Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, marek-1969 napisał:

Widzę że esbeckie metody tutaj też dotarły

Esbeckie metody, stosowane za rządów Ódza jakoś ci nie przeszkadzały.

A odnośnie ogłupiania - oglądaj sobie szczujnię na TV Ruspublika.🙂

41 minut temu, marek-1969 napisał:

Zmiana tytułu przez moderację to zwykłe skurwysynństwo .

Bardzo chrześcijańskie podejście do tematu...

Miłość do bliźniego aż bije po oczach z twojego wpisu.

Poskarż się do @Espectro...

Chociaż wątpię, czy cię ułaskawi...

PAD by to niewątpliwie uczynił.

PS. Zaczynasz sobie poczyniać coraz bardziej agresywnie.

Jeszcze odnośnie @Espectro.

Trzeba przyznać, że facet ma stalowe nerwy.

Pozazdrościć...

1 minutę temu, argus napisał:

To akurat było do przewidzenia (zresztą nie tylko w tym przypadku).

Zwierzę zapędzone do kąta wścieka się i kąsa.

Porównanie do zwierząt jest obrazą dla tychże zwierząt...

Godzinę temu, argus napisał:

Czyni to w obronie życia. Fanatyczny piskonf w imię "idei" A więc jest po stokroć gorszy.

Godzinę temu, argus napisał:

To akurat było do przewidzenia (zresztą nie tylko w tym przypadku).

Niektóre łaszą się i kładą się do góry brzuchem.

7 minut temu, toptwenty napisał:

Niektóre łaszą się i kładą się do góry brzuchem.

La garde meurt, mais elle ne se rend pas -powiedział na Żoliborzu polski Cambronne.

Czy któryś z poddanych powie: Merde?

• Administratorzy
16 godzin temu, endriuw napisał:

Esbeckie metody, stosowane za rządów Ódza jakoś ci nie przeszkadzały.

A odnośnie ogłupiania - oglądaj sobie szczujnię na TV Ruspublika.🙂

Bardzo chrześcijańskie podejście do tematu...

Miłość do bliźniego aż bije po oczach z twojego wpisu.

Poskarż się do @Espectro...

Chociaż wątpię, czy cię ułaskawi...

PAD by to niewątpliwie uczynił.

PS. Zaczynasz sobie poczyniać coraz bardziej agresywnie.

Jeszcze odnośnie @Espectro.

Trzeba przyznać, że facet ma stalowe nerwy.

Pozazdrościć...

Czy ja jestem tu Panem wszystkiego ? Nie. 

Czy ode mnie zależy co piszecie, i jak piszecie ? Nie.

Czy ja jestem winny wszystkiemu co złe na forum ? Tak. (według użytkowników ukaranych punktami) 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

39 minut temu, Espectro napisał:

Czy ja jestem tu Panem wszystkiego ? Nie. 

Czy ode mnie zależy co piszecie, i jak piszecie ? Nie.

Czy ja jestem winny wszystkiemu co złe na forum ? Tak. (według użytkowników ukaranych punktami) 

Ja nie mam do Ciebie żadnych, ale to żadnych pretensji... 

To założyciel wątku zaczął bić pianę w Twoim kierunku i w dodatku straszyć prawnikiem. 

Jeżeli chce straszyć prawnikami, to wpierw niech przemyśli swoje wpisy, bo może się okazać, że także będzie miał okazję zostać pozwanym o zniesławienie. 

Edytowane przez endriuw
Literówka
  • Administratorzy
Teraz, endriuw napisał:

Ja nie mam do Ciebie żadnych, ale to żadnych pretensji... 

To założyciel wątku zaczął bić pianę w Twoim kierunku i w dodatku straszyć prawnikiem. 

Jeżeli chce straszyć prawnikami, to wpierw niech przemyśli swoje wpisy, bo może się okazać, że także będzie miał okzaję zostać pozwanym o zniesławienie. 

Nie wnikam. Odpowiadam na post.

CO do nazwy tematu jestem otwarty. Co do pozwów itd zapraszam. Adres macie na dole strony. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

1 minutę temu, Espectro napisał:

Nie wnikam. Odpowiadam na post.

CO do nazwy tematu jestem otwarty. Co do pozwów itd zapraszam. Adres macie na dole strony. 

Nie zamierzam nikogo pozywać... 

Tym bardziej Ciebie, lub któregoś z moderatorów. 

Odnośnie tytułu wątku - jest w porządku. 

On 1/6/2024 at 3:16 PM, porlick said:

Wychodzi, że pisowscy są przeciwko legalnie działajacej fundacji, która od lat robi to, co powinno być bez łachy robione przez państwo i NFZ. 

WOŚP przez 31 lat zebrała 2 miliardy złotych.

Roczny budżet NFZ w 2023 roku to było 195 miliardów złotych.

Czyli 31 lat działalności WOŚP to około 1% rocznego budżetu NFZ.

Przestańcie więc robić z Owsiaka zbawiciela polskiej służby zdrowia, bo nie o pomoc służbie zdrowia w tej całej hucpie chodzi.

13 minut temu, Gabaryton napisał:

Przestańcie więc robić z Owsiaka zbawiciela polskiej służby zdrowia, bo nie o pomoc służbie zdrowia w tej całej hucpie chodzi.

I na wszystko w NFZ brakuje. Najbardziej na nowoczesny sprzęt. Jak szpital ma do wyboru - opłacić rachunki, albo kupić przyrząd do czegoś tam to co zrobi? I tutaj pojawia się Owsiak. No ale pisowcy nie rozumieją.

Edytowane przez Piękny Stefan
31 minut temu, Gabaryton napisał:

Hucpą było przekazywanie miliardów na TVPis między innymi z funduszu onkologicznego.

16 minut temu, Stream napisał:

Hucpą było przekazywanie miliardów na TVPis między innymi z funduszu onkologicznego.

Do nich nie dotrze (co, jak zwykle jest normą). 

40 minutes ago, Piękny Stefan said:

I na wszystko w NFZ brakuje. Najbardziej na nowoczesny sprzęt. Jak szpital ma do wyboru - opłacić rachunki, albo kupić przyrząd do czegoś tam to co zrobi? I tutaj pojawia się Owsiak. No ale pisowcy nie rozumieją.

Przez 20 lat istnienia NFZ w Polsce rządził tylko PiS?????

20 minutes ago, Stream said:

1. Kłamstwo, wierutne kłamstwo. PiS nie zabrał/nie przesunął żadnych pieniędzy z "funduszu onkologicznego" na TVP

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. Zapomniałeś, że ustawa okołobudżetowa rządu PO-Trzecia Droga-Lewica zawierała 3 miliardy złotych na finansowanie TVP i zero złotych na onkologię? I że dopiero PO ZAWETOWANIU tej ustawy przez prezydenta Dudę "piniądze" na onkologię "nagle" się znalazły?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gabaryton
24 minuty temu, Gabaryton napisał:

Nie, ale odkąd rządzi pis to dopieprzanie się do Owsiaka przestało być wieśniackie według dopieprzających się. Dla przypomnienia - chłop zbiera na sprzęt ratujący dzieciaki. Jaką trzeba być mendą żeby to negować... Mejza okradał chore dzieci i Mejza jest super. Pisowcy mu klaszczą.

1 minutę temu, Piękny Stefan napisał:

Nie, ale odkąd rządzi pis to dopieprzanie się do Owsiaka przestało być wieśniackie według dopieprzających się. Dla przypomnienia - chłop zbiera na sprzęt ratujący dzieciaki. Jaką trzeba być menda żeby to negować...

Ciekawe, na co zbierała niejaka Anna Z., okradając z odzieży kontenery PCK? 

Dawała bezdomnym? 

27 minutes ago, Gabaryton said:

7 minutes ago, Piękny Stefan said:

Nie, ale odkąd rządzi pis to dopieprzanie się do Owsiaka przestało być wieśniackie według dopieprzających się. Dla przypomnienia - chłop zbiera na sprzęt ratujący dzieciaki. Jaką trzeba być menda żeby to negować...

W przypadku WOŚP chodzi tylko i wyłącznie o praktyczne zastosowanie zasady "dziel i rządź", a nie o "ratowanie dzieciaków".

Widzisz, sam skupiasz się na obronie Owsiaka przed "dopieprzającymi" się do niego, ale do głowy Ci nie przyjdzie, żeby rozliczyć ten czy tamten rząd za tragiczny stan służby zdrowia i za pomocą karty wyborczej pokazać im żółtą/czerwoną kartkę, tak, żeby hucpy w rodzaju WOŚP nie były potrzebne.

Edytowane przez Gabaryton
7 minut temu, Gabaryton napisał:

W przypadku WOŚP chodzi tylko i wyłącznie o praktyczne zastosowanie zasady "dziel i rządź", a nie o "ratowanie dzieciaków".

Widzisz, sam skupiasz się na obronie Owsiaka przed "dopieprzającymi" się do niego, ale do głowy Ci nie przyjdzie, żeby rozliczyć ten czy tamten rząd za tragiczny stan służby zdrowia i za pomocą karty wyborczej pokazać im żółtą/czerwoną kartkę, tak, żeby hucpy w rodzaju WOŚP nie były potrzebne.

Jeszcze bezwstydni politycy robią sobie foty, jak wrzucają 10 zł do skarbonki WOŚP. Doprowadzić służbę zdrowia do takiego stanu, że potrzebne żebry na sprzęt medyczny. Żenuła...

Edytowane przez Tadeiro

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 minuty temu, Tadeiro napisał:

Jeszcze bezwstydni politycy robią sobie foty, jak wrzucają 10 zł do skarbonki WOŚP. Doprowadzić służbę zdrowia do takiego stanu, że potrzebne żebry na sprzęt medyczny. Żenuła...

Bezwstydni politycy robili sobie foty z Rydzykiem, tańczyli, świetnie się bawili, przekazywali replikę miecza i dawali kasę, którą można było zainwestować w sprzęt medyczny... 

A taki jeden bezwstydny polityk, otaczał się bezwstydnie kordonami policji. 

Oczywiście na koszt podatników. 

Oczywiście pieniądze, które poszły na ochronę bezwstydnego polityka, można było zainwestować w służbę zdrowia... 

Ale po co, jeśli bezwstydny polityk leczył się w szpitalu MSWiA? 

13 minut temu, Gabaryton napisał:

Owsiaka lepiej rozliczyć... 

16 minut temu, Gabaryton napisał:

tak, żeby hucpy w rodzaju WOŚP nie były potrzebne.

Hucpy. Przepiękne... Bywaj. Pluj. Bez odbioru.

24 minuty temu, endriuw napisał:

Ciekawe, na co zbierała niejaka Anna Z., okradając z odzieży kontenery PCK? 

Dawała bezdomnym? 

Może się podzieliła z pisowcami, więc jest prawa i sprawiedliwa.

"Do 20 szpitali w 16 miejscowościach na terenie Ukrainy WOŚP przekazała 5196 urządzeń za 16 230 010,34 złotych. Wsparcie otrzymały: Użhorod, Odessa, Kijów, Łuck, Równe, Tarnopol, Nowowołyńsk, Jaworów, Czerwonogród, Chmielnicki, Lwów, Dniepr, Winnica, Iwano-Frankowsk, Charków i Drohobycz."

651aabee234f2_wosp-pokonajmytozlo655.jpg

A powinien przecież pomóc  Putinowi, jak on śmiał...

Edytowane przez jar1
3 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Może się podzieliła z pisowcami, więc jest prawa i sprawiedliwa.

Bezwstydny polityk otrzymał garnitur i zegarek marki Boss oraz dwa buty nie od pary. 🙂

3 minuty temu, endriuw napisał:

Bezwstydny polityk otrzymał garnitur i zegarek marki Boss oraz dwa buty nie od pary. 🙂

Kurtke i portki też 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

42 minuty temu, Tadeiro napisał:

Braun z Korwinem maja receptę jak uzdrowić służbę zdrowia. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.