Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, piotralski napisał:

No właśnie próbuję zrozumieć tę logikę, ale za cholerę nie mogę...

Kupić o parę złoty taniej, wykastrowany ten sam model? Dobrze rozumiem?

Tego się nie da zrozumieć. To trzeba przyjąć na wiarę 🙂

Pewnie chodzi im o mityczne zakłócenia.

Dedykowany transport zapowiedziany.

No ale żeby nie było nudy, to audiofil zaraz sobie coś wymyśli.

Osobiście stawiam na dedykowane CD/SACD od Eversolo. 😂

2 godziny temu, piotralski napisał:

Paradoksalnie będzie drożej 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 minut temu, NRK napisał:

No ale za taki ruch, będą mu bić brawa na forum.😂🙈

O to tu chodzi.🤣

Chyba lepiej mieć wybór.

Jeden lubi śledzie, a drugi jak mu coś tam jedzie 😉

I co z tej dyskusji ?

Jeden bagaznik dachowy , drugi przyczepkę a kolejny pomysli i kombi od razu kupi 🤷‍♂️

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

58 minut temu, dedal75 napisał:

I co z tej dyskusji ?

Jeden bagaznik dachowy , drugi przyczepkę a kolejny pomysli i kombi od razu kupi 🤷‍♂️

Dla tego siedzę i słucham A6 nie myśląc o zmianach 🙂

Panowie jak zaczynałem swoją chorobę z audio a było to nie tylko w tamtym tysiącleciu 😁 ale nawet u schyłku komuny, to po pierwsze nie było wyboru sprzętu a kupienie czegokolwiek graniczyło z cudem, decka kupiłem nie takiego jak chciałem ale takiego jaki się trafił w sklepie mydło powidła leżał między chlebem a gwoździami. Kolumny kosztowały 2.5k ale zniknęły szukałem ich jeżdżąc po okolicznych miastach i po dwóch miesiącach znalazłem w sklepie z materiałami ale za 10k 😁

Dziś mamy wszystko, chcesz podzielone czy w jednym kawałku do wyboru do koloru i trzeba się z tego cieszyć że mamy wybór. Sam jestem szczęśliwym posiadaczem dmp- A8 z pierwszej dostawy do Polski i nie zamierzam zmieniać dzielić na transport + dac ale jak będę miał taki kaprys to mam możliwość 😁

17 godzin temu, sk-victor napisał:

No to po co czekać na "transport" skoro można dołożyć DAC i na to samo wyjdzie??

Tak Ci się tylko wydaje... na kilkanaście transportów "bit perfect" które miałem, praktycznie każdy grał inaczej, bardzo mocno też słychać wpływ zasilania transportu.

Jako ciekawostka - Topping E30 z Sotm zagrał lepiej niż Qutest z maliną - tyle mojego w temacie "braku" wpływu tranportu "cyfra to cyfra" "brzuchate zera  i koślawe jedynki" itp pierdołom... 😉 

18 minut temu, marcinmarcin napisał:

praktycznie każdy grał inaczej, bardzo mocno też słychać wpływ zasilania transportu.

Nie powtarzaj bajek 😄

Nawiasem mówiąc, kupiłeś już zasilacz liniowy do żelazka, lodówki i zmywarki?

Nie?

To zrób to jak najszybciej. Wszystko będzie lepiej pracować.

40 minut temu, marcinmarcin napisał:

Tak Ci się tylko wydaje... na kilkanaście transportów "bit perfect" które miałem, praktycznie każdy grał inaczej, bardzo mocno też słychać wpływ zasilania transportu.

Jako ciekawostka - Topping E30 z Sotm zagrał lepiej niż Qutest z maliną - tyle mojego w temacie "braku" wpływu tranportu "cyfra to cyfra" "brzuchate zera  i koślawe jedynki" itp pierdołom... 😉 

Wypisywałes już tyle stwierdzeń odnośnie słyszenia DACow, które sam później negowales, że to faktycznie jak historyjki do snu do poduszki, nic ponadto.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

42 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Jeszcze nie dawno pisano, że zasilanie głównie wpływa na DAC a dokładniej na część analogową co poniekąd byłoby wytłumaczalne i do zrozumienia. Teraz wpływa na strumień danych... Odpowiem tak. Komputer (PC) jako urządzenie wyposażone w typowo nieaudiofilskie zasilanie, będący zbieraniną podzespołów, kabli itd.. jako pierwszy powinien być odrzucony bo przecież "zakłócenia". Więc nie rozpędzaj się...

Lubię kiedy gra muzyka...

18 godzin temu, sk-victor napisał:

Nie bijcie, wytłumaczcie. Czym będzie się różnił czysty transport od np. A6 po cyfrze. Albo ja jestem niedorozwinięty jakiś albo chociaż niedoinformowany a jeszcze bardziej możliwe, że za mało intensywnie wczytuje się w "audiofilski" bełkot i dlatego nie wiem. Ciągle czytam: "dołóż do A6 osobny DAC (R2R) i wtedy dopiero cudy się staną". No to po co czekać na "transport" skoro można dołożyć DAC i na to samo wyjdzie??

Dołożyłem i cudy się nie stały..

Nie każdy tę Maryję na drzewie zobaczy😂 

Edytowane przez dedal75

38 minut temu, sk-victor napisał:

Odpowiem tak. Komputer (PC) jako urządzenie wyposażone w typowo nieaudiofilskie zasilanie, będący zbieraniną podzespołów, kabli itd.. jako pierwszy powinien być odrzucony bo przecież "zakłócenia".

Wystarczy izolacja galwaniczna USB i po temacie zakłóceń. Rozwiązanie problemu zakłóceń jest obecnie proste i tanie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, sk-victor napisał:

eszcze nie dawno pisano, że zasilanie głównie wpływa na DAC a dokładniej na część analogową co poniekąd byłoby wytłumaczalne i do zrozumienia. Teraz wpływa na strumień danych...

Napisałem tak gdzieś? Więc nie rób się na składowego

29 minut temu, Piopio napisał:

Wystarczy izolacja galwaniczna USB i po temacie zakłóceń.

Nie wystarcza

39 minut temu, marcinmarcin napisał:

Nie wystarcza

Jak najbardziej wystarcza. Ale ignoranci techniczni żyją w swoim świecie. 

47 minut temu, marcinmarcin napisał:

Napisałem tak gdzieś? Więc nie rób się na składowego

A napisałem gdzieś że Ty? Nie wiem co oznacza w Twojej gwarze "składowy"

Lubię kiedy gra muzyka...

56 minut temu, marcinmarcin napisał:

Nie wystarcza

Załóżmy, że nie wystarcza, choć moim zdaniem wystarcza. Na co w zakłóceniach nie wystarcza?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

2 godziny temu, nowy62 napisał:

Dołożyłem i cudy się nie stały..

Ja dołożyłem do A6 - zmiany są wyraźnie. Mało tego, w wolnym czasie odłączałem, kilka dni grało bez daca -siadało wyraźnie. Po dołączeniu DAC na nowo - "nirwana" 🙂 

Ps. na trzeźwo i po kielichu to samo, czyli mam dwóch świadków na swoje doznania akustyczne 🙂 

Edytowane przez TomaszWarecki

Jak ciekawostka - polecam przeczytać też komentarze 😄 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A jak ktoś powie że bla bla bla opinie, subiektywne, itp, to proponuje posłuchać na słuchawkach jak ten człowiek zestawia systemy, jak grają u niego w normalnej (nie studyjnej) akustyce i puknąć się w pierś (ewentualnie w głowę) czy Wam też gra podobnie, czy jednak jest przepaść 😉 

Bo ja jednak uważam że wie o czym pisze 🙂 

PS, komentarz izolatora technicznego bezcenny jak zwykle 😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, piotralski napisał:

Dobrze rozumiem?

Dobrze, zwłaszcza że chodzi tylko o domenę cyfrową, która jest wyprowadzona oddzielnie z praktycznie każdego urządzenia do odczytu formatów cyfrowych. To nie jest tak że zawsze jak rozmnożymy elementy toru to będzie lepiej. Mnożenie "klocków" zwiększa stratność, upraszczanie zmniejsza 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

10 minut temu, ProjectPi napisał:

Na co w zakłóceniach nie wystarcza?

Na to żeby wszystkie transporty usb z izolacją grały tak samo, co jest największą bzdurą jaką tu chyba na tym forum słyszałem i słysze nieustannie gdy tylko Piopio się pojawia

19 minut temu, sk-victor napisał:

A napisałem gdzieś że Ty? Nie wiem co oznacza w Twojej gwarze "składowy"

Ale tak wynika z twojego cytowania, nieważne. Jest taki kontrowersyjny twórca który "wyjaśnia" audio, ma dużo fanów 🙂 

7 minut temu, marcinmarcin napisał:

Na to żeby wszystkie transporty usb z izolacją grały tak samo, co jest największą bzdurą jaką tu chyba na tym forum słyszałem i słysze nieustannie gdy tylko Piopio się pojawia

Bez izolacji też grają tak samo, a każdy kto twierdzi inaczej - bzdurzy.

2 minuty temu, bum1234 napisał:

chyba w twoich mokrych snach... pobajdurz sobie 🙂 

8 minut temu, bum1234 napisał:

Nie masz racji. Ignorujesz wpływ zakłóceń. Transporty bez izolacji grające po USB różnią się poziomem zakłóceń. A to ma potem wpływ na pracę DAC i finalne brzmienie.

17 minut temu, marcinmarcin napisał:

Emocje Cię ponoszą 😉 Jak technicznie wytłumaczysz swoje przekonania ? 

Edytowane przez Piopio

10 minut temu, Piopio napisał:

Nie masz racji. Ignorujesz wpływ zakłóceń. Transporty bez izolacji grające po USB różnią się poziomem zakłóceń. A to ma potem wpływ na pracę DAC i finalne brzmienie.

Mityczne zakłócenia i zasilacz liniowy to świętości audiovoodoo - pojawiają się zawsze tam, gdzie nie da się rzetelnie udowodnić jakiegoś twierdzenia. 

Oczywiście we współczesnym świecie wszystko jest możliwe, skoro sztucznie postarza się przedmioty to można sobie wyobrazić "grający" transport. Tylko po co? To jest zwykły błąd w sztuce, jeśli oczywiście gdzieś się pojawi.

Problem jest w łykaniu każdej bzdury przez grupę osób, której wydaje się, że się na czymś znają.

19 minut temu, marcinmarcin napisał:

chyba w twoich mokrych snach... pobajdurz sobie

Głupawy tekst, świadczący o niemożności udzielenia rozsądnej wypowiedzi.

Problem taki jak wyżej napisałem

21 godzin temu, sk-victor napisał:

Nie bijcie, wytłumaczcie. Czym będzie się różnił czysty transport od np. A6 po cyfrze. Albo ja jestem niedorozwinięty jakiś albo chociaż niedoinformowany a jeszcze bardziej możliwe, że za mało intensywnie wczytuje się w "audiofilski" bełkot i dlatego nie wiem. Ciągle czytam: "dołóż do A6 osobny DAC (R2R) i wtedy dopiero cudy się staną". No to po co czekać na "transport" skoro można dołożyć DAC i na to samo wyjdzie??

Wiele osób twierdzi że nie wyjdzie to samo. 

Tutaj producent widać że też tak nie twierdzi 

15 godzin temu, piotralski napisał:

No właśnie próbuję zrozumieć tę logikę, ale za cholerę nie mogę...

Pisali że to ma być wykastrowana o dac 10tka

4 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Nie przegadasz. 

38 minut temu, bum1234 napisał:

Oczywiście we współczesnym świecie wszystko jest możliwe, skoro sztucznie postarza się przedmioty to można sobie wyobrazić "grający" transport. Tylko po co? To jest zwykły błąd w sztuce, jeśli oczywiście gdzieś się pojawi.

Manipulujesz. Zakłócenia to nieodłączna część magistrali USB. Jedni producenci bardziej a inni mniej zajmują się tym problemem. Stąd różnice w brzmieniu. Na szczęście izolacja galwaniczna USB rozwiązuje w 100% problem zakłóceń. 

• Pokaż nowe odpowiedzi