Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, ziemniak58 napisał:

Z dysku SSD M2.  Odtwarzanie obrazów płyt z dysku wewnętrznego było ważnym argumentem by kupić DMP A6 i połączyć z Denon AVC-X3800H po HDMI . Jaki sprzęt po HDMI podłączyłeś do swojego Eversolo ?

Amplituner Pioneer VSX923

13 minut temu, pajek12 napisał:

Też dlatego wybrałem EverSolo bo w parametrach miał tę opcję. Muszę zastąpić czymś OPPO które przestało odtwarzać Tidal-a

Porzuciłem Tidal-a i przeszedłem na Amazon Music. EverSolo po ostatniej aktualizacji już dobrze radzi sobie AM. Jakość dźwięku według mnie jest OK.

43 minuty temu, ziemniak58 napisał:

Porzuciłem Tidal-a i przeszedłem na Amazon Music. EverSolo po ostatniej aktualizacji już dobrze radzi sobie AM. Jakość dźwięku według mnie jest OK.

No cóż OPPO obsługiwało tylko Tidala więc się do niego bardzo przywiązałem :). EverSolo świetnie obsługuje Tidal gorzej niestety z plikami multi-chanel. Napisałem w tej sprawie do dystrybutora ale na razie żadnej odpowiedzi. Na forach zagranicznych niektórzy piszą że im to chodzi i nie musieli nic robić tylko podłączyli przez HDMI. Inni mają tak jak ja ani przez Roon-a ani przez SMB

Edytowane przez pajek12
Godzinę temu, Luk77 napisał:

Panowie , czy ktoś porównywał jakość wyjścia XLR vs RCA w DMP A6 ? Niestety mój wzm. nie posiada XLR więc nie mam jak porównać.

Cześć, ja właśnie jestem w fazie testowania XLR vs RCA. Tylko że mam kilka wzmaków, daków itp, kombinuję z różnymi połączeniami i jak po XLR Eversolo gra bardzo ładnie, nie używam już innych daków z wzmakami Abrahamsena i Hegla, tak po RCA gra ładnie np z Atollem IN200SE, ale już z Fezz Silver Luna trochę kiepskawo, więc tu odkopałem Atoll DAC100SE i jest ponownie bajka. Więc to też chyba zależy od tego co masz dalej. Sory za brak bardziej szczegółowych opisów, ale jakoś nie umiem tego opisać, więc jest albo ładnie (3D) albo kiepsko (płasko) :).

Edytowane przez yesther
6 godzin temu, andy.7 napisał:

Jest nowe update v1.2.30  824,70MB

Po tym upgradzie ruszyło mi wielokanałowe odtwarzanie 😁. Czyta wszystko wav, dsf, iso jak leci

Godzinę temu, pajek12 napisał:

Po tym upgradzie ruszyło mi wielokanałowe odtwarzanie 😁. Czyta wszystko wav, dsf, iso jak leci

U mnie również wszystko śmiga bez czkawki. Właśnie słucham  Kraftwerk - Minimum-Maximum (2005) [SACD] .

Efekt jest Wow ... Trzeba było cierpliwie poczekać i jest super.

4 godziny temu, Kw202 napisał:

Zawsze coś wchodzi jak mnie akurat nie ma 😉

Jakieś ciekawe nowości? 

Dziennik zmian:

1. Zoptymalizowano sporadyczny problem polegający na tym, że WebDAV nie wyświetlał list.
2. Zoptymalizowano wyświetlanie szczegółów odtwarzania w EMBY.
3. Zoptymalizowano wyświetlanie szczegółów odtwarzania w PLEX.
4. Zoptymalizowano wyświetlanie szczegółów odtwarzania w serwisach muzycznych.
5. Zoptymalizowano problem polegający na tym, że nie można było wyświetlić informacji o utworze podczas odtwarzania utworów za pośrednictwem menedżera plików.
6. Zoptymalizowana kompatybilność języka systemu.
7. Zoptymalizowane odtwarzanie dźwięku DSD online.
8. Zoptymalizowano okazjonalny problem z nieodtwarzaniem wielokanałowego DSD.
9. Zoptymalizowano problem polegający na tym, że kolejność kolejki odtwarzania była nieprawidłowa podczas odtwarzania losowego
10. Dodano obsługę TIDAL MAX (wymagane ponowne zalogowanie się na konto Tidal)
11. Zoptymalizowane odtwarzanie utworów APE online.
12. Zoptymalizowano problem polegający na tym, że kolejka odtwarzania nie została zapisana po ponownym uruchomieniu urządzenia.
13. Zoptymalizowano sporadyczne awarie aplikacji podczas otwierania artystów w aplikacji sterującej na Androida.
14. Dodano funkcjonalność dysku w chmurze Jellyfin.
15. Zoptymalizowano okazjonalne nieprawidłowe wyświetlanie bitrate aktualnie odtwarzanego utworu.
16. Zoptymalizowano wyświetlanie trybu dużej czcionki w szczegółach odtwarzania.
17. Dodano ustawienia najwyższej częstotliwości próbkowania dla wyjścia optycznego.
18. Dodano ustawienia opóźnienia przełączania częstotliwości próbkowania USB DAC.
19. Zoptymalizowano problem uniemożliwiający odtwarzanie niektórych utworów o określonej częstotliwości próbkowania.

10 hours ago, Luk77 said:

Panowie , czy ktoś porównywał jakość wyjścia XLR vs RCA w DMP A6 ? Niestety mój wzm. nie posiada XLR więc nie mam jak porównać.

Ja nie słyszę różnicy między XLR a RCA, podłączone do Marantz PM11s3

Czołem. Właśnie rozmyślam nad zakupem.

Czy rzeczywiście jest natywna obsługa Apple Music i na wyjściu będę miał Hi Res 192 khz, a nie przez Airplay 44 khz? 

Może to ktoś potwierdzić? 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

6 godzin temu, bum1234 napisał:

I tak właśnie powinno być. 

W DMP-A6 wyjście RCA ma dwa razy niższe napięcie sygnału niż wyjście XLR. To jest główna różnica. Jak ktoś o tym nie wie to po XLR będzie głośniej niż po RCA a jak jest głośniej to jest lepiej, czy coś takiego 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

P.S. Poza tym połączenie XLR likwiduje zakłócenia trasowe co też może mieć kolosalny wpływ na jakość.

2 minuty temu, bum1234 napisał:

To jest elementarz, ale nie wśród audiofilskiej braci. Potem nazywa się, że XLR "gra" lepiej

Dokładnie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

26 minut temu, slawomir273 napisał:

Czyli jakim wyjściem najlepiej podłączyć zewnętrzny DAC?

I2S jak DAC ma, potem USB, COAX, OPT.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

21 minut temu, slawomir273 napisał:

A jeżeli DAC ma RCA a mam kabel XLR rca to podłączyć tym kablem w pierwszej kolejności?

XLR czy RCA służą do podłączenia do wzmacniacza. To są wyjścia analogowe. Zewnętrzny DAC potrzebuje wejścia cyfrowego - USB, COAX, OPT.

Ups!  A6 nie ma I2S.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, slawomir273 napisał:

Czyli jakim wyjściem najlepiej podłączyć zewnętrzny DAC?

Zalezy od sytuacji i setupu, np. od preferencji po stronie DACa. W ogolnosci wybieram toslink lub usb, na koncu coax.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

W dniu 28.11.2023 o 23:13, Starzec2 napisał:

Ja nie słyszę różnicy między XLR a RCA, podłączone do Marantz PM11s3

U mnie jest różnica po podłączeniu przez XLR do Accuphase, zmiana na plus ogromna. RCA kabel Black Rhodium, XLR Cardas Iridium.

W dniu 30.11.2023 o 08:42, oper napisał:

Następna recenzja A8

Jedzie do mnie, będę miał w poniedziałek. Jestem ciekaw czy lepiej od 6 ? 🤔

Godzinę temu, szarymak napisał:

U mnie jest różnica po podłączeniu przez XLR do Accuphase, zmiana na plus ogromna. RCA kabel Black Rhodium, XLR Cardas Iridium.

Jedzie do mnie, będę miał w poniedziałek. Jestem ciekaw czy lepiej od 6 ? 🤔

Więc jak cos to 4 miesięczny DMP-A6 jest do sprzedania, kupiony w Q21

55 minut temu, szarymak napisał:

Więc jak cos to 4 miesięczny DMP-A6 jest do sprzedania, kupiony w Q21

Szybko sprzedawaj bo jescze teraz mało stracisz.

Wystaw za 3500 i schodz pomału jeśli trzeba

31 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Wystaw za 3500

Nówkę można kupić za 3700. 

2 minuty temu, Piopio napisał:

Nówkę można kupić za 3700. 

Wiem. Dlatego niech zacznie za 3500. Myślisz że mało się polasi o te 200 zł jak ma jeszcze tyle gwarancji?

Ja czekam aż spadnie do 2500. 

Ale mimo to wolał bym transport. 

10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Wiem. Dlatego niech zacznie za 3500. Myślisz że mało się polasi o te 200 zł jak ma jeszcze tyle gwarancji?

Ja czekam aż spadnie do 2500. 

Ale mimo to wolał bym transport. 

Oddam w dobre ręce za 3300 z wysyłką, przez weekend wystawie na OLX i niech sobie leci do nowego właściciela 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi