Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Piopio napisał:

Uważasz, że to są najlepsze DAC ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pod względem technicznym tak, są najlepsze. 

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

25 minut temu, Lech36 napisał:

Ale nie pod względem brzmieniowym ... brakuje im realizmu brzmienia. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 minuty temu, Piopio napisał:

Ale nie pod względem brzmieniowym ... brakuje im realizmu brzmienia. 

U mnie realizm brzmienia jest na wszystkich trzech systemach których używam, nawet na tym ze starszymi przetwornikami AK4393 zamontowanymi w zwrotnicy DSP DCX2496, koncerty zarejestrowane na płytach BD i DVD potrafią brzmieć niewiarygodnie realistycznie w sposób potrafiący wywołać ciarki na plecach. Słuchanie nawet koncertów zarejestrowanych na płytach DVD np. koncert Genesis z Rzymu czy koncert Dawida Gilmoura ze Stoczni Gdańskiej to uczta dla uszu i to jeszcze z obrazem a to tylko takie trochę lepsze MP3 czyli Dolby Digital.    

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

20 minut temu, Lech36 napisał:

koncerty zarejestrowane na płytach BD i DVD potrafią brzmieć niewiarygodnie realistycznie w sposób potrafiący wywołać ciarki na plecach.

no tak ... co innego rozumiemy przez realizm w brzmieniu. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

no tak ... co innego rozumiemy przez realizm w brzmieniu. 

Koncert z Zakazanego Miasta w Chinach "Carmina Burana" zarejestrowany na BD też brzmi genialnie a to instrumenty klasyczne. 

22 minuty temu, Lech36 napisał:

brzmi genialnie

dla miłośnika taniego wina każde wino będzie genialne ...

Ponieważ miałem tego Eversolo DMP A6 przez kilka dni podzielę się swoimi odczuciami. 

Mój zestaw to: Rotel RA 1592 MKII i kolumny Tannoy XT8f. Do tej pory muzyki słuchałem z raspberry pi 4 z systemem Volumio (płatna wersja). W ostatnich miesiącach na komputerze NUC zainstalowałem sobie Ubuntu, plex media serwer oraz aplikację plexamp na zmianę z raspberry pi z systemem ropiiie XL (jest tam plexamp). Mam jeszcze Wiim mini od czasów słynnej promocji amazona.

Tyle tytułem wstępu, do brzegu.

Nie będę się rozpisywał. 

Jako DAC eversolo gra dla mnie gorzej niż ten, który jest w Rotelu. W skrócie, ten w eversolo dla mnie gra odrobinę cieplej, mniej szczegółowo i z mniejszą dynamiką niż ten w Rotelu. 

Jako transport ciężko mi było wyłapać różnice miedzy muzyką puszczaną po USB i coax z eversolo jak i maliny i NUCA z plexampem.

Soft dla mnie szału nie robi. Zdarzały się zawiechy w trybie cast (czarny ekran w telefonie), jak ekran przejdzie w tryb wygaszacza ekranu to włączenie utworu go już nie wybudzi, trzeba to zrobić dotykając ekran.

Soft nie pozwala jak większości systemów na integracje własnej biblioteki z tym czego nie mamy, a jest na streamingu (np. tidalu). Tylko plex i roon z tego co wiem na to pozwala.

Liczyłem, że plex zaimplementowany w eversolo działa tak jak powinien, ale on ogranicza się tylko do plików lokalnych. Nie widać tego co do biblioteki dodałem z tidala. Natomiast plexamp na eversolo w trybie cast chyba robi jakiś upsampling bo na wzmacniaczu pokazywało mi cały czas 192KHz

Dla mnie do póki soft nie będzie pozwalał  na integracje własnej biblioteki z tym czego nie mamy a jest na streamingu to każdy jeden będzie tak samo mało funkcjonalny. 

Czy warto ten sprzęt kupować czy nie niech każdy sam sobie odpowie. Ja skorzystałem z możliwości zwrotu.

10 minut temu, Piopio napisał:

dla miłośnika taniego wina każde wino będzie genialne ..

W ślepym teście porównawczym miłośnicy hi-endowego wina często wybierali to tanie wino, pewnie znasz z sieci ten test, był chyba na forum przytaczany 😉.

41 minut temu, Softkart napisał:

Poobcinany dół nadmierna góra wąska scena jakby na kolumnach koc zawiesić

Współczuję. Nie mam więcej pytań bo doświadczam zupełnie innych wrażeń nie mających nic wspólnego z kocem. "Powietrze", wzorcowo zdefiniowana przestrzeń, separacja, detaliczność to cechy którym u mnie nic nie można zarzucić odtwarzając muzykę na tym streamerze. 

43 minuty temu, Softkart napisał:

Chyba mam prawo do wyrażenia swojej opinii na ten temat ?

Oczywiście. To forum publiczne jest. 

2 godziny temu, MariuszZ. napisał:

Współczuję. Nie mam więcej pytań bo doświadczam zupełnie innych wrażeń nie mających nic wspólnego z kocem. "Powietrze", wzorcowo zdefiniowana przestrzeń, separacja, detaliczność to cechy którym u mnie nic nie można zarzucić odtwarzając muzykę na tym streamerze. 

Oczywiście. To forum publiczne jest. 

Zgadzam się z Kolegą w całej rozciągłości.... mam tak samo

O co chodzi z EverSolo DMP-A6 będzie można się przekonać u nas w Poznaniu w następnym tygodniu w ramach "Tydzień z kolumnami Qualio i streamingiem EverSolo w HTaudio - 13-18 listopada"

🔊Będzie można posłuchać i porównać:

- kolumn Qualio IQ i Quantum także ze swoim wzmacniaczem;

- streamerów EverSolo DMP-A6 w wersji Standard i Master Edition.

Dodatkowo pokażemy jak można polepszyć brzmienie z plików przez odpowiednie ustawienia oraz zmiany w okablowaniu i zasilaniu.

🎁Dla każdego gościa przygotowalismy nagrody do wyboru: płyty CD Jethro Tull i A-ha, J.S. Bacha lub kupon promocyjny z atrakcyjnym opustem.

Szczegóły: https://sklep.htaudio.pl/blog/zapraszamy-do-poznania-na-tydzien-z-kolumnami-qualio-i-streamingiem-eversolo-w-htaudio-13-18-listopada

FB_IMG_1699627639571.jpg

Edytowane przez HTaudio
2 godziny temu, piotralski napisał:

Zgadzam się z Kolegą w całej rozciągłości.... mam tak samo

System jest jak układanka{gra cały system} czasem wymieniany element nie zawsze do końca spasuje się z zresztą toru. Dlatego takie tu wychodzą skrajności!!!

20 godzin temu, Piopio napisał:

Ja też tak myślę 😉 

Znając mnie czy znając siebie?:)

5 godzin temu, Piopio napisał:

Uważasz, że to są najlepsze DAC ? 

Ukryta Zawartość

Właśnie!

Ja myślę że to już nie jest pierwszy raz kiedy jest dyskusja na temat wiary w ASR czy też nie może przenieśmy to po prostu do innego tematu

Ukryta Zawartość

Dwa nowe ustawienia wyświetlacza są z duża czcionka żeby było z kanapy widać 😁. Amazon Music w końcu brzmi super👍

Ciagle mam problemy przy podłączeniu do zewnetrznego DACa (marantz sa11s3 ) przez USB. Słychać co jakiś czas takie dziwne zniekształcenia. Nie wiem czy to wina Marantza ( za stary) czy Eversolo. Na szczęście po Coax jest ok ale mogli by to naprawić jeśli to wina ES, no chyba ze mam coś złe ustawione ale próbowałem już chyba wszystko zmieniać. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Starzec2 napisał:

Dwa nowe ustawienia wyświetlacza są z duża czcionka żeby było z kanapy widać 😁. Amazon Music w końcu brzmi super👍

Ciagle mam problemy przy podłączeniu do zewnetrznego DACa (marantz sa11s3 ) przez USB. Słychać co jakiś czas takie dziwne zniekształcenia. Nie wiem czy to wina Marantza ( za stary) czy Eversolo. Na szczęście po Coax jest ok ale mogli by to naprawić jeśli to wina ES, no chyba ze mam coś złe ustawione ale próbowałem już chyba wszystko zmieniać. 

U mnie gra normalnie po usb, nic się nie dzieje. 

Spróbuj z innym źródłem, może laptop albo pc. 

43 minuty temu, Mikha'el napisał:

Czy porównał ktoś Eversolo DMP-A6 z iFi Zen Stream?

Miałem na kilka dni Ifi, a teraz mam Eversolo. 

Tylko że grały w dwóch różnych systemach i w dużym odstępie czasu. 

10 minutes ago, Kw202 said:

U mnie gra normalnie po usb, nic się nie dzieje. 

Spróbuj z innym źródłem, może laptop albo pc. 

Dobry pomysł, przetestuje

9 minut temu, Kw202 napisał:

Miałem na kilka dni Ifi, a teraz mam Eversolo. 

Tylko że grały w dwóch różnych systemach i w dużym odstępie czasu. 

Znaczy się różnicy nie ma jako cyfrowy transport.

2 minuty temu, Mikha'el napisał:

Znaczy się różnicy nie ma jako cyfrowy transport.

Przetestowałem kilka streamerów  od kilkuset do kilku tysięcy złotych ( z DMP-A6 włącznie ), każdy pracował tylko i wyłącznie jako transport do dac-a i spokojnie mogę stwierdzić że nie wyłapałem jakiejkolwiek różnicy w brzmieniu pomiędzy nimi ...no może poza jednym - Lumin U1 Mini - tylko że owa różnica była tak znikoma że nie warta wyłożenia za niego ponad 8 tysi jeśli miałaby pracować tylko i wyłącznie jako transport 

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

2 minuty temu, Aprox napisał:

Przetestowałem kilka streamerów  od kilkuset do kilku tysięcy złotych ( z DMP-A6 włącznie ), każdy pracował tylko i wyłącznie jako transport do dac-a i spokojnie mogę stwierdzić że nie wyłapałem jakiejkolwiek różnicy w brzmieniu pomiędzy nimi ...no może poza jednym - Lumin U1 Mini - tylko że owa różnica była tak znikoma że nie warta wyłożenia za niego ponad 8 tysi jeśli miałaby pracować tylko i wyłącznie jako transport 

Połączenie po USB ? Testowałeś COAX ?

8 godzin temu, Lech36 napisał:

Miałem kilka lat temu Topping D90  (kupiony min dzięki tej tabelce na ASR)- grał wyjątkowo źle, szczególnie jak na wcale nie niską cenę... 🙂  trochę czasu mi zajęło żeby przeprocesować w synapsach, że jednak to nie gra tak dobrze jak magia cyferek obiecuje. (w końcu kupiłem przecież prawie najlepszy dac na świecie). Zrozumienie błędu zajeło mi jakieś 2 tygodnie....

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

7 minut temu, Piopio napisał:

Połączenie po USB ? Testowałeś COAX ?

Było i USB, coax i optical ...

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Czemu więc inny soft na malinie to i granie inne? skoro brak znaczenia całkowity...

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Miałem kilka lat temu Topping D90  (kupiony min dzięki tej tabelce na ASR)- grał wyjątkowo źle, szczególnie jak na wcale nie niską cenę... 🙂  trochę czasu mi zajęło żeby przeprocesować w synapsach, że jednak to nie gra tak dobrze jak magia cyferek obiecuje. (w końcu kupiłem przecież prawie najlepszy dac na świecie). Zrozumienie błędu zajeło mi jakieś 2 tygodnie....

U mnie to samo. Kupiłem tego Toppinga dzięki wniebowziętym recenzjom na YouTube i ASR . Ja męczyłem się z nim miesiąc. Odnośnie Eversolo - a raczej Zidoo - miałem kiedyś ich "kombajn multimedialny" Też miał być taki killer... A w rzeczywistości poza dużą funkcjonalnością nie miał żadnych zalet. 

19 minutes ago, piotralski said:

A numerek podasz?

1.2.15

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Miałem kilka lat temu Topping D90  (kupiony min dzięki tej tabelce na ASR)- grał wyjątkowo źle,

Wierzę Tobie na słowo 😉. Możliwe że był wadliwy. Pomiary na ASR dotyczą tylko sprawnych egzemplarzy i to pewnie też mają jakąś tolerancję produkcyjną. Może trzeba było złożyć reklamację. Wady produkcyjne zdarzają się w każdej firmie, nie jest to coś dziwnego.

13 minut temu, Lech36 napisał:

Możliwe że był wadliwy

Nie bardzo - grał identycznie jak tańszy Topping E30. Taki styl. 

• Pokaż nowe odpowiedzi