Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, gatar napisał:

Bardzo ciekawe.

Mam nadzieję, że ceny nie odlecą 🙂 

Nie odlecą, wręcz przeciwnie, konkurencja zrobi swoje, s15 wyceniony na około 5k, Node Icon też około 5k. Nie przypadkowo Eversolo obniża ceny…, zresztą zaprezentują dwa produkty, budżetowy i pewnie A10 🙂

4 godziny temu, gatar napisał:

Mam nadzieję, że ceny nie odlecą

Przy rosnącej konkurencji to mało prawdopodobne, ucięliby gałąź n której siedzą, ale próbować mogą. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Faktycznie konkurencja w tym zakresie robi się teraz dość obszerna. 

Wiim także nie śpi. Myślę że nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa.

6 godzin temu, tmnich napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest i wersja czarna.

Co to?

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Faktycznie konkurencja w tym zakresie robi się teraz dość obszerna. 

Wiim także nie śpi. Myślę że nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa.

Co to?

Fiio ST15 streamer, pisałem o nim wcześniej, zapoznaj się.

2 minuty temu, tmnich napisał:

Fiio ST15 streamer, pisałem o nim wcześniej, zapoznaj się.

Nie było mnie tydzień a i jest tyle nowych postów że ciężko nadrobić. Dlatego pytam. Dzięki i zapoznam się

Wiesz co nie dostaję żadnej podpowiedzi od Google możesz podesłać jakiś link

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Nie było mnie tydzień a i jest tyle nowych postów że ciężko nadrobić. Dlatego pytam. Dzięki i zapoznam się

Wiesz co nie dostaję żadnej podpowiedzi od Google możesz podesłać jakiś link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo ci dziękuję To wyjaśnia dlaczego nie mogłem tego znaleźć 🙂

Na AKM, fajnie. Nie wszystko musi iść w sabre. 

Chętnie sprawdzę.

No proszę i na AKM 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 25.09.2024 o 13:59, tmnich napisał:

No widzisz, ja wypowiadam się jako juz byly posiadacz A8 i wiem do czego miał mi on służyć.

Dużo mogliby poprawić softem, ale pewnych rzeczy niestety nie, takich jak AirPlay 2, CEC w hdmi, dekodowanie DD do stereo itd. Brak tych funkcjonalności elimnuje zupełnie sprzęt, który nadal oficjalnie figuruje za ponad 9k…

ok skoro dyskwalifikacja, to na co zmieniłeś ? co takiego, czego jeszcze nie zdyskwalifikowałeś ?

26 minut temu, flogopit napisał:

ok skoro dyskwalifikacja, to na co zmieniłeś ? co takiego, czego jeszcze nie zdyskwalifikowałeś ?

Na nic jeszcze nie wymieniłem, ponieważ :

Arcam sa35/45, początek 2025

Node Icon, połowa listopada 2024

Fiio st15 mój faworyt, też pewnie powoła listopada…

dlatego kupiłem sobie na testy Node 2024.

Witam.

Dokonałem zakupu zestawu wzmacniacz eversolo f2 + dmp - a6 master. Posiadam kolumny monitor audio bronze 6 . Nie mogę się przekonać do  jakości dźwięku zakupionego sprzętu . Mała dynamika głośność . Stary marantz 1509 z tym zestawem kolumn grał mocniej dynamiczniej . Czy to wina kolumn wzmacniacza , co proponują użytkownicy tego sprzętu. 

Edytowane przez prezzo
2 godziny temu, prezzo napisał:

Witam.

Dokonałem zakupu zestawu wzmacniacz eversolo f2 + dmp - a6 master. Posiadam kolumny monitor audio bronze 6 . Nie mogę się przekonać do  jakości dźwięku zakupionego sprzętu . Mała dynamika głośność . Stary marantz 1509 z tym zestawem kolumn grał mocniej dynamiczniej . Czy to wina kolumn wzmacniacza , co proponują użytkownicy tego sprzętu. 

Spróbuj podłączyć bezpośrednio do A6 jakieś porządne zestawy aktywne, możesz być zaskoczony, ale porządne zestawy aktywne a nie takie pseudo aktywne, ale to mało popularna koncepcja na forum. U mnie się sprawdza przy bardzo budżetowym systemie A6+dwa aktywne monitory B2031A, dźwięk naprawdę dobry a to tanie monitory, można sobie wyobrazić co by było na lepszych. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

3 godziny temu, prezzo napisał:

Czy to wina kolumn wzmacniacza , co proponują użytkownicy tego sprzętu. 

Wzmacniacz jest słaby. Kup sobie Sabaj A30A a A6 podłączysz jako transport. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Systemy oparte o kolumny aktywne chyba nie są zbyt lubiane,tak dla przykładu jak tu żyć i słuchać bez ciągłego eksperymentowania z kablami i złotymi zworkami czy widełkami...

43 minuty temu, fan64 napisał:

Systemy oparte o kolumny aktywne chyba nie są zbyt lubiane,tak dla przykładu jak tu żyć i słuchać bez ciągłego eksperymentowania z kablami i złotymi zworkami czy widełkami...

To prawda, pole eksperymentów się nieco zawęża, ale dalej jest ich dużo do przeprowadzenia w ramach poszukiwań wymarzonej audio nirwany. Zwłaszcza przy systemach aktywnych czyli takich z elektroniką zewnętrzną nie zabudowaną w ZG.

5 godzin temu, prezzo napisał:

wzmacniacz eversolo f2

@Piopio ma racje, słabo to gra.

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Mogę sprawdzić na EDIFIER S3000 Pro bo takowe posiadam. Czy takie wystarczą. A jeśli to zły wybór jaki wzmacniacz zakupić do odtwarzacza sieciowego oraz jakie kolumny aby grało to dobrze ?

Edytowane przez prezzo
16 godzin temu, Lech36 napisał:

To prawda, pole eksperymentów się nieco zawęża, ale dalej jest ich dużo do przeprowadzenia w ramach poszukiwań wymarzonej audio nirwany. Zwłaszcza przy systemach aktywnych czyli takich z elektroniką zewnętrzną nie zabudowaną w ZG.

Ja mam kolumny aktywne T+A KS Active, wystawiłem na sprzedaż ale zero odzewu, chyba nie audiofilskie 🙂  dlatego jest w trakcie poszukiwań A6 (używany) i zobaczymy co z tego  wyjdzie.

Godzinę temu, sunjammer napisał:

chyba nie audiofilskie

Aktywne w ogóle są na tym forum pozycjonowane jako nie audiofilskie, cokolwiek to znaczy 😉. Niestety można to uznać za teorię "melepetów" technicznych, ale co zrobić jak jest tylu przeciwników jakości technicznej a tak wielu zwolenników audio voodoo. 

12 godzin temu, prezzo napisał:

EDIFIER S3000

Ta firma chyba nie robi ZG czysto aktywnych, to chyba model pasywny ze wzmacniaczem w jednej ze skrzynek, nie jest to system aktywny bo dalej operuje zwrotnicą pasywną. Aktywny to taki w którym każda droga ma swoje wzmacniacze mocy a przed nimi znajduje się zwrotnica z reguły aktywna, głośniki muszą być podłączone bezpośrednio do wyjść końcówek mocy, wtedy układ jest wykorzystany maksymalnie pod względem jakości.

5 minut temu, Lech36 napisał:

Aktywne w ogóle są na tym forum pozycjonowane jako nie audiofilskie, cokolwiek to znaczy 😉. Niestety można to uznać za teorię "melepetów" technicznych, ale co zrobić jak jest tylu przeciwników jakości technicznej a tak wielu zwolenników audio voodoo. 

Nie dopowiadaj sobie Lechu jak zwykle.

Technicznie rodzi to również problemy - mało miejsca na wzmacniacze, gorsza wentylacja, wibracje dla elektroniki, dłuższe interkonekty, kable zasilające, zgranie głośności itp. itd.

To że rozsądne monitory aktywne zagrają lepiej od nierozsądnego stereo chyba wszyscy wiedzą i się z tym zgadzają

17 godzin temu, marcinmarcin napisał:

słabo to gra.

Oczywiście, bo nie ma odpowiedniego znaczka

6 minut temu, marcinmarcin napisał:

mało miejsca na wzmacniacze, gorsza wentylacja, wibracje dla elektroniki

A kto każe wkładać wzmacniacz do kolumny?

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Technicznie rodzi to również problemy - mało miejsca na wzmacniacze, gorsza wentylacja, wibracje dla elektroniki, dłuższe interkonekty, kable zasilające, zgranie głośności itp. itd.

To żadne problemy przy tych które występują w pasywnych. Interkonekty dłuższe, ale przy wyjściach i wejściach symetrycznych to żaden problem a nawet przy połączeniach RCA to niewielki problem , po prostu trzeba uważać z tym że przy długościach domowych takich do 3m większość kabli ekranowanych też nie sprawi kłopotów, chyba że wyjście z przedwzmacniacza będzie miało wysoką impedancję co niestety czasem się zdarza, zwłaszcza w starszych konstrukcjach. Zgranie głośności jest banalnie prostą operacją. O kablach zasilających nie rozmawiajmy, to czyste voodoo 😉. Wentylacja też jest prostsza jak wybierze się formę z częścią wzmacniającą oddzieloną od skrzynki z głośnikami tak jak np. jest w tych B2031A, a w systemach aktywnych z zewnętrznymi wzmacniaczami to w ogóle nie jest problem. 

12 minut temu, bum1234 napisał:

Ma, Eversolo, ale gra słabo... i nie jest to tylko moja opinia.

12 minut temu, bum1234 napisał:

A kto każe wkładać wzmacniacz do kolumny?

Aktywna, to chyba ze wzmacniaczem w środku...

Edytowane przez marcinmarcin

31 minut temu, marcinmarcin napisał:

To że rozsądne monitory aktywne zagrają lepiej od nierozsądnego stereo chyba wszyscy wiedzą i się z tym zgadzają

Dobre monitory aktywne technicznie są zawsze lepsze od pasywnych wykonanych na podobnych komponentach a jak coś jest technicznie lepsze to musi lepiej grać, chyba że ktoś ma mocno zabetonowany system wartościowania. Było trochę przykładów produkcji ZG w wersji aktywnej i pasywnej na takich samych komponentach, choćby te wymienione wcześniej B2031 miały dawno temu też wersję pasywną, ale najdłużej utrzymała się na rynku wersja aktywna. 

13 minut temu, marcinmarcin napisał:

Aktywna, to chyba ze wzmacniaczem w środku...

Ja jestem zwolennikiem oddzielnego przedziału w ZG na wzmacniacze i zwrotnicę, tak mam zrobione moje oba systemy DIY, ale montaż elektroniki razem z głośnikami też nie jest zły, drgania bardziej przeszkadzają zwrotnicy pasywnej niż zwrotnicy aktywnej, duże zmienne prądy przez elementy zwrotniczy pasywnej też nie są dobrze tolerowane przez te elementy. 

Edytowane przez Lech36

26 minut temu, bum1234 napisał:

Nie. Bo jest słaby technicznie 😉                

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

33 minuty temu, marcinmarcin napisał:

jesteś w stanie usłyszeć te "wibracje elektroniki" czy różnicę pomiędzy przewodem RCA 1m i 3m?

1 minutę temu, fan64 napisał:

jesteś w stanie usłyszeć te "wibracje elektroniki" czy różnicę pomiędzy przewodem RCA 1m i 3m?

Dobry audiofil podobno wszystko słyszy, nawet 1cm kabla 😉, tak opinię kiedyś słyszałem od znajomego audiofila, ale oczywiście nie wiem czy to prawda.

• Pokaż nowe odpowiedzi