Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

Próbuję zareagować na prostackie robione dla sportu oczernianie jakości wykonania skrzyń transportowych

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

3 minuty temu, ASURA napisał:

Próbuję zareagować na prostackie robione dla sportu oczernianie jakości wykonania skrzyń transportowych

Buhaha

nie brnij dalej dyletancie, pogrążasz się z każdym napisanym słowem

biegły ekspert ciesielski objawił się 🤣

Skąd takie słowa znasz? nie podejrzewałem że będziesz usiłował je złożyć; fakt bez rozumnego odniesienia do prowadzonej rozmowy

6 minut temu, ASURA napisał:

Skąd takie słowa znasz? nie podejrzewałem że będziesz usiłował je złożyć; fakt bez rozumnego odniesienia do prowadzonej rozmowy

szkoda czasu na dialogi ze zgorzkniałym tetrykiem, z aż nadto zarysowanym kompleksem niedowartościowania

15 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Czyli jedna pozytywną recenzja już będzie.

Wszystkie gazetki i testerzy będą się teraz bić o ile jeszcze tego nie robią żeby być pierwszym. 

Stawiam że to może być najczęściej czytany test. 

Ostatnio audio zamieściło tego typu ranking już nie pamiętam kto był pierwszy ale lider może się bać 

Kiedy już wydawało się wszystkim, że osiągnąłeś maksimum swoich możliwości, ty nadal zaskakujesz mądrością.

Wszyscy już walczą, żeby napisać pierwszą recenzję nowej Unitry. Na pewno recenzenci będą płacili producentowi sprzętu, żeby móc napisać tą recenzję!

Na pewno to będzie najczęściej czytany tekst, a ukaże się nawet w prasie spoza branży, począwszy od Gazety Wyborczej, na Naszym Dzienniku skończywszy!

Tobie się wydaje, że wszyscy się tym sprzętem jarają jak ty i w całej Polsce jest takie poruszenie jak u ciebie na wiosce. Klepiesz te posty, jakbyś rzeczywiście chciał oszukać algorytm wyszukiwania.

3 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

szkoda czasu na dialogi ze zgorzkniałym tetrykiem, z aż nadto zarysowanym kompleksem niedowartościowania

Jak złożysz sobie taki system jak ja to porozmawiamy sobie o dowartościowaniu….

3 minuty temu, ASURA napisał:

Dowartościowujesz się sprzętem? Wydawało mi się, że wiedza jest najcenniejsza.

3 minuty temu, BalticResonance napisał:

Dowartościowujesz się sprzętem? Wydawało mi się, że wiedza jest najcenniejsza.

Nie interesuje mnie co Ci się wydaje, w teście matryc Ravena uzyskuję 99punktów

Wiedza jest dopiero wtedy cenna jak się wie co z nią można zrobić a do tego są potrzebne jeszcze inne umiejętności

2 minuty temu, ASURA napisał:

Wiedza jest dopiero wtedy cenna jak się wie co z nią można zrobić a do tego są potrzebne jeszcze inne umiejętności

Osoba posiadająca wiedzę, z definicji wie co z nią może zrobić, ale jak widać nie dla wszystkich takie proste zależności są oczywiste. Widocznie poza brakiem kultury, przerostem ambicji zabrakło ci tej "innej umiejętności" - umiejętności logicznego myślenia. 

15 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Czyli jedna pozytywną recenzja już będzie.

Chłopie ile Ty masz lat, podjarany jesteś jak dziecko. A czego się spodziewałeś, pamiętasz w ogóle jakąś złą recenzję? 

To nie recenzja skoro czegoś nie ma tylko propaganda.

Może być i propaganda, ale nazywajmy działania po imieniu.

Chyba za 2 miesiące wreszcie dowiem się co propaguje obecna firma pod tym szyldem.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Gość Kw202

(Konto usunięte)
16 minut temu, xetras napisał:

To nie recenzja skoro czegoś nie ma tylko propaganda.

Może być i propaganda, ale nazywajmy działania po imieniu.

Chyba za 2 miesiące wreszcie dowiem się co propaguje obecna firma pod tym szyldem.

Zamówiłeś dla siebie? 

12 godzin temu, ASURA napisał:

No, napewno nikt w całej Galaktyce takiego niema.

Bo każdy, każdy element tego "systemu" stoi na magic podstawkach made by Asura.

Choćby dlatego!

No, ktoś jeszcze ma taką podstawkę? Sprzedała się choć jedna?

Nie wspominając o sieciówkach "odzyskujących" 5% energii. Tych tez pewnie zostało, "co nieco", co nie?

Nie, takiego systemu nie może mieć nikt inny. 

Edytowane przez iro III
W dniu 7.08.2023 o 22:36, Mikael3 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wrażenie robi, wszak ludzie "kupują" oczami. Kojarzy się trochę z McIntosh-ami, tez pakowane w drewno 🙂

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 7.08.2023 o 22:36, Mikael3 napisał:

Ukryta Zawartość

unboxing

image.png.d94b213be871219bfba2d7a282d716e8.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek
4 godziny temu, Jacchusia napisał:

Wrażenie robi, wszak ludzie "kupują" oczami. Kojarzy się trochę z McIntosh-ami, tez pakowane w drewno 🙂

Podaj choć jeden przykład pakowania Mcintosha w drewniane pudła. Jak chcesz zabłysnąć to doucz się trochę, bystrzaku. 

7 godzin temu, Kw202 napisał:

Zamówiłeś dla siebie? 

Brak headampu w ich ofercie.

[Słucham tylko na: Pro900i (te to właściwie miały być do próbowni żeby słyszeć bas spod przesteru, ale też są do spektakularnego spektaklu- tzn. SLogic Plus działa), HRM7 a mobilnie na HFi15G]

[Na razie w opcji słuchawkowej to wyroby bez charakteru (czyli źródła Unitry) i jako takie mnie nie interesują]

Zamrożenie gotówki inwestycyjnej też mi nie kalkuluje się. Co najwyżej w skali miesiąca, ale nie trzech.

Edytowane przez xetras
Poprawka

Gość Kw202

(Konto usunięte)
42 minuty temu, xetras napisał:

Brak headampu w ich ofercie.

[Słucham tylko na: Pro900i (te to właściwie miały być do próbowni żeby słyszeć bas spod przesteru, ale też są do spektakularnego spektaklu- tzn. SLogic Plus działa), HRM7 a mobilnie na HFi15G]

[Na razie w opcji słuchawkowej to wyroby bez charakteru (czyli źródła Unitry) i jako takie mnie nie interesują]

Zamrożenie gotówki inwestycyjnej też mi nie kalkuluje się. Co najwyżej w skali miesiąca, ale nie trzech.

W domu słucham na Edition eleven a na spacery zabieram m black pearl plus. 

Zachorowałem na tą markę 🙂

Edytowane przez Kw202
14 godzin temu, Kw202 napisał:

W domu słucham na Edition eleven a na spacery zabieram m black pearl plus. 

Zachorowałem na tą markę 🙂

Ja też, jakiś czas temu.

Co ciekawe, czasem przymierzałem się do Beyer, do Meze, do Shure (w przedziale cenowym 700-2000), ale jednak to nie to, czego w słuchawkach szukam. 

Oczywiście - nadal przymierzam się do wyważonego podejścia do Signature Pro (a może Ed.8 Ex albo Ed.12?). Kiedyś i takie nadużycie finansowe popełnię. Nadużycie - bo to już duży koszt, a ich dostępność to tak raz lepsza a raz gorsza jest.

Tak czy siak - Ultrasone jest wart każdej złotówki, ale to tak dla wtajemniczonych i zdecydowanych.

Wyczynowe podejście mają, no i ciężką rękę do cen, ale one jak najbardziej są uzasadnione. Po prostu to w PL nieco za mało się zarabia a słuchawki to też czasem dośc kosztowne hobby, a nawet te za 1000€ też się zużywają, a mnie na pohopne wydatki nie stać (ani na limitowane kolekcje)

18 godzin temu, klepek1 napisał:

Podaj choć jeden przykład pakowania Mcintosha w drewniane pudła. Jak chcesz zabłysnąć to doucz się trochę, bystrzaku. 

Po co ta złośliwość? 

Oglądałem kiedyś filmik z unboxingu takich końcówek

Były na drewnianych paletach w skrzynkach, stąd moje skojarzenie

Lepiej? Pewnie żałujesz, ze nie ma na forum przycisku "ugryź"...

Tutaj fabrycznie na drewnianej podstawce

to co ja oglądałem było jeszcze w drewnianych skrzynkach. 

Wystarczy?

19 minut temu, Jacchusia napisał:

Po co ta złośliwość? 

Oglądałem kiedyś filmik z unboxingu takich końcówek

Były na drewnianych paletach w skrzynkach, stąd moje skojarzenie

Lepiej? Pewnie żałujesz, ze nie ma na forum przycisku "ugryź"...

Tutaj fabrycznie na drewnianej podstawce

to co ja oglądałem było jeszcze w drewnianych skrzynkach. 

Wystarczy?

Podstawka z płyty pilśniowej do której przykręcone są nóżki sprzętu, to raczej nie skrzynia. Wszystkie urządzenia Mcintosha pakowane są w podwójne kartony i pianki po rogach miedzy kartonami.  Nie chciałem być złośliwy, ale coraz częściej na tym forum pisane są „bzdury” przez osoby, które mam wrażenie chcą zaistnieć. Tylko po co, tego nie wiem. 
Nasunęła mi się jeszcze jedna myśl, wg Twojego toku rozumowania. A mianowicie, podejrzewam, że wszystkie sprzęty audio przewożone są na paletach czyli jakby nie patrzeć „w skrzyniach drewnianych”. Ach kolego popłynąłeś  nieźle i jeszcze próbujesz się z tego wytłumaczyć, że gdzieś coś widziałeś, ale nie pamiętasz gdzie. 
W skrzynie pakowane są np. urządzenia Gryphona. 

Edytowane przez klepek1

Ja to opakowania (w ilości tysięcy) odwożę codziennie (właściwie co noc) na odpady do przerobu.

O czym ten temat?

O opakowaniach?

Edytowane przez xetras
Poprawka

8 godzin temu, klepek1 napisał:

Podstawka z płyty pilśniowej do której przykręcone są nóżki sprzętu, to raczej nie skrzynia. Wszystkie urządzenia Mcintosha pakowane są w podwójne kartony i pianki po rogach miedzy kartonami.  Nie chciałem być złośliwy, ale coraz częściej na tym forum pisane są „bzdury” przez osoby, które mam wrażenie chcą zaistnieć. Tylko po co, tego nie wiem. 
Nasunęła mi się jeszcze jedna myśl, wg Twojego toku rozumowania. A mianowicie, podejrzewam, że wszystkie sprzęty audio przewożone są na paletach czyli jakby nie patrzeć „w skrzyniach drewnianych”. Ach kolego popłynąłeś  nieźle i jeszcze próbujesz się z tego wytłumaczyć, że gdzieś coś widziałeś, ale nie pamiętasz gdzie. 
W skrzynie pakowane są np. urządzenia Gryphona. 

To sklejka nie płyta pilśniowa, pilśnie masz z tyłu prl-owskiej meblościanki, albo jakiegoś mebelka, to raz, dwa będąc równie złośliwym jak ty napisze, ze nieźle popłynąłeś...stolarzu.

Nie wiem w co jest pakowany mac bo mnie to nie interesuje, nie o tym była rozmowa. Napisałem, że pakowanie Unitry mi się z tym kojarzy i napisałem dlaczego, normalnemu człowiekowi powinno wystarczyć.

"Nasunęła mi się jeszcze jedna myśl, wg Twojego toku rozumowania. A mianowicie, podejrzewam, że wszystkie sprzęty audio przewożone są na paletach czyli jakby nie patrzeć „w skrzyniach drewnianych” - ja bym tego myślą nie nazwał. Fantazjujesz gościu bo myśmy o pakowaniu nie rozmawiali - to tak dla przypomnienia, bo widzę, ze tobie pakowanie po głowie chodzi i zwracasz na to szczególną uwagę - więc niby skąd wniosek co ja nt. pakowanie różnych sprzętów myślę?

" i jeszcze próbujesz się z tego wytłumaczyć" - a niby z czego ja się mam tłumaczyć?

A co do zaistnienia, to udało się, zaistniałeś na forum audio,. wiesz w jakie pudła kto pakuje, gratulacje, to nowe spojrzenie na audio, takie od strony  magazyniera lub kuriera. Jakby nie było coś nowego wiemy...

6 godzin temu, xetras napisał:

Ja to opakowania (w ilości tysięcy) odwożę codziennie (właściwie co noc) na odpady do przerobu.

O czym ten temat?

O opakowaniach?

To nowe spojrzenie na stare sprawy.

Edytowane przez Jacchusia

10 godzin temu, Jacchusia napisał:

nowe spojrzenie na stare sprawy.

Jeśli tak faktycznie będą pakować  w skrzynie a nie tylko używać ich w celach promocyjnych to prześcigną PRL co najmniej w solidności opakowań.

• Pokaż nowe odpowiedzi