Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Pytanie pomocnicze dla pisowców - jaki jest sens cytowanie, czy wręcz nagłaśnianie i poważne traktowanie marionetki jaką jest Łukaszenka

Jaro, po prostu obie strony szukają ruskich onuc. Dzięki tym cytatom, co by nie myśleć, z pierszej ręki, jesteśmy bliżej prwdy. Nasze gratulacje. Znowu wygraliście. Ech maładcy... 😊

15 godzin temu, wlodek71 napisał:

byłbym ostrożny z tym twierdzeniem, że wyborcy PO to elita intelektu.

To jest fakt. A z faktami się nie dyskutuje.

13 godzin temu, Niepokorny napisał:

Przypomnij za czyich czasów Wiadomości w TVP zaczynały się od ruskiego Hurrraaa…

Przed 2015 nigdy się nie zaczynały. Więc nie kłam.

12 godzin temu, fetek napisał:

w czym masz problem ? Zazdrościsz ?

Raczej Ty zazdrościsz tego co rzekomo mówił o Tusku Łukaszenka.

Godzinę temu, wlodek71 napisał:

posadka w UE

27 krajów UE.

2 godziny temu, Maju napisał:

może nie rozumiesz,  że rząd Tuska nie może powstać zanim wasi "od Sasa do Lasa" coś w ogóle ustalą.

Oj boli i to mocno że Tusk i reszta opozycji mają większość...proponuję namaluj tablice z trescią  ze "wybory wygral pis i oni rząd utworzą" powieś na szyi i stan pod sejmem 

Już szczury planują  swoją telewizję tworzyć wiedzą ze to ostatnie dni ich "kariery" także majowy już niedługo wykopki będą 

Twoje pisemne podrygi są balsamem dla mnie ...zdrowia 

😁✌️

34 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Bezczelny to ty jesteś ze swoja zawodową wprawą w odwracaniu kota ogonem i mataczeniu czynem ciągłym.

I to zapamiętałem, a nie jakieś kabaretowe oświadczenia.

Dyskutowanie metodą "na bezczela" należy zgłaszać do Moderacji.

Godzinę temu, wlodek71 napisał:

Jak myślisz?

Władimira P.?

Godzinę temu, Maju napisał:

Nie wiesz jak myśli?
Tak jak go zaprogramują.....

Sugerujesz że to co miało miejsce 13 lat temu kierował do tam rządzących?

Szukaj tak naiwnych wśród swoich....(edycja), albo posłuchaj, może dotrze o czym mówił zanim znowu palniesz coś bez sensu.

Bez sensu, ty pierdzielisz obywatelu.

@endriuw nie czyta ze zrozumieniem i mnie to nie dziwi skoro niczego poza swoimi i ich ogłupiającymi mediami nie słucha.....bardzo często zdarza się to u tych co ich skutecznie zaprogramowali..... 🙂

27 minut temu, asterix1 napisał:
3 godziny temu, Maju napisał:

może nie rozumiesz,  że rząd Tuska nie może powstać zanim wasi "od Sasa do Lasa" coś w ogóle ustalą.

Oj boli

To wasz ból,o tym piszę i jakie maści na to stosujecie mnie nie interesuje, tak jak nie interesuje mnie jak uciekasz w swoją wyobraźnię by nie rozmawiać o tym co masz w cytacie!

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

10 minut temu, Maju napisał:

@endriuw nie czyta ze zrozumieniem i mnie to nie dziwi skoro niczego poza swoimi i ich ogłupiającymi mediami nie słucha.....bardzo często zdarza się to u tych co ich skutecznie zaprogramowali..... 🙂

To wasz ból,o tym piszę i jakie maści na to stosujecie mnie nie interesuje, tak jak nie interesuje mnie jak uciekasz w swoją wyobraźnię by nie rozmawiać o tym co masz w cytacie!

Maju...

Ogłupiające media, to ty oglądasz i idiotyzmy tutaj powielacz...

Ciebie skutecznie zindoktrynowali, co widać po twoich wpisach.

Może powiedz coś na temat waszych durnych memów o Tusku.

Odnośnie bólu - mieli go księża z Dąbrowy Górniczej (po bibce). 

PS. Modliłeś się za nich?

14 minut temu, Maju napisał:

Ty masz ADHD  ?

35 minut temu, Bobcat napisał:

To jest fakt. A z faktami się nie dyskutuje.

Ten fakt doskonale był widoczny na wiecach poparcie dla Waszego wodza. Wrzeszcząca tłuszcza j* P*. Wyp*. Zamknij ryj. Więcej mam szacunku do ku* z pod latarni. Plucie prosto w twarz. Popychanie starszych ludzi. 

Elita intelektu. Bez komentarza.

3 minuty temu, endriuw napisał:
17 minut temu, Maju napisał:

Maju...

Ogłupiające media, to ty oglądasz i idiotyzmy tutaj powielacz...

Ciebie skutecznie zindoktrynowali, co widać po twoich wpisach.

Może powiedz coś na temat waszych durnych memów o Tusku.

Odnośnie bólu - mieli go księża z Dąbrowy Górniczej (po bibce). 

PS. Modliłeś się za nich?

Masz rację, czasem wstydzę się za TVP, ciągle mam odruch wymiotny jak widzę obłudę w TVN i żal mi tych co się na to dają nadal nabierać......o indoktrynacji nie powinien pisać ten co którego ciągle potrafią paroma wyrwnymi słowami z kontekstu ogłupić -  "bracia Rosjanie" mu wystarczy!

Nie oglądam durnych memów o Tusku.....

Modlę się czasem o rozum dla ludzi z poważnymi problemami.....niestety nie jestem wysłuchiwany, martwi mnie to.

12 minut temu, asterix1 napisał:

masz ADHD  ?

Bez tego wiem że nie masz wiele do powiedzenia.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

21 minut temu, Kostucha napisał:

Wrzeszcząca tłuszcza j* P*. Wyp*. Zamknij ryj

No tak. Kateta. Pantera intelektu, robiący w PiS za inteligenta. 

Z drugiej strony mamy "wodza" wrzeszczącego z mównicy sejmowej "zdradzieckie mordy", "kanalie" czy odmawiającego przeciwnikom polskości i mówiącego, że "oni stoją tam, gdzie stało ZOMO".

Pełna kultura.

Oczekujecie kultury? Zachowajcie ją najpierw sami.

Edytowane przez Bobcat
5 minut temu, Maju napisał:

To czasem sobie pooglądaj, co wyborcy PiSu wklejają tu, na forum i wyciągnij jakieś wnioski...

4 minuty temu, endriuw napisał:

co wyborcy PiSu wklejają tu

Przywiodły mnie do tego tematu idiotyzmy (memy) wklejane tu przez wyborców fatalnej totalnej.....to mi wystarczy   🙂

Edytowane przez Maju

9 minut temu, Maju napisał:

Modlę się czasem o rozum dla ludzi z poważnymi problemami.....niestety nie jestem wysłuchiwany, martwi mnie to.

Problem (nie tylko z rozumem) i to poważny ma obecnie partią rządząca...

Pomódl się za nich...

Teraz, Maju napisał:

Przywiodły mnie do tego tematu idiotyzmy (memy) wklejane tu przez wyborców totalnej.....to mi wystarczy

Czyli, że durne memy wyborców JSP jakimś dziwnym trafem tobie nie przeszkadzają...

7 minut temu, Bobcat napisał:

Oczekujecie kultury? Zachowajcie ją najpierw sami.

Przypomniał mi się cytat "Trzeba się dostosować do poziomu drugiej strony" - czyje to powiedzonko?🙂

Teraz, wlodek71 napisał:

Przypomniał mi się cytat "Trzeba się dostosować do poziomu drugiej strony" - czyje to powiedzonko?🙂

Moje. Więc właśnie się dostosowaliśmy, o czym pisze niejaki Kaleta.

6 minut temu, endriuw napisał:

memy wyborców JSP jakimś dziwnym trafem tobie nie przeszkadzają.

Nie wiem o czym ty człowieku do mnie rozmawiasz....nie każdy żyje w twoim świecie i musi wiedzieć czym piszesz.
W tym temacie jakieś takie memy ktoś wklejał??

Edytowane przez Maju

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Moje. Więc właśnie się dostosowaliśmy, o czym pisze niejaki Kaleta.

Nawet przeskoczyliście.

33 minuty temu, Maju napisał:

Nie są potrzebne żadne memy. Ta osoba sama w sobie jest memem. Jedyne co można pod jego wizerunkiem wkleić to (przemilczę bo znowu ocenzurują mój komentarz i usuną).

Oni tu piszą, że mamy obsesję na punkcie jego uległości wobec unijnych „elit”. Przypominasz sobie choćby jeden przypadek, kiedy się sprzeciwił jakimkolwiek nagonkom na Polskę?

Edytowane przez Kostucha
2 minuty temu, Maju napisał:

Nie wiem o czym ty człowieku do mnie rozmawiasz....nie każdy żyje w twoim świecie i musi wiedzieć czym piszesz.
W tym temacie jakieś takie memy ktoś wklejał??

Vice versa...

To nie ma tu żadnych idiotycznych memów z Tuskiem?

Dramat...

15 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Maju - to dla ciebie, żebyś nie pisał głupot, że tu nie ma durnych memów z Tuskiem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
18 minut temu, Bobcat napisał:

No tak. Kateta

Nie o Kaletę mi chodziło tylko o filmik z tymi wysoce wykształconymi, którzy na wiecach, marszach, zgromadzeniach wykazują się tym intelektem i mądrością. 
Za sklepami pijący wiśniówki posiadają więcej kultury. Nie ryczą i nie wyklinają jak te intelekty.

Podobno, gdy dziad przemawiał do obrazu, obraz milczał. A tu jest inaczej. Choćbyś nie przemawiał do pisowskich konterfektów, one same mówią. 

3 minuty temu, Kostucha napisał:

Przypominasz sobie choćby jeden przypadek, kiedy się sprzeciwił jakimkolwiek nagonkom na Polskę?

Choćby ostatnio - odniósł się jakoś do sytuacji z piłkarzami Legii w Holandii? Taki to nasz ambasador w UE.

A teraz wyobraźcie sobie gdyby to Holendrów tak u nas potraktowano, mielibyśmy kolejny marsz... dla tego, tak go tu niektórzy podziwiają, łącznie ze mną.

Kurde, naszych pisiatych wszędzie bijom. Czy im się to należy?
Tacy zamodleni, a co na to Matka Boska Częstochowska? Nic? 

Edytowane przez jar1
47 minut temu, Maju napisał:

Masz rację, czasem wstydzę się za TVP

Po jaką cholere oni dostosowywali się do tego co reprezentowała totalna opozycja ze swoimi mediami? Tylko jak tu odpowiedzieć na to co szło z drugiej strony, zwłaszcza że gra była o bardzo wysoką stawkę, schować się za podwójna gardą i wycofać?

Tu stanął: w obronie Żydów!

Gdyby to była prawda, to byłoby to oczywiście oburzające – powiedział w Radiu ZET Radosław Sikorski, komentując doniesienia o obrażaniu sióstr Radwańskich przez kibiców w czasie turnieju w Izraelu.

- Natychmiast zleciłem placówce zweryfikowanie czy rzeczywiście to miało miejsce, ale to jest informacja pochodząca, od jednego blogera i niepotwierdzona ani w prasie izraelskiej, ani w innych źródłach – dodał minister spraw zagranicznych.

Minister powiedział, że Polska nie podejmie obecnie żadnych oficjalnych działań w tej sprawie. - Nie mogę wszczynać oficjalnych działań na podstawie jednoźródłowej, niepewnej informacji – powiedział gość Moniki Olejnik w Radiu ZET.

Nie mógł dupek zapytać np. Wiktorowskiego. Poza tym w sieci były nagrania.

Co by się działo, gdyby to w Polsce kibice krzyczeli do tenisistki „żydowska suko”? Pewnie mieliby na karku ekipę TVN, reporterów „Gazety Wyborczej”, a Jan Tomasz Gross pisałby kolejną książkę o skrajnym polskim antysemityzmie – zauważa publicysta Rzeczpospolitej.

Edytowane przez YunnanTEA
32 minuty temu, Kostucha napisał:

kiedy się sprzeciwił jakimkolwiek nagonkom na Polskę?

Nie mógł się sprzeciwiać przeciw czemuś, co nie istnieje. Nie było żadnych nagonek na Polskę. Były natomiast akcje podstawowych zasad praworządności I fundamentów państwa prawa.

25 minut temu, Kostucha napisał:

Za sklepami pijący wiśniówki posiadają więcej kultury. Nie ryczą i nie wyklinają jak te intelekty

Dostosowali się do poziomu PiS. W każdym należy rozmawiać językiem dlań zrozumiałym.

Panowie po co się tak napinacie? Przecież w sumie wybór między PIS a KO to wybór między dżumą a cholerą. Nie waż jaka opcja aktualnie rządzi, a Polska i tak na końcu znajdzie się w przysłowiowej czarnej du*ie. Ja postrzegam działanie tych partii jak drogę wytyczoną z punktu A do punktu B przez GPS. Obie partie zaczynają z tego samego punktu (którym jest podobno dobro Polski), jednakże proponują inne trasy, które i tak doprowadzą nas do tego samego punktu na mapie (czarna du*a).

Do tej pory dobrym politycznym obyczajem było powierzenie misji tworzenia rządu przewodniczącemu  partii, która zdobyła najwięcej głosów w wyborach. Dlaczego teraz miałoby być inaczej? Zasady to zasady. Nawet te nie pisane. To że PIS przez swoje działania znacznie ograniczył swoje zdolności koalicyjne nie powinien mieć w tym przypadku żadnego znaczenia. 

Co poniektórzy nie mogą się już doczekać PIS-owców za kratami. Moim zdaniem nic takiego się nie zdarzy. Po pierwsze wsadzanie do więzienia polityków partii, która przegrała wybory byłoby złamaniem tabu (coś na kształt użycia broni jądrowej przez Rosję na Ukrainie lub przeciw członkowi NATO na wschodniej flance). Za kilka lat po przegranych wyborach dzisiejsi wsadzający do więzień zamieniliby się miejscami w celach z obecnie skazanymi. Przecież kłamie, kradnie i bierze łapówy nie po to, żeby iść do więzienia, tylko po to by po zakończeniu przygody z polityką cieszyć się życiem.

Tym którzy twierdzą, że to opozycja wygrała wybory umyka chyba jeden szczegół. Wyborcy nie głosowali na rządzących i opozycję. Wyborcy głosowali na poszczególne partie. Gdyby opozycja poszła do wyborów pod wspólnym sztandarem jak koalicja wynik wyborczy mógłby być inny, bo trudno przewidzieć jak głosowałoby społeczeństwo mając do wyboru w miarę jednolity PIS lub zlepek partii których jedynym celem jest dopchanie się do koryta.  Tegoroczne wybory wyraźnie wskazują, że czas na zmianę ordynacji wyborczej. Wybory do sejmu powinny odbywać się w trybie takim, jak wybory na prezydenta. Do sejmu powinny wchodzić 2  partie które uzyskały największą ilość głosów, przy czym jak żadna z nich w pierwszej turze nie uzyska większości mandatów w sejmie to organizowana by była dogrywka. Wówczas mniejsze partie musiałby szybko zdecydować kogo popierają w dogrywce i w efekcie nie byłoby problemu z tym komu powierzyć misję tworzenia rządu. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.