Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.10.2024 o 15:40, porlick napisał:

Są tacy co kupili i się chcą tego szybko pozbyć.

Ciekawe, czemu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapytaj.

W dniu 23.10.2024 o 16:31, Berbeć napisał:

Taka manipulacja w Twoim wykonaniu to jest właśnie klasyczne hejterstwo. Brawo Ty. 👏🏻

W którym miejscu?

Albo podaj konkretny przykład albo przeproś.

9 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

dla równowagi hejtu"?
Co to za bełkot?

Nie ma żadnego hejtu.
jest krytyka marketingu Unitra.
Doskonale to rozumiesz.

Pytanie-kto cię motywuje,do takich wpisów.
A może to zadanie służbowe?

Hahahaha

Co Ty wiesz o marketingu. Nie widziałeś go nigdy 😉

A co ciebie motywuje do wiecznej krytyki tutaj?

Już widzę jak w ich pokoju robisz im wykład co i jak powinno robić od teraz. 

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Już widzę jak w ich pokoju robisz im wykład co i jak powinno robić od teraz. 

Dalej nie rozumiesz.

Nikt nikogo nie chce,ani nie będzie uczyć.
Marketing jest skierowany do klientów.
Jako klient (potencjalny) odbieram go negatywnie-dlatego,że czuć manipulację na kilometr.
Jako potencjalny klient mam prawo powiedzieć,co mi się nie podoba w "reklamowaniu" produktu.

Czy rozumiesz?

Produkt (szczególnie wzmacniacz) bardzo mi się podoba.
Od kupna BARDZO skutecznie odwodzi mnie,i innych:
-cena
-marketing,sposoby reklamowania (np przez słupy udające "zadowolonych" na fb)
-podniesienie ceny,kompletnie nieuzasadnione-w trakcie braku sprzedaży (znamy sprawozdania finansowe)
-brak jakiegokolwiek szacunku dla klienta,bezczelność wręcz,jak tłumaczenie "dlaczego nie ma polskich napisów na sprzęcie"(polecam zobaczyć)

Czy rozumiesz?

Zasada "najpierw zrób sam,a potem oceniaj" jako argument  "za"-tak często stosowana jako ostatnia deska ratunku-no nie działa.

NIKT nie zamierza ich pouczać,jak ma wyglądać marketing/pr.
Po prostu ludzie tego nie kupują.
Może jeszcze sam produkt by przeszedł,ale LUDZIE ICH NIE KUPUJĄ.

Ludzie wiedzą,czują (nawet ci,którzy nie znaja technik manipulacji)-że cos jest nie tak,że mogą zostac za chwilę bez wsparcia z produktem nieodsprzedawalnym jak ten Himmilsbach z angielskim.

To,co obserwujemy-to konsekwencja ich działania.
działanie>konsekwencja.
Nic więcej.

Pylon?
Nie jestem fanem.
Ale konsekwentnie budują markę.Stopniowo wkraczali na rynek,z planem na rozwój,na biznes na wiele wiele lat.Z bardzo dobrym,co pokazuje rynek-planem.
Nie ma o nich takiego wątku.
Dlaczego?

Takich firm jak Pylon jest wiele.
Działaja,chcą się rozwijać.
I ludzie kupuja ich,kupuja ich produkty.
Dlaczego?

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Hahahaha

Co Ty wiesz o marketingu. Nie widziałeś go nigdy 😉

Drogi Piotrze,
Nie szedłbym tą drogą.🙂
Przyjacielska rada.
jak się nie wie-a się mówi-można się mocno zdziwić.🙂

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Dalej nie rozumiesz.

Nikt nikogo nie chce,ani nie będzie uczyć.
Marketing jest skierowany do klientów.
Jako klient (potencjalny) odbieram go negatywnie-dlatego,że czuć manipulację na kilometr.
Jako potencjalny klient mam prawo powiedzieć,co mi się nie podoba w "reklamowaniu" produktu.

Czy rozumiesz?

Produkt (szczególnie wzmacniacz) bardzo mi się podoba.
Od kupna BARDZO skutecznie odwodzi mnie,i innych:
-cena
-marketing,sposoby reklamowania (np przez słupy udające "zadowolonych" na fb)
-podniesienie ceny,kompletnie nieuzasadnione-w trakcie braku sprzedaży (znamy sprawozdania finansowe)
-brak jakiegokolwiek szacunku dla klienta,bezczelność wręcz,jak tłumaczenie "dlaczego nie ma polskich napisów na sprzęcie"(polecam zobaczyć)

Czy rozumiesz?

Zasada "najpierw zrób sam,a potem oceniaj" jako argument  "za"-tak często stosowana jako ostatnia deska ratunku-no nie działa.

NIKT nie zamierza ich pouczać,jak ma wyglądać marketing/pr.
Po prostu ludzie tego nie kupują.
Może jeszcze sam produkt by przeszedł,ale LUDZIE ICH NIE KUPUJĄ.

Ludzie wiedzą,czują (nawet ci,którzy nie znaja technik manipulacji)-że cos jest nie tak,że mogą zostac za chwilę bez wsparcia z produktem nieodsprzedawalnym jak ten Himmilsbach z angielskim.

To,co obserwujemy-to konsekwencja ich działania.
działanie>konsekwencja.
Nic więcej.

Pylon?
Nie jestem fanem.
Ale konsekwentnie budują markę.Stopniowo wkraczali na rynek,z planem na rozwój,na biznes na wiele wiele lat.Z bardzo dobrym,co pokazuje rynek-planem.
Nie ma o nich takiego wątku.
Dlaczego?

Takich firm jak Pylon jest wiele.
Działaja,chcą się rozwijać.
I ludzie kupuja ich,kupuja ich produkty.
Dlaczego?

Drogi Piotrze,
Nie szedłbym tą drogą.🙂
Przyjacielska rada.
jak się nie wie-a się mówi-można się mocno zdziwić.🙂

Wiesz co, w tej kwestii na pewno się nie dogadamy. 

Co powiesz na to żebyśmy w tym momencie podali sobie dłonie i wzajemnie się w tym wątku ignorowali? 

Bo to chyba nie jest ten moment w którym powinniśmy dać siebie do użytkowników zbanowanych? Chyba że tak? Co sądzisz?

Więc moja propozycja uścisk dłoni i się po prostu mijamy. 

Dostałem maila.
Dalej manipulacja level student.
"reguła niedostepnosci ma stworzyć wrażenie ekskluzywnosci produktu,ma stworzyc wrazenie,że obcujemy z czyms wyjątkowym,egalitarnym.nie dla mas.
A wszystko to na otwartym,dostepnym dla wszystkich AVS.

Słabe,manipulacja potencjalnym klientem wyczuwalna na maxa:

Cytat

PIĘKNO POLSKIEJ INŻYNIERII

Zapisz się na Odsłuch zestawu hi-fi na Audio Video Show w hotelu Sobieski!

Szanowni Entuzjaści Dobrego Dźwięku,

To już trzeci rok z rzędu, kiedy możemy się z Wami spotkać!  W tym roku czekamy na Was w hotelu Sobieski, przy Placu Zawiszy!
Podpowiadamy, że ze Stadionu Narodowego kursują bezpłatne autobusy!

W "Sobieskim", w sali Belweder II czekają inżynierowie Unitry, którzy odpowiedzą na Wasze pytania i zaprezentują urządzenia.
W sali, a w zasadzie specjalnie dostosowanym apartamencie 301 na III piętrze wygrzewa się już nowiutki wzmacniacz WSH-605 w połączeniu z dwoma źródłami, gramofonem GSH-801 Edmund oraz odtwarzaczem CD. Po raz pierwszy tak szerokiej publiczności będą zaprezentowane także możliwości akustyczne zestawu głośników podstawkowych ZGB-401 z konstrukcją bass-reflex. 

Można zapisać się już teraz, na stronie zapisy.unitra.com/pl wybierając dogodny termin lub będąc na miejscu na naszym stoisku w sali Belweder II. Pokaz trwa 30 minut. 

Odsłuchy zaczynamy już w piątek o  godzinie 13:00, a kończymy z ostatnim klientem w niedzielę wieczorem.

Do zobaczenia,

Zespół Unitry

A mozna przecież,jesli chce sie zachowac jakość,na miejscu wpuszczać co 30 min okreslona liczbe osób.

Firmy,które sa na rynku 30-40 lat-nie maja takich problemów.

Ale nie.

Wymyslili inaczej.

Proponuję punkt nr 2 ze "Sztuki zamykania sprzedaży" Briana Trace'go:
1.Wypożyczanie produktu na weekend.
-Jak się Panu nie spodoba,może go Pan zwrócić w poniedziałek.

Jeszcze trochę,a wymyslą podstawianych na AVS klientów,którzy chcą kupić od razu po pokazie (łącznie z pakowaniem ostatniej sztuki,bo "wszystkie sie juz sprzedały")
Patent znany z giełdy samochodowej

na FB juz takie słupy były.

Czekam na maila,że po AVS wszystko sie sprzedało,i jesli jestem dalej zainteresowany-musze wpisac sie na listę.
Ale czas oczekiwania może sie wydłuzyć,ze wzgledu na ogromne zainteresowanie.

😂

9 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Wiesz co, w tej kwestii na pewno się nie dogadamy. 

Co powiesz na to żebyśmy w tym momencie podali sobie dłonie i wzajemnie się w tym wątku ignorowali? 

Bo to chyba nie jest ten moment w którym powinniśmy dać siebie do użytkowników zbanowanych? Chyba że tak? Co sądzisz?

Więc moja propozycja uścisk dłoni i się po prostu mijamy. 

1.Nie musimy sie dogadywać.Mamy inne zdania.Normalni ludzie przechodza nad tym do porządku dziennego.
Nie musimy akceptowac swoich poglądów,wypracowywac konsensusu,dochodzic do porozumienia.

2.Nie będę Cie ignorował tylko dlatego,że masz inne zdanie.To politycznie poprawna nowomoda.Nie widze powodu ignorowania.Ignorowanie uzytkownika to rodzaj słabości,dostępny dla tych,którzy nie czuja sie na siłach zmiezyć z argumentami drugiej strony,uciekaja w cenzurę,zatykaja uszy,jak słyszą coś,co im sie nie podoba.

3.Nie sądzę tak,nie mam nikogo w ignorowanych,i tak pozostanie.Jesli nie chcesz z kims rozmawiać-to nie rozmawiaj.Tak sie zachowuja mężczyżni.
4.Uścisk dłoni jak najbardziej.
Zdanie innych mnie nie boli.Nie mam misji,nie nawracam.
Każdy ma swoja wole i wizję.
I ponosi jej [woli/wizji/decyzji] konsekwencje.

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Ale chyba jednak chętnych nie jest za duzo:

Ukryta Zawartość

image.thumb.png.f1f3a1f97ad0c3f23f3db8269aeaef56.png

Pewnie o 6 rano ludzie sie zapiszą na sobotę.
O,to juz dziś!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Ale chyba jednak chętnych nie jest za duzo:

Więcej miejsc jak chętnych, i po co robić te szopki z tymi zapisami.

14 minut temu, kghm napisał:

Więcej miejsc jak chętnych, i po co robić te szopki z tymi zapisami.

Marketing ze szkoły podstawowej.
Jak coś jest niedostepne,jest bardziej porządane.
Pokazać-i powiedzieć ,że nie ma,że może.....

Brian Tracy "Sztuka zamykania Sprzedaży"
I tony innych książek.

Dobre książki,ale stosowanie tego w tak prymitywny sposób ludzi odpycha.
Tyle.

W dniu 23.10.2024 o 15:40, porlick napisał:

Są tacy co kupili i się chcą tego szybko pozbyć.

Ciekawe, czemu?

Moim zdaniem dlatego, że ten sprzęt jest okropnie brzydki.

3 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

3.Nie sądzę tak,nie mam nikogo w ignorowanych,i tak pozostanie.Jesli nie chcesz z kims rozmawiać-to nie rozmawiaj.Tak sie zachowuja mężczyżni.

🫵

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Czekałem na Unitra WSH-605, bo liczyłem na prosty, prawdziwie analogowy wzmacniacz, bez śladu DAC. Niestety się przeliczyłem. Co to za głupia moda się teraz zrobiła wszędzie pakować niepotrzebne funkcje.

Ukryta Zawartość

@Misio38 Brzydki to jest Exposure. A kiedy dotkniesz pokrywy napędu ich toploadera 3510 to jeszcze powiedz, że tandetny. Ceny tak samo z księżyca jak i Unitry. 

Ukryta Zawartość

605 nie jest brzydka tylko konsekwentna .

DAC na pokładzie to wynik mody i marketingu .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

5 godzin temu, Misio38 napisał:

Jeśli wzorem piękności jest twój awatar to faktycznie gust się może mocno rozjeżdżać z opiniami innych

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

8 godzin temu, Misio38 napisał:

A mi wzmacniacz sie podoba.
Bardzo ładny.

3 godziny temu, marek-1969 napisał:

605 nie jest brzydka tylko konsekwentna .

DAC na pokładzie to wynik mody i marketingu .

Dac to współczesny wymóg - coraz więcej urządzeń ma wyjścia cyfrowe, a nawet nie ma analogowych. Stąd bardzo mnie dziwi, że we flagowcu tego nie zrobili (ani wejść cyfrowych np w odtwarzaczu. To kolejna niekonsekwencja, by nie powiedzieć wprost- głupota Unitry.

Zwłaszcza za taką cenę. Pewnie dlatego nikt tego nie kupuje.

1 minutę temu, porlick napisał:

Dac to współczesny wymóg - coraz więcej urządzeń ma wyjścia cyfrowe, a nawet nie ma analogowych. Stąd bardzo mnie dziwi, że we flagowcu tego nie zrobili (ani wejść cyfrowych np w odtwarzaczu. To kolejna niekonsekwencja, by nie powiedzieć wprost- głupota Unitry.

pewnie dlatego,że z dackiem byłby za drogi.
A gdyby były polskie napisy,to już wogóle nikogo nie byłoby stać.
Teraz cena jest taka,ze ludzie biją się o każdy egzemplarz,zupełnie jak w latach 80tych.
A nie,przepraszam-wcale się nie biją.
Pomyliło mi się ze "śmieją"

I bardzo dobrze, że nie schamili flagowca cyfrą. Skoro ma być high-end to DAC do niego powinien być zewnętrzny. To nie jakiś chiński Hegel, żeby tam pchać cyfrowe zakłócenia do wnętrza obudowy.

W dniu 25.10.2024 o 05:52, Misio38 napisał:

Swoją drogą to czemu znęcacie się nad Unitra, a nad Diora nie?

Pewnie dlatego,że Diora ma normalny marketing,a nie pajaców,co na jutubie mówią,że "nie maja konkurencji" albo jadąc na polskim sentymencie i nazwie Unitra stwierdzają że "polskich napisów nie będzie,bo za drogo" i tak dalej...
Diora robi swoje-jak-to inna sprawa.

Poza tym nikt się nie "znęca".
Oni się sami podkładają tym,co mówią.

9 godzin temu, Misio38 napisał:

🫵

Dla jednego brzydki a dla innego zayebisty. Dla mnie wygląda super ...oldschoolowo i z zachowaniem tego "czegoś" w wyglądzie czego nie mają dzisiejsze klocki a co miały te z przełomu lat 80-90

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Tu raczej styl z lat 70 tych.

Lata 80-90 to już bliżej dzisiejszego stylu powiększone o multum dziś dziwnych funkcji i ich sterowanie.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

21 minut temu, marek-1969 napisał:

Tu raczej styl z lat 70 tych.

Lata 80-90 to już bliżej dzisiejszego stylu powiększone o multum dziś dziwnych funkcji i ich sterowanie.

Oj nie. W latach 80 było mnóstwo sprzętów zbliżonych wizualnie do nowej Unitry. Dlatego napisałem "przełom lat 80-90" bo tak jak napisałeś im bliżej roku 90 klocki zaczynały wyglądać jak kalkulatory 😁. Ale i owszem w latach 70 było chyba najwięcej klocków w tym oldschoolowym "dizajnie" 😁

Edytowane przez Aprox

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

2 godziny temu, Gargan napisał:

Skoro ma być high-end to DAC do niego powinien być zewnętrzny.

Nawet w planach nie mają.

Bo po co konstruować coś, czego i tak nikt nie kupi, do sprzętu, którego nikt nie kupuje?

9 godzin temu, Gargan napisał:

Czekałem na Unitra WSH-605, bo liczyłem na prosty, prawdziwie analogowy wzmacniacz, bez śladu DAC. Niestety się przeliczyłem. Co to za głupia moda się teraz zrobiła wszędzie pakować niepotrzebne funkcje.

Ukryta Zawartość

@Misio38 Brzydki to jest Exposure. A kiedy dotkniesz pokrywy napędu ich toploadera 3510 to jeszcze powiedz, że tandetny. Ceny tak samo z księżyca jak i Unitry. 

Niestety dla większości taki DAC jest potrzebny, bo właśnie głupia moda na usuwanie ze wszystkich urządzeń wyjść analogowych sprawiła że trzeba ładować przetworniki do wzmacniaczy. Znajdź mi teraz na rynku odtwarzacz Blu-Ray, konsole czy TV z wyjściem analogowym. 

Ukryta Zawartość

?👈

jest jeszcze miejsce na 11 dzisiaj w sobotę:

Ukryta Zawartość

I na jutro:
image.thumb.png.aa244e55762779a466abe13128ed2271.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

jest jeszcze miejsce na 11 dzisiaj w sobotę:

Ukryta Zawartość

I na jutro:
image.thumb.png.aa244e55762779a466abe13128ed2271.png

Myślałem, że Ty jesteś hejterem marketingu Unitry, a Ty u nich w sprzedaży bezpośredniej pracujesz…🤣🤣🤣 Tylko mi nie pisz, że myślenie to nie moja mocna strona…😏

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 godzin temu, Gargan napisał:

Ukryta Zawartość

Niestety powielają te koszmarki designerskie, które są na WSH-805, które z kolei są też na protoplaście sprzed lat.
Po co są te "kreseczki" wyznaczające sekcje "balance", etc.? A już zupełnie bez sensu są zastosowane przy włączniku. 

Ukryta Zawartość

27 minut temu, MagneticFields napisał:

Niestety powielają te koszmarki designerskie, które są na WSH-805, które z kolei są też na protoplaście sprzed lat.
Po co są te "kreseczki" wyznaczające sekcje "balance", etc.? A już zupełnie bez sensu są zastosowane przy włączniku. 

Następny hejter Unitry. Kreseczki mu się nie podobają…😂
A to takie nowatorskie, hiendowe rozwiązanie. Te kreseczki wpływają na psychoakustykę. Od razu lepiej słychać.😏

34 minuty temu, Berbeć napisał:

Następny hejter Unitry. Kreseczki mu się nie podobają…😂
A to takie nowatorskie, hiendowe rozwiązanie. Te kreseczki wpływają na psychoakustykę. Od razu lepiej słychać.😏

Ironię załapałem, ale tak zupełnie serio, są one z tzw. dupy i lepiej by było bez nich. 😄
W inne obszary nie chcę się nawet zagłębiać, bo wycena chociażby odtwarzacza CD jest z tych samych rejestrów, co te kreseczki. 😛

Edytowane przez MagneticFields
22 godziny temu, kghm napisał:

Najpierw kupił, a później się kapnął że brzydki? 

Nie jest to takie niemożliwe jakby się mogło wydawać.

W dniu 26.10.2024 o 05:30, Gargan napisał:

Brzydki to jest Exposure.

Mi z wyglądu się podoba, nawet kiedyś, z 15 lat temu albo i 20 myślałem nad kupnem wzmaka.

W dniu 26.10.2024 o 05:30, Gargan napisał:

Co to za głupia moda się teraz zrobiła wszędzie pakować niepotrzebne funkcje.

Ja nie kupiłbym obecnie wzmacniacza bez dac-a, czy phono. Nie lubię mnożyć bytów.

7 godzin temu, Berbeć napisał:

Myślałem, że Ty jesteś hejterem marketingu Unitry, a Ty u nich w sprzedaży bezpośredniej pracujesz…🤣🤣🤣 Tylko mi nie pisz, że myślenie to nie moja mocna strona…😏

hahaha,
no może z jedno miejsce im sprzedałem...😁

26 minut temu, Misio38 napisał:

Mi z wyglądu się podoba, nawet kiedyś, z 15 lat temu albo i 20 myślałem nad kupnem wzmaka.

I co dalej?

Porzuciłem manufakturowe sprzęty (choć Cyrusa od lutego nie mogę sprzedać) i kupiłem Yamahę. Nie chcę już żadnych manufaktur, a zwłaszcza brytyjskich.

Edytowane przez Misio38

• Pokaż nowe odpowiedzi