Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No nie no coś kręcisz.

Ja napisałem że zdarzają się osoby które go wybierają z wyglądu. 

A ogólnie osób w audio które coś wybierają że słuchu jest coraz mniej. Przecież to żadna tajemnica. Pandemia to spotęgowała. 

Ehhh. Jak czasem się ktoś czegoś uczepi. 

Albo źle zrozumiałeś albo przekręcasz do dalszej dyskusji. 

Nie napisała ś że "zdarzają się osoby" tylko, że jest ich coraz więcej. Dosłownie, że osób wybierających po odsłuchu jest coraz mniej.

Trzeba czytać co się napisało.

Nie kręć, To że cytowałem samego siebie wynika z błędnego działania mechanizmu, który ma uniemożliwić edycję cytetów.

Spójrz sobie na twoją pierwotną wypowidż albo na wpis z którego pochodzi cytat

No ale wyjaśniłem ci chwilę temu u góry o co mi chodziło. Ty czytasz co ja piszę czy nie?

Bo teraz jakbym z Szymonem gadał. no na prawdę. 

Już wiem to jakaś ukryta kamera. Sprawdzasz czy nie jestem czatem gpt że tyle wiem 🙂

spokojnie spokojnie. Wciąż żyje. Ale myślę o zachowaniu podświadomości 😛

49 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No nie no coś kręcisz.

Ja napisałem że zdarzają się osoby które go wybierają z wyglądu. 

A ogólnie osób w audio które coś wybierają że słuchu jest coraz mniej. Przecież to żadna tajemnica. Pandemia to spotęgowała. 

Ehhh. Jak czasem się ktoś czegoś uczepi. 

Albo źle zrozumiałeś albo przekręcasz do dalszej dyskusji. 

Piotrze ja też uważam że zdecydowana większość kupiła ten odtwarzacz ze względu na wygląd , bardzo dobrą funkcjonalność ,dobre   parametry na papierze oraz dobre recenzje w necie, powiedzmy sobie szczerze ile osób było wstanie ocenić właściwie ten  sprzęt prosto ze sklepu i  niewygrzany jeszcze  skoro ever solo schodził na pniu jak świeże bułeczki , mi w pierwszym sklepie  kazali tydzień czekać na dostawę więc zmieniłem sklep i miałem go następnego dnia.

Przepychanek słownych dużo a konkretów coraz mniej... Może wypadało by zrobić takie małe podsumowanie. Zadowoleni z urządzenia? Powtórzylibyście zakup? Dźwiękowo nie było dużego/żadnego zawodu? funkcjonalność?

Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

9 minut temu, sk-victor napisał:

Jałowych rozmów bardzo dużo a konkretów coraz mniej... Może wypadało by zrobić takie małe podsumowanie. Zadowoleni z urządzenia? Powtórzylibyście zakup? Dźwiękowo nie było dużego/żadnego zawodu? funkcjonalność?

Ja bym go kupił jeszcze raz bo jest funkcjonalny, ma duży i ładny wyświetlacz , dobre parametry i najważniejsze dzwięk jest fajny a na zewnętrznym dac wyraźnie jeszcze lepszy , na tidal się kiedyś zacinał przez wifi ale po lanie uspokoiło się .Dźwięku   na zewnętrznym  i na wewnętrznym dac  nie będę tu opisywał bo nie wszyscy to lubią i zaraz mi się oberwie 

2 godziny temu, sk-victor napisał:

Przepychanek słownych dużo a konkretów coraz mniej... Może wypadało by zrobić takie małe podsumowanie. Zadowoleni z urządzenia? Powtórzylibyście zakup? Dźwiękowo nie było dużego/żadnego zawodu? funkcjonalność?

Cały czas czekam na recenzję z różnicy między zwykłą wersja DMP-A6 a ME 🙂

31 minut temu, Slim855 napisał:

Na yotube masz porównanie ze sklepu q21 wszystkie 3 wersje , gość tam mówi że ME ma ciut więcej ciała ,bardziej kolorowy  i bardziej  melodyjny dzwięk, ale są to delikatne różnice, tymbardziej że dac sabre w obu wersjach jest ten sam ,zdaje się że w ME jest lepszy opam na wyjściu analog

1 godzinę temu, tomasz22 napisał:

Na yotube masz porównanie ze sklepu q21 wszystkie 3 wersje , gość tam mówi że ME ma ciut więcej ciała ,bardziej kolorowy  i bardziej  melodyjny dzwięk, ale są to delikatne różnice, tymbardziej że dac sabre w obu wersjach jest ten sam ,zdaje się że w ME jest lepszy opam na wyjściu analog

I właśnie interesująca jest opinia osób które miały przyjemność posłuchać wersji standardowej i ME czy różnica w brzmieniu jest warta dopłaty do ME. Fajnie że Q21 opublikował materiał o różnicach między tymi produktami ale jednak ciekawsza jest opinia użytkowników na tym forum.

1 godzinę temu, tomasz22 napisał:

Takie samo zdanie mam o różnicy między A6 i A8, zarówno jako transport i integra, Master nie słuchałem 

4 godziny temu, sk-victor napisał:

Zdecydowanie tak... reszta tego o co pytasz jest w tym wątku

50 minut temu, Slim855 napisał:

I właśnie interesująca jest opinia osób które miały przyjemność posłuchać wersji standardowej i ME czy różnica w brzmieniu jest warta dopłaty do ME. Fajnie że Q21 opublikował materiał o różnicach między tymi produktami ale jednak ciekawsza jest opinia użytkowników na tym forum.

Ja po przesłuchaniu dmp a6 na dwóch różnych zewnęcznych dac oraz  bezpośrednio z dac w ever solo doszedłem do wniosku że u mnie sam ever solo ma scenę bardziej ubitą na środku ,jest bardziej sucho ,dosyć  szczegółowo, dźwięk jest otwarty, góra pasma nie była u mnie ostra, jest ok, ale kiedy podłączyłem 2 różne zewnętrzne  dac od razu pokazała się barwa ,dociążenie , bardziej rozciągnięty w dół barwny  bas  -ze zróżnicowaniem na każdej płycie z Tidal ,do tego szersza i głębsza scena - z planami w tył . Chciałbym zaznaczyć że używam dużych wolnostojących kolumn głośnikowych. Na monitorach podstawkowych może już nie być tak słyszalnej  różnicy,ja osobiście wolę tańszy ever solo  w duecie z zewnętrznym dac ,ale rozumiem  tych co nie mają miejsca na dodatkowy dac i wolą dołożyć do wersji Me , tylko co bedzie za np. 2-3 lata jeżeli już nie będzie wsparcia producenta , byc może zacznie mulić albo się zacinać i trzeba będzie go sprzedać za grosze, a mi przynajmniej zostanie fajny dac do którego tylko dokupię  sam odtwarzacz strumieniowy.

30 minut temu, tomasz22 napisał:

tylko co bedzie za np. 2-3 lata jeżeli już nie będzie wsparcia producenta

Pozostanie go wykorzystać jako Roon endpoint. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 17.12.2023 o 08:17, Mateolo2 napisał:

Swoją drogą, jeśli macie jakieś przemyślenia co chcielibyście, żeby było dodane, zmienione itd to napiszcie wrzucę do jednego zbiorczego maila. A wiem, że marka eversolo bardzo o to prosi i przyjmują te uwagi do serca. 

Np moja główną uwaga jest to, że jak wchodzimy w tidal na eversolo to najpierw otwierają się na stronie głównej mixy, muzyka popularna w kraju itd. I jak chcemy wejść w swoją muzykę to trzeba otworzyć menu z lewej, następnie zjechać do moich i tam dopiero wybrać wśród albumów czy playlist. To powinno być na głównej po otworzeniu tidal 

i jest, wystarczy przesunąć górny pasek w lewo 🙂

22 godziny temu, sk-victor napisał:

Zadowoleni z urządzenia? Powtórzylibyście zakup?

Zadowolony, powtórzyłbym, ale dopiero za kilka/kilkanaście lat 😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W dniu 20.12.2023 o 15:11, sk-victor napisał:

Jak najbardziej! Świetne to urządzenie jest 🙂 

20 godzin temu, Piopio napisał:

Pozostanie go wykorzystać jako Roon endpoint. 

o ile nie będzie wsparcia. To samo mówili o bluesound, a modele stare do dzisiaj dostają aktualizację. Moim zdaniem ta marka stanie się duża i rozpoznawalna patrząc po tym sukcesie. 

23 godziny temu, Slim855 napisał:

W internecie masz od groma tych recenzji. Sam zobaczyłem i przeczytałem z kilkanaście materiałów porównujących zwykły model i ME. 

Wniosek jest jeden - po analogu - ME minimalnie lepszy, ale bardzo minimalnie 🙂 

W dniu 20.12.2023 o 15:11, sk-victor napisał:

Jestem zadowolony, przesiadka z Node 2i. Najbardziej obawiałem się aplikacji i generalnie stabilności działania. Bluesound to klasa sama dla siebie w tej kategorii. Jest lepiej niż myślałem, aplikacja działa stabilnie, samo urządzenie też nie robi niespodzianek. Dźwięk bardziej mi odpowiada niż w wiekowym już Node 2i. W przyszłości rozważam zmianę zasilania na liniowe, w Node u mnie taka zmiana wniosła dużą poprawę. Urządzenie jest "ładne", chociaż mniej do tego przywiązuję uwagę. Z minusów to mniej stabilne połączenie poprzez AirPlay z moim iMac. Bluesound w tym względzie był nie do pobicia. Wiele godzin grania i nigdy ani sekundy problemów. Tutaj w zasadzie za każdym razem coś przerwie, zniekształci itd. Uważam, że w tej cenie urządzenie bardzo funkcjonalne i dobrze grające. Nastawiam się na kilka lat grania podobnie jak to było z Node 2i. Najlepsza metoda dla wszystkich rozważających - pożyczyć wersję demo na tydzień i podjąć decyzję. Jak trochę kurz opadnie z A8, to wezmę na kilka dni i posłucham jak u mnie zagra w porównaniu do A6 ME. 

Jakby co to jest już 1.2.37 alfa. Tidal Connect działa poprawnie, sprawdziłem już i podobno Spotify Connect też. Skurczybyki naprawdę ostro pracują. Nawet jest motyw świąteczny teraz 😉 Aplikacja na fona ma od niedzieli również już drugą aktualizację.

Edytowane przez sk-victor

2 minuty temu, sk-victor napisał:

Jakby co to jest już 1.2.37 alfa. Tidal Connect działa, sprawdziłem już i podobno Spotify Connect też. Skurczybyki naprawdę ostro pracują. Nawet jest motyw świąteczny teraz 😉 Aplikacja na fona ma od niedzieli również już drugą aktualizację.

Przetestuj i daj nam znać czy się zacina, czy w tej wersji softu jest korektor dźwięku? 

10 godzin temu, tomasz22 napisał:

Przetestuj i daj nam znać czy się zacina, czy w tej wersji softu jest korektor dźwięku? 

Wydaje się wszystko działać poprawnie. Korektor jest

Również DMP-A6_R_v1.2.37_alpha zainstalowałem. Używam Amazon Music, odtwarzam muzę z dysku SSD M.2 NVMe od kilku godzin jest stabilnie bez problemów. Mam nową aktualizację na appkę, również wszystko śmiga jak na razie dobrze.

Oj też się skusiłem na Alphę, wszystko śmiga bardzo dobrze, ale ja tylko Tidal i Radio. Chociaż pisali sporo o zmianie w kolejkach, tzn myślałem, że będzie mozna dodawać utwory, albumy czy playlisty do tzw. kolejki, jak chociażby w Wiimie, na przykład na początek lub na koniec. Nic takiego nie zaobserwowałem.

Edytowane przez yesther

edit: ok widzę, jest to na samym urządzeniu, na ekranie dotykowym, w apce też się pojawiło, była aktualna ale trzeba było wyłączyć i włączyć... także wszystko super! 🙂 Jeszcze tylko niech umożliwią podłączenie mikrofonu i mamy DSP... czy można chcieć więcej? 

No i wydaje mi się, że gra lepiej po tej aktualizacji, pewnie autosugestia, ale coś chyba jest. Gram obecnie po USB do DAC-a Audio GD NFB-1, swoją drogą jak za tę kasę to DAC pierwsza klasa, bardzo ładnie się zgrywa z tym streamerem.

Przy okazji - Wesołych Świąt!

Edytowane przez yesther
W dniu 20.12.2023 o 13:59, spokojnie napisał:

Potwierdzam.

Hehehe dobre 🙂

W dniu 20.12.2023 o 14:21, tomasz22 napisał:

Piotrze ja też uważam że zdecydowana większość kupiła ten odtwarzacz ze względu na wygląd , bardzo dobrą funkcjonalność ,dobre   parametry na papierze oraz dobre recenzje w necie, powiedzmy sobie szczerze ile osób było wstanie ocenić właściwie ten  sprzęt prosto ze sklepu i  niewygrzany jeszcze  skoro ever solo schodził na pniu jak świeże bułeczki , mi w pierwszym sklepie  kazali tydzień czekać na dostawę więc zmieniłem sklep i miałem go następnego dnia.

Dokładnie tak tylko nie wiem dlaczego jest takie oburzenie wynikające z tego. Bo zaznaczam nic w tym złego. Jeśli po pewnym czasie użytkowania go w domu on został to znaczy że się sprawdził.

Tyle

W dniu 20.12.2023 o 17:47, tomasz22 napisał:

Proszę cię.....

Próbowałem  dzisiaj z aktualizować przez  neta do wersji alpha i nie dało się, czy ten soft trzeba wpierw na pendrive zgrać ? A jeśli tak to czy trzeba go przekonwertować przed wgraniem ? 

• Pokaż nowe odpowiedzi