Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Luk77 napisał:

Panowie , sprezentowałem mojemu dmp a6 i podłączyłem do dac Chord Quest. 

Jeszcze zasilanie sieciowe dołóż a chord ładnie się odwdzięczy.

Godzinę temu, Luk77 napisał:

Gdzie takie zasilanie można nabyć ?

Przejrzyj ogłoszenia tu na forum. Jest chłopak co robi fajne zasilacze. Wiem bo sam posiadam od niego dwa do swoich Chordów.

Dajcie spokój z tymi pierdołami o  innym zasilaniu do Qutesta.

17 godzin temu, Luk77 napisał:

Połączenie poprzez  USB w qutest  jjest rekomendowane.

rekomendowany jest toslink, usb w drugiej kolejności. Biorąc pod uwagę, że ten DMP A6 to pełny streamer to toslink tylko. Wg mnie bez sensu zakup DMP A6 do Qutesta, ale twoje pieniądze.

24 minuty temu, essewissa napisał:

rekomendowany jest toslink,

Toslink to samo zło ! Brzmi najgorzej ze wszystkich połączeń. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 minut temu, essewissa napisał:

Wg mnie bez sensu zakup DMP A6 do Qutesta, ale twoje pieniądze.

Święta racja, w tej cenie miałby używkę TT2 i coś pokoju maliny.

Panowie, jak edytować metadata w plikach żeby nie wrzucało mi ich pod nazwę albumu ale pod wykonawcę? Np. rip SACD z PF PULSE nie wrzuca mi jako PF tylko jako artysta: PULSE.

DMP a6 jest niesamowicie funkcjonalnym urządzeniem. Fajna apka , jakość wykonania , czyta bezproblemowo pliki ISO z twardego zewnetrznego dysku no i bajery jak super wyświetlacz , wycieraczki itd.

Niestety jego brzmienie dupy nie urywa. Przekaz jakiś ciemny jak spod kotary , różne przeszkadzajki słabo słyszalne itd. Miałem myśli aby oddać Eversolo ale po tęsknocie za Chord Hugo 2 którego bezsensownie kiedyś sprzedałem postanowiłem kupić ponownie Chorda ale Qutest.

Po podłączeniu DMP A6 do Qutesta poprawie uległo wszystko , niema już np. efektu „kotary”.

To są wszystko moje opinie i spostrzeżenia i rozumiem że u kogoś może być trochę inaczej .

Edytowane przez Luk77
24 minuty temu, Luk77 napisał:

To są wszystko moje opinie i spostrzeżenia i rozumiem że u kogoś może być trochę inaczej .

DAC w Eversolo jest po prostu słaby. To poziom DAC za 1000 zł ... Niestety.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

Przecież tam podwójne Sabre 9038 siedzi,

21 minut temu, Luk77 napisał:

Przekaz jakiś ciemny jak spod kotary , różne przeszkadzajki słabo słyszalne itd.

bo tak gra sabre 9038 jak się go porówna do Qutesta 🙂

Zaliczyłem podobną przesiadkę, mnie się kiedyś Sabre 9038 podobało.

Hehe, jeśli 9038 to kotara to ja nie mam pytań, dla mnie to jedne z najostrzejszych DACów, dlatego też nie lubię ESSów ani  Wolfsonów.

Edytowane przez Marek.S
26 minut temu, essewissa napisał:

rzecież tam podwójne Sabre 9038 siedzi,

Ale nie ES9038PRO !

"It achieves the hot output by combining its 8 internal DACs (vs 2 in Q2M)"

W sabre jest tak, że grają ostro krawędzie, powycinane z czarnego tła, mało się dzieje między, dookoła dźwięków. Pierwsze wrażenie jest takie, że gra ostro analitycznie, ale jak się posłucha Chorda to można odnieść wrażenie, że 9038 jest ciemne, mniej przeszkadzajek właśnie, mniej dźwięku ogólnie.

Edytowane przez essewissa
27 minut temu, Marek.S napisał:

Hehe, jeśli 9038 to kotara to ja nie mam pytań, dla mnie to jedne z najostrzejszych DACów

Mylisz się. W wersji 9038PRO gra bardzo przyzwoicie. 

Pamiętajmy też, że dwie te same kości mogą zabrzmieć całkiem inaczej w zależności od implementacji. Wiem, że był film od nas, ale czy chcielibyście może zobaczyć pisemną, krótką recenzję DMP-A6 naszego autorstwa? Jeśli tak, to zobaczę, co uda się zrobić 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

21 minut temu, Marek.S napisał:

Hehe, jeśli 9038 to kotara to ja nie mam pytań, dla mnie to jedne z najostrzejszych DACów, dlatego też nie lubię ESSów ani  Wolfsonów.

heheh jak ktoś myśli, że czip sam gra to ja nie mam pytań. A chord nawet nie ma czipa hehe

????

2 godziny temu, NRK napisał:

Święta racja, w tej cenie miałby używkę TT2 i coś pokoju maliny.

Czyli za ile? Używki Hugo 2 ciężko znaleźć za 6k. 

Hugo 2 jako integra do słuchawek jest ok, ale jako dac w ogóle mi nie podszedł 

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Jest jeszcze słabszy, ma wartość ujemną, producent powinien do niego dopłacać 😁

Ewentualnie można uznać, że jest nic nie warty, czyli, że go tam w ogole nie ma 😂 

Ale jest i to zupelnie przyzwoity i wiem co mówię, bo przez prawie 20 lat przerzuciłem trochę różnego sprzętu. 

53 minuty temu, mandek napisał:

Ale jest i to zupelnie przyzwoity i wiem co mówię, bo przez prawie 20 lat przerzuciłem trochę różnego sprzętu. 

Też wiem co mówię 😉 DAC jest z niskiej półki. 

2 minuty temu, Piopio napisał:

Też wiem co mówię 😉 DAC jest z niskiej półki. 

Z cenowej może i z niskiej, ja to uważam za zaletę i z tego powodu różne audiofile mają ból dooopy 😂 Ale jakościowo to bardzo dobry sprzęt.

3 hours ago, Piopio said:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

3 hours ago, Piopio said:

1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Piopio napisał:

Tutaj chyba nie do końca, bo to nie jest transmisja pcm audio z zegarem etc, tylko zwykłych danych.

Coś mi się wydaje ze niektórzy maja za słabe sprzęty żeby docenić jakość Eversolo😁. Podobno efekty dopiero są spektakularne w systemach za min 200tys😁

A tak na serio to przecież tylko jedna składowa systemu i to wcale nie najbardziej decydująca o brzmieniu. Najważniejsza Akustyka, kolumny, wzmacniacz a dopiero potem DACk. A do tego jeszcze dochodzi gust słuchacza. Takie moje zdanie

Edytowane przez Starzec2

Myślę, że rola niedoceniających jest inna. Ot pojawił się nowy sprzęt na rynku. To nie jest dobra sytuacja (zwłaszcza dla niektórych) i coś trzeba z tym zrobić 😄

53 minutes ago, OLES said:

Tutaj chyba nie do końca, bo to nie jest transmisja pcm audio z zegarem etc, tylko zwykłych danych.

Z pewnością. Ale toslink ma jedną zasadniczą wadę - stosowanie wraz z nim sprzętu do izolacji galwanicznej jest bez sensu i tu jest przyczyna bólu 😄

Najprościej jest stwierdzić, że coś jest z niskiej półki, słabe albo jest samym złem. Konkretne argumenty nie są tu istotne. Ważne, by takie zdania się pojawiły. 

14 minut temu, Starzec2 napisał:

Coś mi się wydaje ze niektórzy maja za słabe sprzęty żeby docenić jakość Eversolo😁. Podobno efekty dopiero są spektakularne w systemach za min 200tys😁

A tak na serio to przecież tylko jedna składowa systemu i to wcale nie najbardziej decydująca o brzmieniu. Najważniejsza Akustyka, kolumny, wzmacniacz a dopiero potem DACk. A do tego jeszcze dochodzi gust słuchacza. Takie moje zdanie

Moje też, ale tu są Koledzy którzy na siłę starają się szukać "dziury w całym".

A6 gra u mnie jako zestaw pomocniczy i ostatnio tylko jego słucham 😄

Fakt, że chyba nie korzystam z DACa ponieważ (tak myślę) idąc po optyku do moich kolumn (Perełki Cabasse) to one wszystko zamieniają na to co słyszę.

Idę dalej słuchać, bo szkoda klawiatury.... 

5 minut temu, bum1234 napisał:

Najprościej jest stwierdzić, że coś jest z niskiej półki, słabe albo jest samym złem. Konkretne argumenty nie są tu istotne. Ważne, by takie zdania się pojawiły. 

Po prostu wina Rudego 😄

• Pokaż nowe odpowiedzi