Skocz do zawartości
IGNORED

O kablach audio raz jeszcze - test

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt tu niczego nikomu nie pcha. Rozmawiają tutaj ludzie którzy mają doświadczenia kablowe. Szanuję także tych którzy sprawdzili i mówią "nie słyszę, wybieram tańsze". To jest dla mnie ok. 

Ty natomiast żadnych testów nie robiłeś. Więc głos w wątku jest pusty

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Ty natomiast żadnych testów nie robiłeś

Tzw "testy" robiłem dawno temu, wyrosłem już z tego. Przypomnij sobie temat dyskusji, bo na tę chwilę to rozpychaz się łokciami w wątku, w którym powinieneś podziękować za gościnę.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Teraz, szymon1977 napisał:

Tzw "testy" robiłem dawno temu, wyrosłem już z tego. Przypomnij sobie temat dyskusji, bo na tę chwilę to rozpychaz się łokciami w wątku, w którym powinieneś podziękować za gościnę.

Banned

Zamiast uniżenie dziękować Szymonowi za łaskawe wpisy w Twoim wątku 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

6 minut temu, audioburak napisał:

Też to zauważyłem 😉

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

rozpychaz się łokciami w wątku, w którym powinieneś podziękować za gościnę.

Do kogo ta mowa?

Do autora wątku?

...może jeszcze pokaż łaskawie, gdzie tutaj jest "bzdura"...

1 minutę temu, iro III napisał:

Do kogo ta mowa?

Do autora wątku?

Do kogoś, kto sam robi OT a marudzi, że ktoś inny na temat. Autorstwo nie stawia go ponad prawem.

Albo mi się coś pomerdało już, albo szalone rzeczy tu się dzieją.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) III , czy Ty czasem nie jesteś z tego samego gangu co Szymon, Bum i ProjectPi? Bardzo pozytywny wpis, fajnie się to czytało. Szacunek. Jakieś adwentowe nawrócenie widzę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 minuty temu, Wito76 napisał:

nawrócenie widzę.

Żadne tam nawrócenie. 😉

Jeno reakcja na brzęczącego natrętnie trolla.

Czy troll słyszy, czy nie słyszy kable, nie jest tu ważne.

11 minut temu, szymon1977 napisał:

Autorstwo nie stawia go ponad prawem.

...ale, że o "gościnie" coś tam mręczałeś...

...jakim "prawem" !?

Nie męcz już buły, "ić stont".

3 minuty temu, Wito76 napisał:

No dokładnie, słyszeć tudzież być głuchym

"głuchym"...wymskło się, czy obrazić chciałeś?

Absolutnie. Tu nie chodzi o czyjąś dysfunkcję przecież tylko o systemową postawę. Stąd napisałem, że każdy ma wybór.
Ja np słuchałem różnych kabli, w tym takich drogich i zostały całkiem niedrogie, więc też taki trochę głuchy jestem

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Czyli co zrobił?

Choćby to że na znanym portalu aukcyjnym obecnie to zaledwie cztery strony głośnikowych , kiedyś dwa razy tyle .

18 minut temu, Wito76 napisał:

Ja np słuchałem różnych kabli, w tym takich drogich i zostały całkiem niedrogie, więc też taki trochę głuchy jestem

O! to jak o mnie 😁większość znanych marek kabli podłączałem , od tanich do seta za kilka tysi , a zostałem z głośnikowymi Infinity które mam od 20 lat , też chyba głuchnę ?😳😉

KALIBER vel rydz .

Godzinę temu, Wito76 napisał:

fantastyczna refleksja.

Co w tym fantastycznego? Czyżby założyciela wątki nie obowiązywał Regulamin, i miał prawo zaśmiecać go OT prywatą?

Godzinę temu, Wito76 napisał:

słyszeć tudzież być głuchym, każdego wybór

Dokładnie. A przedstawić odmienne zdanie na temat dyskusji to jego prawo. Niestety części userów wydaje się, że ich poglądy stawiają ich nad innymi.

@szymon1977 

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ty natomiast żadnych testów nie robiłeś. Więc głos w wątku jest pusty

Skupiles sie na niewlasciwej czesci zdania ktore Piotr napisal..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Bo prawo głosu mają tylko głosy poprcia 🙂

A ze autor artykułu uznał za sukces, że trafił przy szansach 50/50 to co tam.

5 godzin temu, audioburak napisał:

Podziękowałbym gdyby coś wnosiły 🙂

5 godzin temu, Wito76 napisał:

Albo mi się coś pomerdało już, albo szalone rzeczy tu się dzieją.
@iro III , czy Ty czasem nie jesteś z tego samego gangu co Szymon, Bum i ProjectPi? Bardzo pozytywny wpis, fajnie się to czytało. Szacunek. Jakieś adwentowe nawrócenie widzę.

No właśnie ale zobacz na jakim poziomie jest dyskusja z IRO.

Przecież to nie chodzi o to aby przeciwnicy słuchania kabli byli wyeliminowani czy uciszani.

Ja jestem kablarzem w dużym uproszczeniu iro nie ale jakoś nigdy do tej pory na siebie nie skakaliśmy mimo że nasze zdania są odmienne.

4 godziny temu, KALIBER napisał:

Choćby to że na znanym portalu aukcyjnym obecnie to zaledwie cztery strony głośnikowych , kiedyś dwa razy tyle .

Okej Nie przeglądam. Może ludzie tych kabli głośnikowych wcale tak nie wymieniają jeżeli kupują raz a porządnie to potem mimo podmiany systemów no dobre kable im po prostu zostają.

Nie wiem jedynie domniemywam.

3 godziny temu, rafa napisał:

@szymon1977 

Skupiles sie na niewlasciwej czesci zdania ktore Piotr napisal..

Jestem za tym co napisał iro w innym wątku my musimy go ignorować Nie ma innej opcji. Sytuacja się dość mocno zaogniła ostatnio. I mam wrażenie że tylko tym go karmimy.

41 minut temu, Piotr Sonido napisał:

...

...

Edit: nieważne.

Edytowane przez szymon1977

34 minuty temu, Wito76 napisał:

Administracja, macie jakąś gaśnicę?

Bez obaw, mają właśnie jej użyli.

14 godzin temu, szymon1977 napisał:

Bez obaw, mają właśnie jej użyli.

Dostales punkty? 🙃

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

16 godzin temu, Wito76 napisał:

Administracja, macie jakąś gaśnicę?

Już sytuacja zażegnana.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O kurde... 🙂  ale fajny temat 🙂   idę zrobić drinka i popcorn ...

A tak na poważnie , po cholerę ktoś pisze w takim temacie w którym tyle ma do powiedzenia że nie słyszy wpływu kabli.... i jeszcze wkurza wszystkich dookoła ? po co ? aby prowokować ?

Przecież to bez sensu jest.

Ja mam interkonekt Van den Hul The Bay C5 Hybrid kupiony wiele lat temu, spokojnie słychać jego wpływ względem kabla chinch za 5 zł.

Głośnikowy Kimber 4PR, spokojnie słychać jego wpływ względem jakiegoś no name.

Coaxial Kimber V-21 też spokojnie słychać różnice względem Prolink za 30 zł.

Tylko nie są to róznice jak między klockami.

To są niuanse ( jak dla mnie) , kable to doszlifowanie dźwięku, jego wykończenie. Małe różnice , ale to nie znaczy że niesłyszalne.

Jak ktoś nie słyszy tych niuansów i zadowala się np. chinch które są dołączane do sprzętu, to spoko dla mnie nie ma problemu. ale, po co wpie.....ć sie innym do tematu ? 

ps.... po to aby być kimś takim jak Braun ?

Pylon Diamond 28 ,Unison Research Simply Italy, Nad C-538, Wiim Ultra 

5 minut temu, tgiertuga1 napisał:

A tak na poważnie , po cholerę ktoś pisze w takim temacie w którym tyle ma do powiedzenia że nie słyszy wpływu kabli.... i jeszcze wkurza wszystkich dookoła ? po co ? aby prowokować ?

Wystarczy przeczytać pierwszy post, żeby wiedzieć, o czym jest ten wątek. Tytuł też podpowiada. To jest dyskusja o teście, z przykładami i próbkami. Nie o słyszeniu.

nagrywamy.com

10 minut temu, tgiertuga1 napisał:

A tak na poważnie , po cholerę ktoś pisze w takim temacie w którym tyle ma do powiedzenia że nie słyszy wpływu kabli...

Najpierw przeczytaj tytuł a potem pierwszy wpis, bo gdzieś Ci umknął przedmiot dyskusji.

Ps

Widzę, że z kolegą @przemakrozwialiśmy Twoje rozterki w tym samym czasie, przeprosin za obraźliwe zwroty nie oczekuję.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Oczywiście że nie. Temat pięć razy odwrócił kota ogonem.

Jak widzisz teraz trzeba głaskać tych którzy wchodzą w wątki których nie ogarniaja.

Dla porządku wszystkim robiącym OT (Tobie też zożycielu wątku) przypomnę temat wątku:

W dniu 25.08.2023 o 09:48, Piotr Sonido napisał:

Bo przecież za mało o tym gadamy.

Ukryta Zawartość

Do poczytania. 

Ps

A skoro ktoś twierdzi, że inni "nie ogarniają", to wypadałoby wykazać, że On tak... w sumie miał na to 66 stron.

-----

A ja z obowiązku przypomnę: w dyskusji wykazano, że przedmiotowy "test" to ciąg błędow proceduralnych i sprzeczne z logiką wnioski.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Dla porządku wszystkim robiącym OT (Tobie też zożycielu wątku) przypomnę temat wątku:

Banned

@Audiostereo możecie coś z tym zrobić? 

Specjalnie nadal mnie zaczepia kiedy wyraźnie wskazałem że nie będę wchodził z tym użytkownikiem w jakiekolwiek interakcje. 

Gość

(Konto usunięte)

Trudno powiedzieć, bym testował jakoś szczególnie kable - różne zasilające, głośnikowe, rca - te w sumie najbardziej). Nie wypożyczam kabli z ciekawości, ale tylko wtedy, kiedy potrzebuję kupić. Przez ponad 30 lat zabawy w audio, oczywiście stwierdzam, że mają one wpływ na brzmienie zestawu - i wcale nie tak mały. Dla mnie istotny. I dlatego mam od CD do pre srebrny oyaide (wg mnie przesyła najwięcej informacji, chociaż inaczej traktuje niskie tony, bardziej szczupło, choć dokładnie, o czym dalej, kiedy się o tym przekonałem). Od pre do końcówki Organic audio (ponoć całe z tej samej miedzi, kabel i wtyki). I ta konfiguracja mi odpowiada (są oczywiście zasilające i listwa i głośnikowe od jednej polskiej firmy, która mi podpasowała, nie jest b. droga, co też ważne dla mnie.) Jak napisałem, teraz jest dla mnie w porządku. A teraz coś dla niedowiarków, co będzie zupełną ściemą (hehhh). Zamieniłem jednego dnia kolejność kabli. Miedź poszła od cd do pre, a od pre do końcówki srebro. I co? Bardziej twardy bas, może więcej góry, ale flow brak. Wróciełm szybko do miedzi do końcowki. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi