Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Yodzisław napisał:

Wam się wszystko z Kościołem kojarzy, to jest jakiś przypadek dla psychologa.

Mnie i Stefanowi?

23 minuty temu, Yodzisław napisał:

Wam się wszystko z Kościołem kojarzy, to jest jakiś przypadek dla psychologa.

Ale o co chodzi, Dałeś kiedyś jakąś złotówkę na Orkiestrę? Jak nie, do, za przeproszeniem, g. cię to obchodzi. 

Natomiast pieniądze dla Rydzyka dawno państwo, czyli z podatników obywateli, i to już mnie to obchodzi, bo dotyczy.

3 minuty temu, jar1 napisał:

za przeproszeniem, g. cię to obchodzi. 

😁 "Uśmiechnięta Polska 😁

4 minuty temu, jar1 napisał:

Natomiast pieniądze dla Rydzyka dawno państwo, czyli z podatników obywateli, i to już mnie to obchodzi, bo dotyczy.

Zacznij czytać ten wątek - państwo i samorządy finansują głównie ten event a Juras odcina sobie z tego sowitą dolę, ten nasz "filantrop" - jak najbardziej mnie to obchodzi. Do tego nie odpowiada za nic bo na jego evencie w Gdańsku nieprzepisowo zorganizowanym (standard u Jurasa) zamordowano Adamowicza i facet dalej organizuje tę zabawę i - o zgrozo - ten letni mega-koncert z setkami tysięcy młodzieży.

Zorganizuj jakąś imprezę, do tego nieprzepisowo, na której zostanie zamordowany człowiek to zobaczymy czy ktoś ci pozwoli zorganizować następną... No ale nie Juras, bo on jest Święty 😇

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

9 minut temu, Yodzisław napisał:

😁 "Uśmiechnięta Polska 😁

15.X. kalendarz się prawakom posypał 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale o co chodzi? W 2022r. Jurek zarobił na rękę około 168tyś. prywatnych złotych. A ile zarobił Rydzyk państwowych pieniędzy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

17 minut temu, kghm napisał:

Ale o co chodzi? W 2022r. Jurek zarobił na rękę około 168tyś. prywatnych złotych. A ile zarobił Rydzyk państwowych pieniędzy?

Ukryta Zawartość

Toś to grosze, przecież, w porownaniu do żony Kurskiego w TVPiS 😉

"W sumie Joanna Kurska od 2016 r. przepracowała w Telewizji Polskiej 13 miesięcy. Z informacji Onetu wynika, że do 2023 r. państwowy nadawca przelał na jej konto 1 mln 532 tys. zł. Oznacza to, że za miesiąc pracy otrzymywała średnio 117 tys. zł."

Ukryta Zawartość

zarobki-w-tvp_size-720w.webp

Opłacało się szczuć...

Ukryta Zawartość

I to wszystko z państwowych szło, nie z dobrowolnych zbiórek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
22 minuty temu, kghm napisał:

Ale o co chodzi?

No właśnie... @Yodzisław o co ci chodzi? Według ciebie lepiej będzie bez Orkiestry? 

52 minuty temu, kghm napisał:

Ukryta Zawartość

Dzięki, cenny link:

Jakie znaczenie ma fakt ile pensji pobiera ktoś kto rządzi organizacją z ogromnym majątkiem?
Nie pan Owsiak pierwszy wpadł na taki pomysł i nie pan Owsiak będzie ostatnim.
Przecież nie tak dawno słyszeliśmy o programie "Willa+", wtedy wszystkich oglądających TVN oburzał fakt, że prezes jakiejś nikomu nie znanej fundacji przesiaduje w budynku fundacji i urządził sobie w nim lokal do życia.
Wtedy panie posłanki robiły wielką aferę, że tak nie wolno - komu nie wolno?
Zgodnie z prawem pan Owsiak, jak i każdy inny prezes dowolnej fundacji, zresztą nie tylko prezesi, korzystają w pełni z majątku którym zarządzają.
To tylko Kowalski ma wdrukowane w głowie, że musi za "SWOJE" kupić "SWOJE" mieszkanie, samochód itd.
Nie musi, tylko tak mu się wmawia, a pan Owsiak już dawno zrozumiał, że nie musi więc żyje za to co ludzie wrzucą do puszek i co kupi zarządzana przez niego fundacja.
Oficjalnie będzie na szkoleniu, wyjeździe, będzie doglądał majątku itd., a w praktyce po prostu będzie korzystał z tego wszystkiego z czego mu wolne.
Ja tam do człowieka nie mam żadnych pretensji, robi coś dobrego, wyręcza przy tym państwo z dykty - wszystko co do tej pory uzbierało WOŚP przez ponad 30 lat to mniej niż wynosi tygodniowy budżet NFZ - a na sam koniec zrobił sobie z naiwniaków źródło dochodu.
Ja do puszek WOŚP nie wrzucam od lat 20, po tym jak w technikum mój kolega niemal zakończył swój żywot.
Bronił puszki, wszystko nagrało się na kamerach miejskiego monitoringu, pobity ze wstrząśnieniem mózgu, utratą pamięci i twarzą na której przez miesiąc utrzymywała się opuchlizna przez którą karmiony był rurką, na końcu tej historii został oskarżony o kradzież i musiał wszystko zwrócić.

26 minut temu, Piękny Stefan napisał:

No właśnie... @Yodzisław o co ci chodzi? Według ciebie lepiej będzie bez Orkiestry? 

Wy na prawdę macie poważne problemy z używaniem szarych komórek. Owsiak tu do niczego nie jest potrzebny. Bez Owsiaka będzie lepiej! Orkiestra OK ale bez polityki!

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W dniu 17.01.2024 o 22:31, soundchaser napisał:

Czy ci bezmózgowi plujący na Owsiaka mają jakiekolwiek dowody na jego rzekome oszustwa oprócz fejków internetowych?

Pytam poważnie, bo te wszystkie oszczerstwa i pomówienia przecież powinny mieć jakiś fundament prawny. 

Ale kogo Ty pytasz?

Zapytaj moderacji i zgłaszaj ten hejt.

Przecież tak jest od lat, był czas przywyknąć do tego typu wynurzeń.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

A co wam pozostało? Zgłaszanie 

Świętych krów sie nie rusza

Co innego Braun, o to tu można sobie poużywać 

Jemu nawet to puszki na przeżycie nie pozwalają zbierac

Taki mamy system panie

9 godzin temu, Yodzisław napisał:

Wy na prawdę macie poważne problemy z używaniem szarych komórek. Owsiak tu do niczego nie jest potrzebny. Bez Owsiaka będzie lepiej! Orkiestra OK ale bez polityki!

Orkiestra bez Owsiaka... to żeś wysilił te szare komórki...

2 godziny temu, costa brava napisał:

Co innego Braun, o to tu można sobie poużywać 

Jemu nawet to puszki na przeżycie nie pozwalają zbierac

Taki mamy system panie

Na Brauna dać, bo temu się do roboty innej niż robienie chlewu za publiczne pieniądze wziąć nie chce. A na dzieciaki nie. Ot prawacka logika.

9 godzin temu, Yodzisław napisał:

A,  Soros i Michnik, spisek, Typowe teksty wyznawców teorii spiskowych. 

Ale teorie spiskowe to też polityka, religie również.  Są partie polityczne, które "żyją" z z takich teorii i ich wyznawców. Taka Konfederacja, na przykład. A przecież to partia polityczna, która dzięki temu dostała się do żłoba państwowego......

11 godzin temu, Yodzisław napisał:

Zacznij czytać ten wątek - państwo i samorządy finansują

Nie zapomnij o firmach, w których robisz zakupy i opłacasz abonamenty. To też już było grane. 

20 minut temu, jezz napisał:

Nie zapomnij o firmach, w których robisz zakupy i opłacasz abonamenty. To też już było grane. 

Ikea 🙂

3 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Orkiestra bez Owsiaka... to żeś wysilił te szare komórki...

Wiem, on jest Święty! Bez Świętego nie ma Kościoła!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

A co ciebie on w ogóle obchodzi, bo mnie gówno obchodzi ile dajesz na radio Maryja. 

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

Nie prawaki wymyśliły Orkiestre i nie prawaki będą decydować kto ma ją prowadzić. To chyba jest jasne.

2 godziny temu, Yodzisław napisał:

Każdy funclub ma swojego świętego, Przykładowo dla fanów Gazety Polskiej Świętym jest Sakiewiecz.

Dla PiS Wąsik i Kamiński teraz. Święci za życia we więźniu. 😉

Edytowane przez jar1
32 minuty temu, jar1 napisał:

Dla PiS Wąsik i Kamiński teraz. Święci za życia we więźniu. 

A tu się zgadzam i nie neguję. Juras taki sam degenerat.

Godzinę temu, kghm napisał:

A co ciebie on w ogóle obchodzi, bo mnie gówno obchodzi ile dajesz na radio Maryja.

Godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Nie prawaki wymyśliły Orkiestre i nie prawaki będą decydować kto ma ją prowadzić. To chyba jest jasne.

Ciekawe rzeczy macie w głowach...

Wy prawackie katoliki, zajmijta się swoim Caritasem lub Rydzolowym Lux Veritatis.

Tam se szukajta nieprawidłowości i przekrętów.

Edytowane przez endriuw

Spokojnie, zaraz będzie finał ujadania na WOŚP i pisokościelne, histeryczne wrzaski ucichną.

Do następnego roku.

Jako że "Dzień Święty trzeba święcić" Wielgucki odpalił na TT historię dokonań Jurasa. Jeżeli ktoś nie oglądał "Wodzireja" ze Szturem nie powinien czytać - nie zrozumie. Oto wybrane fragmenty:

...w 1992 roku właśnie w Jarocinie Owsiak po raz pierwszy zorganizował zbiórkę, ale skończyło się to całkowitą porażką. Jeszcze większa katastrofa to sam udział Owsiaka w roli wodzireja, został bezlitośnie wygwizdany i wręcz zmieciony ze sceny, gdy próbował udawać wychowawcę dzieci i młodzieży. Na scenę festiwalu nigdy nie wrócił, ale to właśnie wtedy zaczął myśleć o własnej imprezie, o czym opowiem w następnych odcinakach...

...W marcu 1993 roku powstała Fundacja WOŚP, jednak jej pomysłodawcą był Walter Chełstowski, nie Jerzy Owsiak, potem Owsiak Chełstowskiego, jak i wielu innych osób, pozbył się z zarządu fundacji. Dziś w zarządzie WOŚP zasiadają cztery osoby: Jerzy Owsiak (prezes), Lidia Niedźwiedzka-Owsiak, Bohdan Maruszewski i Piotr Burczyński. Taki skłąd zarządu pozwala Owsiakowi i jego żonie na pełną kontrolę, bez nich nie zapadnie żadna decyzja...

37 minut temu, Yodzisław napisał:

A tu się zgadzam i nie neguję. Juras taki sam degenerat.

Braun jeszcze większy degenerat. I cham, na dodatek. 

21 minut temu, Yodzisław napisał:

Jako że "Dzień Święty trzeba święcić" Wielgucki

Wielgucki to dopiero degenerat. 

2 godziny temu, kghm napisał:

prawdziwy katolik  przeciez nienawidzi inowierców

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

6 minut temu, jar1 napisał:

Braun jeszcze większy degenerat. I cham, na dodatek. 

Wielgucki to dopiero degenerat. 

Wybitnie merytorycznie... 😁

34 minuty temu, porlick napisał:

Spokojnie, zaraz będzie finał ujadania na WOŚP i pisokościelne, histeryczne wrzaski ucichną.

Do następnego roku.

Po tym jak znowu padnie rekord 😉

30 minut temu, Yodzisław napisał:

nie Jerzy Owsiak, potem Owsiak Chełstowskiego, jak i wielu innych osób, pozbył się z zarządu fundacji. Dziś w zarządzie WOŚP zasiadają cztery osoby

a pitolenie przeciez wtedy chełstowski wszedł do rady nadzorczej TVNu

tak sie robi wode z mózgu jak człowiek czyta gnioty z netu i to jest jego cała wiedza

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ciekawe czy w tym roku też będą prawackie pseudozbiórki w kontrze do WOŚP, które zbiorą kilkanaście tysięcy 🤣

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.