Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner kina domowego do BOWERS & WILKINS 703S2, HTM71 S3 , 706 S3 , DB4S

Rekomendowane odpowiedzi

Hej forumowicze, poszukuje ampli kina domowego do tego zestawu kolumn 5.1   BOWERS & WILKINS   703S2,  HTM71 S3 , 706 S3 , DB4S 

Mysle nad Marantz sr8015 tylko czy on uciagnie te kolumny. Prosze o wasze rady i opinie.

Anthem MRX740 ci proponuje do nich. Bardzo dobra korekcja pomieszczenia, spokojnie je uciągnie.

Jeszcze lepszy bylby MRX1140 - tu zasilacz toroidalny więc do Bowersów jak najbardziej, ale i cena inna ...

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

Trochę drogi sprzęt 😁 a jak on brzmi w stereo - audio? Mam gramofon i chce dokupić cd playera, wiem ze amplitunery kina domowego to nie to co to wzmaki ale słyszałem ze niektóre ampli kina daja radę 

Jakieś tańsze Marantze słyszałem i dają rade w audio, ale tu może mieć kłopot

z tak niską impedancją; trzeba brać pod uwagę dołożenie końcówki na fronty.

Zwykle są dość przejrzyste, więc o jakości zdecyduje tu pre Marantza.

Może ktoś zna dobrze konkretny model ... poczekaj na jego opinię.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Cześć, wiele zależy od Twoich preferencji - jak zawsze w audio. Zarówno SR8015 może być dobrą opcją, jak i Onkyo TX-RZ70, które gra moim zdaniem bardziej dociążonym dźwiękiem i z większą dynamiką. Marantz jest chudszy, lekko ocieplony. Nie jest to dla mnie swietne połączenie do Bowersów. 

Dobrą opcją byłby Denon AVC-A1H, czyli flagowiec tej firmy. Brzmienie bardzo kinowe, ale i niestety cena wysoka. Świetną opcją, naturalnie brzmiącą, świetnie radzącą sobie w stereo i z bdb korekcją jest oczywiście Arcam, np. AVR21. Obecnie jeszcze w fajnej promocji, więc warto spróbować 🙂 Anthemy są równo grające, dynamicznie, pozwalające grać kolumnom. MRX740 to ciekawe rozwiązanie w swojej klasie. Znajdzie się trochę rozwiązań 😉 W razie czego zapraszamy do kontaktu i na indywidualne wyceny 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Rotel już nie ma w ofercie kina, ja poszedłbym (spróbowałbym także) Yamahy RX-A6A albo A8A no i Nad T778.

Do kina Yamaha rewelacja, przy stereo też da radę. Nad bardziej pod muzykę moim zdaniem (z większym naciskiem na stereo). 

Można wpaść do nas i porównać Nada z Yamahą.

Zapraszam do kontaktu z wybranym salonem celem umówienia takiej prezentacji 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

17 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Rotel już nie ma w ofercie kina, ja poszedłbym (spróbowałbym także) Yamahy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo A8A no i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Do kina Yamaha rewelacja, przy stereo też da radę. Nad bardziej pod muzykę moim zdaniem (z większym naciskiem na stereo). 

Można wpaść do nas i porównać Nada z Yamahą.

Zapraszam do kontaktu z wybranym salonem celem umówienia takiej prezentacji 😉

A co myslicie nad Rotel RAP-1580 MKII, slyszalem u kolegi B&W 603 S2 z Marantz sr7015 i dźwięk wpadł mi w ucho,czy dzwiek bedzie podobny? jak tan rotel gra w kinie? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 8.10.2023 o 18:39, Tofik01 napisał:

Poszukaj używanych dzielonek Rotel .

Rotel RAP-1580 MKII bedzie ok?? 

2 godziny temu, mr.greencz napisał:

A co myslicie nad Rotel RAP-1580 MKII

Świetny klocek, super połączenie z B&W, jednak już wycofany z produkcji. Zostaje tylko rynek wtórny. 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

9 godzin temu, mr.greencz napisał:

Rotel RAP-1580 MKII bedzie ok

jako od lat fan urządzeń rotela (dobra jakość w dobrej cenie), myślę że będzie ok. sam przerabiałem od lat dzielonki rotela, a teraz jestem na etapie końcowym - ostatni rsp-1576mk2 (niestety) procesor i końcówki mocy. to gra, to ma moc, to daje przyjemność. (w kinie i w stereo)

Edytowane przez ro35
W dniu 10.10.2023 o 10:15, mr.greencz napisał:

Rotel RAP-1580 MKII bedzie ok?? 

Będzie bardzo OK .

Nie robi się już takiej elektroniki 😞

Cięcie kosztów 

Możecie ie mi powiedzieć jaki jest dzwiek w grach? W tym Rotelku

Edytowane przez mr.greencz
5 hours ago, mr.greencz said:

Możecie ie mi powiedzieć jaki jest dzwiek w grach? W tym Rotelku

Zartujesz, czy pytasz powaznie?

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Z moich skromnych doświadczeń 60% sukcesu zależy od kolumn, a nie wzmacniacza.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

1 hour ago, audioburak said:

Z moich skromnych doświadczeń 60% sukcesu zależy od kolumn, a nie wzmacniacza.

Jak nie więcej ☺

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

W dniu 15.10.2023 o 02:43, brewka87 napisał:

Zartujesz, czy pytasz powaznie?

Powarznie sie pytam 😁 wczesniej mialem yamahe v6a i dźwięk w grach był super, ale audio to bylo do bani, potem a6a z polecenia, audio i kino lepsze a w grach lipa 

1 godzinę temu, mr.greencz napisał:

Powarznie sie pytam 😁 wczesniej mialem yamahe v6a i dźwięk w grach był super, ale audio to bylo do bani, potem a6a z polecenia, audio i kino lepsze a w grach lipa 

dobrze zrozumiałem; Yamaha RX-V6A za 2749 zł była lepsza od Yamaha RX-A6A za 12000 zł w grach? 

Coś mi tu nie pasuje ;) 

Już wszystko jedno czy w grach czy obojętnie. Przecież ona gniecie niższy model pod każdym względem.

www.tophifi.pl

45 minutes ago, Top Hi-Fi & Video Design said:

Coś mi tu nie pasuje 😉

Tez mi się wydaje ze to raczej kwestia nieprawidłowej konfiguracji.

Skoro amplituner w filmach sobie dobrze radzi, to dlaczego miałby nie dawać rady w grach?

3 godziny temu, brewka87 napisał:

Tez mi się wydaje ze to raczej kwestia nieprawidłowej konfiguracji

Konfigurację przeprowadziłem jak wcześniej i tak jak jest zalecane, z tego co wyczytalem na forach to Yamaha nie psuje do Browers 

Godzinę temu, mr.greencz napisał:

Konfigurację przeprowadziłem jak wcześniej i tak jak jest zalecane, z tego co wyczytalem na forach to Yamaha nie psuje do Browers 

Coś źle zrozumiałeś albo ktos cie w bład wprowadził. Yamaha - szczególnie seria A-Aventage bardzo dobrze się zgrywa z Bowersami, pojedź do salony HIFI i posłuchaj- to zestawienie gra bardzo dobrze. Wogóle Yamaha seria A to bardzo dobry sprzęt, miałem Aventage 2070 i dobrze ten ampli wspominam 🙂

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

Yamaha gara ostro a Browersy jasno, wolę charakterystykę brzmienia - bardziej ciepłego. A ten rotel jakie ma brzmienie? 

Yamaha z serii Aventage nie gra jasno 

www.tophifi.pl

Dzis znajomy podsunął mi pomysł aby kupic używany w miarę dobry ampli kina domowego i do tego zintegrowany wzmacniacz stereo, co myslicie o tym? 

15 godzin temu, mr.greencz napisał:

Dzis znajomy podsunął mi pomysł aby kupic używany w miarę dobry ampli kina domowego i do tego zintegrowany wzmacniacz stereo, co myslicie o tym? 

Jeśli wzmacniacz ma możliwość pracy w trybie końcówki mocy i najlepiej jest to sterowane z pilota, a nie trzeba jakiś pstryczek przełączać to tak 😉 Pytanie tylko zawsze zostaje co rozpatrujemy i do czego przyrównujemy.

www.tophifi.pl

Na pewno jest to ciekawa opcja, ale zależy od tego, na czym dokładnie Ci zależy, do czego porównujemy i ile chcesz wydać na cały zestaw 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...
W dniu 17.10.2023 o 16:21, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Yamaha z serii Aventage nie gra jasno 

To niech panowie z Top Hi fi poczytaja sobie recenzje w internecie, akurat A6A gra jasno 

Ukryta Zawartość

To jeden z przykładów, nie mowie ze wszystkie takie sa, sa yamahy z serii Aventage ktore graja cieplo i fajnie zgrywaja sie z browersami np A-1040 słyszałem osobiscie i dźwięk byl o wiele lepszy niż w a6a

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mr.greencz
1 hour ago, mr.greencz said:

To niech panowie z Top Hi fi poczytaja sobie recenzje w internecie

Panowie z Top Hi-Fi zpewne słyszeli ten amplituner na własne uszy, więc czytanie recenzji i wyrabianie sobie na ich podstawie opinii jest zbędne.

Terochę aroganckie podejscie prezentujesz. Skoro wierzysz we wszystko co wyczytasz na jakiejs stronie, to po co ten temat? Poczytaj recki na whathifi.com i kupuj w ciemno..

Godzinę temu, brewka87 napisał:

Panowie z Top Hi-Fi zpewne słyszeli ten amplituner na własne uszy, więc czytanie recenzji i wyrabianie sobie na ich podstawie opinii jest zbędne.

Terochę aroganckie podejscie prezentujesz. Skoro wierzysz we wszystko co wyczytasz na jakiejs stronie, to po co ten temat? Poczytaj recki na whathifi.com i kupuj w ciemno..

Przecież napisałem ze miałem a6a i w puredirect grało to okropnie, tu na forum też ludzie pisza ze panowie z Top Hi fi maja dobre poczucie humoru laczac yamahe z browersami, bylem na odsłuchu Marantza sr8015 z B&W i dźwięk jest ciepły aż chce się słuchać a Pan w sklepie mi powiedział ze a6a kompletnie nie pasuje do tych browersow a Top hi fi polecilo mi taki zestaw i kupiłem w ciemno i właśnie żałuję, moze im taki ostry dźwięk sie podoba. Z innymi głośnikami gra na pewno ok ale nie z tymi B&W.