Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, arti_ napisał:

czego gratulowac ? stopy szympansa ? 45 to juz szympans a co dopiero wyzej 

Ja noszę 46 w obuwiu wizytowym i 48 w sportowych adidasach. Daruj sobie takie teksty o szympansach, mikropenisku.

W dniu 28.06.2024 o 15:55, burz napisał:

Za chwilę wątek dojedzie do 100 stron - i nadal ani jednej wypowiedzi właściciela nowej Unitry. Przypadek?

Nie,wszyscy wiedzą,że to gra o sumie zerowej.

czego nie rozumiesz?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 28.06.2024 o 11:05, S4Home napisał:

Ja to mam takie wrażenie, że niektórzy na tym forum próbują świat napisać na nowo według własnej wersji, która totalnie nie ma nic wspólnego z realiami. 

Piotr nie przetłumaczysz, odpuść, tutaj kilkanaście lat na forum ludzie opisują brzmienie wzmacniaczy, ale nagle w czerwcu 2024 przyszła rewolucja.

Wiem że nie przetłumacze. Dopytać jednak zawsze chce. No i przejść obok nie umiem 🙂

Ale następuje w pewnym momencie taki czas gdzie zostawiasz to .

W dniu 28.06.2024 o 15:55, burz napisał:

Za chwilę wątek dojedzie do 100 stron - i nadal ani jednej wypowiedzi właściciela nowej Unitry. Przypadek?

Nie. Tu już dawno jest wątek o czymś innym lub wylewanie pomyj na unitre przez osoby jej nie słuchające.

Nic nowego.

Patrz wyżej 😉

• 2 tygodnie później...
W dniu 1.07.2024 o 06:30, Piotr Sonido napisał:

Tu już dawno jest wątek o czymś innym lub wylewanie pomyj na unitre przez osoby jej nie słuchające

Niestety.

Potwierdzam z przykrością.

(A zarzuty polewaczy są bezzasadne i kompletnie bez związku z firmą i jej wyrobami)

W dniu 20.06.2024 o 01:45, MagneticFields napisał:

czy mając w świadomości cenę, jest coś, co przemawia za Unitrą względem wspomnianego Denona,

Od czasu zestawów kin domowych firma Nippon Columbia czyli marka Denon mnie przestała kręcić.

Od 1998 roku już mniej smakuje ten cały Denon.

PS.

Pytanie jest poza tematem, dotyczy jedynie Twojego braku zdecydowania na co masz smaka.

PPS.

Wypróbuj obydwa to sam sobie na nie odpowiedź.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

6 godzin temu, xetras napisał:

Niestety.

Potwierdzam z przykrością.

(A zarzuty polewaczy są bezzasadne i kompletnie bez związku z firmą i jej wyrobami)

Ludzie tak mają że jeżeli są anonimowi to nie bardzo lubią wnosić nic pozytywnego do sieci bo nie ma z tego powodu żadnych profitów a nie korzyści natomiast wylewanie pomyj oskarżen, szukanie sensacji. No to już coś ciekawego się robi. Jeśli wokół tego zakręci się jeszcze temat ktoś podłapie no to daje satysfakcję. 

I nie bronie tu wcale unitry. Osobiście także uważam że to nie jest produkt na przykład dla mnie ale faktycznie w tym wątku wyjątkowo dużo jest komentarzy głównie tych krytycznych osób które jej nie widziały nie mówiąc o słuchaniu

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ludzie tak mają że jeżeli są anonimowi to nie bardzo lubią wnosić nic pozytywnego do sieci

Cóż to za nowomowa? Brak logiki w tym zdaniu, trudno odnieść się do treści.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

w tym wątku wyjątkowo dużo jest komentarzy głównie tych krytycznych osób które jej nie widziały nie mówiąc o słuchaniu

A ja myślałem, że najwięcej rzeczowej i merytorycznej krytyki jest w tym wątku w stosunku do sposobu wprowadzania tego zwykłego produktu audio na rynek. I nachalnego wmawiania, że to jest hi-end z jakąś niebywałą historią. Jak tego nie dostrzegacie, to w zasadzie ciężko z Wami o merytoryczną dyskusję na temat samego produktu.

6 godzin temu, Berbeć napisał:

Cóż to za nowomowa? Brak logiki w tym zdaniu, trudno odnieść się do treści.

Serio nie rozumiesz bo ja przeczytałem to zdanie jeszcze raz no i dla mnie dalej jest sensowne. 😕

6 godzin temu, Berbeć napisał:

A ja myślałem, że najwięcej rzeczowej i merytorycznej krytyki jest w tym wątku w stosunku do sposobu wprowadzania tego zwykłego produktu audio na rynek. I nachalnego wmawiania, że to jest hi-end z jakąś niebywałą historią. Jak tego nie dostrzegacie, to w zasadzie ciężko z Wami o merytoryczną dyskusję na temat samego produktu.

Ja z kolei nie rozumiem tej wypowiedzi i też ciężko mi się do niej odnieść.

11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

nie bardzo lubią wnosić nic pozytywnego do sieci

Uważasz, że to jest poprawne i logiczne zdanie? U mnie dostałbyś pałę.

Przecież jest takie potocznie powiedzenie , fraza przysłówkowa , jak zwał, tak zwal " nie za bardzo "  " nie bardzo" i wiadomo co oznacza .

11 godzin temu, Berbeć napisał:

Uważasz, że to jest poprawne i logiczne zdanie? U mnie dostałbyś pałę.

Jesteś polonistą? To popraw mnie jak na kartkówce a ja się poprawie 🙂

Nie wnoszą nic pozytywnego do sieci. 

Tak brzmi lepiej?

Pisze posty w komunikacji miejskiej, często wzrok rzucając gdzie indziej i przerywając. Jeśli to tak bardzo cię uraziło przyjmij moje serdeczne przeprosiny.

10 godzin temu, MagneticFields napisał:

To się zrobiło teraz dopiero merytorycznie w temacie Unitry, a już wcześniej poziom był wysoki. 😉

Zgadzam się. Chodź teraz może po 90 stronach coś konkretnego będzie w tym temacie. 

Nie na temat ale konkret. Prawidłowe budowanie zdań.

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Pisze posty w komunikacji miejskiej, często wzrok rzucając gdzie indziej i przerywając. Jeśli to tak bardzo cię uraziło przyjmij moje serdeczne przeprosiny.

Ja rozumiem, że można zrobić literówkę, zbudować zdanie od d..y strony, bo ktoś nad głową stoi. Ale zwróciłem Ci na to uwagę, a Ty zamiast się zreflektować i poprawić babola, piszesz mi, że to mój tekst jest niezrozumiały. Jak w piaskownicy. Skoro w audio zwracasz uwagę ludziom na poprawność połączeń i dbałość w doborze komponentów, to zadbaj również o poprawność swojego języka ojczystego, którym się publicznie posługujez, bo to świadczy o Tobie. 

ps. Nie czuję się urażony i nie oczekuję żadnych przeprosin, tylko poprawy pisowni. Pozdrawiam serdecznie 😏

Teraz, Berbeć napisał:

Ja rozumiem, że można zrobić literówkę, zbudować zdanie od d..y strony, bo ktoś nad głową stoi. Ale zwróciłem Ci na to uwagę, a Ty zamiast się zreflektować i poprawić babola, piszesz mi, że to mój tekst jest niezrozumiały. Jak w piaskownicy. Skoro w audio zwracasz uwagę ludziom na poprawność połączeń i dbałość w doborze komponentów, to zadbaj również o poprawność swojego języka ojczystego, którym się publicznie posługujez, bo to świadczy o Tobie. 

ps. Nie czuję się urażony i nie oczekuję żadnych przeprosin, tylko poprawy pisowni. Pozdrawiam serdecznie 😏

A co ma jedno do drugiego? Nie jestem polonistą. Czuję się jednak skarcony i przywołany do porządku. 

Przeczytałem to zbadanie i dla mnie miało sens. To wszystko. Poprawiłem się dla ciebie 

Pisownia pisownią, nie zmienia ona faktu, że obecni "producenci" mają gdzieś faktyczną i czystą reaktywację produktów, które lata temu cieszyły się popularnością. Chęć zarobku i "jazda" na marce powoduje to, że ceny nie są adekwatne do produktów. Oczywiście każdy woła tyle ile chce za dany produkt. Produkty Unitry są jak najbardziej ciekawe pod względem wizualnym ale moim zdaniem są mocno wygórowane cenowo.

W dniu 10.07.2024 o 20:07, MagneticFields napisał:

To się zrobiło teraz dopiero merytorycznie w temacie Unitry, a już wcześniej poziom był wysoki. 😉

Coraz dziwniej i oryginalniej (czyli jak najbardziej w temacie).

(Jednak chyba nic nie przebije forum lemowego)

Tam literatury i fikcji jest znacznie więcej.

W dniu 11.07.2024 o 06:34, Piotr Sonido napisał:

Chodź teraz może po 90 stronach coś konkretnego będzie w tym temacie. 

Z plaży? W lipcu?

Nierealne

PS.

Jak robiłem zakupy w wakacje to parę tygodni musiałem czekać na zamawiane słuchawki. Odpuściłem sobie. 

Teraz zakupy robię od jesieni do kwietnia. Maj-wrzesień to tylko nośniki, muzyki, ...

Obecna temperatura sprzyja jedynie bezwiednym działaniom. 

W dniu 11.07.2024 o 06:34, Piotr Sonido napisał:

Pisze posty w komunikacji miejskiej, często wzrok rzucając gdzie indziej i przerywając.

A ja w wannie.

W trzęsącym autobusie też czasami, wtedy z licznymi literówkami.

8 godzin temu, GhostR1 napisał:

obecni "producenci" mają gdzieś faktyczną i czystą reaktywację produktów, które lata temu cieszyły się popularnością.

To akurat wymysł. W latach 90 klientela wcale nie chciała kupować.

Po tym jak np. Elemis skasował sieć sprzedaży to i nie było gdzie tego kupować.

Lata prywatyzacji spowodowały zainteresowanie kapitalizmem a ten nie jest sentymentalny.

Sentyment nie sprzedaje się a wymaga codziennej troski

Nikt nie chce się wyróżnić, ale to okaże się w roku 2026 czy marka U. jest faktycznie przebrzmiała w świadomości ogółu.

Była taka zapowiedź:

"prototyp prostszego wzmacniacza zintegrowanego – Unitra WSH-605. Z ostatniego Q&A dowiadujemy się, że ten pojawi się w sprzedaży już w połowie tego roku – w filmie padła data przełomu maja i czerwca"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem czy domknęli temat na czas który deklarowali

Ukryta Zawartość

W dniu 12.07.2024 o 23:14, xetras napisał:

plaży? W lipcu?

Nierealne

Dobre ! I prawdziwe!

W dniu 12.07.2024 o 23:14, xetras napisał:

ja w wannie.

W trzęsącym autobusie też czasami, wtedy z licznymi literówkami.

Ja to rozumiem. Ale widać są.osoby którym to przeszkadza. Jeśli równie poprawia wszystkich to ok. Dla mnie liczy się treść miło literówek:)

W dniu 12.07.2024 o 23:50, xetras napisał:

Była taka zapowiedź:

"prototyp prostszego wzmacniacza zintegrowanego – Unitra WSH-605. Z ostatniego Q&A dowiadujemy się, że ten pojawi się w sprzedaży już w połowie tego roku – w filmie padła data przełomu maja i czerwca"

Ukryta Zawartość

Pytanie tańszy na ile będzie prostszy i czy tu znowu nie będzie po prostu za drogo. No ale zobaczmy. Rynek w Polsce jest duży a obywatele lubią swoje. 

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ja to rozumiem. Ale widać są.osoby którym to przeszkadza. Jeśli równie poprawia wszystkich to ok. Dla mnie liczy się treść miło literówek:)

Albo jesteś człowiekiem logicznie myślącym i konsekwentnym w swoich teoriach, albo bzdety piszesz w autobusie razem z kolegą. Zdecyduj się.

W dniu 14.07.2024 o 23:40, Berbeć napisał:

Albo jesteś człowiekiem logicznie myślącym i konsekwentnym w swoich teoriach, albo bzdety piszesz w autobusie razem z kolegą. Zdecyduj się.

Oznacza to że nie rozumiesz o czym pisze.

Prześlę proszę posty w tym temacie a potem komentuj 

Uważam że te wzmacniacze są trochę za drogie to napisałem ostatnio prawda? 

Ale walczę z hejtem osób które nigdy tego wzmacniaczu nawet nie widziały na oczy nie mówiąc o słuchaniu. 

To jest zupełnie coś innego. 

Skąd biorą się właśnie mity o audio i powielaniu chorych plotek.

Jak do tej pory moon czy HDMI w Onkyo. Ale jest akurat takich wiele. 

Vinyl test nośnik

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W samo południe

Ukryta Zawartość

Była taka zapowiedź:

Ukryta Zawartość

Dla mnie ta firma to jakaś mistyfikacja. Szczerze, to jest mi totalnie obojętna (moje odczucia)

Ukryta Zawartość

Ta firma to start up z nowinkami 

Robią to czego nikt by się nie spodziewał

18 godzin temu, xetras napisał:

Vinyl test nośnik

Ukryta Zawartość

Już sam tytuł zalatuje bufonadą. Mają rozmach…

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Berbeć napisał:

Już sam tytuł zalatuje bufonadą. Mają rozmach…

Rozmach mają, ale jaka pewność siebie. Yamahę A-S1200 rozwalają parametrami.

,,W tej branży nie ma miejsca na żarty, że z jednej strony staje np. taka Yamaha A-S1200, z drugiej poczciwa Unitra i ludzie nam współczują w stylu: może i ciut słabsza, ale za to polska, nie tu nie ma miękkiej gry, my konkurencję rozwalamy parametrami.''

Ale czegoś nie rozumiem, jednak słabsza ale parametry lepsze.

O ile nie rozumiesz to nie czytaj a posłuchaj 

Analiza mowy potocznej może trwać bez końca.

Wątek urośnie przez nią.

Godzinę temu, xetras napisał:

Analiza mowy potocznej może trwać bez końca.

Wątek urośnie przez nią.

O ile nie rozumiesz, to nie pisz.

Mowa potoczna w odróżnieniu od mowy specjalistycznej lub naukowej nie wymaga żadnej analizy. Każdy ją rozumie i się nią posługuje.

Znowu zamulasz temat. Nie wiem, jakiej reakcji oczekiwałeś po wklejeniu linka do tej bufonady, ale to już jest u Ciebie charakterystyczne - jak jest krytyka, to trzeba odbić. Byle gdzie i byle jak, zupełnie na oślep. Byleby tylko przestawić zwrotnicę i uciec od tej krytyki.

3 godziny temu, xetras napisał:

Dobrze, że Ty doskonale rozumiesz ten marketingowy bełkot Krupowicza, widocznie nadajecie na jednych falach, bo jeszcze nic normalnego nie napisałeś w tym wątku. 

A skąd wniosek że nie słuchałem? 

Dla mnie to on ma dziwną mowę ale spójną.

Odkrywa coś zakrytego 

Ważniejsze właściwe decyzje.

Te 2 płyty, które dodali do oferty to są im potrzebne i może jedynie garstce tych, szukających w czym rzecz.

W gruncie rzeczy to taniocha, bo na pewno mają limitowany nakład.

Myjka firmowa i waga firmowa jeszcze przyda się - jak coś z tego wypuszczą na rynek do sprzedaży to pewnie będzie takie jak inne wyroby ich start-upu.

Czyli osobliwe 🙂

Właściwe decyzje to te osobliwe decyzje (jak ta o sprzedaży testowych winyli do kalibracji mechaniki)

2 godziny temu, Berbeć napisał:

Nie wiem, jakiej reakcji oczekiwałeś po wklejeniu linka do tej bufonady

Nowość w temacie

To zrzut ekranu z powiadomień wysyłanych do mnie ode mnie

I tyle 

Edytowane przez xetras
Dopisek

1 godzinę temu, kghm napisał:

Dobrze, że Ty doskonale rozumiesz ten marketingowy bełkot Krupowicza, widocznie nadajecie na jednych falach, bo jeszcze nic normalnego nie napisałeś w tym wątku. 

Glównie wklejki z cytatów 

Ciekawe co to jest "kalibracja wydajności wkładki gramofonowej".

Też tego nie pojmuję

Vide:

W samo południe

Stamtąd pochodzi cytat

• Pokaż nowe odpowiedzi