Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Ten co nie potrafi czytać ze zrozumieniem i łapie się na manipulacje innym to zarzuca.....żenada kompletna.

Takim co nie rozumieją różnic między EDP i EDP jak widać można nawinąć makaron na uszy.....u takich nie istnieje taka wiedza, wtedy i logika ich wywodów nie istnieje, jest ukryta.   🙂

To odkryjmy ją:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Generalnie - mając lat ok 50ciu - pamietam i poczatek kariery ogólnopolskiej kolesi z KLD, ich wolonrynkowe poglądy itd. Studiowałem zarządzanie w Sopocie, w 100% się z nimi zgadzałem - pasjnowalem się wówczas Miltonem Friedmanem, kto by wówczas kwestionowal prywatyzacje, Balcerowicza itd. No cóż - po latach i po ujawnieniu wielu ciekawych informacji można inaczej o tym myśleć. Znane są słowa niemieckich polityków, że Balcerowicz był 'najlepszą inwestycją Niemiec". Obserwowałem ewolucję poglądów m.in. Donalda - wychodzi mi na to, że facet nie ma poglądów, bo podpina się pod to co daje mu możliwość realizacji okreslonych strategii politycznych i tyle. Jest z pewnością skutecznym politykiem z okreslonym zapleczem i lobby za sobą. Tylko czy to zaplecze działa na rzecz suwerennej ojczyzny - no cóż, zobaczymy. Chociażby jak szybko zamkniety zostanie temat reperacji od Niemiec, czy znów wróci na gabinety rządowe temat 'a może by sprzedać Lasy Państwowe", no i zawsze jest jeszcze trochę kasy w OFE, na pewno znajdzie się sposób na ich zgarnięcie.

Dziwi mnie amnezja (albo niepamięć bo się nie ma tyle lat) dotycząca tego jak wyglądała Polska wtedy: pogarda dla rodziców i przymusowe wysłanie 6latków do szkoły (do dziś odbija się czkawką wielu rodzinom, system edukacyjny był absolutnie niegotowy na to wbrew propagandzie rządowej); nikt nie pamięta 'seryjnego samobójcy'?; kradzież OFE; najdrożej budowane drogi w Europie; lotnisko w Modlinie zbudowane i od razu do remontu itd.

Smoleńsk - nie obchodzi mnie czy to był wypadek czy zamach - ale obchodzi mnie dlaczego premier polskiego rządu (i kraju NATO) tak szybko podjął decyzję aby rządowy lot zaklasyfikować jako lot cywilny (wbrew powszechnie przyjętym zasadom - loty rządowe są zawsze klasyfikowane jako wojskowe), co de facto nie dawało innej opcji jak przekazać prowadzenie śledztwa w ręce Rosji. Decyzja bez uzasadnienia i nie w interesie własnego kraju ani NATO w żaden sposób. 

21 minut temu, ASURA napisał:

Inaczej nie umiał…

Jarek? Zgadza się... Nawet zegarka nie potrafi poprawnie założyć, czy butów od pary...

Jedyne co potrafi, to siać zamęt.

na dobry początek dnia - piekna piosneczka sprzed 13lat z półmetka poprzednich rządów Platformy 😉

googlam googlam a tu takie z 2014 'na pewno nie wyjade do Brukseli" - no stanowczy i trzymający się swoich obietnic polityk pełną gębą 😉 

Ukryta Zawartość

już poleciał? 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

11 minut temu, adamgdansk napisał:

na dobry początek dnia - piekna piosneczka sprzed 13lat z półmetka poprzednich rządów Platformy 😉

googlam googlam a tu takie z 2014 'na pewno nie wyjade do Brukseli" - no stanowczy i trzymający się swoich obietnic polityk pełną gębą 😉 

Ukryta Zawartość

Koryto jest to samo tylko świnie się zmieniają... Tylko dalej to są te same świnie. 

Ukryta Zawartość

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Wynik pisu poniżej oczekiwań. Ciekawe, co teraz będą czuli wyborcy pisu, którzy nie dostaną tego, na co liczyli...  Koniec łapówek dla nierobów w postaci pieniędzy z budżetu , którze wpłacają uczciwie pracujący. Koniec dorabiania się na przekrętach i kradzieży majątku publicznego.  Koniec sponsorowania tajemniczych fundacji , instytutów i innych cudactw, które powstały po to, żeby wyciągnąć pieniądze,  kupić sobie nieruchomości i wykrzykiwać hasła w stylu Bóg, Honor, Ojczyzna i Dobrobyt .

Edytowane przez arturp

...there is no spoon...

Tuska już raz przeżyłem, komunę przezyłem.....młodych tylko żal!
Oczekiwałem takiego wyniku wyborów po tej ilości kłamstw jakimi zalali media i internet musiało coś przylgnąć, jak stosuje się powszechnie goebbelsowską metodę „Kłam, kłam, a coś z tego zostanie”.

O czym tu mówić jak potrafili wmówić że referendum jest bez sensu a ci w to uwierzyli....teraz czekam tylko na to jak jedno po drugim pytanie referendalne wcale nie okaże się takie niemądre a głosowanie niepotrzebne.   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Teraz, Maju napisał:

Oczekiwałem takiego wyniku wyborów po tej ilości kłamstw jakimi zalali media i internet musiało coś przylgnąć, jak stosuje się powszechnie goebbelsowską metodę „Kłam, kłam, a coś z tego zostanie”.

Hahahaha no tak pis dba o młodych, że każe im za***rdalać na socjal, 13tki, 14tki dla emerytów.

TV trwam i RM upadnie, więc takich bzdur już nie będzie 😁

23 minuty temu, ASURA napisał:

Dalej widzę jesteś w strachu i tak trzymać!

Ja w strachu???

To ty trzęsiesz barchanami 🤭.

Ja też przeżyłem komunę i miałem wrażenie ,że Polska PiS to PRL bis.

Metoda goebbelsowska to była w TVP.

do Maju

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
22 minuty temu, adamgdansk napisał:

Ukryta Zawartość

już poleciał? 😉 

Ukryta Zawartość

To się nie tylko wyborcy Tuska "ucieszą"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Maju napisał:

Pisowcy to jednak sekta 🙂

1 minutę temu, endriuw napisał:
25 minut temu, ASURA napisał:

Dalej widzę jesteś w strachu i tak trzymać!

Ja w strachu???

To ty trzęsiesz barchanami 🤭

To PO-wcy podświadomie czują co ich czeka w zimnym PO-wskim domu i barchany już zbierają na zimę…

Oby tylko się nad wami Tusk mocniej nie "pochylił" bo już zupełnie d4 do kwadratu

Spora (ilościowo) sekta @Piękny Stefan.

A poważnie - żadna poprzednia "sekta" nie oddawała władzy z takim poparciem społecznym przy takiej frekwencji

Ciekawe czy niektórych tutaj boli oderwanie od koryta, czy po prostu boli du..a 🙂

Tak czy tak fajnie się to czyta 🙂

Jeszcze tej władzy nie oddała.

do Maju

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Obserwuję jak przebierają nogami by stare wróciło.....każdy dzień jest dla nich udręką, Duda nie pozwoli czekać zbyt długo, ulituje się    🙂

16 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Metoda goebbelsowska to była w TVP.

Nie twierdzę że metody mówienia inaczej o rzeczywistości niż narracja waszych mediów, ta z TVP też mi nie odpowiadała.....teraz zapowiada się powtórka z tego co już było czyli TVP powróci do narracji znanej z TVN.

Bardzo to was musi cieszyć ten nowy-stary "pluralizm".....   🙂

Edytowane!

Edytowane przez Maju

W sumie Tusk kłamie jak potłuczony wiedząc ile czasu UE zejdzie na odblokowanie dotacji które Tusk i wrodzy Polsce warchoły nam zafundowały

Ukryta Zawartość

Z ręki dalej mu jedzcie😅

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Maju napisał:

Nie twierdzę że metody mówienia inaczej o rzeczywistości niż narracja waszych mediów ta z TVP mi odpowiadała.....teraz zapowiada się powtórka z tego co już było czyli TVP powróci do narracji znanej z TVN.

Bardzo to was musi cieszyć ten nowy-stary "pluralizm".....   🙂

Była szczujnia a będzie normalniej . Ty przyszłość już znasz.

1 minutę temu, Maju napisał:

Nie twierdzę że metody mówienia inaczej o rzeczywistości niż narracja waszych mediów ta z TVP mi odpowiadała.....

Jest gorzej niż myślałem. 

4 minuty temu, Piękny Stefan napisał:
8 minut temu, Maju napisał:

Nie twierdzę że metody mówienia inaczej o rzeczywistości niż narracja waszych mediów ta z TVP mi odpowiadała.....

Jest gorzej niż myślałem. 

Jednak pisanie w emocjach mi nie służy....prostuję ta narracja w TVP też mi NIE odpowiadała.

Edytowałem cytowany post.

Edytowane przez Maju

Teraz, ASURA napisał:

W sumie Tusk kłamie jak potłuczony wiedząc ile czasu UE zejdzie na odblokowanie dotacji które Tusk i wrodzy Polsce warchoły nam zafundowały

Ukryta Zawartość

Z ręki dalej mu jedzcie😅

Dużo zależy od prezydenta. Bo jeśli zawetuje zmiany mające odwrócić niszczenie niezależności sądów czyli przyczyny tego,że nie mamy KPO to kasy nie będzie. Ale winny będzie prezydent.

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, jar1 napisał:

Kolejny jakiś dziwny "zmartwychwstaniec" w 2022 roku....

Nie każdy siedzi na forum 24h/dobe i kręci swoje drobne interesiki.

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Wystarczy poczytać o Rajmundzie i historii skąd kaczan ma domek. 

Ja wybieram zachód 😁

Ale zachód woli kolorowych a ty będziesz co najwyżej zapier..na ich socjal za drobne i orzeszki.

3 minuty temu, Maju napisał:

Jednak pisanie w emocjach mi nie służy....prostuję ta z TVP mi NIE odpowiadała.

Ewidentnie nie służy .

5 minut temu, Maju napisał:

Jednak pisanie w emocjach mi nie służy....prostuję ta z TVP mi NIE odpowiadała.

Nie denerwuj się. Zagryź zęby. 4 lata to nie tak długo.

mam tylko nadzieje że niektórym otworzą się oczy szybciej niż za cztery lata....  🙂

9 minut temu, mariusz05 napisał:
Godzinę temu, Ajothe napisał:

wybieram zachód 😁

Ale zachód woli kolorowych

Za niego wybiorą, zadecydują, że ma takich polubić a tu mu powiedzą, przypomną że prawo, postanowienia  UE jest ważniejsze od tego czego by sobie życzył.....a na dokładkę przypomną że referendum nie obowiązuje, bo nie głosował.
Będzie miał zachód jak nic.....   🙂

Edytowane przez Maju

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.