Skocz do zawartości
IGNORED

Koncowka mocy ok 4k

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc szukam koncowki mocy do gry bez preampu. Regulacja cyfrowa z dac

Kolumny latwe wiec nie musi byc spawarka

Na oku mam:

Naim NAP200

Atoll AM200

Linn Klout

Exposure 3510d

Zalezy mi na barwie i duzej przestrzeni

https://www.audiostereo.pl/topic/165605-koncowka-mocy-ok-4k/

Kupiłbym na Twoim miejscu stosunkowo nowy produkt jakim jest końcówka od Audio GD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

b0ef3a6c429998157d6f1c3b65d6.thumb.jpeg.f5375b3965b30a48c8224d899a422c7c.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

52 minuty temu, Tal napisał:

Kupiłbym na Twoim miejscu stosunkowo nowy produkt jakim jest końcówka od Audio GD

Ukryta Zawartość

b0ef3a6c429998157d6f1c3b65d6.thumb.jpeg.f5375b3965b30a48c8224d899a422c7c.jpeg

Wnętrze w tej cenie robi wrażenie, ale marki nie znam.  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, micmus napisał:

Wnętrze w tej cenie robi wrażenie, ale marki nie znam.  

To dość uznany i ceniony chiński producent który oferuje ponadprzeciętną jakość zarówno montażu jak i brzmienia w swoich produktach za niewygórowane pieniądze. Myślę że za tą kasę trudno o coś bardziej zaawansowanego technologicznie i odpowiednio młodego. To bardzo fajna okazja nabyć coś wyjątkowo solidnego za stosunkowo niewielką kasę.

Miałem tą końcowkę, złego słowa nie powiem. Raczej do ciemnego systemu ponieważ tak pięknej barwy jak Atoll in200 to ona nie ma. Na basie petarda, takiej kontroli i jakości w tej cenie ciężko znaleźć. 

Denon DCD-3000 / Creek 4330 / Xavian Perla Esclusiva 

Eversolo wprowadza AMP-F2. Może być ciekawie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawdź roksana, wg mnie w tej cenie (lub x2) ciężko o coś ciekawszego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja będę niedługo szukał do DMP-A6 końcówki i mam na liście NuPrime STA-9X oraz Audio GD-A1. Produktów Audio GD od dawna chciałem posłuchać, bo widząc ich wnętrza(i może lekko wspierając się opiniami) można je kupować niemal w ciemno. Ciekawe jest to, co podesłał kolega 'pdkl'.

Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy

Hej, skoro barwa jest najbardziej istotna, to poszedłbym właśnie w Naima lub Atolla 🙂 Warto też spojrzeć na Advance Acoustic X-A160.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 4 tygodnie później...

Czy miał już ktoś do czynienia z Eversolo AMP-F2? Teoretycznie jest już na stanie u dystrybutorów, ale znikąd informacji. W internecie(nawet na stronie producenta) brak zdjęć ze środka, a ciekawi mnie co tam żółtki upchnęli, że tak się zachwycają.

Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy

Nic ciekawego w środku:

Ukryta Zawartość

Elektrolity bieda, zbyt długo to nie pożyje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

No rzeczywiście. Na pierwszy rzut oka(zwłaszcza widząc wcześniej dual-mono w Audio-GD A1) wygląda dosyć biednie.

18 minut temu, Czlowiek97 napisał:

Widząc wcześniej dual-mono w Audio-GD A1) wygląda dosyć biednie.

Dziwne nie jest, to tani wzmak w klasie D.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

14 godzin temu, xniwax napisał:

Dziwne nie jest, to tani wzmak w klasie D.

To zrozumiałe, natomiast nie tylko drogi sprzęt dobrze gra. Wystarczy spojrzeć na jakieś SMSL czy FiiO. Często wewnątrz widać tylko zieleń płytki i szarość lutów, a gra to stosunkowo dobrze. Mimo wszystko chętnie przeczytam opinie użytkowników. Dziś już wiem, że dystrybutorzy jednak jeszcze nie mają, mimo że wyświetla się jako "W magazynie".

W dniu 3.12.2023 o 10:44, suxon napisał:

Czesc szukam koncowki mocy do gry bez preampu. Regulacja cyfrowa z dac

Kolumny latwe wiec nie musi byc spawarka

Na oku mam:

Naim NAP200

Atoll AM200

Linn Klout

Exposure 3510d

Zalezy mi na barwie i duzej przestrzeni

Sprawdzałeś Emotiva? W założonym budżecie coś znajdziesz

1 godzinę temu, suxon napisał:

dzieki za sugestie 

jestem umowiony na odsluch końcówki Cary Audio CAD200 u znajomego - troche wieksze pieniadze ale przyszlosciowy sprzet

powodzenia, udanego odsłuchu i daj znać jak wrażenia

2 godziny temu, suxon napisał:

dzieki za sugestie 

jestem umowiony na odsluch końcówki Cary Audio CAD200 u znajomego - troche wieksze pieniadze ale przyszlosciowy sprzet

Tylko zabierz swój  DAC i co możesz ,żeby porównać , 

• 2 miesiące później...
W dniu 4.12.2023 o 05:44, Czlowiek97 napisał:

Ja będę niedługo szukał do DMP-A6 końcówki i mam na liście NuPrime STA-9X oraz Audio GD-A1. Produktów Audio GD od dawna chciałem posłuchać, bo widząc ich wnętrza(i może lekko wspierając się opiniami) można je kupować niemal w ciemno. Ciekawe jest to, co podesłał kolega 'pdkl'.

DMP-A6 ma średniej jakości preamp niestety. Piszę to z pozycji właściciela sprzętu, który testował DMP-A6 (jako streamer i DAC) + AudioGD NFB1 Amp (jako preamp) + AUDIOPHONICS MPA-S250NC XLR (końcówka mocy) i brzmiało to znacznie lepiej niż końcówka mocy Audiophonics podłączona bezpośrednio do Eversolo (streamer, DAC, preamp). Weź to pod uwagę.

W dniu 29.12.2023 o 13:21, suxon napisał:

Tak zabiore caly swoj system plus porownamy do pass lab x150

p.s
Miałem ostatnio XA30.5 czyli A-klasową wersję X150 i okazało się że Passy nie mają żadnego zabezpieczenia kolumn. Niby mega solidne ale w razie uszkodzenia mamy spalone kolumny i stopione cewki...potem bezpiecznik.

Quady nadają się do recapu, szczególnie 909 który był po części klepany w chinach na 'ich' elementach.
405/405-2 to są flaki z olejem + pełny recap, 606 niewiele lepiej. Dźwiękowo najfajniejszy jest starutki 303 po dobrym serwisie i bardzo przyjemnie się przy nich dłubie ale nie pociągnie trudniejszych kolumn.

Edytowane przez Marek.S

W tej cenie można kupić nową końcówkę NuPrime STA-9, która ma przyjemnie podaną górę pasma z budowaniem niezłej przestrzeni jak na ten pułap cenowy, bez wchodzenia w agresywność. Także średnica odtwarzana jest łagodniej, ale dobrze oddaje emocje z tego pasma. Dołowi nie brakuje dociążenia, bas jest z serii tych miększych, a nie z twardym, punktowym uderzeniem.  Całościowo powiedziałbym, że nie jest to granie z wysoką dynamiką, ale też nie ma "zamulenia", można powiedzieć wypośrodkowane.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 9 miesięcy później...
W dniu 3.12.2023 o 22:16, soberowy napisał:

Miałem tą końcowkę, złego słowa nie powiem. Raczej do ciemnego systemu ponieważ tak pięknej barwy jak Atoll in200 to ona nie ma. Na basie petarda, takiej kontroli i jakości w tej cenie ciężko znaleźć. 

Gdzieś czytałem że te końcówki są awaryjne, miałeś jakieś z nią problemy?

Gdybym miał szukać końcówki to kupiłbym poniższą, która nawet widzę, że staniała. Mega pozytywne opinie i rekomendacje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość