Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, Qaz12 napisał:

A o co chodzi z Eversolo DMP A6?

O nic, nadaje się jak najbardziej do słuchania muzyki z różnych nośników z wysoką jakością 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

5 godzin temu, Lech36 napisał:

O nic, nadaje się jak najbardziej do słuchania muzyki z różnych nośników z wysoką jakością 😉.

W jakim celu dyskutowany EverSolo posiada możliwość przekazania sygnału ( zgodnie z ikoną ) XLR/RCA ( łącznie ) ?

3 godziny temu, TomaszWarecki napisał:

W jakim celu dyskutowany EverSolo posiada możliwość przekazania sygnału ( zgodnie z ikoną ) XLR/RCA ( łącznie ) ?

Korzystam tylko z wyjść XLR, więc niestety nie wiem czy można łącznie używać XLR i RCA. Oddzielnie oczywiście RCA też działają.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ta opcja działa. A można ją wykorzystać np. do sterowania dwoma wzmacniaczami w oddzielnych pomieszczeniach. Albo by porównać brzmienie z jednego i drugiego wyjścia na tym samym wzmacniaczu 🙂 Oczywiście ten ostatni przykład nie bardzo ma sens, ale są osoby, które uważają inaczej 😄

13 godzin temu, bum1234 napisał:

Ta opcja działa. A można ją wykorzystać np. do sterowania dwoma wzmacniaczami w oddzielnych pomieszczeniach. Albo by porównać brzmienie z jednego i drugiego wyjścia na tym samym wzmacniaczu 🙂 Oczywiście ten ostatni przykład nie bardzo ma sens, ale są osoby, które uważają inaczej 😄

Albo XLR do wzmaka a RCA do magnetofonu, jeśi wzmak nie ma Rec-out, tak tak są jeszcze osoby, które lubią sobie nagrać kasetę 😄 

Edytowane przez yesther

Praktycznie w każdym urządzeniu działaja oba wyjścia chyba że jest jakiś wyłącznik mechaniczny lub w menu .

Ale widzę że lubicie sobie utrudniać 😊 

Zaraz powstanie teoria że można się teleportować albo inne cuda 😂 dzięki tym wyjsciom

Różne ludzie mają złącza więc im więcej tym lepiej . Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

10 minut temu, dedal75 napisał:

USB OTG

"Port USB może być skonfigurowany jako port USB OTG, co ułatwia podłączenie komputera do DMP-A6 za pomocą kabla USB w celu lokalnego kopiowania plików i zarządzania nimi."

nic mi to nadal nie mówi. Czy Eversolo w połączeniu usb -> dac ma aktywne wyjścia analogowe?

Ale tym USB OTG  nie podepniesz chyba zewnętrznego daca po USB audio . Zresztą po co ?

Edytowane przez dedal75

21 minut temu, essewissa napisał:

Czy Eversolo w połączeniu usb -> dac ma aktywne wyjścia analogowe?

Jednoczesnie nie, musisz wybrać czy ma grac z USB czy innego cyfrowego wyjscia, czy z RCA/XLR razem lub kazde osobno. Wiec jednoczesnie w nim dzialają wyjscia Coax/Opt oraz RCA/XLR wlasnie, ale jak idziesz po USB do DAC to tylko to dziala, jak przełączysz w menu.

3 minuty temu, yesther napisał:

ale jak idziesz po USB do DAC to tylko to dziala, jak przełączysz w menu.

Dziękuję, o to mi chodziło. Chyba sobie kupię to Eversolo. 🙂

Edytowane przez essewissa
6 minut temu, essewissa napisał:

Chyba sobie kupię to Eversolo.

A kup sobie kup 🙂 Jeden sprzedawca, z w sumie niszowego sklepu, powiedział mi, ze sprzedają dziesiątki miesięcznie, jak kiedyś sprzedawał kilka sztuk innych marek. Co dopiero większe sklepy... Także pewnie już jest nas tysiące z tym sprzętem. ogólnie rzecz biorąc jest chyba hit z tego urządzenia, firma zrobiła niezły skok na kasę.

Panowie, słucham w pracy na komputerze Tidal maaaaxxx. 🙂 bardzo tnie od kilku dni, też tak macie ?

W dniu 22.01.2024 o 11:54, ProjectPi napisał:

Podniesienia w stosunku do czego?

W stosunku do układu: streamer  - rca - przedwzmacniacz + końcówka mocy ( w tradycyjnej "integrze" o mocy Rms 70 W )

Moc 70W wobec przykładowej kocówki 150/200 W?

Dzień dobry,

Czy mogę się tutaj dowiedzieć czy w końcu warto czy nie warto kupić eversolo dmp a6? 😛
Jest aż 86 stron i nie będę ściemniał ale nie mam siły tego wszystekiego czytać 😛
Czy ktoś może napisać zalety i wady w skrócie tego sprzętu? 
Waham się czy go nie kupić jako stereo do domu plus 2 podstawki. Głównie zależy mi na BT, airplay, apple music i inne streaming  i podłączenie do TV.

I jakie kolumny doradzacie do takiego sprzętu? budżet na kolumny max 1500zł.

pzdr

Kolumny powinny być najlepsze w systemie .  Więc ja proponuję odsłuchać i kupić najlepsze na jakie Cię stać 🙂 Pzdr

Panowie, 

Pytanie z ciekawości. Na ile macie ustawioną jasność wyświetlacza i kółka u siebie? Skubane są jasne. U mnie 10 kółko i 20 ekran

Tak zapytam posiadaczy A6/A6ME, jak macie podlaczone swoje streamery? Bezposredio pod wzmak/koncowke czy przez pre? Ktorym systemem gra to Wam lepiej? Miedzy tymi epickimi bataliami technicznymi niewiele jest info o samych wrazeniach odsluchowych

7 godzin temu, Mateolo2 napisał:

Panowie, 

Pytanie z ciekawości. Na ile macie ustawioną jasność wyświetlacza i kółka u siebie? Skubane są jasne. U mnie 10 kółko i 20 ekran

Na minimum...

Godzinę temu, basic44 napisał:

Na minimum...

ja też na 0% wyświetlacz i 1% gałka 

1 godzinę temu, MaLyNsS napisał:

Tak zapytam posiadaczy A6/A6ME, jak macie podlaczone swoje streamery? Bezposredio pod wzmak/koncowke czy przez pre? Ktorym systemem gra to Wam lepiej? Miedzy tymi epickimi bataliami technicznymi niewiele jest info o samych wrazeniach odsluchowych

No bo to wiernie odtwarza materiał a brzmienie zależy od akustyki kolumn wzmaka…

Edytowane przez yesther
19 godzin temu, Mateolo2 napisał:

Panowie, 

Ekran - 46%

Kółko - 5%

Panowie, 
Tasiemiec już się kończy jak już takie pytania padają.

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka

13 godzin temu, MaLyNsS napisał:

U mnie jako transport do kolumn aktywnych poprzez wyjście coax. Wiele możliwości nie mam 😀

14 godzin temu, MaLyNsS napisał:

U mnie ES-A6 jest podłączony bezpośrednio do dwóch monitorów aktywnych, ale to system z sypialni czyli pomocniczy. Zawsze im mniej elementów pośrednich w torze analogowym tym lepiej pod względem czystości technicznej. Gra to naprawdę bardzo przyzwoicie, ale rzadko słucham tam na poważnie.

2 godziny temu, paszczak7005 napisał:

Tasiemiec już się kończy jak już takie pytania padają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka

Przeciwnie, w sprzęcie nie ma się do czego przyczepić, bo pewnie się nie da i zaczynają się zbytki 🙂

14 godzin temu, yesther napisał:

ja też na 0% wyświetlacz i 1% gałka 

No bo to wiernie odtwarza materiał a brzmienie zależy od akustyki kolumn wzmaka…

Bezpośrednio pod to co mam, czyli MusicalFidelity przez RCA. Omijanie - skracanie toru przełącznikiem na tylnej ścince nic u mnie nie wniosło.

Najwięcej jakości pojawiło się za to przejście w Tidalu na pakiet max.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi