Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

29 minutes ago, dreamer25 said:

Jeżeli byłoby to takie proste to nie miałyby na rynku racji bytu Luminy, Auraliki itp i wystarczylby Wim za 100zł…

Lumin i spółka mają jak największy sens na rynku. Audio to nie tylko brzmienie, ale również wygląd i legenda.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
56 minut temu, dreamer25 napisał:

Jeżeli byłoby to takie proste to nie miałyby na rynku racji bytu Luminy, Auraliki itp i wystarczylby Wim za 100zł…

Mam r 27 full upgrade i gra świetnie. 

Według mnie dużo lepiej jak z laptop+izolacja galwaniczna 😉

27 minut temu, bum1234 napisał:

Lumin i spółka mają jak największy sens na rynku. Audio to nie tylko brzmienie, ale również wygląd i legenda.

Eversolo też powoli tworzy legendę, przynajmniej w tym wątku😉

26 minut temu, Kw202 napisał:
Godzinę temu, dreamer25 napisał:

Mam r 27 full upgrade i gra świetnie. 

Według mnie dużo lepiej jak z laptop+izolacja galwaniczna

Jasne.usbridge, ktory posiadam ma galwanizowane usb.Pytanie czy eversolo ma i czy sobie zamiast poprawic to nie pogorsze

1 minutę temu, dreamer25 napisał:

Jasne.usbridge, ktory posiadam ma galwanizowane usb.Pytanie czy eversolo ma i czy sobie zamiast poprawic to nie pogorsze

Przecież nie musisz kupować, można wziąć na testy i samemu się przekonać.

Idę słuchać, bo powoli nie ma co czytać 😄

11 minut temu, dedal75 napisał:

Ja tam co innego w gazetkach wyczytałem między wierszami , ale ja to ja .

Ja nawet nie czytałem, brałem w ciemno 😄

2 godziny temu, dreamer25 napisał:

wystarczylby Wim za 100zł…

WiiM nie nie ma wyjścia USB. Najtańszy streamer z USB to iFi Zen Stream. Poza maliną DIY. 

Godzinę temu, dreamer25 napisał:

Jasne.usbridge, ktory posiadam ma galwanizowane usb

Chyba jednak nie jest to izolacja galwaniczna USB. Ale tak czy siak jest to dobre źródło i inne wcale nie będą lepsze. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 minuty temu, Piopio napisał:
2 godziny temu, dreamer25 napisał:

WiiM nie nie ma wyjścia USB. Najtańszy streamer z USB to iFi Zen Stream. Poza maliną DIY. 

Mialem tego ifi na chwile na testy.moj usbridge sig go zmasakrowal.

Teraz, dreamer25 napisał:

Mialem tego ifi na chwile na testy.moj usbridge sig go zmasakrowal.

W to nie uwierzę. Jeśli była różnica to na granicy percepcji. Oba sprzęty mają bardzo niskie szumy zasilania. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Panowie , czy w DMP A6 można zmienić czułosć wyjścia RCA ? Denerwuje mnie że jak lekko podkręce głóśnośc we wzmacniaczu to od razu jest głośno.

4 godziny temu, Luk77 napisał:

Panowie , czy w DMP A6 można zmienić czułosć wyjścia RCA ? Denerwuje mnie że jak lekko podkręce głóśnośc we wzmacniaczu to od razu jest głośno.

Wyście RCA jest objęte regulacją głośności, więc z zasady ma regulację poziomu wyjściowego, pojęcie czułość dotyczy o ile mi jest wiadomo tylko terminali wejściowych.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 godziny temu, Luk77 napisał:

Kłania się pre z regulacją gainu na wejściu rca i wyjściu.

Tanio nie będzie.😀

W dniu 22.11.2023 o 19:28, bum1234 napisał:

Oj tak. Legendy w audio to można rzecz. Prestiż +10 pkt. To nie sarkazm.

5 godzin temu, Luk77 napisał:

A jaki masz wzmak?

8 minut temu, Luk77 napisał:

Dayens menuetto

Bardzo fajny wzmak. Nie wiem jaka ma czułość wejścia.

Nie pamiętam.

Ale obniż poziom volume na a6

45 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Bardzo fajny wzmak. Nie wiem jaka ma czułość wejścia.

Nie pamiętam.

Ale obniż poziom volume na a6

Ściszyłem właśnie volume w dmp a6 i może być

Jestem przyzwyczajony do cyfrowej precyzyjnej regulacji volume w Cyrus Lyric i Roksan Oxygene.

Edytowane przez Luk77
19 minut temu, Luk77 napisał:

Jestem przyzwyczajony do cyfrowej precyzyjnej regulacji volume w Cyrus Lyric i Roksan Oxygene.

Oooo a czemu sprzedałeś oxygene?

Ja trochę żałuję patrząc przez pryzmat czasu.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
21 minut temu, Luk77 napisał:

Do czasu aż się skapniesz że dynamika się zmniejszyła 😉

11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Oooo a czemu sprzedałeś oxygene?

Ja trochę żałuję patrząc przez pryzmat czasu.

Mam Oxygene i narazie nie zamierzam go sprzedać. 

11 godzin temu, Kw202 napisał:

Do czasu aż się skapniesz że dynamika się zmniejszyła 😉

Nie rozumiem . 

Edytowane przez Luk77
21 godzin temu, Kw202 napisał:

Do czasu aż się skapniesz że dynamika się zmniejszyła

Nie zmniejszyła się w sposób możliwy do odnotowania ludzkim słuchem, to kiedyś był patent firmy Sabre, regulacja w domenie o znacznie większej ilości bitów. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

22 godziny temu, Luk77 napisał:

Wyjście w DMP-A6 ma swoje parametry określone w instrukcji, wydaje mi się że są one precyzyjne, ja nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. 

W dniu 22.11.2023 o 19:55, Kw202 napisał:

Eversolo też powoli tworzy legendę, przynajmniej w tym wątku😉

56 stron o przeciętnym urządzeniu do którego trzeba nawet dokupić pilota. Za rok będzie wysyp ofert sprzedaży za 30-40% ceny. Nawet mogę iść o zakład.

Ciekawe, czy jakby Wam pozabierać te bajerki, wyświetlacze, wskaźniki wychyłowe, itp to też byłby takim killerem?
Pytanie oczywiście retoryczne, bo w tym wątku można tylko zachwalać, każdy kto słyszy inaczej ma albo kiepski sprzęt, albo kiepski słuch.

38 minut temu, Allmr napisał:

Ciekawe, czy jakby Wam pozabierać te bajerki, wyświetlacze, wskaźniki wychyłowe, itp to też byłby takim killerem?

Ja potrzebowałem urządzenie z wyjściami XLR o takim zakresie możliwości jak to DMP-A6 (dobry przetwornik), na bajerki nie zwracałem uwagi a wyświetlacz uważam za słaby (słabe kąty i kontrast) jak na cenę tego urządzenia, tylko te wskaźniki wychyłowe to całkiem ciekawy bajer choć oczywiście całkowicie zbędny.

46 minut temu, Allmr napisał:

Za rok będzie wysyp ofert sprzedaży za 30-40% ceny.

Czyli trzeba czekać 😉.

5 minut temu, jurek1 napisał:

A tam czekać 😉 postawić serwer ma Malinie, i gra muzyka

Dotychczas używałem w tym systemie streamera Hama DIT2010 i też było dobrze pomimo że to tanie budżetowe urządzenie. Miało ograniczenie czytania plików tylko do 16/48, więc je zastąpiłem czymś lepszym i nieco efektowniejszym z wyjściami lepiej dopasowanymi do bezpośredniego połączenia z monitorami aktywnymi które mają tylko wejścia XLR. Malina jest oczywiście O.K, słuchałem dużo u znajomego takiej konfiguracji.

Godzinę temu, Allmr napisał:

56 stron o przeciętnym urządzeniu do którego trzeba nawet dokupić pilota. Za rok będzie wysyp ofert sprzedaży za 30-40% ceny. Nawet mogę iść o zakład.

Pytanie oczywiście retoryczne, bo w tym wątku można tylko zachwalać, każdy kto słyszy inaczej ma albo kiepski sprzęt, albo kiepski słuch.

Następny flustrat, który zaśmieca forum. To już jakaś epidemia sadomasochizmu. Jak mi się jakiś sprzęt nie podoba, bo się nie podoba, to olewam wątek.

Krytyka jak najbardziej jest mile widziana, ale choć odrobinę konstruktywna.

Mi Malina odpowiadała, dopóki słuchałem z plików, gdy przedtem na streaming, to zaczęły się problemy. Raz coś działało, następnego dnia już nie. Z Eversolo nie mam żadnych problemów.

Godzinę temu, Allmr napisał:

Ciekawe, czy chociaż przez chwilę słuchałeś....

Tak jak pisałem wcześniej słuchałem o wiele droższych, bardziej markowych, a funkcjonalnie i dźwiękowo podszedł mi właśnie ten.

Pewnie bym się porwał na A8, ale tu gdzie teraz jest A6 (wpasował się idealnie) niestety nie mam tyle miejsca 😞

33 minuty temu, Lech36 napisał:

Dotychczas używałem w tym systemie streamera Hama DIT2010 i też było dobrze pomimo że to tanie budżetowe urządzenie. Miało ograniczenie czytania plików tylko do 16/48, więc je zastąpiłem czymś lepszym i nieco efektowniejszym z wyjściami lepiej dopasowanymi do bezpośredniego połączenia z monitorami aktywnymi które mają tylko wejścia XLR. Malina jest oczywiście O.K, słuchałem dużo u znajomego takiej konfiguracji.

Ja korzystam z Roon, Malina jako streamer, przetwornik XLR, monitory aktywne. Chyba najprościej jak można.

• Pokaż nowe odpowiedzi