Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A to ciekawe  - u mnie samsung evo 1 TB bez problemu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, basic44 napisał:

Ale po założeniu tablic partycji mbr na czysto i sformatowaniu na fat (zwykły) dmp dalej ich nie widzi.

Na pewno fat? Troche dziwne przy pojemnosciach dzisiejszych dyskow.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

9 godzin temu, basic44 napisał:

Za technicznie? Po ludzku: dyski nvme mi nie działają w streamerze...

NIe widzisz dysku, czy plików?

Spróbuj dysk sformatować w urządzeniu. Ja tak zrobiłem i nie miałem najmniejszych problemów

If the recently purchased SSD is unable to be recognized, formatting the hard disk via
“Home Screen > Files > Find the storage device > Tap the icon on left-top corne

7 godzin temu, ProjectPi napisał:

Na pewno fat? Troche dziwne przy pojemnosciach dzisiejszych dyskow.

Teoretycznie powinien ogarnąć też FAT  🙂

"SSD file systems NTFS, EXFAT, and FAT32 are supported"

Edytowane przez piotralski
49 minut temu, piotralski napisał:

Teoretycznie powinien ogarnąć też FAT  🙂

Rzecz raczej w tym, ze fat(32) niekoniecznie ogarnie duze dyski.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

28 minut temu, ProjectPi napisał:

Rzecz raczej w tym, ze fat(32) niekoniecznie ogarnie duze dyski.

Jak ktoś lubi mieć dużo partycji.... 🙂

Może ten filmik Koledze @basic44 pomoże

Partycji było dużo po innych zastosowaniach. Dlatego fotmatowalem ponownie pod pc z jedną partycją fat. Tylko po to aby dmp zobaczył dysk i go sformatował po swojemu. Jeszcze dziś go pomęczę.

14 minut temu, basic44 napisał:

Partycji było dużo po innych zastosowaniach. Dlatego fotmatowalem ponownie pod pc z jedną partycją fat. Tylko po to aby dmp zobaczył dysk i go sformatował po swojemu. Jeszcze dziś go pomęczę.

Zdejmij wszystkie partycje pod PC, ES da sobie radę z resztą.

22 godziny temu, videograf napisał:

Brak sugesti więc zakup w ciemno już jedzie do mnie 

Witam właśnie słucham APPLE Music co prawda  w pracy i przez BT LDAC  powiem tak rzadko mówię że coś gra gorzej lub lepiej zazwyczaj mówię że gra inaczej . SMSEL DO 300 ex na słuchawkach BD1990PRO gra wyraznie lepiej niż EV Z8 i zapłaciłem połowę ceny Z8 .Ciepło bass jest sprężysty scena detaliczność AGNES OBEL wokal super BARY WHITE baryton DAVE KOZ saks JOHN SCOFIELD gitara. Polecam, zwócić uwagę na to i jesli ktoś mieszka blisko Radomska zapraszam na odsłuch niestety tylko na lampach.fotki po południu.

A odtwarzacz sieciowy gra identycznie jak przetwornik?

Pytam z ciekawości bo do tej pory nie miałem styczności z ich dac

My tu pitu-pitu o Eversolo a konkurencja nie śpi !

Ukryta Zawartość

Oferuje bardzo zaawansowany player/przedwzmacniacz w dobrej cenie.

UWAGA:

Posiada system kalibracji akustyki pomieszczenia ! Czego Eversolo A8 nie będzie miał.

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, Piopio napisał:

My tu pitu-pitu o Eversolo a konkurencja nie śpi !

Ukryta Zawartość

Oferuje bardzo zaawansowany player/przedwzmacniacz w dobrej cenie.

UWAGA:

Posiada system kalibracji akustyki pomieszczenia ! Czego Eversolo A8 nie będzie miał.

No proszę Cię, jaka konkurencja? Bez telewizora? To ja nawet na to nie patrzę 🙂

Mam system kalibracji w kolumnach 😄

Ukryta Zawartość

Jaka tam będzie kalibracja bo nie mogę doczytać?

Zimne ręce od trzymania telefonu

Ale przecież od samego początku było umówione że w tej cenie będzie niejedna konkurencja.

Jedynka była całkiem spoko warto może sprawdzić tą dwójkę wpisz je na listę

Ok jest

"while Android devices require the use of the Zen microphone (currently on back-order until March 2024)."

Hmm będzie to wykorzystywać mikrofon w ajfonie albo zewnętrzny dla Androida. Ciekawe po ile to.

125 euro

20 godzin temu, videograf napisał:

Witam właśnie słucham APPLE Music co prawda  w pracy i przez BT LDAC  powiem tak rzadko mówię że coś gra gorzej lub lepiej zazwyczaj mówię że gra inaczej . SMSEL DO 300 ex na słuchawkach BD1990PRO gra wyraznie lepiej niż EV Z8 i zapłaciłem połowę ceny Z8 .Ciepło bass jest sprężysty scena detaliczność AGNES OBEL wokal super BARY WHITE baryton DAVE KOZ saks JOHN SCOFIELD gitara. Polecam, zwócić uwagę na to i jesli ktoś mieszka blisko Radomska zapraszam na odsłuch niestety tylko na lampach.fotki po południu.

Witam muszę skorygować swoją ocenę. DO300 ex gra jednak inaczej tzn cieplej do Z8 różnice są wyczuwalne jednak nie tak jak mi sie wydawało  sprawdzony na: KT 88, 300B i El34 .Wykonanie jest bardzo dobre. Napewno wart swojej ceny 

Ukryta Zawartość

20231108_165742_Easy-Resize.com.jpg

20231108_101554_Easy-Resize.com.jpg

20231108_100733_Easy-Resize.com.jpg

20231108_101022_Easy-Resize.com.jpg

20231108_101017_Easy-Resize.com.jpg

20231108_095442_Easy-Resize.com.jpg

20231108_100149_Easy-Resize.com.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 22.06.2023 o 10:51, Piopio napisał:

Owszem kupiłbym na podstawie recenzji. Wiem jak to może grać na podstawie swoich doświadczeń z kośćmi SABRE i transportami. 

Uważam, że Eversolo DMP A6 na wyjściu analogowym będzie grał minimalnie gorzej niż Matrix Element. Mimo wszystko Matrix ma starszą lecz lepszą kość DAC. A jak Matrixa zasilimy dobrym zasilaczem liniowym to Eversolo nie ma już żadnych szans.

Mam wrażenie że pan Paweł recenzent YouTube chyba jest adwokatem diabła. Sugerując się jego entuzjastyczną ( zadajcie sobie pytanie - na zimno bez egzaltacji- dla czego taka opinia) opinią kupiłem kolejny streamer - chyba dziewiąty ( ciągle mam kilka - że o sprzedanych i rozdanych nie wspomnę ). Pioneer N-30AE-B/ Pioneer N-30/ CocktailAudio X40/CocktailAudio X35/ Cambridge - wszystkie, Audiolab, Denon itd, itp. Ten hit to jak odrestaurowana Syrenka w 2023 roku. Fakt fajna przednia szyba ( wyświetlacz) i ......pustka. Dźwięk to jak paliwo do Syrenki i paliwo do rakiety. Nie polecam. Poobcinany dół nadmierna góra, generalnie niestabilne to wszystko. No chyba że ktoś chce sobie popatrzeć na widmo.....Proszę bez hejtu. Tą energię proszę przekierować na zdrowo rozsądkowe samodzielne myślenie. Dla tych co lubią gadżety -duży dotykowy wyświetlacz, funkcjonalność, wy/we ładny wygląd to rzeczywiście fajny sprzęt. Dla tych co cenią sobie dźwięk nie polecam.

19 minut temu, Softkart napisał:

Dla tych co cenią sobie dźwięk nie polecam.

Zależy od klasy całego systemu. Wiadomo, że do wyższej klasy się nie nadaje ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

21 minut temu, Softkart napisał:

Mam wrażenie że pan Paweł recenzent YouTube chyba jest adwokatem diabła. Sugerując się jego entuzjastyczną ( zadajcie sobie pytanie - na zimno bez egzaltacji- dla czego taka opinia) opinią kupiłem kolejny streamer - chyba dziewiąty ( ciągle mam kilka - że o sprzedanych i rozdanych nie wspomnę ). Pioneer N-30AE-B/ Pioneer N-30/ CocktailAudio X40/CocktailAudio X35/ Cambridge - wszystkie, Audiolab, Denon itd, itp. Ten hit to jak odrestaurowana Syrenka w 2023 roku. Fakt fajna przednia szyba ( wyświetlacz) i ......pustka. Dźwięk to jak paliwo do Syrenki i paliwo do rakiety. Nie polecam. Poobcinany dół nadmierna góra, generalnie niestabilne to wszystko. No chyba że ktoś chce sobie popatrzeć na widmo.....Proszę bez hejtu. Tą energię proszę przekierować na zdrowo rozsądkowe samodzielne myślenie. Dla tych co lubią gadżety -duży dotykowy wyświetlacz, funkcjonalność, wy/we ładny wygląd to rzeczywiście fajny sprzęt. Dla tych co cenią sobie dźwięk nie polecam.

Przepraszam, ale w jakim sensie ta "niestabilność", bo jakoś nie zauważyłem u siebie, a gram dzień w dzień ES.

13 godzin temu, Piopio napisał:

Przecie jak byk stoi…

Potężny, elastyczny procesor DSP
DMP-A8 zawiera potężny procesor DSP z regulacją głośności DSP, korektorem parametrycznym, filtrami FIR, filtrowaniem HPF/LPF, wzmocnieniem basów, kompresorem i zarządzaniem opóźnieniami.

Godzinę temu, Softkart napisał:

Ile osób tyle dobrych dźwięków, nie ma tego jednego uniwersalnego dla wszystkich, bo wtedy nie byłoby tak różnych sprzętów i nie chodzi mi tylko o podział na te budżetowe, hifi i hiend…

28 minut temu, MarcK napisał:

Potężny, elastyczny procesor DSP
DMP-A8 zawiera potężny procesor DSP z regulacją głośności DSP, korektorem parametrycznym, filtrami FIR, filtrowaniem HPF/LPF, wzmocnieniem basów, kompresorem i zarządzaniem opóźnieniami.

A będzie automatyczna kalibracja z pomocą mikrofonu ?

5 minut temu, Piopio napisał:

A będzie automatyczna kalibracja z pomocą mikrofonu ?

Tak będzie i to głosowa, powiesz do mikrofonu co sobie życzysz i urządzenie to spełni, np. "chcę mieć najlepszy na świecie dźwięk, bez szumów, bez jittera i paru innych detali" a sprzęt to wykona 😉.
P.S. DMP-A8 chyba nawet nie ma wejścia mikrofonowego, chyba że coś przeoczyłem, ale może będzie miał wbudowany mikrofon do wydawania poleceń dotyczących automatycznej kalibracji 😉.

1 godzinę temu, Softkart napisał:

Ci co cenią sobie dobry dźwięk szukają gdzie indziej a nie takim czy innym streamerze. Np. w kablach i zasilaczach 😉. DMP-A8 będzie O.K. bo ma mieć zasilacz liniowy 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 godzinę temu, piotralski napisał:

Przepraszam, ale w jakim sensie ta "niestabilność", bo jakoś nie zauważyłem u siebie, a gram dzień w dzień ES.

Raz jest więcej dołu raz góry nie ma zrównoważonego toru. Oczywiście może to subiektywne odczucie, ale porównuję z innymi streamami.

24 minuty temu, Softkart napisał:

Raz jest więcej dołu raz góry nie ma zrównoważonego toru. Oczywiście może to subiektywne odczucie, ale porównuję z innymi streamami.

No ja takich anomalii nie usłyszałem (a też trochę tych streamerów przewaliłem przez pokój), ale jak pisali Koledzy wcześniej każdy słyszy inaczej.

26 minut temu, piotralski napisał:

No ja takich anomalii nie usłyszałem (a też trochę tych streamerów przewaliłem przez pokój), ale jak pisali Koledzy wcześniej każdy słyszy inaczej.

Z tym że to że każdy słyszy inaczej to normalka, ale tu pada stwierdzenie że sprzęt który w pomiarach jest identyczny lub prawie identyczny gra inaczej w ocenie hobbystycznej, czyli "na ucho".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

21 minut temu, Lech36 napisał:

Z tym że to że każdy słyszy inaczej to normalka, ale tu pada stwierdzenie że sprzęt który w pomiarach jest identyczny lub prawie identyczny gra inaczej w ocenie hobbystycznej, czyli "na ucho".

Pomiary nie uwzględnią wszystkich aspektów brzmienia. 

13 minut temu, Piopio napisał:

Pomiary nie uwzględnią wszystkich aspektów brzmienia. 

Uwzględniają.

19 minut temu, Lech36 napisał:

Uwzględniają.

Separacja, barwa, równowaga tonalna. Jakie pomiary to uwzględniają ?

19 minut temu, Piopio napisał:

Separacja, barwa, równowaga tonalna. Jakie pomiary to uwzględniają ?

Zajrzyj na ASR i pomyśl, ja już kilka razy to tłumaczyłem teraz musisz popracować we własnym zakresie.

• Pokaż nowe odpowiedzi