Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Maju napisał:

Witaj Adasiu, nie zgadzam się z Tobą, nie przewiduj.....to żenujące towarzystwo ma gdzieś swoich wyborców i to co im naobiecywali.....dla sprawy "odsunąć Pis od władzy" nie pierwszy raz  poświęcą swoją  wiarygodność i każdą obiecankę są w stanie olać.
Tak zresztą im będą tłumaczyć wycofywanie się z solennych obietnic a oni naiwni to znowu zaaprobują, wystarczy że ich guru oświadczy że dla sprawy (co podałeś) "uroczyście unieważniam każdą obiecankę".   🙂

To towarzystwo wychowało sobie "wyborców" wmawiając im "naszymi" mediami w co mają wierzyć, jak maja głosować i kiedy mają brać udział w wyborach.....potem najwięcej mają do gadania ci co im wmówią jakie to TVP (którego nie oglądają) jest.
Wystarczy jak im zrobią parę memów z rzekomymi paskami sugerującymi że to mówi Holecka czy Rachoń by się łatwowiernością i ignorancją po forach kompromitowali.

Frustracja level hard.

2 minuty temu, jezz napisał:

Usłyszałem też, że do sejmu weszła niemiecka partia

Przestań słuchać bo ci to nie wychodzi i zacznij czytać

Konkretnie:

mniejszość niemiecka z racji wysokiej frekwencji wyborczej nie załapała się do sejmu bo brakło jej wymaganej ilości głosów, jedynie kaszub Donald Tusk się załapał z partyjnej listy wyborczej

2 minuty temu, Zbig napisał:
21 minut temu, szymon1977 napisał:

A ilu potrzebuje 500+ by nie zdechnąć z głodu, a ilu zostać elektrykiem? Mam nadzieję, że czasy, gdy mąż zapier.lał 24/dobę za3,50/godzina, a żona zastanawiała się kupić buty dla dziecka czy mięso na obiad nie wrócą.

Właśnie o tym piszę, żebyś nie zestawiał jednego z drugim.

Zbig Bo co?

rodzina ma domowy budżet z gumy i za 3,50 od januszy biznesu starcza od wypłaty do wypłaty?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

55 minut temu, cocacol napisał:

Jeszcze nie ma nowego rządu, a ty mówisz o jego niedotrzymanych obietnicach.

Może zanim powstanie nowy rząd zrób listę dokonań starego?

Coś mi się zdaje że wymieniłbym więcej nierealnych obietnic nie do zrealizowania przez waszych, niż ty potrafiłbyś wymienić jakie PiS nie zrealizował.
Nie chcę przypominać tego co się działo za waszych poprzednich rządów, bo tam Tusk wywiązywał się z obietnic, realizował głównie to co obiecał obcym.    🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

7 minut temu, ASURA napisał:

Z jakiej racji tylko bogaci mają korzystać z programu "Mój elektryk"

Przecież to jest prywata januszy biznesu na pełną skalę i skok na wspólną kasę !

Filtr jest dolnoprzepustowy, więc to właśnie bogaci nie mogą z niego korzystać

5 minut temu, Zbig napisał:

A czasy właśnie wracają, dzięki głupkowatej polityce PiSu

Średnia cena sprzedaży półtusz wieprzowych w czerwcu 2015 roku wyniosła 6,39 zł/kg. Cena półtusz wieprzowych była wyższa w stosunku do ceny odnotowanej w maju 2015 roku o 3,8%, natomiast w stosunku do ceny sprzed roku spadła o 14,3%.

Dal porównania dane z marca 2023:

Cena półtuszy wieprzowych:

aktualna cena – 12,05 zł/kg

ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,06 zł/kg

zestawieniu miesięcznym – wzrost o 1%

ujęciu rocznym – wzrost o 13%

Wtedy spadało, teraz rośnie.  Do tego sobie dodaj fakt, że w 2008-2015 dynamika wzrostu płacy minimalnej z uwzględnieniem inflacji była półtora raza większa niż za rządów PiS.

Najbiedniejsi dzięki PiSowi właśnie się cofnęli z siłą nabywczą 10 lat do tyłu.  Do niektórych już to dotarło, stąd taki a nie inny wynik wyborów.

Głupoty piszesz, o takich rzeczach w obecnie rynkowej gospodarce decyduje rynek

p.s. wieprzowiny,  się nie tykam

Może coś o cenach okonia i węgorza a nawet dorsza napiszesz?

No chociaż o cenie indyka....

11 minut temu, ASURA napisał:

mniejszość niemiecka z racji wysokiej frekwencji wyborczej nie załapała się do sejmu

Jak Donek im to zrekompensuje.....    😞

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przesadzają.....nie zabraknie.   🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1 minutę temu, ASURA napisał:
11 minut temu, Zbig napisał:

A czasy właśnie wracają, dzięki głupkowatej polityce PiSu

Średnia cena sprzedaży półtusz wieprzowych w czerwcu 2015 roku wyniosła 6,39 zł/kg. Cena półtusz wieprzowych była wyższa w stosunku do ceny odnotowanej w maju 2015 roku o 3,8%, natomiast w stosunku do ceny sprzed roku spadła o 14,3%.

Dal porównania dane z marca 2023:

Cena półtuszy wieprzowych:

aktualna cena – 12,05 zł/kg

ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,06 zł/kg

zestawieniu miesięcznym – wzrost o 1%

ujęciu rocznym – wzrost o 13%

Wtedy spadało, teraz rośnie.  Do tego sobie dodaj fakt, że w 2008-2015 dynamika wzrostu płacy minimalnej z uwzględnieniem inflacji była półtora raza większa niż za rządów PiS.

Najbiedniejsi dzięki PiSowi właśnie się cofnęli z siłą nabywczą 10 lat do tyłu.  Do niektórych już to dotarło, stąd taki a nie inny wynik wyborów.

Rozwiń  

Głupoty piszesz, o takich rzeczach w obecnie rynkowej gospodarce decyduje rynek

Dokładnie o tym piszę, właśnie tak się zachowuje rynek jak się rozrzuca z helikoptera pożyczone pieniądze.

4 minuty temu, Maju napisał:

Nie chcę przypominać tego co się działo za waszych poprzednich rządów, bo tam Tusk wywiązywał się z obietnic, realizował głównie to co obiecał obcym.    🙂

No przecież wiadomo że nie miał dziadka w wermachcie ale pomoc obcym nie jest sprzeczna z tym pierwszym

No i ten radosny błysk w oku z udanego rozwalania Polski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

500+, 800+, 13-ka, 14-ka... jak dawny rząd ze wspólnej kasy pomógł biednym by nie zdechli z głodu to było be, ale jak przyszły dorzuci bogatym, żeby kupili sobie elektryka to już będzie cacy.
[/wuote]

Z jakiej racji tylko bogaci mają korzystać z programu "Mój elektryk"

Z jakiej racji obiboki, lenie smierdzace i pasozyty maja korzystac z wysilku tych pracowitych?
4 minuty temu, Maju napisał:

Coś mi się zdaje że wymieniłbym więcej nierealnych obietnic nie do zrealizowania przez waszych, niż ty potrafiłbyś wymienić jakie PiS nie zrealizował.

Wiem, że Tusk "wyrywał wam gąbkę z ręki" rządząc przez ostatnie osiem lat, dlatego pomogę z kolejnym punktem:

1. miliony mieszkań dla młodych

2. Sto obwodnic, a na dodatek kolejnych pięćdziesiąt

3. ............

Teraz, szymon1977 napisał:

Żebyś wiedział: utrzymując dziadków oddajemy to, co braliśmy gdy byliśmy dziećmi.

Święte słowa tylko dlaczego ty nie chcesz utrzymywać swoich dziadków, a wyciągasz łapę do innych? Szczególnie do tych młodych, którzy przez to nie mają godziwych zarobków i nie stać ich na kupienie mieszkania czy wychowanie dzieci.

Gadanie leniwych komuchów . Dobrze, że większość społeczeństwa już się na to nie łapie.

Doszło do tego, że mamy górników, którzy zarabiają po kilkanaście tys. miesięcznie i przerzucają te zarobki na nasze opłaty za energię. A potem przechodzą na wcześniejsze wypasione emeryturki i my mamy dalej im sponsorować fajne życie.🤣

A jak Polacy pokazali, że chcą i potrafią produkować tanią energię we własnych domach, to im zaczynają to blokować niekorzystnymi Rozliczeniami i podatkami . Po to tylko, żeby ci panowie górnicy dalej mogli nas doić. 

Poszli won cwaniaczki ... Takie patologie będziemy kasować bez skrupułów, skoro oni nie mają skrupułów, żeby nas okradać. Na pierwszy ogień pójdzie geotermia Rydzyka i banda z Turowa.

A tu trochę obalania mitów I faktów o tym, jak cwaniaczki nas rolują.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

3 minuty temu, ASURA napisał:

p.s. wieprzowiny,  się nie tykam

Może coś o cenach okonia i węgorza a nawet dorsza napiszesz?

No chociaż o cenie indyka....

Obywatele będący przedmiotem dyskusji (jak nie wiesz o czym - to wróć się i poczytaj wpisy szymona) wolą żreć świninę.  Owszem, jakby za te same pieniądze co wydają jedli mniej i w lepiej zbilansowany sposób to by im tylko na zdrowie wyszło ale to już jest poza ich horyzontem pojmowania.

Teraz, Zbig napisał:

Dokładnie o tym piszę, właśnie tak się zachowuje rynek jak się rozrzuca z helikoptera pożyczone pieniądze.

Ty byś trzymał w skarpecie, koniunktóra by zupełnie spadła a ludzie jak podczas wielkiego marszu Mao żarli by z głodu trawę

Ogarnij się kolego bez kapitału to sobie nawet w bucie nie można w gospodarce pokiwać bo niedoinwestowany a używany się rozleci

Zacznij myśleć... zobacz jak się rozwijają od jednej osoby firmy bez kapitału i z kapitałem po jakim czasie w firmach są dwaj, czterej, dziesięciu pracowników

Tylko mi nie podawaj przykładów z niszami w które ktoś trafił bo większość prowadzi biznes na podobnych rynkowych warunkach...

26 minut temu, arturp napisał:

To emeryci są ,,potrzebujący" ? I pewnie oni nie mają moralnego obowiązku do tego, żeby nie doić swoich dzieci i wnuków ? 😆Najlepiej przejść na emeryturę w wieku 60 lat i wyciągnąć rękę do pracujących, żeby cię utrzymywali. I jeszcze narzekać, że mało dostaniesz. W związku z tym należy ci się trzynasta i czternasta emeryturka, a oni muszą na to zarobić.

Drugi Szymonie. Jeśli tak uważasz, to płać . Ale od pieniędzy uczciwie pracujących ludzi, którzy mają inne podejście do sprawy i uważają, że sami powinni utrzymywać swoich starych rodziców to ty się lepiej *********. 

Komuchy przebrane za katolików będą nam teraz wciskać , że wszyscy mają płacić na utrzymanie nierobów , którzy na tych kato-pato-komuchów głosują . 

Moralny obowiązek utrzymywania swoich rodziców to masz ty. A jak nie jesteś w stanie na to zarobić, to nie zwalaj na innych. Nie szukaj frajerów By młodzi ludzie wcale nie mają zamiaru zarabiać groszy i utrzymywać starych nierobów, tylko dlatego, że starym nierobom przez całe życie nie udało się zgromadzić majątku. Potraficie tylko wyciągać łapę do innych i krzyczeć, że wam się należy. Tylko jak dzisiejsza młodzież ma utrzymać to leniwe towarzystwo i jeszcze kupić sobie mieszkanie i utrzymywać/wychowywać dzieci. 

Nic dziwnego, że emigrują . Bo jak komunistyczna władza zabiera im perspektywy, to po cholerę mieć dzieci i jakikolwiek majątek skoro nie mogą tego utrzymać, bo muszą sponsorować nierobów .

A co na to lewica czyli Pan Zandberg I Pan Czarzasty i inni poprzebierani  ? Co do utrzymania starych rodziców przez dzieci to sie zgadzam bo tak byc powinno ale nie sa to euro normy bo sa własnie emerytury. W PRL i po przemianach mało który obecny emeryt mógl dorobic sie majatku aby emeryture spedzac na wyspach tropikalnych. Ale znowu Ci ludzie odbudowywali kraj po wojnie przez wiele lat. Szanucek tez sie nalezy . Twój dobrobyt może tez pęknąc jak banka mydlana. 

Grundig High Fidelity

4 minuty temu, xajas napisał:

Z jakiej racji obiboki, lenie smierdzace i pasozyty maja korzystac z wysilku i pracowitych?

Z jakiej racji masz się odzywać w sprawie Polski jak w Polsce nie płacisz podatków!

No i ten radosny błysk w oku z udanego rozwalania Polski

Ukryta Zawartość

PiS to jednak stan umysłu...

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, cocacol napisał:

. Sto obwodnic,

Będzie sens z tobą rozmawiać poważnie jak wyrwiesz sie spod wpływu oszczerczej propagandy i będziesz  o faktach pisać a nie o tym co uchwalono przed dwoma laty i czego i jak zrozumiesz że obwodnice trzeba zaprojektować i budować o wiele dłużej.

"13 kwietnia 2021 r. Rada Ministrów przyjęła uchwałę w sprawie ustanowienia Programu budowy 100 obwodnic na lata 2020-2030."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, mzawek napisał:

A co na to lewica czyli Pan Zandberg

No kurna nikomu nie życzę pana Zandberga przy władzy nawet wrogowi...

2 minuty temu, mzawek napisał:

A co na to lewica czyli Pan Zandberg I Pan Czarzasty i inni poprzebierani  ? Co do utrzymania starych rodziców przez dzieci to sie zgadzam bo tak byc powinno ale nie sa to euro normy bo sa własnie emerytury. W PRL i po przemianach mało który obecny emeryt mógl dorobic sie majatku aby emeryture spedzac na wyspach tropikalnych. Ale znowu Ci ludzie odbudowywali kraj po wojnie przez wiele lat. Szanucek tez sie nalezy . Twój dobrobyt może tez pęknąc jak banka mydlana. 

Wszystko fajnie, tylko że w tym kraju nie promuje się pracy, a bezmyślny socjal, który nie mobilizuje do niczego.  Dlatego zdolni młodzi jadą za granicę za pensją i kurczą się wpływy z podatków. 

Ogarnij się kolego bez kapitału to sobie nawet w bucie nie można w gospodarce pokiwać bo niedoinwestowany a używany się rozleci

No to rozwiń ten temat, już tu dyskutowaliśmy o inwestycjach w czasach PiSu, jak podałem dane to wszyscy spieprzyliście w zarośla.

Zacznij myśleć... zobacz jak się rozwijają od jednej osoby firmy bez kapitału i z kapitałem po jakim czasie w firmach są dwaj, czterej, dziesięciu pracowników

Tylko mi nie podawaj przykładów z niszami w które ktoś trafił bo większość prowadzi biznes na podobnych rynkowych warunkach...

Kilka dni temu pisałeś, że inwestycje są niepotrzebne, bo liczy się pomysł i można zdalnie pracować

Widać, ze zacząłeś coś czytać.

Gratuluję

2 minuty temu, Maju napisał:

Będzie sens z tobą rozmawiać poważnie jak wyrwiesz sie spod wpływu oszczerczej propagandy i będziesz  o faktach pisać a nie o tym co uchwalono przed dwoma laty i czego i jak zrozumiesz że obwodnice trzeba zaprojektować i budować o wiele dłużej.

"13 kwietnia 2021 r. Rada Ministrów przyjęła uchwałę w sprawie ustanowienia Programu budowy 100 obwodnic na lata 2020-2030."

Ukryta Zawartość

Jak opozycja uwali program budowy obwodnic  to będzie jeden wielki krach gospodarczy jak przed dojściem Hitlera do władzy

Ukryta Zawartość

12 minut temu, cocacol napisał:

Wiem, że Tusk "wyrywał wam gąbkę z ręki" rządząc przez ostatnie osiem lat, dlatego pomogę z kolejnym punktem:

2. Sto obwodnic, a na dodatek kolejnych pięćdziesiąt

3. ............

,,Parafia +" na każdym osiedlu?

3 minuty temu, Maju napisał:

Ukryta Zawartość

No dobrze. Obwodnice skreślamy. Wpiszemy milion.... albo na razie pół miliona elektryków.

Tylko nie czepiaj się, bo chyba widzisz, że staram się być pomocnym.

2. 500 000 samochodów elektrycznych.

3. ............

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Maju napisał:

Ukryta Zawartość

Hahaha

Kolejny bananowy skecz pisu, czyli obiecywanie tego, co już dawno powinno być zrobione gdyby tylko utrzymali dynamikę programów przejętych po PO

Ukryta Zawartość

Dawaj kolejne przykłady, będzie jeszcze śmieszniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, cocacol napisał:

Rozwiń  

Kilka dni temu pisałeś, że inwestycje są niepotrzebne, bo liczy się pomysł i można zdalnie pracować

Widać, ze zacząłeś coś czytać.

Gratuluję

Pisałem o swoich dzieciach, mocno zainwestowałem w ich wychowanie i naukę i właśnie na samym starcie z tego korzystały i płacą obecnie do państwa duże podatki mimo że państwo się nie dokładało do tego. Nie miałem żadnych, wyprawek dla nich +500 dzieciowego zapieprzałem a co za tym idzie płaciłem duże podatki z których na rzecz dzieci nie byłem zwolniony

Tak to był mój PRYWATNY POMYSL na RODZINĘ

Teraz pokazuję Ci że PiS w przeciwieństwie do PO taki pomysł na Państwo ma!

2 minuty temu, Zbig napisał:

Hahaha

Kolejny bananowy skecz pisu, czyli obiecywanie tego, co już dawno powinno być zrobione gdyby tylko utrzymali dynamikę programów przejętych po PO

Taaak bezrobocie z 17% dynamicznie zwiększyć do 50% a później Rząd niech ucieka do Rumuni i dalej...

Pisałem o swoich dzieciach, mocno zainwestowałem w ich wychowanie i naukę i właśnie na samym starcie z tego korzystały i płacą obecnie do państwa duże podatki mimo że państwo się nie dokładało do tego. Nie miałem żadnych, wyprawek dla nich +500 dzieciowego zapieprzałem a co za tym idzie płaciłem duże podatki z których na rzecz dzieci nie byłem zwolniony

Tak to był mój PRYWATNY POMYSL na RODZINĘ

Teraz pokazuję Ci że PiS w przeciwieństwie do PO taki pomysł na Państwo ma!

To jest dokładnie pomysł PiSu - zainwestuj prywatnie w swoje dzieci, bo w publicznej pisowskiej szkole niczego wartościowego się nie nauczą, to będą płaciły państwu duże podatki które to państwo rozda tym, którym się uczyć nie chciało.  Coś zaczynasz chwytać 🙂 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.