Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak walczyl, dostal i sie zawinal. Wiecej nie powalczy. Wielu myslalo, ze Kombo jest taki dobry, trening z Basem, do tego jak wyzej mocna szczena. Niestety obrywal od przecietnych zawodnikow. W tej chwili wszyscy widza na co go stac i nikt juz go atm nie wezmie.

Edytowane przez Wojtek76

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no w końcu jakaś walka z wymagającym rywalem...

choć RJJ stary to i tak o wiele lepszy od dotychczasowych przeciwników Cygana :)

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

też się cieszę . dla Kosteckiego taki przeciwnik jak RJJ to marzenie, zmusi Cygana do pokazania wszystkiego co potrafi, daje możliwość wygranej a i w CV bokserskim to będzie piękny punkt. jeśli zwycięży to kariera Cygana nabierze tempa.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Wojtek, Kimbo to raczej był uważany za błazna niż prawdziwego zawodnika. Sam Dana traktował go raczej jako żart, postawił mu warunek, że musi wziąć udział w TUF-ie, a gdy ten się zgodził to wielu tam zawodników nie brało go na poważnie. Rampage jak to on śmieszek wybrał go jako #1 i też robił sobie jaja. Kimbo wtopił z Nelsonem, który później wygrał całość, a na finalnej gali wygrał walkę z kimś innym. Później porażka z Mitrione i out, a normalnie trzeba mieć około 3 porażek z rzędu ze słabszymi przeciwnikami, aby wylecieć :).

Ale masz rację, z tej mąki już nic nie będzie. Pewnie poboksuje trochę, a później zrobi karierę filmową.

• 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

dla poprawy nastrojów po koko dżambo

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Nowy obszerniejszy wywiad z Mirosławem Oknińskim :

"Jestem bardzo zasłużony, proszę padać tu na twarz" - Trener niestety bardzo mało profesjonalnie autopromocję robi.

• 1 miesiąc później...

Ostatnio z zainteresowaniem oglądam na Animal Planet cykl zatytułowany "Upiorne Robale".

Autorzy filmują walki owadów i stawonogów. Świetne zdjęcia, dobre pomysły. Czasami wynik jest z góry przesądzony, np modliszka vs pasikonik, ale przeważnie nie tak łatwo przewidzieć kto wygra. Można nawet robić zakłady. No i ma się pewność że wynik walk nie jest z góry ustawiony.

Ktoś z uczęszczających ogląda regularnie gale UFC? Niebawem dziadek Hendo spróbuje swoich sił z telnetem tej organizacji (cuś za nim nie przepadam), a dokładnie Jonesem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja oglądam, generalnie wkurzające są te kontuzje i ile ciekawych walk przez to przepadło, niektórzy zawodnicy lecą w wała i nie chcą walczyć. Ciekawi mnie co się stanie z Cormierem, gdy wygra z Mirem w Strikeforce, bo wtedy kontrakt mu się kończy. Po nowym roku też Ali wraca.

Strikeforce - gala na duży +, ale z jednej strony widowisko i dużo KO, a z drugiej widać, że w tej organizacji nie ma wyrównanych walk, lepszym zawodnikom rzucają ogórki, Nie wiem jak można było myśleć, że Kaufman stanowi jakieś zagrożenie dla Rousey i jej balaszki, trzeba czekać na Cyborgową i dopiero będzie ciekawie. Druga walka pań też na plus, Jacare i OSP piękne czyściutkie KO.

UFC 150 - gala na +, ale dwie walki w main cardzie zawiodły. Moim zdaniem Edgar wygrał z Bendo.

UFC on Fox: Shogun vs. Vera - gala na duży +, ale widać, że Shogun to już na emeryturę się szykuje. Machida niczym Miyagi, szkoda, że jeszcze chustki na oczy nie zawiązał :).

UFC 149 - chyba najgorsza gala w UFC, cały main card dał ciała. Prysł czar Lombarda, treningi z Mariuszem mu nie służą :).

UFC 151 zapowiada się dobrze, pojawia się kilka znajomych nazwisk, a co do main event to myślę, że Hendo nie ma dużych szans. Walka pewnie będzie przypominała tą z Machidą, ale zamiast szybkości Machidy to Jones będzie musiał uwazać na H-BOMB :D. Pierwsza runda pewnie stójka cały czas i polowanie na japę Jonesa, a ten z kolei będzie rzucał low-kicki, spinning back-kick itd. 2/3 runda, gdy Hendo spuchnie to Jones go zdusi gilotyną.

Cormier idzie do ufc. To potwierdzone. Szukali mu tylko jakiegos zawodnika na ostatnia kontraktowa walke. Nizaleznie czy wygra czy przegra idzie do danki;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Cornier zapewne przejdzie do juefsi, taka kopia fiodora i za to go lubię, może niema warunków na ciężką, ale rusek też był ni to wysoki, ni wyrzeźbiony a demolował jak szalony (choć późniejsi rywale to już faktycznie nie ta liga). Natomiast Overeem to dla mnie naprawdę wielka zagadka, posiada 3 pasy w tym K1, niemniej w przeszłości przegrywał z solidnymi zawodnikami, nawet w wadze ciężkiej taki Sergei bez trudu potrafił naruszyć mu błędnik, no i ta kontrowersyjna walka z Werdum'em. Nie, jak go z pasem UFC nie widzę, tym bardziej teraz gdy Brazylijczyk odsyła prawie każdego w którkotrwałą śpiączkę.

Cyborgowa o ile mnie pamięć nie myli ukarana za doping, ale raczej jedyna która jest w stanie dotkliwie przetrzeć nosa Rousey. W mojej opinii najlepiej i tak się ogląda Mieshe - ładna, potrafi się okazale wypiąć w parterze, jest na co oko zawiesić ;)

UFC 150 - sędziwe pewnie jak za czasów Pride oceniali całą walkę, a nie poszczególne rundy. Benson nic wielkiego nie zdziałał, Edgar miał przewagę, ale czy tak dużą by zdobyć pas, no nie wiem. Przynajmniej kolejna obrona szykuje się nieźle, młody Diaz ze sporym zasięgiem i bazą bjj, postawi na ofensywę bez zbędnej taktyki.

Na Orange sport ostatnio widziałem walki z legendarnych japońskich gal Pride, gdzie dość dobrze widać słabą stójkę Shoguna, a ja się dziwiłem czemu w starciu z Hendo był taki bezradny w tej płaszczyźnie (oglądałem wyłacznie HL z tamtych czasów, po za Crocopem i Emelianenko). Co do zbliżającej się gali, wynik do przewidzenia, prawy młotek Dana nie ujrzy szczęki Jonesa. Ehh ile ja bym dał na zmianę mistrza, ta dominacja mlodszego Amerykanina staje się już nudna.

Edytowane przez corner

Fajne te powtórki Pride na Orange. Przy okazji komentarza J.Jurkowskiego uświadomiłem sobie że Henderson ma zwyczajnie słabe warunki fizyczne - mimo to umysł (i twarz :) zabijaki i to pozwala mu rywalizować z najlepszymi, a ma już już chyba 42 lata na karku.

Jones jest niesamowity - z jednej strony te jego kosmiczne warunki fizyczne, z drugiej luz z jakim walczy - jakby był starym wyjadaczem klatkowym, a przecież jest taki młody. A do tego ciągle się uczy.

Walka wiadomo jak się skończy, ale miło będzie popatrzeć.

Mam pytanie do obeznanych: jak wiadomo Alisterowi odebrano licencję na "występy" w USA, dlaczego UFC nie zorganizowało walki z nim poza granicami Stanów - np Brazylia się przecież idealnie nadawała do odbycia walki Juniora z Alisterem?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

stecko, z tego co wiem to Danka jeszcze nic nie potwierdzał, a ZUFFA może jednak będzie chciała utrzymać Strikeforce. Jest Cormier, Barnett i teraz Mir niby na jedną walkę. Do tego Cormier nie chce walczyć przeciwko Cainowi, bo razem trenują co mogłoby być sporym problemem w przyszłości. Może coś kombinują ;).

corner, żadna inna liga dla Fedora tylko ilość przyjętych ciosów z wiekiem wychodzi :).

Overeem posiadał 3 pasy, teraz ma 0, bo w związku z przejściem do UFC musiał się zrzec innych tytułów. Natomiast czy jest zagadką? Dla mnie nie, nie wiem od kiedy interesujesz się MMA, ale znajdź w google dawne zdjęcia Overeema przed kuracją. Na cyklach zrobił masę i dopiero wtedy przebił się do czołówki. Znakomity zawodnik, który jak dla mnie nie wybija się ponad czołówkę jak to niektórzy uważają. W Strikeforce przeciętne walki albo ogórki, DREAM ogórki, w K1 w półfinale kontuzjowany Saki, a w finale stary Aerts. Nie twierdzę, że nie zapracował na swoje wygrane, ale tak to wyglądało. Jego słabą stroną jest siła ciosu i prawdopodobnie słaba szczena. Na jego plus działa to, że przy jego gabarytach jakoś nie widzę chętnych do sprowadzania go na ziemię w czasie walki. Jako striker ma dobrą defensywę przed sprowadzaniem na ziemie, do tego gnp i na tyle solidne bjj, że poddawał czarne pasy z Brazylii. Tak rozkładając każdego topowego zawodnika na czynniki pierwszy to Ali chyba najlepiej wypada. Dlatego, że pokonać go może tylko dobry bokser z parą w rękach albo również utalentowany kickboxer natomiast jego przeciwnicy muszą jednak przygotować się na więcej.

Moim zdaniem Cyborgowa by pocisnęła Rousey i tak jest ma chyba zawieszenie do końca roku. Heh, zgadza się Mieshę to lubię pooglądać, a najlepiej jak przyjmuje kopnięcia na klatkę.

Nie widzę za bardzo Diaza z Bendo.

Shogun nie miał słabej stójki, on w tamtych czasach przecież tylko wygrywał stójką i swoimi kopnięciami, tak jak mówię, motywacji to u niego teraz nie widać. Osobiście nigdy go jakoś nie darzyłem szczególnym uczuciem, ot solidny zawodnik.

Jones raczej długo porządzi, w ciężkiej go nie widzę, niżej też nie, a teraz chyba tylko Machida może z nim wygrać choć i tak słabo to widzę.

Ja tam nic nie widzę złego w sylwetce Hendo, były olimpijski zapaśnik, dobra szczena, mega moc w łapach.

Yodzisław, dobre pytanie. Nie znam odpowiedzi, ale wydaje mi się, że jest to związane z czasem, marketingiem i oczywiście kasą. W USA na bramkach w Las Vegas najwięcej zarabiają, takie pojedynki też w związku z umową z FOX muszą lecieć na głównym kanale więc dobrze, żeby event był w USA. Do tego trzeba machinę marketingową zacząć trochę wcześniej więc nie da się nagle wcisnąć tego eventu pomiędzy te nadchodzące, bo taka walka to musi być main event.

Tak, tak doskonale pamiętam Overeema za młodu, potrafił prowadzić wyrównany bój z Chuckiem czy Shogunem, ale zawsze słaba szczęka dawała znać. Zagadka jak dla mnie polega na tym, iż włączać w K1 (będąc już utytym ;)) nie zostawał tak nokautowany, a przecież tam sami porządni stójkowicze. Walka z Boniaskym pokazała jego nowe umiejętności patrząc na przeszłość, wygrana z mega talentem Badrem Harim też odcisnęła swoje piętno, chociaż Marokańczyk kilka tygodni wcześniej walczył w turnieju (o ile mnie pamięć nie zawodzi). Idąc dalej te przepiękne nokauty na Brazylijczyku, jak mu tam było Texeira (czy jakoś tak), czy Japończyku Fujita. Pod tym względem wykonał imo spory progres.

Patrząc tak drobiazgowo, nikt tak dokładnie nie wie jaki parter prezentuje JDS, tyle walk stoczył a i tak pozostaje wielka niewiadoma; do tego dochodzą treningi z braćmi Nogueira. Cain mógł się o tym przekonać, to coś go napadło, zaczynał walczyć jak nigdy w stójce (whay?), całkowicie się odsłaniał podczas lowkicków i finał tej opowieści każdy zna.

Rua ma/miał serce do walki fakt, ale patrząc na walkę chyba 7 lat temu w Japonii z Lil Nogiem, można było dostrzec cholernie słabą technikę, ok fedor walczył podobnie, ale tam była prędkość, a tu sama wola walki. Z resztą z Holendrem też za dobrze mu nie szło, jak dla mnie ten decydujący cios to po prostu lucky punch. Tak czy siak zawsze kibicowałem Mauricio.

Benson powinien dostać rewanż z Pettis'em, ale co tam Diaz też pokarze dobre show.

Już za kilka dni Mega Wydarzenie ,walka w boksie zawodowym o mistrzostwo świata pomiędzy Grzegorzem Proksą dwukrotnym i aktualnym mistrzem Europy a Gienadijem Gołowkinem obecnym mistrzem świata w wadze średniej.

Ostatnia walka Grześka .Polak w białoczerwonych spodenkach.

Cała walka , Anglia niecałe 2 miesiące temu.

PS To spotkanie ma najwyższą range czyli 5 gwiazdek na cenionym portalu Boxrec.com.

Edytowane przez atmeg

rozważania na temat walki Proksa Gołowkin.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Ukryta Zawartość

Kolejne gorące dyskusje na temat : czy kolejny Polak zdobędzie tytuł Mistrza Świata .Oczywiście w kontekscie aktualnej walki Proksa / Gołowkin. Proksa już w USA gdzie dojdzie do tego mega bombardowania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg

Ukryta Zawartość

"Pięść dwumetrowego Wacha jest cięższa i większa niż radziecki telewizor. Na sam widok można się przewrócić."

:)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

No teraz wypływa w mediach następne super starcie polaka Wach/Kliczko ale to za dwa miesiące .Osobiście wierze że może dojść do przełamania dominacji braci Kliczków . Na dziś moją i nie tylko ale osób śledzących boks zawodowy przykuwa uwage nadchodzące już za niewiele godzin spotkanie Proksa / Gołowkin.

Gołowkin reprezentujący klasyczną Europejską szkołe walki z klasyczną gardą i technicznym bardzo silnym atakiem spotka sie z Polakiem który walczy bez gardy z nisko opuszczonymi rękoma bazując na fantastycznym poruszaniu sie po ringu oraz błyskawicznymi atakami z dystansu.

Przyznam się bez bicia że dopiero teraz obejrzałem Proksę w akcji - jest świetny. Zapowiada się zażarta walka.

A takie pewne jest że Proksa nie zmieni swojego "stylu" w tej walce?

Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Walka odbędzie sie już za 12 godzin , przewidywany czas to około godziny 5 rano ,cała gala zacznie sie sporo wcześniej. Jest problem , gdzie TO obejrzeć.

Transmisja będzie na platformie N premium i chyba w systemie PPV , ogólnie ten kanał jest słabo dostępny.

Wiele osób szykuje sie towarzyszyć "naszej nadziei" na wolno dostępnych strimach video , jest wiele takich miejsc , niestety jakość takich transmisji jest bardzo zła , nie nadają sie do śledzenia szybkich akcji w ringu.

Ja postanowiłem wykupić z tej okazji SMS;em za niecałe 4zł na 24h płatne konto w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Zamieszczam grafike (własność portalu bokser.org) przedstawiającą G Prokse.

Zainteresowanych zachęcam do odwiedzenia strony Bokser.org gdzie znajdą mnóstwo ciekawych materiałów i rozmów dotyczących boksu.

Dla niego chyba lepiej żeby zmienił trochę styl walki i schował się za gardą.

Na ten temat przeprowadzono całe dyskusje . Generalnie nawet jego trener , uznany fachowiec (trenuje miedzy innymi naszego jedynego aktualnego mistrza Świata Diablo Włodarczyka ) przyznaje iż nie należy zmieniać stylu bokserskiego Proksy.A sam Grzesiek mówi iż jeśli będzie walczył z klasyczną gardą to po prostu przegra.

post-25336-0-37104100-1346507955_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.