Skocz do zawartości
IGNORED

O kablach audio raz jeszcze - test

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, RobG1974 napisał:

Tak byłbym urażony.

Ok,dziekuję.
Rozumiem.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

50 minut temu, RobG1974 napisał:

Nie myślałeś o karierze politycznej, masz ku temu predyspozycje, już kiedyś to pisałem.

"Złotouchy" porównał bym raczej do:

złotousty «umiejący pięknie mówić»

Umiejący pięknie słuchać? Niby dziwne, ale pasuje.

Ja i polityka? Wprost przeciwnie, ja jestem szczery, uczciwy i staram się być bezstronny. Nie zagniesz mnie bo nie ma na czym. 

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

8 minut temu, RobG1974 napisał:

To tak jak większość polityków mówi o sobie.

To teraz mnie złap.

Teraz, szymon1977 napisał:

To teraz mnie złap.

Zamiast zaszczycać nas tutaj swoim geniuszem rozwiązałbyś teorie grawitacji kwantowej, bo się chłopaki męczą. 

Teraz, Ajothe napisał:

Zamiast zaszczycać nas tutaj swoim geniuszem rozwiązałbyś teorie grawitacji kwantowej, bo się chłopaki męczą. 

Własnie.
Bo być może moja nadwaga jest spowodowana błędnymi pomiarami wynikającymi z jakiejś błędnej teorii,w oparciu o którą skonstruowano wadliwą wagę.

A chętnie bym odetchnął z ulgą.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Geniusz? To tylko pokora wobec mądrzejszych.

Żałosna jest ludzka natura… oburzeni okropną umiejętnością słyszenia wpływu kabli przez jednych, drudzy biją pianę, lamentują i histeryzują w co drugim temacie ganiąc i obrażając zwolenników kabli… pysznią się naukowym podejściem i perspektywą jednak nauka nigdy nie dała i prawdopodobnie nie da na wszystko odpowiedzi o czym mówili sami naukowcy.

„Co wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy, to cały ocean.” Isaac Newton

„Czysto logiczne rozumowanie nie da nam żadnej wiedzy o realnym świecie.”  Albert Einstein

„Cała nasza nauka, w porównaniu z rzeczywistością, jest prymitywna i dziecinna - ale nadal jest to najcenniejsza rzecz, jaką posiadamy.” Albert Einstein

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

10 minut temu, Tal napisał:

Żałosna jest ludzka natura… oburzeni okropną umiejętnością słyszenia wpływu kabli przez jednych, drudzy biją pianę, lamentują i histeryzują w co drugim temacie ganiąc i obrażając zwolenników kabli… pysznią się naukowym podejściem i perspektywą jednak nauka nigdy nie dała i prawdopodobnie nie da na wszystko odpowiedzi o czym mówili sami naukowcy.

„Co wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy, to cały ocean.” Isaac Newton

„Czysto logiczne rozumowanie nie da nam żadnej wiedzy o realnym świecie.”  Albert Einstein

„Cała nasza nauka, w porównaniu z rzeczywistością, jest prymitywna i dziecinna - ale nadal jest to najcenniejsza rzecz, jaką posiadamy.” Albert Einstein

Dobre cytaty.
"Czysto logiczne rozumowanie nie da nam żadnej wiedzy o realnym świecie-ale „Cała nasza nauka, w porównaniu z rzeczywistością, jest prymitywna i dziecinna - ale nadal jest to najcenniejsza rzecz, jaką posiadamy.” 

Podoba mi się.

Dorzucę jeden od siebie:

"Prawdą jest to, co wytrzyma próbę doświadczenia."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No,może tez drugi:

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

9 minut temu, Tal napisał:

okropną umiejętnością słyszenia wpływu kabli przez jednyc

Psychoakustyka dotyczy każdego w takim samym stopniu.

10 minut temu, Tal napisał:

nauka nigdy nie dała i prawdopodobnie nie da na wszystko odpowiedzi o czym mówili sami naukowcy.

To teraz zacytuj coś, co przekona sceptyków by olali to co już wiadomo i zaczęli bujać w obłokach.

Bardziej chodzi mi o wasze zachowanie które jest prostackie i żałosne.

Co was obchodzi sposób w jaki ktoś buduje swój system?

Edytowane przez Tal

1 minutę temu, Tal napisał:

Cz ja się tez do tego grona zaliczam?

8 godzin temu, Adi777 napisał:

Cholibka, nie wiedziałem, że wyjaśnienie tego jest takie proste i tuż obok

Oczywiście, że proste jak budowa cepa. Jedni słyszą, a inni nie. Żadnej nauki nie trzeba do tego mieszać, bo tu nie o naukowe dowody chodzi, czy słychać kable, tylko o indywidualną wrażliwość słuchową, którą jedni posiadają, a inni nie. Poza tym jest jeszcze kwestia sprzętu i akustyki pokoju. Jak to szwankuje to nikt różnic faktycznie nie usłyszy.

7 godzin temu, Adi777 napisał:

Co to znaczy podział ludzi? Każdy ma myśleć tak samo?

W tym przypadku każdy ma słyszeć tak samo...jak sceptycy. 😉

7 minut temu, Tal napisał:

Co jest prostackiego lub żałosnego w zaprezentowaniu w dyskusji odmiennego zdania od Twojego?

8 minut temu, Tal napisał:

Co was obchodzi sposób w jaki ktoś buduje swój system?

Nikt nikomu do domu nie wchodzi, za to publiczne przedstawienie swojego zdania daje wszystkim prawo do publicznego komentarza.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Oczywiście, że proste jak budowa cepa. Jedni słyszą, a inni nie. Żadnej nauki nie trzeba do tego mieszać, bo tu nie o naukowe dowody chodzi, czy słychać kable, tylko o indywidualną wrażliwość słuchową, którą jedni posiadają, a inni nie. Poza tym jest jeszcze kwestia sprzętu i akustyki pokoju. Jak to szwankuje to nikt różnic faktycznie nie usłyszy.

Bardzo dziękuję.
To wszystko wyjaśnia.

Wszyscy razem zainicjowaliście szyderczą i złośliwą nagonkę na "słyszących" i rozpływacie się we własnym sosie i stanowisku pobudzając się wzajemnie niczym stado niewyżytych szympansów.

Hmm,
Zacytuj choć jeden mój wpis,który tego dowodzi.

Nie muszę nic cytować czytać każdy umie i nie musisz robić z siebie takiego świętoszka, swoją cegiełkę z pewnością dorzuciłeś.

zainicjowaliście szyderczą i złośliwą nagonkę na "słyszących" i rozpływacie się we własnym sosie i stanowisku pobudzając się wzajemnie niczym stado niewyżytych szympansów.

Mówi to przedstawiciel grupki, która wywyższa się posiadaniem ponadprzeciętnego słuchu, doświadczenia i systemu audio, ignorując przy tym wszelkie fakty kolidujące z widzimisię. Wyluzuj proszę bo Twoje wpisy zbliżają się do granicy, przy której przestaje się odpowiadać a zaczyna zgłaszać.

Nie muszę nic cytować czytać każdy umie i nie musisz robić z siebie takiego świętoszka, swoją cegiełkę z pewnością dorzuciłeś.

Ok,czyli oskarżenie bez dowodów.
Cóż,wiele się dowiedziałem o Tobie.
Nie mam Ci tego za złe,każdy może się czasami pogubić.
Rozumiem.
Dziękuję za odpowiedź.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Mówi to przedstawiciel grupki, która wywyższa się posiadaniem ponadprzeciętnego słuchu, doświadczenia i systemu audio, ignorując przy tym wszelkie fakty kolidujące z widzimisię. Wyluzuj proszę bo Twoje wpisy zbliżają się do granicy, przy której przestaje się odpowiadać a zaczyna zgłaszać.

Nie zaskoczyłeś mnie bo akurat pod względem "donoszenia" nikt Cię nie przebije.

Śmieszni i żałośni ludzie którzy nie potrafią przyjąć innych sposobów na poznawanie swojej pasji bo przecież audiofilskie kable to wcielone zło które trzeba wykorzenić z uszu kolegów. My to robimy dla waszego dobra jeszcze powiedzcie 😂 przecież niczym nie różnicie się od tych hipokrytów w sutannach którzy walczą z pedofilią i chciwością.

Edytowane przez Tal

2 minuty temu, Tal napisał:

Nie zaskoczyłeś mnie bo akurat pod względem "donoszenia" nikt Cię nie przebije.

Liczyłeś, że będziesz wszystkich obrażać bo mod nie zauważy, a nikt się nie postara o należne konsekwencje? Przeliczyłeś się.

Leć, leć na skargę bo będziesz miał koszmary z powodu urażonej ambicji.

6 minut temu, Tal napisał:

Leć, leć na skargę...

Wierzę w Ciebie, na pewno dasz radę nie robić tego o co innych oskarżasz.

Dyskusję z Tobą zakończyłem, dodaję do ignorowanych. Piszę to abyś był świadomy przyczyny braku odpowiedzi.

52 minuty temu, szymon1977 napisał:

Liczyłeś, że będziesz wszystkich obrażać bo mod nie zauważy, a nikt się nie postara o należne konsekwencje? Przeliczyłeś się.

Szymon,
Tal nikogo nie obraża. Po prostu pisze jak jest. Uszanuj to i nie rób wiochy.

30 minut temu, szymon1977 napisał:

Dyskusję z Tobą zakończyłem, dodaję do ignorowanych.

A mnie też spotka ten zaszczyt ? 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

56 minut temu, Tal napisał:

przecież niczym nie różnicie się od tych hipokrytów w sutannach którzy walczą z pedofilią i chciwością.

o,wątek religijny...

Pozwól,że zacytuję Twoje własne słowa:

Ukryta Zawartość

Porównanie jest celowo złośliwe,pozbawione podstaw-jest,no cóż...
Przykro mi,że takie słowa padają,to nie jest poziom,na którym należy kontynuować rozmowę.

11 minut temu, soundchaser napisał:

Szymon,
Tal nikogo nie obraża. Po prostu pisze jak jest. Uszanuj to i nie rób wiochy.

@soundchaser no nie:
image.thumb.png.8767c90490aa4722d52640f9dfcac237.png

poziom obu stron uważam za:
image.png.29c4b8906f7e3b2602da094fc843e112.png

Słabe to,wyścigi na epitety jak w piaskownicy

"Dziwna rzecz, doprawdy, jak nierozumnym stworzeniem jest istota rozumna, zwłaszcza przyciśnięta okolicznościami."

Stanisław lem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale po co ciągniecie w nieskończoność te żałosne krucjaty przeciwko słyszącym inaczej?
To nie jest obrażanie? Przecież Tal nazywa to po imieniu...po prostu.

• Pokaż nowe odpowiedzi