewizor puszcza a 5.1 z YouTube już nie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Strażnicy Galaktyki 3 - bardzo fajny!

F0zNEGVWYAIBnSG?format=jpg&name=large

F0zNEgvXwAcJ0Rv?format=jpg&name=large

F0zNE1DWAAI5IP9?format=jpg&name=large

F0zNFI-XsAAkwix?format=jpg&name=large

F0zMpMIWAAU3GIl?format=jpg&name=large

F0zMqGLX0AAJRwE?format=jpg&name=large

F0zMqpjXwAEOgPX?format=jpg&name=large

F0zMrHtXgAAQVXr?format=jpg&name=large

F0zMDgfXsAE2ow_?format=jpg&name=large

F0zMELPWcAMLSo6?format=jpg&name=large

F0zLslGWcAAU8U0?format=jpg&name=large

F0zLtQXWYAAJ3ii?format=jpg&name=large

F0zLtoeWIAAiC89?format=jpg&name=large

17 minut temu, stench napisał:

Na ile cali masz ustawione ?

Koło 100, nie mierzyłem. Miałem 80 (dla 16:9, pomierzone taśmą calową) ale teraz jest dużo więcej bo zdjąłem kalendarz ze ściany. 😉 Producent sugeruje najlepsze wyniki pomiędzy 40 a 120 cali. Widziałem filmiki na YT że i 200 cali wyświetlali, ale przy 300 ANSI Lumenach to jest przecież bezsens. Nie do tego służy ta zabawka.

Zamówiłem ekran 80 cali. Mi tyle styknie, nie chciałem większego ze względu na masę i rozmiary (ma być jak najbardziej przenośny). Powinno był naprawdę ładnie, bo ściana nie jest przecież biała. Niby na projektorze jest opcja wyboru koloru ściany ale to bardzo zgrubne

2 minuty temu, STELVIO napisał:

Tylko żeby się nie okazało, że właśnie na nie białej ścianie jest lepszy obraz. Kontrast.

Ukryta Zawartość

Jest możliwe. Ja się na projektorach znam jak krowa na gwiazdach. Zawsze mogę kupić szary ekran. Ale brałem, co było, żeby tylko tanio. Mówią, że to dobry ekran.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

Ja myślę, że wyjątkowo w tym przypadku, powinieneś zostać przy "ścianie"
Całkiem dobrze pochłania światło i nie masz dużych odbić, przez to nawet w jaśniejszych scenach kontrast pozostaje całkiem dobry.
Pewnie, tu akurat ta słabsza moc, jest zaletą, nie wadą.
Bo mimo słabej mocy, kolory wyglądają też, dobrze. Nie są przygaszone.

Poprostu udało Ci się uzyskać dobrą równowagę, między mocą świecenia a możliwościami pochłaniania światła.

Jak dasz teraz biały ekran, to możesz tą równowagę zaburzyć.

• Pokaż nowe odpowiedzi