Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Lech36 napisał:

Czasem jest ciutkę mniejszy, ale ta "ciutka" jest bez znaczenia w domenie słuchu 🙂

A to już można zbadać tylko za pomocą słuchu 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Który zasilacz z poniższych w EverSolo A6 " jest który / jaki " czy może nie ma różnicy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) download.jpg.ca1cb3905a95b48c13e438e45a8980be.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1 godzinę temu, Piopio napisał:

Nie lubię słuchawek. To nie moja bajka. 

No to przywozisz swój wzmacniacz, kolumny i tyle.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

16 minut temu, ProjectPi napisał:

No to przywozisz swój wzmacniacz, kolumny i tyle.

A to już jest żart 😉 

45 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Który zasilacz z poniższych w EverSolo A6 " jest który / jaki " czy może nie ma różnicy?

Jeden jest impulsowy a drugi liniowy. Różnica będzie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

38 minut temu, Piopio napisał:

Jeden jest impulsowy a drugi liniowy. Różnica będzie. 

Z jednego będzie +/-15,0V a z drugiego -/+15V, oczywiście też kilka innych napięć 😉.

40 minut temu, Piopio napisał:

A to już jest żart

Przynajmniej nie będziesz miał wymówki takiej jak u Lutka w Wielkopolsce 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Opinia specjalistów z Audio Note NIE JEST opowieścią z mchu i paproci.

To opinia producenta, może mieć charakter marketingowy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 godzinę temu, TomaszWarecki napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) download.jpg.ca1cb3905a95b48c13e438e45a8980be.jpg

W "zwykłej" 6. jest impulsowy, w 6. II gen jest liniowy, czyli tez z prawej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

45 minut temu, ProjectPi napisał:

Trudno, zrezygnowałeś z testu.

Bo warunki nie są do zaakceptowania. Ze słuchawkami nie mam doświadczenia a taszczyć 70 kg sprzętu to chyba lekka (raczej ciężka) przesada 😉 

Edytowane przez Piopio

27 minut temu, Piopio napisał:

Bo warunki nie są do zaakceptowania. Ze słuchawkami nie mam doświadczenia a taszczyć 70 kg sprzętu to chyba lekka (raczej ciężka) przesada 😉 

Gdybyś nie był znany ź takiej a nie innej postawy wobec wcześniejszego testu, może opcja lokalnego nagłośnienia byłaby mozliwa. Nic to, nie to nie.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Witam mała aktualizacja zabawek (dawno nie było)Nowy poganiacz mojego stadka a zarazem uszlachetniacz brzmienia EVERSOLO A6 jak i WIIM

Ukryta Zawartość

20250127_175946 (1).jpg

20250127_180444 (1).jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 26.01.2025 o 18:40, il Dottore napisał:

Bo komputer na Windows z zamontowanym JRMC można używać jeszcze do miliona innych rzeczy poza muzyką.

Podobnie,jak komputer z Linux.
Różnica jest taka,że Linux nie wysyła na dzień dobry twoich danych do ponad 800set firm współpracujących/partnerów.

I baza ponad 40 000 programów w repo robi swoje.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Mam problem z ever solo dmp a6 dzisia 2 x się upomniał o aktualizację 1.4.01  i już ok 30 minut cały czas pulsuje gałka glosności a chwilę w cześniej załączał się i wyłączał się napis ever solo poradzicie co mam zrobic bo obawiam sie że już sam się nie uruchomi 

5 godzin temu, StachMuszel napisał:

W "zwykłej" 6. jest impulsowy, w 6. II gen jest liniowy, czyli tez z prawej.

W pierwszej generacji można sobie wymienić na taki liniowy, ale koszt samego zasilacza to 800-900zł.

To prosta robota , są nawet filmiki jak to dokładnie zrobić.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Mam problem z ever solo dmp a6 dzisia 2 x się upomniał o aktualizację 1.4.01  i już ok 30 minut cały czas pulsuje gałka glosności a chwilę w cześniej załączał się i wyłączał się napis ever solo poradzicie co mam zrobic bo obawiam sie że już sam się nie uruchomi 

Już działa ale po godzinie wyłączyłem go całkiem z prądu na 30 sekund już sie wystraszyłem bo dzisiaj zabudowałem w nim zasilacz analogowy  i już miałem podejrzenie że to przez to nie potrafił sam się  uruchomić podczas aktualizacji

51 minut temu, treinerek napisał:

W pierwszej generacji można sobie wymienić na taki liniowy, ale koszt samego zasilacza to 800-900zł.

Ukryta Zawartość

Całe 730pln.

Ukryta Zawartość

29 minut temu, StachMuszel napisał:

Ukryta Zawartość

Całe 730pln.

Ja bym wolał jednak taki, te mają lepszą opinię.

Ukryta Zawartość

Może jak mi się skończy gwarancja na A8 to w niej zmienię, ale tam jest droższy , bo kosztuje około 1200-1300zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

2 godziny temu, StachMuszel napisał:

900pln, nie wiem czy to gra warta...

Nie warta, ale każdy sam podejmuje decyzję 😉.

11 godzin temu, StachMuszel napisał:

900pln, nie wiem czy to gra warta...

A moim zdaniem warto. 

W dniu 26.01.2025 o 22:38, bum1234 napisał:

Może i gra, ale zbudowane z byle czego i owiane legendą. Typowy marketing skierowany do naiwnych wierzących w hi-end, lampy, podstawki pod kable, kable -  czyli wprost audio-voodoo.

Audio Note zbudowane z byle czego? ile ty już lat się ośmieszasz na tym forum?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

????

35 minut temu, Piopio napisał:

A moim zdaniem warto. 

To zmieniajcie i się nie zastanawiajcie w końcu jak to jest proste to dla spokoju ducha i wsparcia wiary w zasilacze liniowe, cokolwiek to znaczy, można to zrobić. W końcu co to jest 900zł dla prawdziwego audiofila? Najwyżej będzie trochę więcej składowej 50/100Hz w sygnale, ale na szczęście na bardzo niskich poziomach, więc raczej nie do wychwycenia uchem hobbysty. Jak takie 900zł ma poprawić nastrój to trzeba działać bo poprawiając swój nastrój często też też zmienia się postrzeganie brzmienia, wprawdzie nie fizycznie, ale zawsze na plus 😉.   

47 minut temu, dekoracja napisał:

Audio Note zbudowane z byle czego? ile ty już lat się ośmieszasz na tym forum?

Ukryta Zawartość

No I co tam jest takiego innowacyjnego?

Odgrzewany kotlet podlany a może nawet zalany marketingową papką dla nieświadomych.

Ukryta Zawartość

7 minut temu, bum1234 napisał:

No I co tam jest takiego innowacyjnego?

Odgrzewany kotlet podlany a może nawet zalany marketingową papką dla nieświadomych.

logika oraz znajomość języka polskiego to chyba nie jest twoja mocna strona. W kółko klepiesz te same teksty od lat.

To są bardzo wysokiej jakości części, lepsze zdecydowanie niż średnia rynkowa. Czyli nie jest to "byle co". Nawet nie umiesz kulturalnie przyznać się do błędu - co w sumie jest typowe dla trola...

????

Teraz, dekoracja napisał:

To są bardzo wysokiej jakości części, lepsze zdecydowanie niż średnia rynkowa.

Z pewnością, zwłaszcza jeśli o cenę chodzi. Reszta to typowe naciągactwo 😄

Należysz do grona osób które od lat dają się nabierać na te proste sztuczki.

46 minut temu, Lech36 napisał:

To zmieniajcie i się nie zastanawiajcie w końcu jak to jest proste to dla spokoju ducha i wsparcia wiary w zasilacze liniowe, cokolwiek to znaczy, można to zrobić.

Rozmawiałem ostatnio z serwisantem i konstruktorem wzmacniaczy gitarowych. Powiedział, że zasilanie ma znaczenie i większość zasilaczy impulsowych sieje zakłóceniami. On, jako elektronik z wieloletnim doświadczeniem, zdecydowanie preferuje zasilacze liniowe. 

• Pokaż nowe odpowiedzi