Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Piopio napisał:

DDC na ogół nie mają izolacji galwanicznej USB. 

Jakie to te nowoczesne sprzęty ? Moim zdaniem mogą. Kwestia ceny. 

Przeczytałem w podsumowaniu analizy, że U18 Gustard zapewnia pełną izolację galwaniczną.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, Piopio napisał:

DDC na ogół nie mają izolacji galwanicznej USB. 

Mój ma. Kwestia konstrukcji. Stary poczciwy V-link też ma. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

15 minut temu, il Dottore napisał:

Czyli zapytam: warto uzupełnić Gustarda x26pro o DDC ale źródłem nie jest komp/laptop tylko stramer? Czy warto uzupełnić Gustarda x26pro o zegar zewnętrzny np C16 Gustard? Na ile przełoży się to na dźwięk a na ile na samopoczucie?

Edytowane przez TomaszWarecki
1 minutę temu, TomaszWarecki napisał:

Czyli zapytam: warto uzupełnić Gustarda x26pro o DDC ale źródłem nie jest komp/laptop tylko stramer? Czy warto uzupełnić Gustarda x26pro o zegar zewnętrzny? Na ile przełoży się to na dźwięk a na ile na samopoczucie?

Nie wiem. Nigdy koło Gustarda nawet nie stałem. Zamów jakieś DDC przez internet, masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyn. Takie jest prawo EU. Po 7 dniach pod prądem nonstop już będzie wiadomo czy i jakie wnosi zmiany.

Jak zwykle: musisz sam osądzić, czy to dla Ciebie sprzęt i po co masz polegać na opiniach innych, gdy możesz sprawdzić sam?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

20 godzin temu, NRK napisał:

Audiofil to chyba najbardziej naiwny klient pod słońcem.😂

A wy jesteście Trolofilami? 

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

3 minuty temu, arnoldm1 napisał:

Hehe w punkt 😁

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, arnoldm1 napisał:

Dzięki! 😀 Od dzisiaj tak się będę przedstawiać 😀 

12 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Czyli zapytam: warto uzupełnić Gustarda x26pro o DDC ale źródłem nie jest komp/laptop tylko stramer? Czy warto uzupełnić Gustarda x26pro o zegar zewnętrzny np C16 Gustard? Na ile przełoży się to na dźwięk a na ile na samopoczucie?

Już masz w środku zegar Ultra-Low Noise PLL K2. Co tu poprawiać?

@TomaszWarecki weź sobie poczytaj test twojego modelu DAC:

Ukryta Zawartość

a potem przeczytaj test mojego Gustard A26: 

Ukryta Zawartość

Poprawisz sobie humor i już nie będzie Cię korcić na kupowanie jakiś nowych pudełek 😀

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, TomaszWarecki napisał:

Przeczytałem w podsumowaniu analizy, że U18 Gustard zapewnia pełną izolację galwaniczną.

Nie jest to izolacja galwaniczna USB 😉 

50 minut temu, il Dottore napisał:

Nie ma izolacji galwanicznej USB ! 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

30 minut temu, Piopio napisał:

Ma, bo niby co innego ma izolować, skoro nawet nie posiada zewnętrznego zasilania i prąd dostarcza mu wyłącznie linia zasilająca USB. 🙂

5 minut temu, il Dottore napisał:

Ma, bo niby co innego ma izolować, skoro nawet nie posiada zewnętrznego zasilania i prąd dostarcza mu wyłącznie linia zasilająca USB. 🙂

Jaki to tak bez zewnętrznego zasilacza jak jakaś plebejską karta dźwiękowa Creative? 😁

36 minut temu, Piopio napisał:

Nie jest to izolacja galwaniczna USB 😉 

Piopio, czy ktoś Ci kiedyś przyłożył cegłą w kopułę na parkingu przed Biedronką, czy to mi powinien przyłożyć? 🙂 

4 minuty temu, Gargan napisał:

Jaki to tak bez zewnętrznego zasilacza jak jakaś plebejską karta dźwiękowa Creative? 😁

No tak V-Link działa. Dokładnie jak mówisz: to jest sprzęt plebejski. Nawet na pudełku był napis:

HIGH END MYŚLĄCEGO CZŁOWIEKA. 😄 

Ale ze współczesnych DDC np. Matrix też ma opcję działania tylko na zasilaniu z USB. Choć dla purystów jest przewidziana dziurka do zewn. zasilacza.

7 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Piopio, czy ktoś Ci kiedyś przyłożył cegłą w kopułę na parkingu przed Biedronką, czy to mi powinien przyłożyć? 🙂 

Trzeba rozróżnić izolację galwaniczną od izolacji galwanicznej USB. Nazywa się tak samo ale inaczej działa. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Trzeba chyba założyć Kościół Izolacji Galwanicznej.
Wystarczy 100 podpisów i wniosek do ministerstwa

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Trzeba chyba założyć Kościół Izolacji Galwanicznej.
Wystarczy 100 podpisów i wniosek do ministerstwa

Spokojnie. W dobie zintegrowanych streamerów izolacja galwaniczna USB będzie tracić na znaczeniu. Praktycznie już nie wypuszczają samych transportów. 

A jest takie urządzenie jak A6,ale bez funkcji streamowych?
Takie,aby tylko odtwarzać pliki z nasa albo z wbudowanego dysku.
Takie z ekranem jak A6,albo z mozliwością podłaczenia do monitora i ładnym interface?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Takie,aby tylko odtwarzać pliki z nasa albo z wbudowanego dysku.
Takie z ekranem jak A6,albo z mozliwością podłaczenia do monitora i ładnym interface?

Nie ma i już nie będzie.

Jest i nazywa się Eversolo🫢

Wszystkie te funkcje streamingu możesz odinstalować. 👌🏽

30 minut temu, il Dottore napisał:

No tak V-Link działa. Dokładnie jak mówisz: to jest sprzęt plebejski. Nawet na pudełku był napis:

HIGH END MYŚLĄCEGO CZŁOWIEKA. 😄 

Ale ze współczesnych DDC np. Matrix też ma opcję działania tylko na zasilaniu z USB. Choć dla purystów jest przewidziana dziurka do zewn. zasilacza.

Ostatni plebejski DAC u mnie to był Silverstone EB-01. Genialny był! Miał nawet tryb mono i obsługę sygnału 32kHz. Zero Oversampling. Tylko wejście USB.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A to tak żeby tylko przypomnieć o czym jest ten wątek 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lubię kiedy gra muzyka...

7 godzin temu, sk-victor napisał:

A to tak żeby tylko przypomnieć o czym jest ten wątek 😉 

Ukryta Zawartość

Już jest gen2 dlatego ta konwersacja jest zwolniona z pisania w temacie

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Widzisz nie da się lepiej 🙂 hajend pełną gębą 

Zdecydowanie! Mój pecet znaleziony na śmietniku, który służy mi do grania muzyki, może takim wypasionym streamerom co najwyżej buty czyścić.

Ukryta Zawartość

Ludzie wciąż nie pojmują,  że to jak najlepszy DDC i jak najlepszy DAC (nie mylić z jak najdroższymi - nie tędy wcale droga!) jest podstawą dobrze grającego systemu.

I od tej podstawy można dopiero rozwijać system w zależności od upodobań. Tylko trzeba wiedzieć, czego się chce, jakiego dźwięku się poszukuje.

A nie - nakupić złomu za milion monet i... leczyć ten syf kabelkami. No nie.

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, il Dottore napisał:

Ludzie wciąż nie pojmują,  że to jak najlepszy DDC i jak najlepszy DAC (nie mylić z jak najdroższymi - nie tędy wcale droga!) jest podstawą dobrze grającego systemu.

Podstawą dobrze grającego systemu zawsze na pierwszym miejscu są ZG (zestawy głośnikowe) a na drugim miejscu akustyka pomieszczenia w którym te ZG stoją. Cała reszta to "Pikuś" o przepraszam Pan Pikuś 😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Podstawą dobrze grającego systemu zawsze na pierwszym miejscu są ZG (zestawy głośnikowe) a na drugim miejscu akustyka pomieszczenia w którym te ZG stoją. Cała reszta to "Pikuś" o przepraszam Pan Pikuś 😉

Dopasowanie wzmacniacza do kolumn też jest istotne. 

17 minut temu, Lech36 napisał:

Pozwole się nie zgodzić 😁

Od kilkunastu lat moim pomieszczeniem jest poddasze z dachem kopertowym i podłogą 90mk2, jakie było moje zdziwienia jak podczas pracy na tym poddaszu ( ocieplanie Gk itd ) przyniosłem stary śmieciowy wzmak sony i małe JBLe tyły od kina.

Nagle usłyszałem czysty nie podbity bas, usłyszałem zobaczyłem fajną scenę i od tamtej pory było tam kilka systemów a ja uważam że najważniejsze jest pomieszczenie w którym jak jest dobrze, to praktycznie każdy zestaw zagra dobrze lub bardzo dorze.

Najlepsze kolumny w złym pomieszczeniu nie zagrają.

22 minuty temu, gałąż napisał:

a ja uważam że najważniejsze jest pomieszczenie w którym jak jest dobrze, to praktycznie każdy zestaw zagra dobrze lub bardzo dorze.

Nie mogę się z tym zgodzić. Słuchałeś kiedyś naprawdę dobrych kolumn ?

22 minuty temu, gałąż napisał:

Pozwole się nie zgodzić 😁

Od kilkunastu lat moim pomieszczeniem jest poddasze z dachem kopertowym i podłogą 90mk2, jakie było moje zdziwienia jak podczas pracy na tym poddaszu ( ocieplanie Gk itd ) przyniosłem stary śmieciowy wzmak sony i małe JBLe tyły od kina.

Nagle usłyszałem czysty nie podbity bas, usłyszałem zobaczyłem fajną scenę i od tamtej pory było tam kilka systemów a ja uważam że najważniejsze jest pomieszczenie w którym jak jest dobrze, to praktycznie każdy zestaw zagra dobrze lub bardzo dorze.

Najlepsze kolumny w złym pomieszczeniu nie zagrają.

ostatnie zdanie to taki truizm w stylu "a kto umarł ten nie żyje" 😉

odwracając twoją tezę można stwierdzić, że złe kolumny w najlepszym pomieszczeniu też nie zagrają

😀

• Pokaż nowe odpowiedzi