Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, sul76 napisał:

Jako partia zdobyli jednak większość głosów przy rekordowej frekwencji.

Jako partia przegrali, wygrali?

To patrz teraz co się będzie działo z pisem jak będzie tutaj gdzie była opozycja przed 15. X. Pisu już nie ma 👍

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Kościół katolicki też żyje z moich podatków, ale nie korzystam z ich usług, bo mi sumienie nie pozwala.

Polecam to samo w przypadku WOŚP 🙂

No nie musisz, ale tu i tu i tak płacisz.

Więc stwierdzenie, że powinieneś się zrzec prawdo korzystania jest co najmniej dziwne.

4 minuty temu, porlick napisał:

Fajnie, że łączysz partyjność z pluciem na Owsiaka. Wychodzi, że pisowscy są przeciwko legalnie działajacej fundacji, która od lat robi to, co powinno być bez łachy robione przez państwo i NFZ. 

Poza tym, czy ktoś niewierzący ma przyjmować komunię? Na tej samej zasadzie, ktoś przeciwny idei WOŚP powinien zrezygnować z owoców pracy fundacji. Płacenie podatków nie ma tu nic do rzeczy. A jak pluję na WOŚP, a płaci podatki, niech korzysta WYLACZNIE z NFZ, nie ze sprzętu od WOŚP. Tak, jak ŚJ nie zgadzają się na transfuzję krwi i przeszczepy. Proste.

Kto pluje?

Ja coś łączę?

Nie wiem o co Ci chodzi.

Edytowane przez sul76
2 minuty temu, sul76 napisał:

Kto pluje?

Nie przeczytałeś uważnie choćby tylko tego wątku. 4 strony to za dużo...

Edytowane przez Piękny Stefan
9 minut temu, sul76 napisał:

Kto nie popiera lub wspiera to wróg?

Kto nie popiera, niech nie przeszkadza. A jak walczy z WOŚP i szczuje na nich, to sam się staje wrogiem. Z własnego wyboru. Wtedy niech dobrowolnie się nie zgadza na korzystanie ze sprzetu.

Tak trudno zrozumieć?

Jest zupełnie normalne, czego nie rozumiesz? 

Skoro jesteś przeciwnikiem WOŚP to rób to do końca i zachowaj się honorowo w razie W. 

Jak Ciebie na to nie stać to przykre. 

5 minut temu, sul76 napisał:

Kto nie popiera lub wspiera to wróg?

Mocne słowa.

Ale wystarczy sprawdzić listę sponsorów i widać, że każdy obywatel wspiera czy chce czy nie chce (sklepy, operatorzy komórkowi, urzędy miast, banki itd).

Wszyscy obywatele pośrednio za to płacą, czyli wspierają.

Nie ma więc wrogów!

Prywatne telewizje płacą za to same?

Płacisz za reklamy produktów które kupujesz.

Wszyscy za to płacimy, czy tego nie widać?

Sensu nie widać.

Prywatny sklep, bank, operator komórkowy daje kasę orkiestrze, bo ich analitycy wyliczyli, że to skuteczniejsze od innej formy reklamy. Jeśli reklama z serduszkiem orkiestry im się nie opłaci, to nie będą dawać, tylko znajdą inną formę reklamy.

Nie chcesz płacić za reklamę produktu - kup inny, którego nie reklamują serduszkiem orkiestry.

Skoro ktoś jest na liście sponsorów orkiestry, a Tobie się to nie podoba, to kup towar od jego konkurencji która się reklamuje inaczej, co w tym trudnego?

Burmistrz czy wójt sie pojawi na lokalnym finale, bo zarobi w ten sposób sympatię tych, którzy tam będą. Nie podoba ci się to - zagłosuj na jego konkurenta, który orkiestry nie wspiera i masz problem z głowy. Taka prosta prawda.

Po raz kolejny - nie chcesz, nie musisz, ale nie próbuj nikogo przekonać, ze to ze społecznych pieniędzy.

1 minutę temu, trebliG napisał:

Sensu nie widać.

Prywatny sklep, bank, operator komórkowy daje kasę orkiestrze, bo ich analitycy wyliczyli, że to skuteczniejsze od innej formy reklamy. Jeśli reklama z serduszkiem orkiestry im się nie opłaci, to nie będą dawać, tylko znajdą inną formę reklamy.

Nie chcesz płacić za reklamę produktu - kup inny, którego nie reklamują serduszkiem orkiestry.

Skoro ktoś jest na liście sponsorów orkiestry, a Tobie się to nie podoba, to kup towar od jego konkurencji która się reklamuje inaczej, co w tym trudnego?

Burmistrz czy wójt sie pojawi na lokalnym finale, bo zarobi w ten sposób sympatię tych, którzy tam będą. Nie podoba ci się to - zagłosuj na jego konkurenta, który orkiestry nie wspiera i masz problem z głowy. Taka prosta prawda.

Po raz kolejny - nie chcesz, nie musisz, ale nie próbuj nikogo przekonać, ze to ze społecznych pieniędzy.

Napisałem tylko patrząc na listę sponsorów i działających na tą rzecz służb, że większość obywateli  (jak nie wszyscy) płaci na tą akcję.

Niektórzy nawet tego nie wiedzą.

To, że ktoś nie popiera nie znaczy , że jest przeciwny lub wręcz jest wrogiem.

1 minutę temu, sul76 napisał:

Napisałem tylko patrząc na listę sponsorów i działających na tą rzecz służb, że większość obywateli  (jak nie wszyscy) płaci na tą akcję.

Niektórzy nawet tego nie wiedzą.

To, że ktoś nie popiera nie znaczy , że jest przeciwny lub wręcz jest wrogiem.

Jakich konkretnie służb czy sponsorów?

3 minuty temu, trebliG napisał:

Jakich konkretnie służb czy sponsorów?

Znajdź listę sponsorów i służb, które są zaangażowane w wydarzenie.

Możesz też spróbować ich "ominąć" i nie dorzucić się.

Powodzenia 

Edytowane przez sul76
5 minut temu, sul76 napisał:

To, że ktoś nie popiera nie znaczy , że jest przeciwny

Jakby to Tobie wytłumaczyć....

8 minut temu, sul76 napisał:

Znajdź listę sponsorów i służb, które są zaangażowane w wydarzenie.

Znalazłem. co dalej?

O których konkretnie Ci chodzi?

3 minuty temu, Przyslaw napisał:

Wiecie dlaczego PIS tak jedzie na Jurka? Jurek łączy społeczeństwo wokół idei pomagania człowiekowi. Polityka PISu opiera się na tworzeniu konfliktów a tu nagle przez jednego człowieka zdecydowana większość społeczeństwa jednoczy się wokół fajnej idei   bawi się i na nikogo nie pluje. 

W punkt.

Edytowane przez trebliG

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszytko w temacie 

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

29 minut temu, Ajothe napisał:

Nie musisz.

31 minut temu, trebliG napisał:

Znalazłem. co dalej?

Dalej? nic.

Chyba chodzi o to, że już styczeń i zaczyna się płacz że ten "róbta co chceta" znów zbierze grube miliony zamiast "nie róbta nic". Nie wiem z jakiej paki ludzie myślą, że każda fundacja od a do z to wolontariat i nikt nie może zarobić złotówki ZGODNIE Z PRAWEM. To dla wielu praca na pełen etat. Tym bardziej tego typu instytucje muszą sie rozliczać z kasy i być finansowo transparentne. Jak się komuś nie podoba, to może SWOJE WŁASNE pieniądze dać na tacę, to może ksiundz w razie choroby bliskich pomodli się bardziej gorliwie za zdrowie.... albo na jakikolwiek szczytny cel wg własnego "róbta co chceta", ale z własnymi pieniędzmi.

A, i nie rozumiem co komu do tego co inni robią z własnymi pieniędzmi.

57 minut temu, Ajothe napisał:

No, no..kontynuuj 😀To będzie pasjonująca obserwacja, jak działa mózg prawaka. Obawiam się tylko, że nie dasz rady wytłumaczyć. Tłumaczyć można komuś, kto chce zrozumieć lub prosi o wytłumaczenie.

17 minut temu, trebliG napisał:

Dobra konkluzja do Twoich argumentów.

Konkluzja argumentów?

Ja nie napisałem nawet że jestem przeciw.

Uważam, że ta akcja jednoczy ludzi i jednocześnie wyręcza państwo, które z naszych podatków powinno robić to samo.

Bo na to płacimy podatki.

Napisałem również, że niemal wszyscy obywatele, zarówno wspierający jak i nie wspierający pośrednio płacą na to działanie, płacą więc za zakupiony sprzęt.

Dlaczego mieliby więc zrzec się z ewentualnego korzystania z niego.

4 minuty temu, papageno napisał:

No, no..kontynuuj 😀To będzie pasjonująca obserwacja, jak działa mózg prawaka. Obawiam się tylko, że nie dasz rady wytłumaczyć. Tłumaczyć można komuś, kto chce zrozumieć lub prosi o wytłumaczenie.

"Mózg prawka"?

Możesz rozwinąć o co lub o kogo chodzi?

A ja po raz kolejny nie zgadzam się z częścią

Uważam, że ta akcja jednoczy ludzi i jednocześnie wyręcza państwo, które z naszych podatków powinno robić to samo.

Bo na to płacimy podatki.

I tu się zgadzamy.

Napisałem również, że niemal wszyscy obywatele, zarówno wspierający jak i nie wspierający pośrednio płacą na to działanie, płacą więc za zakupiony sprzęt.

A tu się już z tobą absolutnie nie zgadzam.

Każda firma z listy sponsorów ma kilku, jeśli nie kilkunastu czy kilkudziesięciu konkurentów których na tej liście nie ma.

Dlatego po raz kolejny powtórzę - nie chcesz, nie musisz. Bez Twojej aktywnej zgody ani jeden Twój grosz na orkiestrę nie trafi.

Edytowane przez trebliG
2 minuty temu, papageno napisał:

Prawaka. Teraz jaśniej?

No nie jaśniej, bo nie wiem o kim piszesz?

Rozumiem, że odmienne zdanie znaczy dla Ciebie to samo co brak zrozumienia?

Twoje zdanie i opinia jest jedyną słuszną?

To chcesz napisać?

4 godziny temu, porlick napisał:

Ja też w '87, za komuny, zaczynałem pracę w założonej przez komuchów państwowej wówczas firmie.

I co z tego wynika???

Że miałeś dziadka w wehrmachcie.😉

6 minut temu, papageno napisał:

To będzie pasjonująca obserwacja, jak działa mózg prawaka

Już wcześniej to się zaczęło.  Brzmiało i brzmi dokładnie tak samo jak propagandowa SB w PRL.  Prawie dwadzieścia 20 temu,  tu na forum sam się dziwiłem, że tego typu narracja znowu się pojawiła w postaci funkcjonariuszy od  sekty Rydzyka i tzw. "prawactwa".. Te same zwroty, te same skojarzenia i ten sam sposób zohydzania ludzi.  

To chociażby 2004 rok"

"W piątek do Kostrzyna ma zjechać 300–400 tysięcy młodych Polaków i Niemców na kolejny “Przystanek Woodstock” organizowany przez Jurka Owsiaka jako podziękowanie dla wolentariuszy Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Ojciec Tadeusz Rydzyk przestrzega jednak rodziców i społeczeństwo przed imprezą organizowana przez “diabła” Owsiaka

Oprócz TV Trwam i Radia Maryja do kampanii mającej na celu zniechęcić do Przystanku włączył się także “Nasz Dziennik”. We wtorkowym numerze gazety na pierwszej stronie redakcja opublikowała tekst pt. “Przystanek Demoralizacja”. Autor tekstu rozprawia się z Owsiakiem, który “próbuje reanimować anarchię, nieodpowiedzialność i chce zburzyć obowiązujący ład moralny”. W opinii autora “nie od dziś wiadomo, że impreza organizowana w myśl ulubionego hasła Jerzego Owsiaka “Róbta, co chceta” demoralizuje młodzież, a nawet dzieci.”

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, sul76 napisał:

Twoje zdanie i opinia jest jedyną słuszną?

Moje zdanie w tej kwestii jest zdaniem zdecydowanej większości. Słuszność tej sprawy potwierdza wieloletnie doświadczenie. Od 1991 roku Orkiestra uratowała życie ogromnej liczbie ludzi i zebrała 1,75 mld PLN. Ile żyć uratował pis? 

18 minut temu, trebliG napisał:

A ja po raz kolejny nie zgadzam się z częścią

I tu się zgadzamy.

A tu się już z tobą absolutnie nie zgadzam.

Każda firma z listy sponsorów ma kilku, jeśli nie kilkunastu czy kilkudziesięciu konkurentów których na tej liście nie ma.

Dlatego po raz kolejny powtórzę - nie chcesz, nie musisz. Bez Twojej aktywnej zgody ani jeden Twój grosz na orkiestrę nie trafi.

Ok, każdy z nas ma swoje zdanie.

Nie zgodzę się jednak, że mogę znaleźć konkurenta np. dla urzędu miasta lub gminy gdzie płacę podatki, a taki wspiera działania.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.