Skocz do zawartości
IGNORED

Czy też tak macie, że czasem jest już przesyt tego audio i ma się go po prostu dość?

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, basic44 napisał:

A kiedyś chciałem mieć lodówkę internetową taką z wyświetlaczem i ethernetem haha. Naprawdę myślano wtedy, że to ma sens. Ale zapewne nie pomyślano o niej jako o streamerze 🤣

Gotujesz, pieczesz a z lodówki ustawiasz ulubioną playlistę😅 no ale potem wymyślono smartfony i wszystko wzięło w łeb 🤪

Ja "zbudowałem" sam coś takiego: na lodówce leży niewidoczny soundbar, jak robię coś w kuchni to włączam muzę na komórce a z lodówki gra muzyka.

1 godzinę temu, Sznup napisał:

A wyszło jak zawsze: komedia i tragedia a nawet liryka, epika DRAMAT.

Czyli zgodnie z oczekiwaniami: o dyskusji zachęciłem tych, co nie mieli nic do powiedzenia. Widząc Twój nick zrozumiałem, że popełniłem błąd.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

49 minut temu, szymon1977 napisał:

Widząc Twój nick zrozumiałem, że popełniłem błąd.

Chyba zacznę częściej komentować twoje idiotyczne wpisy, może w końcu zrozumiesz, że wypisujesz głupoty. 

Wchodzę tutaj bo dawno nie byłem a tu też kłótnia? 

Coś na tym forum wszyscy ostatnio mega podminowani. Co się dzieje. Księżyc jest w złym nowiu czy ki czort. 

Każdy chce być tym najmądrzejszym ale nikt nie potrafi się tak zachować...

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Coś na tym forum wszyscy ostatnio mega podminowani. Co się dzieje. Księżyc jest w złym nowiu czy ki czort. 

Nie, to tylko kilku userów co łażą po forum by czepiać się innych. Poza nimi jest ok.

6 minut temu, Tal napisał:

Forum dyskusyjne jest od tego, by konfrontować odmienne poglądy - dla niektórych to zbyt duże, że ktoś w ogóle poglądy odmienne posiada.

Godzinę temu, Tal napisał:

Zwłaszcza Ty się potrafisz zachować czego przykładem jest dowalenie mojemu wpisowi lub mojej osobie…

najgorsza jest taka dwulicowość 

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

13 minut temu, slaaawek napisał:

Zwłaszcza Ty się potrafisz zachować czego przykładem jest dowalenie mojemu wpisowi lub mojej osobie…

najgorsza jest taka dwulicowość 

Daj spokój... założyłeś temat w którym wylewasz swoje żale jakie to audio jest płytkie i beznadziejne tylko dlatego że nie zaspokoiło twoich wymagań... skoro wystarcza ci pierdziawka bluetooth to słuchaj do bólu i przestań biadolić że audio jest bezsensu...

Gdzie napisałem ze audio jest bez sensu?

I jeszcze masz czelność zabierać tutaj głos? Opuść ten wątek natychmiast jeśli kłuje Cię w oczy 

1 minutę temu, Tal napisał:

Daj spokój... założyłeś temat w którym wylewasz swoje żale jakie to audio jest płytkie i beznadziejne tylko dlatego że nie zaspokoiło twoich wymagań... skoro wystarcza ci pierdziawka bluetooth to słuchaj do bólu i przestań biadolić że audio jest bezsensu...

On nie pisał, że audio jest bez sensu, tylko, że gdzie indziej ten sens odnalazł - w pełni go popieram.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

On nie pisał, że audio jest bez sensu, tylko, że gdzie indziej ten sens odnalazł - w pełni go popieram.

Może nie napisał dosłownie ale można wyczytać między wierszami że audio go przerosło (przynajmniej na ten moment) i jest bezsensu...

6 minut temu, slaaawek napisał:

Gdzie napisałem ze audio jest bez sensu?

I jeszcze masz czelność zabierać tutaj głos? Opuść ten wątek natychmiast jeśli kłuje Cię w oczy 

Przecież cały czas się żalisz i biadolisz jak to audio cię "wykończyło"... i nie pruj się tak bo się spocisz...

Co za chamstwo. Wchodzisz z buciorami w wątek nie mając pojęcia czego dotyczy. Dlaczego tacy rozwalają zawsze spokój i normalną dyskusję…

28 minut temu, Tal napisał:

można wyczytać między wierszami

To nieładnie, że przypisujesz komuś coś, co Tobie przyszło do głowy - on tego nie napisał i na tym zakończ. A swoją dla wielu userów zaprzestanie poszukiwania niuansów jest kolejnym po audiofili etapem pasji, a nie poprzednim - w pełni ich popieram.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Nie wiesz? Szymonowi ban się skończył ...

1 godzinę temu, Tal napisał:

Proszę się nie czepiać bluetooth 🙂 sam często korzystam z tego medium i działa 

Myślę, że w audiofilii rozumianej jako docenianie piękna samego brzmienia dźwięku jest duża wartość, muzyka w wysokiej jakości czy wierności np. dla mnie jest źródłem wielkiej przyjemności estetycznej. Inaczej się odbiera ten sam kawałek w różnej jakości, więc dla mnie to nie jest bardzo podrzędne wobec samej muzyki. 
Natomiast faktycznie jest problem z jakością w audio, mierzalny i/lub powszechnie uznawany postęp jest od wielu lat słaby, praktycznie od ostatniego wielkiego skoku jakościowego jakim było wprowadzenie zapisu cyfrowego, co obiektywnie zlikwidowało szumy/trzaski. Ale nawet ten obiektywny postęp jest kwestionowany przez część audiofili i to (bardzo) nie pomaga temu hobby. 
Kolejna rzecz, która nie pomaga to pogląd wyznawany przez znaczną część audioflii, że nie ma obiektywnie lepszego dźwięku, tylko taki jaki komuś subiektywnie się bardziej podoba. 
A to w końcu jest dziedzina techniki i inżynierii, jedynie zmagająca się z wyjątkowymi trudnościami w znalezieniu właściwych parametrów opisu jakości dźwięku.
A też wydają się one niełatwe do uchwycenia. 

Dobre stereo wywołuje ciary. 

Spotkaliście się kiedyś z czymś takim, że system mimo że dobrej klasy gra męcząco i po godzinie ma się dość? 

Od czego to może zależeć? Podbite któreś częstotliwości? 

Nie mówię o swoim, bo tego słucham czasami cały dzień 😋

Godzinę temu, PawelP napisał:

Myślę, że w audiofilii rozumianej jako docenianie piękna samego brzmienia dźwięku jest duża wartość...

Każda pasja doprowadzona do perfekcji zasługuje na podziw.

-----

19 minut temu, Ajothe napisał:

Dobre stereo wywołuje ciary. 

Oj tak! Ale wolę metal no moim lowend, niż audiofilskie smuty na hiend kumpla - ciary też miewam, choć o jakości dźwięku przy Waszych systemach pisać nie wypada.

Edytowane przez szymon1977

16 minut temu, Ajothe napisał:

Spotkaliście się kiedyś z czymś takim, że system mimo że dobrej klasy gra męcząco i po godzinie ma się dość?

Chyba chciałeś napisać "dobrej kasy" ... tak, spotkałem się nieraz ...

Jeżeli system jest dobrej klasy to nie powinien męczyć ...

>Każda pasja doprowadzona do perfekcji zasługuje na podziw.
No właśnie mnie chodzi o coś innego ... Dla mnie piękna płynąćego z jakości dźwięku nie trzeba uzadniać czyjąś pasją. Czy tak jest z muzyką, że musi być czyjąś pasją żeby widzieć w niej obiektywną wartość ?
To więc brzmi jakby audiofile musieli się zawsze tłumaczyć przed innymi, że nie są świrkami ...
Więc moje przesłanie trochę jest audiofile wstańcie z kolan 😉
Wielu ludzi postrzega audiofilię jako hermetyczny i nieco irracjonalny świat, niestety częściowo nie bez racji, bo to jest ten problem z jakością audio - w baardzo wielu sprzętach, niestety w znacznym stopniu niezależnie od kasy nie słychać wystarczająco wyraźnej różnicy w stosunku do solidnego sprzętu nie-audiofilskiego.

33 minuty temu, szpakowski napisał:

Chyba chciałeś napisać "dobrej kasy" ... tak, spotkałem się nieraz ...

Jeżeli system jest dobrej klasy to nie powinien męczyć ...

No to nie jest takie proste, bo prosty zabieg to zrobić tzw,. ocieplenie dźwięku i generalnie mniej męczy ... Bo jak dla mnie w sumie nie ma co męczyć bo wtedy mało słychać ... 😉 Chyba że męczenie  to też brak szczegółowości/rozdzielczości/dynamiki w dźwięku, ale to chyba nie jest tak popularne podejście ... 
No bo dla mnie np. mało szczegółowy i dynamiczny dźwięk - to dopiero męćzy ...

Edytowane przez PawelP

wg mnie sedno sprawy to:

audiofile lubią otaczać się manią wyższości związaną z bardzo drogim sprzętem. Sprzęt taki generalnie gra normalnie ale otoczka jest zajebista - no teraz Panie to gra bosko! Wydana gruba kasa i w końcu zagrało....:)

32 minuty temu, PawelP napisał:

To więc brzmi jakby audiofile musieli się zawsze tłumaczyć przed innymi, że nie są świrkami ...

Jak ktoś kupuje np kabel wartości samochodu dobrego to trudno by nie był postrzegany jako świrek 🤣

10 minut temu, Ajothe napisał:

Jak ktoś kupuje np kabel wartości samochodu dobrego to trudno by nie był postrzegany jako świrek 🤣

Tak jest, zgoda, dużo jest ewidentnych przeginek w tym hobby.
Pewnie za dużo (bo w końcu w każdym trochę jest, każdy lubi być tym trochę "wtajemniczonym" ;), snobizm też jest częścią naszego życia .. tzn, facetów, bo u kobiet jest dużo mniej parcia nań 😄 No i stąd też mix w naszym hobby jest chyba spolaryzowany jak w żadnym :D) 
Ale z drugiej strony jest też tak, że fun z dobrej jakości jak ktoś lubi dźwięk i muzykę też potrafi być wielki 

Edytowane przez PawelP
38 minut temu, PawelP napisał:

No to nie jest takie proste, bo prosty zabieg to zrobić tzw,. ocieplenie dźwięku i generalnie mniej męczy ... Bo jak dla mnie w sumie nie ma co męczyć bo wtedy mało słychać ... 😉 Chyba że męczenie  to też brak szczegółowości/rozdzielczości/dynamiki w dźwięku, ale to chyba nie jest tak popularne podejście ... 

Owszem to nie jest takie proste ... ale da się otrzymać szczegółowy, rozdzielczy, dynamiczny dźwięk który nie męczy gdyż gra przyjemnie i naturalnie. 

9 godzin temu, szymon1977 napisał:

a z lodówki gra muzyka

Fajne, coś takiego widziałem w requiem dla snu 👍 mowi też coś? 🤪

10 minut temu, Ajothe napisał:

Nie oceniam jako świrka kogoś kto na to sobie zarobił, żeby móc kupić kabelek w cenie auta. To już wyższa szkoła jazdy i sprytu trzeba mieć, głupi i naiwny to on na pewno nie jest... 🤪 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, PawelP napisał:

Miałem na myśli doslowne męczenie, czyli np po godzinie boli głowa 😁

1 godzinę temu, szpakowski napisał:

Owszem to nie jest takie proste ... ale da się otrzymać szczegółowy, rozdzielczy, dynamiczny dźwięk który nie męczy gdyż gra przyjemnie i naturalnie. 

Ważne, aby nie był jazgotliwy.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Nie byłbym taki pewny, może ma po mamie?! 🤣

Ale że lodówkę? 🤪

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi